COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 796
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 420
А защо не, тук се споделят повече от интимни подробности относно душевните ви състояния например.
Не съм сигурна... Simple Smile Казва се толкова, колкото е необходимо.

Не е така. Такова емоционално разголване никъде другаде не може да се види. Нямам предвид само вас. Тук си разкрихте цялата медицинска история, професии, съпрузи, страхове/фобии... Страшно е!

# 421
  • Bulgaria
Ами защо не затягат мерките? Защото ще се появят още безработни хора, които ще искат помощи. Държавата и без това разчита на работещите в момента, какво като започнат да се разболяват 1 по 1. А като започне адът, тогава ще си спестят много голяма част от тези помощи и ще си "измият" ръцете с непослушния български народ, който въпреки всички призиви не спазва мерките.

# 422
  • Другата България
Как какво, ще си увеличат заплатите. Все ще намерят евро пари за това. Държавните служители не ги мисли. Те сега се грижат аз живота на данъкоплатеца. Някак си рязко се загрижиха, от 13.03. Човеколюбците, чиито заплати вървят, дават сърцераздирателни акъли как да опазим баба и дядо стоейки си в къщи.
Не само баба и дядо, и себе си, и семействата си.
Наистина е изумително как всеки интерпретира казано, написано и прочетено от собствената си камбанария, положение и гледна точка.

# 423
Такава висока смъртност в България при толкова малко заразени и още по-малко хоспитализирани за какво ви говори? Сигурно за това, че с изолация много добре опазваме както здравната система, така и рисковите групи. Smirk

# 424
  • Sofia
Имам въпрос към тези, които искат да си седят вкъщи до безкрай? Вече стана ясно, че за действаща ваксина са нужни около 1,5-2 години, за лекарство - да приемем, че срокът е намален наполовина. Как си го представяте да оцелеем затворени за това време? Все ще ви се наложи да отидете до хранителния магазин, за хляб, боб, леща, ориз, където шансът да се заразите с вируса е голям! Ще спрете да ядете ли, много ми е интересно, как ще я карате на фотосинтеза и докога?

# 425
Warri, В момента лично аз не виждам диктатура. Ако поне за малко го усещах, нямаше да мишкувам/както се изразихте/. Прекалено свободен дух имам. Никой не се мята в окото на бурята без да оцени ситуацията, без да предприеме мерки. Говоря за мерки, които ще помогнат в най голяма степен. В конкретния случай за здравето на всички. Конспиративните идеи все още ги чета, но не разбирам. Те няма да помогнат в болницата, поликлиниката, лабораторията.
Диктатура в истинският си смисъл- прословутите бели автобуси, преди 90.... Сега пишем всичко, говорим всичко. А движението,  по зравословни причини пропуснаха съпругът ми за лечение. Никой не се е заяждал, издребнявал и възпрепятствал в конкретния случай. Аз не пътувах с него, въпреки, че имаше наистина необходимост да съм там/дали ми е било лесно/. Но така трябва.

# 426
  • В заешката дупка
Скрит текст:
В момента има голям подем във военно промишления комплекс... Май ще е добре и ние като икономика да се ориентираме натам. Не че нещо, ама явно ще е нужно въоръжаване на много места.
Там имаме невероятни традиции, не напразно Арсенал и най-голямото предприятие по брой служители в България. Нали Ви казах, че кризата е невероятен шанс за България.

Не знам какъв шанс има, но Арсенал освобождават 2000 работници.
Днес завод „Арсенал“ Казанлък, който е най-големият работодател в България, възстанови работа, но с оптимизиран състав. Съкратени са общо 2000 от 9000 души. Според слуховете се очакваше масово освобождаване на работещи пенсионери. Ефекта за бюрото по труда е нулев. Нещо друго?

Как какво нещо друго? Ако това е благоприятна ситуация и “невероятен шанс за България”, Арсен би трябвало да увеличава работници, не да ги намалява.

# 427
Скрит текст:
Ситуацията все повече заприличва на онова меме как един разказва на децата си как по време на пандемията е лежал пред PlayStation-а, а децата му викат "You're a f*cking legend!". Пазели били... пазиш си местенцето на фотьойла топло, нищо друго. Здравната ни система отдавна е забравила болните и слабите, вие сега се сетихте да ги пазите. Това е като "Българската Коледа" - пращаш един sms и вече си спокоен...
Ако положението действително е толкова страшно, защо щабът не затяга още мерките? Хем казват, че се задава ад, хем какво представят - някакво скапано мобилно приложение, което второкурсник от ФМИ може да накоди за един уикенд. Питат ще може ли с това приложение поне да облекчим КПП-тата - не може. Но иначе се задава адът де, да не вземе някой да го пусне паниката.
А на въпроса защо щабът не затяга мерките, въпреки молбите - ами... ами... ами ако не е чак толкова страшно в България? (подчертавам - в България!). Защо вече почти месец слушаме за "враг с невиждана ярост" - какво знае щабът, което не ни казва? Защо днес отново се повтори за Банско, но пак не се каза - тества ли се там, какво става? Защото е неудобно...
А хората с хронични заболявания, онкоболните и тези с компрометирана имунна система са уязвими към ПОЧТИ ВСИЧКИ заболявания, включително обикновена настинка. Сега се сетихте за тях...
Може и да греша, но не бяхте ли вие с приятеля ти тези, които от седмици стоите доброволно изолирани, защото така или иначе работите от къщи? Thinking Щом мислите, че вирусът не е страшен, защо сте се самоизолирали, седмици преди да се обяви ИП? Ако съм ви объркала с друг потребител, се извинявам предварително.

