COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 682
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 8 100
Ами и аз преди време гледах Григор Димитров от къщата му в Калифорния, не мрънкаше много човека... Арнолд Шварценегер от джакузито си - също.

Иначе направо е смешно, вече не остана месец, който не е бил спряган за "пик". Първо щеше да е май, после ББ вика септември, сега учените от БАН - юни-юли, все едно казват първото дето им дойде на ума.

# 8 101
  • София - Рим и обратно

Ето това е проблема - българите не се радват, че няма бум на трупове. Те се чувстват излъгани от правителството.

А никой не мисли, че трупове няма, защото са наложени тези мерки. Това не е важно - важното е, че ББ обеща трупове, а такива няма
О, не, не моля ти се, изобщо не се чувствам излъгана (не съм повярвала, за да съм излъгана). Само се притеснявам, как ли ще им хрумне да оправдаят обещаните, но неосъществени апокалиптични картини. Да не пратят полицаи, наред с глобите и да стрелят, като в Индия и Китай.

# 8 102
От щаба го обясниха поне 100 пъти - като се наложат мерките ще се отложи пика във времето, а и самия пик няма да е с много рязък скок. Това е така желаното от тях сплескване на кривата. С този ръст на заразени е нормално пика да бъде на по-късен етап. Ако, обаче се реши да се приложи стадния имунитет, то тогава пика ще бъде по-скоро, но ще бъде много рязък, здравната система няма да издържи, починалите ще са в пъти повече, но пък всичко ще свърши по-рано

# 8 103
През последните дни се появиха много изявления (включително от китайски лекари https://www.express.co.uk/news/world/1268081/coronavirus-latest- … vernment-COVID-19), че вирусът може да се запази във въздуха в радиус от 4 метра от заразен човек. Ако това е така, тогава изглежда, че някои мерки за социално разстояние са били / неефективни..
Те китайците искат целия свят да се завре в миша дупка. И те да им подават на пръчка каквото решат. А китайски учени ми идва туу мъч. И вирусът им такъв.

Да...Още повече, че циркулират подозрения, че вирусът е изпуснат от военна лаборатория до Ухан. Между другото, тези лаборатории там са построени и оборудвани с помощта на Франция. Вървят слухове, че началничката на лабораторията, е изчезнала. Китай разбира се, отрича всичко това. Има много подозрения за цензура и следене на хора, които са свързани с разпространяване на информация за Коронавируса.

# 8 104
Как регистрираме пик с 300 теста на ден?

# 8 105
Почвам да се притеснявам, че умрелите не покриват определената предвидена квота. Как ще наваксат? Или предвиждания Пик ще си е постоянно "след 2 седмици"?

според най-вероятния сценарий на експертите от БАН, пикът щял да бъде края на Юни - средата на Юли.. Така че явно още дълго ще слушаме "след 2 седмици"..

Банските старци моляне ги давайте за пример. Направили филтър от костилки от кайсии, не разбрали, че в България няма кайсиеви дървета.

# 8 106
Немските вирусолози също се изпокараха вече, немският Мутафчийски vs немският Мангъров, в първи рунд, Дростен заяви, че изследванията на Щреек в Хайнсберг не могат да са представителна извадка, както и не могат да са обект на официални дискусии за по-нататъшни действия относно Короната. Според Дростен, е прекалено рано все още, за да се вадят някакви,  генерални заключения от това изследване. Според Щреек, изследването отговаря на всички световни изисквания и стандарти за подобни изследвания и е представителна извадка, съответно трябва да се взема в предвид, както от световни вирусолози, така и от правителството във връзка с по-нататъшни мерки в Германия. Ще има още рундове м/у двамата, след почивните дни.

# 8 107
  • София
Обмислят да лекуват болните в къщи с хлорохин, за да не се стига до усложнения и до болница. Крайно време беше наистина да се лекуват с нещо тези хора, иначе съвсем безнадеждна изглежда ситуацията - с парацетамола и чая с лимон.
Директорът на „Пирогов“: В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин
Те ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения

# 8 108
Скрит текст:
Ех, тоя Мангъров, не спряхте да го плюете. Като читатели може да не ви допада това, но когато достигнете една десета от неговата експертиза, тогава имате право да го квалифицирате като луд. Това важи за всеки един лекар, не сме в позицията да ги нападаме и да твърдим, че са идиоти. Иначе като чета как вирусът вече е шампион по плуване свободен стил, ми става ясно, че все пак ще стигнем до момента с "той се прихваща от тоалетната чиния", както беше при ХИВ.

