COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 255
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 105
Според мен в броя оздравели в България трябва да се добавят не само изписаните от болници, но и тези с леките симптоми, които бяха лекувани амбулаторно.

Така бройката хич не излиза.

# 106
Това ако го е казал наистина е за затвор!
Проф. Михаил Константинов каза преди малко по БНТ, че смъртността във Великобритания и Ирландия от вируса е 96%. Водещият Георги Любенов се ококори като чу, а аз двойно повече. Това как го е изчислил?

Вие сега ли разбирате, че така отчитат % смъртност:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Не, изобщо не разбирам как се изчислява 96% за тези държави, нито преди, нито сега, точно по тази таблица.

# 107
Проф. Михаил Константинов каза преди малко по БНТ, че смъртността във Великобритания и Ирландия от вируса е 96%. Водещият Георги Любенов се ококори като чу, а аз двойно повече. Това как го е изчислил?
Е, не е за затвор де, наистина е толкова към този момент. Но това не е страшно защото ще се промени. За протокола аз не го харесвам проф. Константинов заради позициите му по други теми, но на база приключили случаи е толкова, той не разпространява фалшива новина. Просто тая новина не е толкова страшна колкото звучи.

ммм75 пълни глупости си написала за Радев и Борисов, интересно как конспираторите са фенове на Радев а не на Борисов, защото аз от Радев не съм чул конспирации, но виж от Борисов чух няколко, то не беше коя гад е пуснала вируса, как Нато не били подготвени за биологична атака на която сме подложени в момента по негово мнение, как вируса е изкуствено създаден и не знам какво. Иначе Борисов успя да раздели хората успешно, шапка му свалям. Успя успешно да внуши на лапни-шараните които не могат да мислят как Радев иска да утрепе народа, защо, защото пита какво ще направи за хората останали без доходи. А на Борисов явно не му идва на ума че може да направи и нещо друго за тях от вдигане на ИП.

# 108
Не разбирам как нормални хора /визирам управляващите/ в моменти на криза не могат да обединят усилията. Това дава лоши сигнали на всички нас.
За къщите за гости.....разбирам, че някой ги отваря, чудя се обаче, кой иска да ги посети Scream
Много се надявам това да е последната тема Flowers Four Leaf Clover

# 109
  • Bulgaria
Чухте ли какво каза един от заразените лекари по нова? Овладяват се нещата ако се вземат мерки навреме. Защо приемат хора в изключително тежко състояние - интубират ги веднага и те умират? За какво е тая арена като всеки болен си стои вкъщи, докато не се влоши?

# 110
  • При семейството си
Soul81, процентите се изчисляват на база “приключили случаи”, които включват само излекуваните+починалите, не от общо установените, потвърдени случаи.

# 111

Той се появи на 3-ти март на връх Шипка и осмя мерките на правителството. С присмех посрещна коронавируса в БГ и призова народът да не се поддава на минипулации. За него нямаше вирус. Някои бърже забравиха...

Сега стои мишкарски на Дондуков и гледа как другаря Путин затваря границите. Да го покани на 9 май в БГ и да се разходят в Пирогов БЕЗ МАСКИ...

Цял свят затяга мерките, а той излиза пред народа, за да си извлича политически дивиденти в личностната война с Борисов на гърба на уплахата на населението. Имало "обществена парализа и безпрецедентна икономическа и социална криза." Къде няма бе, популисте ?! Свикай дебати, предложи решения, дай алтернативи. Вдигни телефона и уреди 1 маска или 1 респиратор бе ! Нима хората обичат Тръмп, Джонсън или Макрон ? Ми не, но са заровили политическите битки, за да се борят с тежката ситуация.

Днес много хора се разочароваха. А трябваше да е "обединител..."
Да, отношението му е престъпно! Дано понесе отговорност някой ден за действията и думите си.
п.с. Не съм фенка на ББ, харесвах РР до скоро...

# 112
  • София
Не разбирам как нормални хора /визирам управляващите/ в моменти на криза не могат да обединят усилията.
Суетата е любимият ми грях, както казваше дявола в един филм. Та това е, глупост примесена със суета и картината е грозна.
Иначе Радев хубаво върна закона със замразените цени, че щяхме да ядем и през юни домати по 6 лв, а и при сринат петролен пазар да си плащаме скъп бензин, отделно ток и парно.

