COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 450
Прословутите PCR тестове даже не са толкова скъпи. Особено по-бавните. Производствено едва ли струват повече от 15 -20 лв на тест. Хайде има и по-скъпи, каквито вероятно ползват в частните лаборатории, защото имат CE марка. Но след като се предлагат за 100 лв., в тази цена е включен труд, консумативи, ток дори. И вярвам, прилична печалба.

Не е някаква непосилна сума.

# 451
В момента много хора са болни, но имайте предвид и че повечето няма да отидат да си направят тест, защото никой не иска 28 дена домашен арест и да го варди полиция. Идеята за масовото тестване е добра, обаче не мога да си обясня какво ще прави държавата ако се окажат хиляди хората. Как ще ги проследява като здравословно състояние тези хора? Или такъв план изобщо няма и им е все тая? Има и един психологически момент - човек като си мисли, че е настинал се държи по един начин, но ако му кажат че е болен от смъртоносен вирус ще почне да звънка на бърза помощ всеки ден от паника.

# 452
Реално погледнато, както се коментира в тази и предните две теми, ще имаме истински поглед над ситуацията, когато започнат масово тестване с бързи тестове за Имуноглобин тип G и тип М.
Тогава наистина може би ще разберем, колко от нас са го прекарали, колко не са....ще навържем контактните си лица, ще подредим пъзела, всеки за себе си, ще си дадем сметка кой кога и къде се е заразил....
За сега обаче това е невъзможно и ние нямаме реален поглед над ситуацията.

# 453
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Спешно трябва да се отпуснат пари на хората, наистина спешно. Не само на думи. Иначе пандемията ще ни е най-малкия проблем. Това трябваше ясно да каже Радев, а не да говори за бързо връщане към нормалния живот. Ама пуста суета, не се въздържа да опита да се хареса на масите.
Бояна на колко сте години?
Когато  хората  през Лукановата , Виденовата зима останаха без работа и заработваха по 2 долара на месец ,  кой им даде пари??

rorik, нали идеята е да не се повтори този сценарий все пак?
Като изключим факторите, които не зависят от нас /човек/, за да не се повтарят такива сценарий, остава въпросът как си структурираме държавата, какви хора заемат възлови позиции.
Слушах професори, доценти и ... умни хора, знаещи, но някой трябва да им каже - искам това да бъде направено, с такава и такава цел, или обратното, липса на компетентност в областта, но отговаря за нея.
Пак с уважение към министъра на здравеопазването. Човекът разбира от пари, но не отбира от здравеопазване/медицина.

На министъра това му е работата да разбира от пари.И да ги разпределя според  ситуацията. 
Аз питам къде са ни учените? Къде са ни лекарите, мед.сестри ?Кадърни ли са да лекуват?
То ии едно jp   може да наблюдава  един болен и да прецени кога да го вкара в болница , та да не стига до обдишване.
Знаете ли колко пенсионери са работещи , защото 200 лв не им стигат за нищо а им искат и допълнително здравни осигуровки?
Къде са им парите като сега  няма да ги има .
Да мине тая олелия и оня с каскета  трябва да влезе в болниците .

# 454
Абсолютно подкрепям Мери Ан. Цялата агония се удължава с половинчатите мерки. Резултатите са ясни: срината икономика, бум на заболелите, абсолютна липса на контрол на заболяването..
С една пълна карантина за 2-3 седмици положението щеше да се държи в граници и накрая да излезем с по-малко жертви/икономически, човешки/. С мерки, като сегашните, ще си седим вкъщи много време. И понеже цялата музика беше, за да не се съсипе бизнеса, резултатът ще е точно обратен. Да не говорим, че част от него вече е съсипан.