Ето едно интервю на пореден немски лекар, който нещо не подскача от радост от ситуацията. На вас оставям да преценявате по погледа му може ли да му се има доверие Grinning

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2851081594986434& … p;d=null&vh=e

Аааа, пропуснала си! Този го обявиха за немския Мангъров отдавна. Joy Нищо, че има 250 научни публикации и е бил 20 години директор на институт по инфелциология мисля, че беше.

# 8 109
Account, това за мен е най-естественото нещо на света и спора, противопоставянето, научния конфликт водят до повече гледни точки, повече търсене, повече страст, ако щете. Затова за мен е даже необходимо да има различия и да се провокират един друг. Но вярвам, че никой из Германия не обвинява някой лекар, че е убиец.

# 8 110
   Радвайте се, че нямаме пик. Нали затова са мерките. Виждаме, че престоят в болница е продължителен, поне 14 дни. Ако имаме много случаи на ден за болнично лечение, къде ще ги настанят, като няма изписани?
  Това е лошото на вируса - лесно разпространение, трудно и продължително боледуване.

# 8 111
Много вече ме изнервят тези майки с децата по групички, постоянно се влачат нагоре надолу по улиците, всяла пейка им е седянка. Аз също съм майка, аз също понякога отивам с детето до реката или някоя полянка, но сме сами, през повечето време сме на терасата, направила съм я като детска площадка. Толкова ли е трудно да спазват поне физическата дистанция? Толкова ли не са се наклюкарили? Ееееее писна ми!! Заради такива се обезсмисля това положение + тийновете, които също се скъсаха да обикалят по групи!

# 8 112
  • Bulgaria
Обмислят да лекуват болните в къщи с хлорохин, за да не се стига до усложнения и до болница. Крайно време беше наистина да се лекуват с нещо тези хора, иначе съвсем безнадеждна изглежда ситуацията - с парацетамола и чая с лимон.
Директорът на „Пирогов“: В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин
Те ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения

Четох на няколко места, че има схема за лечение в Турция с хлорохин при леките случаи. Всеки ден колко таблетки се взимат. Не знам дали вече го прилагат, но това наистина е добра идея. Дано даде резултат, защото хинина наистина "пресира" вируса в началото и би трябвало да даде добри резултати.

# 8 113
  • София
Не знам защо още изобщо го коментирате Мангъров, не заслужава такова внимание. След него гледах проф. Аргирова - и тя вирусолог, и тя експерт и обяснява съвсем нормално какво трябва да се случи. Без "аз бих отворил ресторантите, че да преминаваме по-бързо, къде ще ги лекуваме - ще видим".

Може ли линк с проф. Аргирова. Аз нея я уважавам безумно много.

Гледах я по Нова в същото предаване, в което Мангъров се изказва и още няколко специалисти, мисля че неделята се казваше.
Ето го:
https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284842/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D … %D1%80%D0%B8-pcr/

# 8 114
Ако нямаше мерки щяхме да видим телата, това е неоспорим факт. Вижте Ню Йорк. Там има 20млн жители, няма 60млн, ама телата са колкото в Италия на ден. Така, че мерките също оказват влияние, ние да не сме толкова закъсали. Япония казвате нямала строги мерки. Няма, няма ама хората от ужас не излизаха. Токио се изпразни отдавна. Даже в София има повече хора.
Данните показват, че средно 9-10% от тестовете в Италия са положителни, така че теорията за 5млн болни, може да не е само теория, а да си е действителност. Когато обаче 10% от населението се зарази за един месец, дори смъртност 0.5%, прави големи цифри починали за много кратък период. Още по малко в Италия плъзна зараза по старчески домове, болници и там много възрастни и болни  хора се изпозаразиха. Франция също. Великобритания отчита 28% позитивни тестове на ден, това е сериозна цифра. Виждате едно забавяне на мерките до какво води. Швеция продължавам да мисля, че са се концентрирали върху рисковата група, а младите и здравите са навън. Германия основно млади са болни, може би за това смъртността е толкова ниска. Тези държави според мен се концентрират, там където има най-голям проблем - рисковата група. Ако отпуснем мерките, трябва да намерим начин да защитим тази група, иначе и ние ще стигнем до италиански вариант.

Общи условия

Активация на акаунт