# 113

Не, изобщо не разбирам как се изчислява 96% за тези държави, нито преди, нито сега, точно по тази таблица.
Ок де , ако не можете да смятате нямате ли поне елки на телефона или лаптопа ? В Англия са приключили 3740 случая с covid 19 , като от тях 3605 са починали , кое ви е толкова сложно да сметнете , че това са 96% ?

# 114

Ок де , ако не можете да смятате нямате ли поне елки на телефона или лаптопа ? В Англия са приключили 3740 случая с covid 19 , като от тях 3605 са починали , кое ви е толкова сложно да сметнете , че това са 96% ?
Има хора, които вече го обясниха човешки и възпитано.

Хубавото на вируса е, че изважда от всеки човек истинската му същност.

Elpis, благодаря!

# 115
  • Bulgaria
Аз оставам с впечатлението, че много хора не могат да разберат изказванията на Румен Радев. Наистина изказът му не е като на Бойко Борисов, а е много по-лесно да повярваш на ББ като казва Румен Радев иска да умори народа... А Бойко Борисов понеже не иска - хем ще го умори от вирус, хем от глад.

# 116

Извинете, Вие чувате ли се?

# 117
  • София
Трудно се обединяват и не могат, защото всеки е в своята игра. Болшинството от тези личности са силно ориентирани към себе си и групата, към която принадлежат, но само до момента, в който тази група е изгодна.

Сори за невярващите, ама ей го на, сега и лекарят на Нова го казва, пулмолог е май - около 70 процента от населението трябва да го мине и тогава нещата ще приключат. Няма как да знаем кой как ще го мине.

# 118
Астролога Гал Сасон казва, че последният път когато Сатурн влиза във Водолей, науката въвежда интернета и хоум домейна, което е революционно в света на иновациите и новите технологии и предлага нов начин на живот на цялата планета. Има надежда също толкова силна и значима иновация да бъде въведена точно сега, в нашето време.
Революциите, промяната в ръководството, модернизирането на старите структури, промяната в компаниите, иновациите, патентите станаха полезни. Спомняте ли си как някои лидери по света се опитаха да сложат цена на човешкия живот? Казвайки, че излекуването може да бъде по-лошо от болестта? Това е точно Сатурн в Козирог: практичен до степен да бъде нечовешки. Сатурн във Водолей е точно обратното. Той цени човечеството и колектива. Сатурн в знака Водоносител вещae намиране на иновативно решение на даден проблем, не отричане на съществуването му или твърдение, че не се нуждае от лечение, тъй като може да е скъпо. Да, Водолеят е идеалистичен, той има много мечти - за единство, за световна мрежа, за хора с различна цветна кожа, които работят заедно, и за изпращането на човекa да стъпи на Луната. Сатурн в Козирог ни показа какво не е наред в нашата система, сега Сатурн във Водолей, изпълнителят, оправителят, може да го поправи.
Ето, на който му е интересно може да прочете целият анализ на Сасон:
https://www.facebook.com/gahl.sasson/posts/2936167523130907?__tn__=K-R

# 119
  • София
Забелязвам някаква зависимост - феновете на ББ са и най-уплашените и страхуващи се от вируса в темата.
И аз забелязвам зависимост - на феновете на РР им трябва доооста време за да се запознаят с фактите, да ги анализират и да си направят верните изводи за ситуацията. Повечето не успяват да се справят адекватно с тази задача, и стигат до извода: "КВ е измислица на ББ, за да ни окраде".
Разбира се, всички хора са различни - дори и в умствените им възможности.
Спазват ли тези хора мерките? Съмнявам се.
Ще понесе ли Радев някой ден отговорност, ако неговите фенове се превърнат в ходещи биологични бомби, и с това освен, че ще увеличат заразените и починалите, ще съдействат за удължаване на ИП, което удължаване, както всички знаем се отразява пагубно на икономиката?
ИП трябва да свърши рано или късно, колкото повече се отлагат икономическите мерки и Баце се прави на ущипан, толкова по - скоро ще е това. А който не може да разбере сам какво е казал президента, а чака Баце да му го преведе на прост език си заслужава съдбата.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 09:43 от zverino

Общи условия

Активация на акаунт