COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 857
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 170
  • гр. Варна
Преди години имахме на работа няколко случая на вирусна пневмония. Колеги, работещи на различни етажи и без контакти. Тогава проверяваха климатичната система на сградата и филтрите, защото имаше съмнение, че така се е разпространил вирусът - през климатична инсталация в сграда, в която няма отваряеми прозорци.

Работила съм на кораб и един да кихне се натръшквахме всички, корабните инженери казваха, че е заради въздушната инсталация. Сигурно и на Даймънд Принцес е станало така.
Колкото е по-херметична сградата/помещението, толкова е по-добре за поддържане на положителното налягане в нея, което допринася за ефективността на вентилационните инсталации.
https://www.tech-dom.com/bg/filtrirane-na-vazduha-v-klimatichni- … nstalacii/2/2091/
А отделно е и непрофилактирането на същите на указани периоди, понеже си е сериозен финансов разход.

# 1 171
Angela61, липсващите абонати в Китай се коментираха в предната тема.
Предположението е, че не желаят 5G и са преминали на безжични връзки. Защото техния брой се е увеличил с почти същия брой.

# 1 172
Не знам писали ли сте, но сега виждам, че във Великобритания е починало 5 годишно детенце от вируса. Не пишат за предходни заболявания и подробности, родителите не са пожелали името му да се споменава((
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8408732?fbclid=IwAR2r3xL … 7jsWUlOAkapDQnxlg
Не знам, но на мен ми се струва, че този вирус сега е нещо далечен братовчед на китайския. Там млади хора, особено пък деца изкарваха леко, а децата пък изобщо нямаше починали. Какво става сега, та то предимно дечица и работоспособни хора съсипва. Нещо наистина има скрито и покрито, но защо да го правят не разбирам. Нямат полза да крият и прикриват китайците трагедията.

Колко трябва да е глупав един човек, та да си мисли, че пневмонията може да убива само възрастни хора, но не и деца или работоспособни? Разбира се, че китайците скриха истината. Ползата им беше, че глупавите и самонадеяни европейци, пък и американците, не ги затвориха и изолираха тотално, за да се опазят. Защото ако знаеха всичко, можеше да преглътнат глупостите, наречени толерантност. И тогава Китайската икономика щеше съвсем да рухне. Няма полети от и за Китай, няма внос и износ, няма нищо.
СЗО има огромна вина, защото също скри истината, нищо че оная марионетка шефа им ходи в Китай, но излъга най-безсрамно, че не било страшно.
Виновни са и от ЕС, че не си направиха труда да разберат за какво става дума и пуснаха хиляди китайци да дойдат в Европа. Те донесоха вируса.
Ансолютно! Европа има най-слабите си лидери от десетилетия насам. Кризата с бежанците беше превестник, след тази трябва да има масови оставки и да се спре с глупавия неолиберизъм.

# 1 173
Цитат
Скрит текст:
ти правиш ли разлика между "да купи" и "да осигури"? Щото пари има, но апарати няма.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bylgarskata-koleda-pomognala-na … -3-bolnici-193282
Българската Коледа“ е подпомогна 46 деца от началото на настоящото издание на благотворителната инициатива, като кампанията е осигурила и първите медицински апарати за 2020 година – респиратори за три болнични заведения, съобщават от "Дондуков 2".  

Цитат
И да оспорваш и противопоставяш мерките за изолация точно в този момент, не говоря за икономическите, щото от тях всички са недоволни, да ги оспорваш значи да почнат да измират хора по подовете на болниците и по улиците.
Скрит текст:
Ти от плюене по Радев не ти остава време да помислиш какво казва. И на кое се противопоставя. Не е на извънредното положение ако не си разбрала. И да ти обяснявам няма смисъл, защото ти определено имаш политически пристрастия за да плюеш толкова по Радев и няма да вденеш какво ти говоря, а аз нямам и затова си права за раздвоението на личността, защото аз съм хвалил и самият Бойко когато има за какво в същата тема (така де предишните 2) сега обаче няма за какво да го хваля. Това че той нападна толкова грозно Радев, по същият начин по който медиите, правилните медии нападнаха и Мангъров, защото обвиненията към тях са едни и същи, дарвинисти, искат да изтрепят народа, а общото между 2-мата знаеш ли какво е. А сети се какво е. Искам малко да помислиш защо са сходните атаки срещу двамата. Какво искат и двамата. Не е вдигане на ИП ако това ще ми отговориш. Същото което искат и нашите 2-ма възпитаници от Харвард. Ама очевидно някой друг не го иска това. Ние сме на дъното по тестване на глава от населението при Барбадос, Коста Рика и кой беше. Е как другите могат много повече да тестват ние не можем. Всички от нашата черга Сърбия, Румъния, Гърция тестват по 20, 30 , 40 пъти повече от нас на глава от населението.