# 428
Като пишете, поне имате ли някаква представа какъв е процентът на болните от диабет и със сърдечносъдови проблеми? С преживяни инсулти, автоимунни заболявания? Какъв е процентът на всички, които "трябва да се пазят" на фона на останалите, на които са ограничени правата? Общо, не по възрастов признак? Колко от тях живеят сами? За да може да се пазят, щото нали, то за да се пазиш трябва да се самоизолираш.
Мери, какво предлагаш? Съвсем добронамерено питам. Ето, изкарахме три седмици, ще изкараме още месец и половина. След месец и половина очакваме ли нещо да се е променило към по-добро? Аз лично-не, защото не виждам да се прави нещо. Не разчитаме да достигнем атаден имунитет, защото не е хуманно. Не разчитаме да ограничим влизанията отвън, защото не е етично спрямо сънародниците. Не разчитаме да тестваме и да открием болните, защото няма хубави тестове за нас.
Ако си представим, че болните са 5 пъти повече от откритите, значи имаме 2500 в момента. Ако намираме по 25 на ден средно, след 100 дни ще сме ги открили всички. Те обаче междувременно ще са се мултиплицирали яко.
Тоест. Имаме месец и половина ИП, което ще изтърпим. Кой гладен, кой откачил, все ще минем някак си. И после? Каква би трябвало да ни е следващата стъпка?

# 429
Хора, стига!
Какъв ад ще идва? Защо? Как?Че с тези мерки даже трябва да се отбелязва вече по-леко покачване на случаите!

# 430
  • в страната на чудесата
За три седмици вече имаме приложение да ни следи. Какво ли ще имаме след три месеца...

# 431
  • Другата България
Имам въпрос към тези, които искат да си седят вкъщи до безкрай? Вече стана ясно, че за действаща ваксина са нужни около 1,5-2 години, за лекарство - да приемем, че срокът е намален наполовина. Как си го представяте да оцелеем затворени за това време? Все ще ви се наложи да отидете до хранителния магазин, за хляб, боб, леща, ориз, където шансът да се заразите с вируса е голям! Ще спрете да ядете ли, много ми е интересно, как ще я карате на фотосинтеза и докога?
Аз тук не прочетох хора, които искат да си стоят вкъщи до "безкрай". Отново се интерпретира само от лична гледна точка, надявам се да не е друго. Никой не иска това. В момента и никой не е затворен "безкрай", няма такова ограничение, във всяко семейство има работещи, пазаруващи, които ходят и да хранителен магазин, и до аптека, и до работното си място. А и навсякъде, където си поискат, мерките далеч не се спазват от всички и навсякъде. Така че поне засега никъде не се "кара на фотосинтеза", заради ИП имам предвид.
Тук обаче не включвам едни други хора, за които вече писах, по едни села и паланки, които от години живеят без доходи, разчитат само на това, което си произведат, като отделят и за децата си /също без работа/, на мизерни пенсии и инвалидни помощи, сред които има и такива на фотосинтеза, да. И които си отиват от глад, от студ, от нищета. Това е проблем от години, не е от сега. Но сега изведнъж всички се сещаме, че така не може да се живее...

# 432
Гледната точка на др. Тошков за карантината

https://www.youtube.com/watch?v=cu7qGFN9hZU&feature=share&am … ;app=desktop#menu

# 433

Как си го измисли този сценарий? Аз не съм чула тук хора, дето и до магазина да не ходят. Повечето даже и на работа ходят все още. Хората НЕ са спрели живота си, но определено си ограничават социалните контакти, доколкото е възможно, ходят с маски, не се събират в парка на по биричка и такива ми ти елементарни нещица. Всъщност дори в Италия и Испания, където мерките са уау - ходят си до магазина, аптека и тн.

Аз лично спирам да отговарям генерално на крайни въпроси и филми, дето се съчиняват ей така Simple Smile

# 434
Хора, стига!
Какъв ад ще идва? Защо? Как?Че с тези мерки даже трябва да се отбелязва вече по-леко покачване на случаите!
Аз наистина смятам, че в един момент ще си доставят тестове, защото не можем да сме в безтегловност безкрай, тогава ще изскочат всичките скрити положителни, които си мислим в момента, че ги няма, и картината изведнъж ще стане апокалиптична. Нещо подобно ми се струва, че стана в Турция. Те до последно щракаха с пръсти, че случаи нямат, изведнъж намериха, почнаха да тестват и се оказа, че имат доволно.

Общи условия

Активация на акаунт