COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 425
Не знам, май в момента при нас се задейства небезизвестния принцип на шопа "Такова животно нЕма!". Не го виждаме, не се случва тук при нас, не съм болен аз, жената, свако, бате Кольо и съседите Петрови - значи епидемия няма, лъжат ни.
Дано наистина да ни се размине.

Не мисля, че е така. А твърде рано въведеното ИП. Нищо, че се самопохвалихме колко сме далновидни. За една шепа установени заразени и масов блок. Месец по-късно ИП, броят заразени и направени тестове същият. И какво се очаква да се случи? Някакъв план, стратегия, нещо? Масово тестуване? Ми нормално, на хората им омръзна. Насреща нищо. Един надут и един сърдит, всеки ден брифинг. И все по-трудно ще става да се удържат хората. Ма те тези неща се обмислят предварително, ако има  с какво.
Е  , този пост направо ме разсмя. Особено в частта, как Тези неща се обсъждат предварително"
Стратегии по време на пандемия.
Въпросите са уместни. Дам.
Особено сега.
Може ли да ми дадете пример в някоя друга държава за план, мерки, резултат. Благодаря.

# 4 426
Pure аз се стремя да съм обективна и съм критична към източниците на информация това е.
Аз вярвам на изнесената информация тук и считам, че статистиката от Здравната агенция е достоверна.

За теб разбрахме, че смяташ, че всичко в Швеция е зле и всички лъжат. Една положителна дума не каза за здравната система тук и кари цяло за Швеция.

Ти си всичко друго, но не и обективна. Удобно подминаваш неприятните новините, например че здравният персонал от две седмици реве, че нямат защитно оборудване (военните им раздадоха някакви противогази, защото нямат маски), че изнемогват по болниците, защото доста персонал е излязъл в болнични, защото не желае да работи без защита,  а ти тук се опитваш да представиш, че ситуацията в Швеция е "цветя и рози". Напише някой нещо за Швеция, и хоп нашата веднага подскача като ощипана мома.

Нито си критична, нито си обективна! Аз пиша както положителни, така и негативни новини за разлика от теб!

# 4 427
  • София
Много навреме си го въведоха ИП, обаче сега нещо се разхайти населението и това не е на добре. Женският пазар е ужасен пример какво не трябва да се случва. Всичко ще прецакат такива самодейности! Толкова ли е трудно да се кротнат още малко хората!

# 4 428
Днес се наложи да ходя до аптека, най-близката голяма е на Главната (в Пловдив). Ами като знам в такъв слънчев ден колко е пълно, днес направо си беше празно. Обнадеждих се. Разминах се с десетина човека максимум. Дано не е било само заради следобедния час.

И днес по Витошка беше спокойно. Очаквах повече хора но....
Едно нещо ми направи впечатление. Майка с детенце в количка. Около годинка да беше детенце.
Тя екипирана с маска, детето си седеше в количката и си държеше бисквитка.
Не го разбирам това.

# 4 429
  • София
Скрит текст:
Не знам, май в момента при нас се задейства небезизвестния принцип на шопа "Такова животно нЕма!". Не го виждаме, не се случва тук при нас, не съм болен аз, жената, свако, бате Кольо и съседите Петрови - значи епидемия няма, лъжат ни.

Не мисля, че е така. А твърде рано въведеното ИП. Нищо, че се самопохвалихме колко сме далновидни. За една шепа установени заразени и масов блок. Месец по-късно ИП, броят заразени и направени тестове същият. И какво се очаква да се случи? Някакъв план, стратегия, нещо? Масово тестуване? Ми нормално, на хората им омръзна. Насреща нищо. Един надут и един сърдит, всеки ден брифинг. И все по-трудно ще става да се удържат хората. Ма те тези неща се обмислят предварително, ако има  с какво.
Е  , този пост на право ме разсмя. Особено в частта, как Тези неща се обсъждат предварително"
Особено сега.
Може ли да ми дадете пример в някоя друга държава за план, мерки, резултат. Благодаря.

Ама смейте си се, колкото искате. Да видим колко ще ви е смешно след 1 година, докато още си чакаме пика с 300 теста на ден и 20-30 текущо заразени.

# 4 430
  • София

Ок де, нали затова именно бяха въведени толкова рано тия мерки, за да не се стига до подобни апокалиптични картини? Щото държавите, които ги въведоха след сега не са много щастливи.
Не съм фен на ББ.
Нашата икономика - ако ще и никви мерки да не бяхме въвеждали, неминуемо щеше да пострада, заради западна Европа и целия останал свят, засегнат от ковид.

