COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 372
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 055
  • София
Хич нямаше да се сетя, че БП е Бизнес Парк.
Не всички сме в София.

Аз съм в София, но и аз се чудех какво значи тая абревиатура...И не само тази, редовно срещам какви ли не съкращения, които не знам какво значат. БП работи в БП. Simple Smile

# 8 056
Мерките в България не са строги. Не работят кръчми, молове и кина и театри. И понеже ние сме големи театрали, много вътрешно го приехме. Спрял е само туристическия бизнес. Според мен той няма да се върне обратно там, където беше. Ако бях в този бранш, честно казано бих мислила за друг тип занимание за следващите 2-3-4 години. Всички свързани с него туристически агенции, самолетни билети, луксозни стоки в БГ.
Ще има производства и бизнеси, които търсят персонал, стига човек да иска да работи. Барманчетата наоколо трудно ще застанат на линията, туристическите агенти също. Но ще се наложи...
Какво друго не работи в България? Мерките са толкова хлабави, че е истинско чудо, че няма ковид.
Не работят хотели, ресторанти, фитнес зали, басейни, стадиони. Забранени са всякакви извънучилищни занимания - уроците по музика и спорт са тотално аут. Не работят хижите, водачите на групи в планините, екскурзоводите по градовете.
Малки магазинчета затвориха, защото достъпът до тях е ограничен (намират се примерно до парк). Затварят всички общински пазари, вкл. магазинчетата в тях - месарници, млекарници, магазинчета за дрехи. Цялата ентъртейнмънт индустрия си почива, вкл. технически персонал, озвучителни и др.
Хич не малко хора остават без доход, а остатъка от народа е натикан в хипермаркетите и директно бутнат на първо ниво потребности от пирамидата на Маслоу.
И вместо да му властимащите да му дадат отдушник, му се карат от телевизора, наричат го едва ли не убиец.

И хайде по-спокойно с пренасочването на работна ръка. Не всички засегнати са "барманчета".

# 8 057
Кажете, сега ако отида да си направя тест в някоя от частните лаборатории, може ли да се разчита на резултата? Нямам симптоми, но ме човърка дали може да имам антитела. Ако имам, сума ти народ около мен също би следвало да има.

# 8 058
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
страшно много бизнеси са различни от ресторанти, чалгаджийници. Но дори да бяха с амо те, по веригата има още много потърпевши. Плюс държавно наложен монопол върху реализацията на плодове и зеленчуци.
Всъщност, опитвате се да ни вмените, че това било естествен резултат от страха от труповете и чувалите на Балтов Simple Smile Т.е няма потребление, но бащицата ги затваря, защото големи тълпи хора отиват да потребяват Simple Smile
Както и да е, 13.05 е близо. Питаха Генерала за лечението в Германия, той отговори кой как си водел статистиката. Ако не сте ме разбрали добре до сега. ....

# 8 059
.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 00:20 от Arizona

# 8 060
  • София
Не знам защо още изобщо го коментирате Мангъров, не заслужава такова внимание. След него гледах проф. Аргирова - и тя вирусолог, и тя експерт и обяснява съвсем нормално какво трябва да се случи. Без "аз бих отворил ресторантите, че да преминаваме по-бързо, къде ще ги лекуваме - ще видим".

От друга страна мен ако някой пожелае да ме лекува с лекарство, разработено от Тони Веков и неговата компания бих подписала отказ от лечение.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 11:21 от Meredith_Grey

# 8 061

За заведенията вече казах, че според мен ще са щастливи, ако заработят и на 50% от предишния си капацитет. А в момента и да не бяха затворени, щяха да са на 10-20%. Направо щяха да цъфтят...
Вчера гледах стягат лятната градина на едно заведение, не знам дали смятат че ще имат облекчен режим на открито или нещо друго са правили.

# 8 062
  • Пловдив
За фитнес съм ок да е затворен, ама спорт като плуване...? Каква е логиката? Няма струпване, няма пипане..

# 8 063
Всеки се стяга за вдигане на положението и приемане на клиенти, които ще дойдат, с някои видни изключения от тази тема. Иначе няма да има пари в хазната, оттам - пари за пенсии, образование, заплати, здравеопазване и т.н. и т.н.

За фитнес съм ок да е затворен, ама спорт като плуване...? Каква е логиката? Няма струпване, няма пипане..

Няма логика, аз плувах по 3 пъти на седмица сега атрофирам у нас си, защото не мога да отида на басейн.

# 8 064
  • София

Как да няма струпване и пипане? Дори олимпийските басейни са пълни, понякога плуват 3-4-5 души в коридор. След това в баните и съблекалните пак се бутат, пипат и обменят вируси и бактерии.

# 8 065
От друга страна мен яко някой пожелае да ме лекува с лекарство, разработено от Тони Веков и неговата компания бих подписала отказ от лечение.
нали, нали  Simple Smile
То за друго лечение дума не се обелва. Ден 30 ИП

# 8 066
  • Варна
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
Много хора виждат само себе си, мислят  си че те като работят и получават заплата/доходи и със всички е така. Посочват, че само там някакви кафенета и кръчми не работят омаловажавайки труда на готвачи, севитьори, собственици, ама нямало да умрем без тях. Не, не работя в кръчма/ресторант.... . взимам наем от ресторант.
Вече посочих, няма да се повтарям... има бизнеси мноооого далеко от кръчмите които вече цял месец не работят......

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 13:40 от danny_em

# 8 067
Нямам симптоми, но ме човърка дали може да имам антитела. Ако имам, сума ти народ около мен също би следвало да има.

Страдаш от синдрома "Мангъров" , антитела нямаш  . И други са така  , опашките пред частните лаборатории са пълни с помангърчени граждани които се надяват да минат по лесния начин . Не би .

# 8 068
  • Пловдив

Как да няма струпване и пипане? Дори олимпийските басейни са пълни, понякога плуват 3-4-5 души в коридор. След това в баните и съблекалните пак се бутат, пипат и обменят вируси и бактерии.
какво точно обменят във водата? Или под душа...?

# 8 069

+1
Нали казаха, че вирусът има нужда от влажна среда, за да съществува по-дълго.
Идеална среда са басейните.

Общи условия

Активация на акаунт