Пак ли Радев е виновен че само говори че трябва да се тества повече, без да осигури лично тестовете. Ами за какво е изпълнителната власт, ако станем президентска република тогава е резонно да питаш Радев колко респиратора, тестове, лекарства, маски е осигурил.

И още нещо, какво толкова постигаш, или какво удовлетворение ти доставя да плюеш по Радев. С какво допринасяш за подобряване на ситуацията. Аз наистина не разбирам в тая държава защо като някой отвори дума за повече тестване и е залят с какво ли не, от обвинения защо не е купил респиратор до масов убиец.

Джонсън поиска повече тестване на населението, за да се спре епидемията
https://dariknews.bg/novini/sviat/dzhonsyn-poiska-poveche-testva … idemiiata-2219885
Британският премиер Борис Джонсън обеща да бъде засилено тестването за коронавирус и заяви, че това е ключът към преборване на епидемията. Той каза това след критики към правителството му, че тества много по-малко хора от някои други европейски страни, предаде Ройтерс.

"Сериозно ще увеличим тестването", заяви Джонсън от жилището си на "Даунинг стрийт", в което е в доброволна изолация, след като даде положителна проба за вируса. "Искам да кажа нещо специално за тестването, защото това е много важен въпрос", добави британският министър-председател. "Както казвах седмици наред, това е начинът: ето така ще решим пъзела с коронавируса, ето така ще го победим", заяви Джонсън.

Това е най бързият начин да се справим с епидемията, и да се върнем към нормалният живот, това каза Радев с прости думи, само че наш Бойко разбра, Радев иска да убива хора като вдигне ИП бързо. Той не обеща за разлика от Джонсън че ще увеличи тестването а ни обяснява каква свекърва и какъв масов убиец бил Радев. И много други това разбраха, които плюят Радев. Ами хубаво да си седим така и да питаме колко респиратора е купил Радев и какъв дарвинист и свекърва бил, и да си чакаме до коледа с тоя темп на тестване да се справим с епидемията, защото ние откриваме не 2 на 11 а много по малко. Защото тестваме много малко.

Аз също съм от тези, които искат повече тестване. НО, слушайки внимателно Борисов, чух следното:
1. Бързите тестове са неточни.
2. Поръчани са тестове (по спомен около 2 милиона, като 1 милион мерещи антигени), които още не са дошли, защото цял свят е поръчал тестове.
3. В Испания са закупени тестове, които се оказва, че са неефективни и сега си ги чукат в главите.
4. Обстановката е динамична - днес ако те тестват и си здрав, утре ако те тестват, може да си болен.
Съответно си правя следния извод:
Радев е лаладжия, който трупа политически дивиденти на гърба на Борисов, защото само дърдори, а нищо не върши. Искаше ми се като се изтъпани да критикува, да беше дал една смислена мярка, която да се предприеме и която вече да не е предприета или оспорена от медицинските и икономически експерти. Хем вика да разпускаме седянката, хем е срещу колективния имунитет. Хем вика, че идва глад, хем не дава идея как да се  предотврати - като казваш А, кажи и Б - сложи вето на закона за Извънредното положение, да те видим колко си ербап. Ама не, и това не направи мишокът му с мишок.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 10:21 от DeltaAzimut

# 1 174
  • Bulgaria
Мен лично ме притесни това, че линейки карат хора в много тежко състояние, слагат ги на респиратор и те умират.

# 1 175
Мен лично ме притесни това, че линейки карат хора в много тежко състояние, слагат ги на респиратор и те умират.

Ами да. Като ги лекуват по телефона, така е.