# 455
  • Пловдив
Как да не мисля за останалите? Не се завирам в хора от рисковата група.

А как си сигурен, че те не се завират в теб. Толкова ли е трудно са се проумее, че като преболедуват сега заразените, в изолация, ще бъдат здрави. И да ги пуснем след това по улиците, те няма да те заразят. Но да се настоява сега да се пуснат......ами неразумно е. Защото аз на съвест отдавна не разчитам. Не, не сме се сетили сега за всичко, което пишете. Чудно ни е как обаче чак сега се настоява за мерки. Може би защото чак сега мнозинството изпадна в положението на малцинството. Преди тоягите бяха на чуждия гръб.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 15:09 от dazel

# 456
  • Другата България
Merri_An,

Възхищавам се на търпението, което имаш! Hug
Благодаря ти.
Не знам дали е търпение, но понеже имам много близък и непосредствен досег с всичко, което се случва, се опитвам да обясня как стоят нещата на практика, и да изразя и лична гледна точка все пак. Опитвам се да разбирам и отсрещната страна, но имам нетърпимост към глупостта, посредствеността, неразбирането на елементарни факти, реални, насаждането на паника и писането на непроверени фейк-новини, които целят да изнервят и озлобят и бездруго изнервените хора още повече.

# 457
  • Варна

На министъра това му е работата да разбира от пари.
Аз питам къде са ни учените? Къде са ни лекарите, мед.сестри ?Кадърни ли са да лекуват?
Знаете ли колко пенсионери са работещи , защото 200 лв не им стигат за нищо а им искат и допълнително здравни осигуровки?
Как къде са? Изгонихме ги във чужбина, а част от тях се преквалифицираха.

# 458
  • Viena
Моята приятелка е позитивна, без един симптом. Тествали са всичките й колеги и само тя е с корона. Изолирана е за две седмици.

А защо е тествана?
Медицинско лице,става въпрос за Виена.

# 459
  • София
Още двама починали днес - в Света Анна - мъже на 54 и 86г. Disappointed Relieved

# 460

На министъра това му е работата да разбира от пари.
Как къде са? Изгонихме ги във чужбина, а част от тях се преквалифицираха.

Да не говорим, че в последните години, например 10 години, масово се кандидатстваше в университети специалности Медицинска сестра, само и единствено с цел да се емигрира.
Имам приятелка, която на 40 години започн да учи това, само за да отиде в чужбина да работи по специалността.

# 461
Моята приятелка е позитивна, без един симптом. Тествали са всичките й колеги и само тя е с корона. Изолирана е за две седмици.

Ако е без симптоми бас ловя, че ако така си мине месец безсимтомна и пак я изследват, короната ще си е още в нея. Щото кой знае от кога си е живяла там. Просто не е смъртоносния щам, а друга по-безобидна корона.

# 462
И пак се връщаме на темата с парите. На мен австрийската държава ми препоръча да си налягам парцалите вкъщи, ама ми поема заплатата, докато търкам дивана и си гледам детето за да не ходи на училище.

Австрийската държава също каза, че фризьорки и прочие няма да работят, но ще бъдат компенсирани.

На българската държава ѝ е кеф да прехвърли всичко на гражданите. Стойте си вкъщи, не излизайте, не ходете на село, носете маски, ама си купете сами, не ревете за обезщетения, чак и идеи за принудителен земеделски труд. И най -вече дарявайте-за болниците, за апарати, тестове няма да купим, ще караме на дарения. А да, дарете и за медиците.
Хайде холан!

# 463
Пандемията на коронавируса потапя света в рецесия, която ще бъде "много по-лоша" от световната финансова криза преди десетилетие, каза МВФ. Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева говори за „най-мрачния час на човечеството“. "Това е криза като никоя друга", каза тя във видеоконференция. "Видяхме световната икономика да спре. Вече сме в рецесия. Тя е много по-лоша от световната финансова криза през 2008-2009 г."

Нищо подобно няма да се случи. Не сейте паники... .
Ще се случи само в англо-саксонските царства.
Но Европа и ЕС се начучиха, как да се изолират. По-възможно най-добре.

# 464
Точно, Хеликаза. Дори презряният Путин каза - затваряме един месец държавата, хората излизат в платен отпуск, ние ще поеме разходите.
Мен само ме призовават да си стоя вкъщи без да ги интересува какво следва от това.

Общи условия

Активация на акаунт