COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 111
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 875
  • Варна
Преди малко самия Борисов казва ние сме с доста разхлабени мерки, не сме като другите държави.
Вчера тук недоволстваха, че като такива като мен, други хора щели да страдат,.... щото съм излизала навън.
Такава заповед и мерки никой не е разпространявал, да се стои само в къщи, и самия Борисов приди малко го потвърди.
Ако се затворя в къщи и един път седмично си кувам храна от най близкия магазин, аз ще съм единствената от цялата кооперация с 15 апартамента в която живея.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 14:56 от danny_em

# 4 876
И какво ще видят при тези аутопсии?! Вирусът унищожава всички органи и системи, естествено, че ще има промени в тях. Като намалят бройката на починалите ще намалят смъртността действително ли?
Никаква разлика в поведението на Китай и останалите страни - всички натаманяват по свое усмотрение.

За историята с шапа, щом е ударил после, ами може наистина да е имало такава зараза, да не са излъгали. Но важно е как ще интерпретираш събитията...

# 4 877
Ronald, пепел ти на езика бре))
Ма то аз що труд тука и неща изпих, сега без антитела ли да си остана.
После пак , ако трябва, ааааа ....няма такъв филм. Искам си антителата, положих грижи и ги изстрадах.
Да си имаме уважението значи.))
Лелеее, то па ако нямам и това чудо, значи ей-така съм си гълтала антибиотици(( .
Голямо разочарование ще е, аз ще пиша тук като го направя, та да ми обясните, щото ...нищо не разбирам.

# 4 878
И мен ми хареса една журналистка, млада ми се стори по гласа, браво на момичето! Не се отказа.
Някой знае ли как се казва?

Еленица Маринова, Програма "Хоризонт"

# 4 879
  • София
Ronald, пепел ти на езика бре))
Ма то аз що труд тука и неща изпих, сега без антитела ли да си остана.
После пак , ако трябва, ааааа ....няма такъв филм. Искам си антителата, положих грижи и ги изстрадах.
Да си имаме уважението значи.))
Лелеее, то па ако нямам и това чудо, значи ей-така съм си гълтала антибиотици(( .
Голямо разочарование ще е, аз ще пиша тук като го направя, та да ми обясните, щото ...нищо не разбирам.
Положително го нямаш, но то антибиотици не се пият само заради/и при короната..... Нужно е да се пият и в други случаи, даже повече от нужно!

# 4 880
https://dnes.dir.bg/svyat/hamburg-namali-smartnostta-ot-koronavi … ya-na-pochinalite

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус.

В статия на немската агенция merkur.de е направен сравнителен анализ на смъртността вследствие на заразата само в град Хамбург.

В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин. Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

И така се казва, че авторитетният институт Робърт Кох има различна статистика за смъртните случаи. За миналия четвъртък според неговите данни починалите от вируса в Хамбург са починали 14 души в Хамбург, докато здравната служба на Хамбург регистрира само 8 след направената аутопсия на всички. Много от починалите вече са имали сериозни предходни заболявания и поради това Хамбург настоява методът на преброяване да бъде проверен на национално ниво.

Още малко да посменят и ще се окаже, че нямат смъртни случаи от Ковид Simple Smile. Вероятно накрая ще се окаже, че въобще и Ковид не съществува, ми то просто на всички им е дошло времето.

# 4 881
  • Bulgaria
https://dnes.dir.bg/svyat/hamburg-namali-smartnostta-ot-koronavi … ya-na-pochinalite

След упрека от германските здравни власти, които изискват института да промени метода си на изчисление, председателят му проф. Лотар Вилер се противопостави на тази критика и по думите му "смъртността е по-скоро подценена, отколкото надценена". Той допуска, че в цял свят, както и в Германия, има повече смъртни случаи от коронавирус от официално докладваните, защото много често вирусът не може да бъде намерен след смъртта, така че може да има висок брой неотчетени случаи. Италианско проучване подкрепя предположението, че може би има много повече нерегистрирани смъртни случаи от коронавирус.

Националната статистическа агенция и Института Катане в Болоня сравняват броя на смъртните случаи от пролетта на 2020 г. със средния за същите периоди от 2015 г. до 2019 г. Между 21 февруари и 21 март общо 4 825 души са починали от Covid-19, но общият брой на смъртните случаи е бил с 8 470 по-висок от средния в предходните години. Така че има разлика от почти 4 000 смъртни случаи над средното, ако се извадят случаите на коронавирус. Предполага се, че повечето биха могли да бъдат хора, които са починали вследствие на коронавирус, без да са били документирани като болни.