# 4 431
  • София
Много внимателно гледам брифингите. Поне на няколко пъти хващам Бойко и Мутафчийски да се бъзикат в стил "Силно техни си хора". И подмятанията за плащането на тестовете и за кабинета в Министерски съвет са прекрасен пример. Двамата генерали въобще не са в конфликт, напротив - в перфектен синхрон са и той става все по-съвършен с всеки изминал ден. Борисов гласи генерала за президент все пак.
Мутафчийски вече N на брой пъти повтори - не се обмисля затягане на мерките, всичко е точно, даже един ден си позволи да похвали "мобилизацията" на нацията. Той по Луната ли ходи този човек, че не забелязва тази толкова разхайтена нация и не иска да й наложи едни хубави мерки с едно хубаво заключване по къщите? Или нещо не ги гледа нещата баш като в БГ Мамма, което е много по-вероятно.

# 4 432
Бледолилава, ти нали беше са групов имунитет?
Нещо се обърках с теб?

Не се чуди. Има хора, които са за групов имунитет, ама друг да го постигне. Не са един и двама...

# 4 433
  • Пловдив
Виждам, че все още има вярващи, че утре, по Великден, по Георгьовден ще ни затворят изцяло по домовете, обаче за добро или лошо това няма да стане. Тенденцията явно е към разхлабване на положението. И няма как да е по друг начин при липсата на някаква стратегия какво ще се прави оттук нататък освен пародийни брифинги.

# 4 434
Скрит текст:

Е  , този пост на право ме разсмя. Особено в частта, как Тези неща се обсъждат предварително"
Особено сега.

Ама смейте си се, колкото искате. Да видим колко ще ви е смешно след 1 година, докато още си чакаме пика с 300 теста на ден и 20-30 текущо заразени.
Попитах за Вашата експертиза.

Козирогче, да.
За мен беше добра стъпка поставянето на началото на мерките и Мутафчийски начело. Явно се взеха адекватните мерки, но никой сега не брои това за положително.
И понеже ББ мноого държи да е популист, сега започва отхлабването. Народът ще мирне, ще се съешва , щото нали, кой ее тоя вирус и генерал , и после ББ ще излезе да ни каже - аз казвах ли ви , че идва адът.
Ще стане заради нас, а не за друго. Жалко.

# 4 435
Не е само Женският пазар. КППтата олекнаха,  първоначалното разпореждане да се излиза на бързо олекна, редът в големите вериги магазини също беше за 3 дни чудо. Със или без сериозна епидемия у нас трябва да си остане реда за предпазни средства, хигиена и дистанция, а то. ....

# 4 436
И аз това казвам.
Че и без мерки, като Швеция да бяхме, пак щеше да има съкращения и срив на икономиката.
Това обаче хората не искат да го разберат.
Не излизам тези дни, но днес гледам доста хора по улиците. Не знам как е в магазините?
Дано не оплескаме всичко...

# 4 437
  • на пъпа на Златията
И аз като Бързия влак се чудя на поредния лупинг на ББ. Май наистина се уплаши за рейтинга си и поради това обърна плочата. Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.
Резултатите ще ги видим след няколко седмици - около Гергьовден. Ако ни ги покажат де...
Аз вярвах на ГЕНЕРАЛА.

За съжаление , днес цяла София си беше айляшка.
ББ е инструктирал Мутафийски кое и как. Народът възропта при ниските нива на зараза и сега Мутафчиийски ще го  отнесе. Дам. ББ напомни, че той владее нещата, че е назначил и щаба , и всичкото.
Днес осезаемо се усети в София, че няма мерки.
Пазете се, хора.
Няма кой друг.

И Генерала се умори от  непрестанните  противостояния  на мерките .
То не беше Президент,  не се спря , то не беше Мангъров, то не бяха БЦЖ -та . то не беше  колапс на икономиката . .....

Така е и при нас. Циганетата се разщъкаха наново днес като по команда .
Имам чувството че  някой тихичко  е разпространил някакъв слух.
А това си е престъпление .

А ни трябва още малко търпение . Омръзнало им на някой че ги плашели . 

Дано Борисов и Генерала  да не се откажат .в следващите брифинги  отново  твърдо да заявят . Стойте си в къщи.  .

# 4 438
Бледолилава, ти нали беше са групов имунитет?
Нещо се обърках с теб?
Е какво не разбра? Кой иска да попадне в ролята на 17 годишния ученик, който беше обвинен, че е заразил 7 човека? Като кажат който иска да се имунизира - да излиза - тогава ще изляза. Спазвам си правилата до тогава.

# 4 439

Е  , този пост направо ме разсмя. Особено в частта, как Тези неща се обсъждат предварително"

Особено сега.

Ето как се обсъждат предварително.

https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174&

Филмът вече е игран. 9/11 също така го разиграха по учения, преди да се осъществи. Нещата са на световно ниво решени вече.

Общи условия

Активация на акаунт