Вземаме лош пример от другите държави, за жалост.

# 1 176

Мисля че ги установяват и ги поставят под карантина. При поява на симптоми се тестват.
Затова и един от въпросите когато звъните на ЛЛ или СП е точно такъв, дали сте имали контакт и тогава ви "обработват" грубо казано с предимство.

Не съм убедена, че го правят и сега. В началото-да.
"Обработват" само тежките случаи, симптоми като гърло, хрема, слаба кашлица и ниска температура - на лечение по телефон, включително и изписани антибиотици за ковид, за всеки случай.

И контакти не съм сигурна дали вече установяват от-до по веригата. Сред моите познати има десетина човека на домашно лечение, някои се тестваха сами в частни лаборатории, всичките са отрицателни, дори и един с лека пневмония. И сега се чудя, тестовете да не са като онези, с които тестваха в началото и казаха, че не са точни и затова и да не се натискат да тестват официално. А и какво се случи с онези неточни тестове, бракуваха ли ги?

# 1 177
  • София

Да, въпросът е дали са от тези, които са на домашно лечение или са новозаразени, които не са тествани....
Ако са от първата група... това което се случва е престъпление...

# 1 178
Fani, от София си , защо просто не се тестваш за своя сметка? Ако евентуално е 19ка, нали с толкова дълговременна картина трябва тестът да е показателен.
Ами да, повече дни са май по мои сметки. Питах за тези тестове, че все се обърках. Ми ще направя, че да се знае, ама пък не искам да ходя по лаборатории. Спрях се на една, четох уж, питах тук, ама пак не загрях. Ще прежаля парите, ама какво ще излезе не разбирам едни плюс, един минус, не знам какво си... някакви менделееви таблици ми пишете, ми не ги разбирам. Аз знам болен, здрав, изградил имунитет или вече изгражда, заразен...те това да ми кажат. Пък бързи, пък бавни тестове... ще питам лекарката в понеделник, пак ще се обаждам, така иска. Да ви кажа, аз поне май съм случила на лекарка. Тя по принцип много лекарства изписва при грип и аз изборно си ги купувах, ама сега всичко съм изпълнила, щото...бе полудях значи.

Nameika, не ме е преглеждала. По телефона ми изписа лекарства и пита за симтоми. Каза, ако се влошавам и прецени ще се обади за линейка и лекар, но не ми е казала да ходя за преглед.

# 1 179
  • На остров
Откъде вземат данни worldometers? Току що РКИ обяви за Германия 5936 нови случая, което ги прави общо 91.714, а в другия сайт има съвсем други цифри. И за вчера не са верни данните.
Новите случаи са със 100 по-малко от вчера, но едва ли се дължи на тенденция.

Аз вчера също се чудих защото не бяха вярни за Швеция. Източника им е ок но сметките са им грешни.

# 1 180
Фани, стой си вкъщи щом си добре.
Да не вземеш наистина да се заразиш.

# 1 181
. Спрях се на една, четох уж, питах тук, ама пак не загрях. Ще прежаля парите, ама какво ще излезе не разбирам едни плюс, един минус, не знам какво си... някакви менделееви таблици ми пишете, ми не ги разбирам.

Рамус правят домашни посещения след записване, приятелка се тества, но май записват за след няколко дни.

# 1 182
Не виждате ли връзката между вирусното натоварване и тежките случаи? Това е и пряко свързано с лечението, макар и да няма одобрени лекарства. Все пак има такива, които намаляват вирусното натоварване и това е причината да не  се стига до респиратори. Иска се обаче болните да се третират още в начална фаза, а не да се чака и да се пие парацетамол. Това вероятно няма да помогне много на възрастни с много придружаващи заболявания, но във всички случаи ще помогне на по млади, здрави иначе, хора.
Затова все искам някой лекар да излезе по тв и да каже какви лекарства се изписват на леките симптоми. Ама никой не казва. Симптоматично било!!! лечението!!! Пу!

# 1 183
  • София

Ето брой тестове на 1 млн. при нас и съседните държави. от worldometers.info

# 1 184
Отивам, аз лично два пъти пуснах линк с информация за амбулаторното лечение.

Общи условия

Активация на акаунт