Това казва всичко. После нека някой ми обяснява за "ходещите апокалипсиси". И пак ще кажа, че се намираме в България и не е резонно да се сравняваме с държави като Италия, Испания, Германия. Нека на първо време погледнем Сърбия, пък живот и здраве след няколко месеца успеем да погледнем нещата от друг ъгъл, тогава вече ще сме преосмислили много ситуацията и "адекватността на властта".

# 4 882
Понеже не гледам, само в България ли ще са отворени църквите за ритуалите.
Има ли други държави с подобно решение?
в други държави хората излизат до магазин, или с куче. Тук животът си тече по старо му, градът ни се е понапълним с лица от други градове, всеки си излиза преспокойно през псевдоКППта,  не виждам защо да затварят църквите, след като всичко работи  (без заведения). Маски все по-рядко виждам и все по-надолу от устата се носят.

# 4 883
  • София
Положителното е, че пече яко...
Аз предлагам иначе шоуто на Цитиридката да бъде заменено с брифинг, по-забавно е. А Ива Николова най-накрая зададе адекватен въпрос - ромите какво ги правим...

# 4 884
.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 08:39 от Sysly

# 4 885
# 4 886
Може ли онлайн някъде да се гледа този брифинг?? имам чувството, че много изпускам.

# 4 887
Sysly, вярвам ти и така трябва да бъде, но никога не са ме пращали. Аз затова и рядко пия антибиотици, но пък и често хващам настинки, вируси, грип или...бе кашлям си дълбоко и зверски. Но си се лекувам у нас и ми минава. Веднъж само взех от години така... но то беше втори антибиотик, не ми мина, а първия не го взех и се чудеше лекарката що не ми минава. Тогава май беше някакъв пик с някакъв опасен грип или какво беше. Но втория го взех, че се изплаших. Сега обаче като първа жичка изкупих всичко дето ми изписа. Даже Фламе ми намери този по-важния. Пия си всичко, ама.. яд ме е , защото може и да не съм за това , а да си имам нещо друго, но... кво да се прави. Сега и ако антитела не ми поникнат вече ще спра да се занимавам с всичко. Писна ми, изтощих се. Да не пиша и че ме беше страх, ама ...наистина страх. Човек се чуди какво му е, да не стане да се влоши , нали и това казват и четем за такива случаи. Ми, аз лично сериозно гледам на този вирус, за мен не е грип.
А щом такава , като мен психяса, си мисля, че не е нещо елементарно и незначително.
Не са прави хората тук, дето пишат , че сме полудели и не знам какво си.
Достатъчно гледах, търсих, четох, все пак съм възрастен човек, може и среден интелект да имам или нисък, ама дотолкова мога да отсея и преценя кое е истина, кое е измама, кое прикриване и т.н.

# 4 888
  • гр.София
Браво на журналистката от БНР! Не се поддаде на грубия тон на владиката, даже накрая той се извини

# 4 889
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Повечето тестове имат други позитиви, но картината на броя болни е ясна и с тези тестове в момента, защото има достатъчно данни за други страни и можем по броя починали и критични да сравним и да съдим дали данните са достоверни или не. По моему, макар да съм социолог, а не статистик, данните са съвсем ок, а и ако умножим по 5,5, хич не стават малко заразените 3360 са доста болни. (Т.е. ако смятаме, че двама от 11 болни са били "хванати" с тест)

Масовото тетстване е отделно. Ефективното “хващане” и тестване на симптоматични и контактни, за да могат да се използват, обаче  е много съществено. Болни и контактни трябва бързо да се изолират, за да не заразяват - семейството си, колегите си, хората в магазин като пазаруват и т.н. и т.н. В този смисъл направеният брой тестове е в пряка връзка с ефективността на “хващане”. На знам дали това “хващаме 2-ма от 11” е ефективно “хващане”. Мен това са ми притесненията.
Съгласна съм, затова следва да се обясни на хората да се държат сякаш всички са болни. При малко тестване не мисля, че има друг вариант. За жалост, не сме Германия, очевидно няма да тестваме масово сега.

Не съм сигурна обаче, че това е реалистично очакване и възможно на практика. Болните трябвя да си стоят у дома (или някъде другаде), изолирани от всички, включително от семейството си доколкото могат. Ако са у дома с останалите - да са в отделна стая по възможност, разстояние от 2 метра, повече чистене и хигиена. Не могат да работят навън, да излизат, дори и до хранителен магазин и аптека да ходят. Няма как масово да се държим като болни, уви. Затова и трябва да има ефективно търсене на болни и контактни.

Общи условия

Активация на акаунт