COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 398
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 665
Хареса ми това, което каза Доц. Мангъров по БТВ новините .
Дано не успеят да го смачкат и да пострада от това, че се осмелява да говори срещу властта.
Колегата, Доц. Мангъров, е един, може би единственият, абсолютен инфекционист в България.
Може ли линк към това предаване с Мангъров? Благодаря!

# 1 666
  • Sofia
Идеята съвсем не е лоша. Условието е да докажеш с медицински документи, че си прекарал вируса и не си преносител на заразата. Така хем ще има пари за родните туроператори, транспортни фирми и т.н., и няма да фалират, хем ще влязат свежи пари в хазната. Летището в Бургас е близо. Само не знам, как ще намерят достатъчно желаещи за да запълнят капацитета на Слънчев бряг. Наполовина не става, че като знам каква е лудница в курорта, горките хора, вместо да оздравеят, по-болни ще си тръгнат.

# 1 667
Когато един човек разбира нещо, той може да го обясни дори и на дете. По подходящ начин, че да стане ясно.
Не успявам да вникна в смисъла на поста, не съм гледала и предаването.
Може ли да синтезирате, каква е тезата на Д-р Мангъров? Какво предлага и какво не може да бъде разбрано?

# 1 668
Скрит текст:
Дано не успеят да го смачкат и да пострада от това, че се осмелява да говори срещу властта.

Колегата, Доц. Мангъров, е един, може би единственият, абсолютен инфекционист в България. Останал.
Абсолютен специалист и инфекционист. От световна класа.
За съжаление, нещата които често казва (говори), са толкова "тъмна Индия" за останалата медицинска русоидно-образована популация инфекционисти в Бг, че Доц. Мангъров често е обект на нападки и разни, абсолютно идиотски коментари. Същото важи и за редица пациенти негови в Бг, свикнали със "сокчетата и киселите". Които НИКОГА не са в състояние да разберат Доц. Мангъров. И нещата, за които им говори.

Ако имаше повече ВИСОКО квалифицирани колеги като Доц. Мангъров ( защо още не е Професор?), Инфекциозните болести в Бг щяха наистина да са на световно ниво.

Инфекциозните болести са основата на Педиатрията. Универсално.
Слабото познаване на инфекциозните болести е причината, България, днес, да има много, много слаба ОБЩА Педиатрия ( амбулаторна Педиатрия).
Вече, само като чета, или чувам за "зъбки" даващи "температура", или попари на 6м възраст... ми става лошо.

Моите искрени уважения към него.
Никога не съм подлагала на съмнение професионализма и познанията на Мангъров. Точно затова казвам, че нещата, които твърди и предлага не са плод на объркване, а на чиста злонамереност и осъзнати лъжи.

# 1 669
Не мисля, че здрави хора ще идат там ако знаят, че е има хора прекарали корона. Малко психология трябва. Тази година я пишем нулева почти всички. И дано всички сме живи и здрави.

# 1 670
Колегата, Доц. Мангъров, е един, може би единственият, абсолютен инфекционист в България.

Ето Ви едно видео,говорещо за нивото на Доц. Мангъров.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/doc-mangarov-v-sle … avirus-u-nas.html

Освен че фактологията му (относно предмета, за който говори) е перфектна.

Ужасният български език на водещият е за отделен коментар... не тук.

# 1 671
  • Bulgaria
Не мисля, че здрави хора ще идат там ако знаят, че е има хора прекарали корона. Малко психология трябва. Тази година я пишем нулева почти всички. И дано всички сме живи и здрави.

Аз като гледам за каква дълга агония ни готвят... не знам колко живи и здрави ще останем, то човек явно лекарска помощ трудно ще получава, за каквото и да било.

# 1 672
Скрит текст:

Колегата, Доц. Мангъров, е един, може би единственият, абсолютен инфекционист в България. Останал.
За съжаление, нещата които често казва (говори), са толкова "тъмна Индия" за останалата медицинска русоидно-образована популация инфекционисти в Бг, че Доц. Мангъров често е обект на нападки и разни, абсолютно идиотски коментари. Същото важи и за редица пациенти негови в Бг, свикнали със "сокчетата и киселите". Които НИКОГА не са в състояние да разберат Доц. Мангъров. И нещата, за които им говори.

Ако имаше повече ВИСОКО квалифицирани колеги като Доц. Мангъров ( защо още не е Професор?), Инфекциозните болести в Бг щяха наистина да са на световно ниво.

Слабото познаване на инфекциозните болести е причината, България, днес, да има много, много слаба ОБЩА Педиатрия ( амбулаторна Педиатрия).
Вече, само като чета, или чувам за "зъбки" даващи "температура", или попари на 6м възраст... ми става лошо.

Как в света не се намери един негов колега - инфекционист, който да го разбере и да приеме съветите му?
Съвсем сериозно питам, защото от неговите обяснения, на мен са ми тъмни 20 те процента, които няма да изкарат заболяването леко. Не го чух да казва, колко процента смъртност прогнозира.

Коригирам се, в интервюто от линка, казва около 2,5% смъртност  грубо на 7 млн. около 100 хиляди. Не мога да коментирам колко е приемливо в рамките на няколко месеца.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 20:15 от Mama_Nana

# 1 673
  • Bulgaria
Скрит текст:

Как в света не се намери един негов колега - инфекционист, който да го разбере и да приеме съветите му?
Съвсем сериозно питам, защото от неговите обяснения, на мен са ми тъмни 20 те процента, които няма да изкарат заболяването леко. Не го чух да казва, колко процента смъртност прогнозира.

Е, как с шведския епидемиелог са си лика прилика.

# 1 674
За да проработи карантината трябва всеки един човек на този свят по едно и също време да бъде под карантина в отделна стая и да няма контакт с други хора. И всичко това за около 6 седмици. И тогава може и да изчезне наистина. Но говоря за абсолютно всеки човек без изключение ! И роботи да ни носят храна примерно. Ама тогава не знам кой ще лекува болните? Ами не, както и да го мислим не става с карантина. В този й вид тя само отлага проблема във времето, забавяйки разпространението на вируса, за да могат да се подготвят здравните системи.
В Ухан така направиха. Всички си бяха в къщи, имаха право на 3 дена един член на семейството да излезе да се разтъпчи около блока за 20 мин. Храната беше доставяна по домовете. Куриери, полицаи и лекари не се прибираха в къщи, за да не заразят семействата си.

# 1 675
Мангъров очевидно е неадекватен.

# 1 676
  • София
Той и проф. Кантарджиев обясняваше същите неща преди да стане адекватен ветропоказател. Напр. тук – https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/29/kantardjiev-koronaviru … nniia-grip.440648

# 1 677
Италия и Испания достигнаха пика си.
Сега само на долу, и на път да се спасят...

# 1 678
https://trud.bg/доц-атанас-мангъров-пред-труд-или/

https://eurocom.bg/new/dots-mangrov-izvnrednoto-polozhenie-e-prekaleno
https://eurocom.bg/new/borisov-gneven-na-dots-mangrov-posochi-mi … oi-shche-zhiveyat

Само дето тук, ясно, не е прав
https://eurocom.bg/new/dots-mangrov-maskite-szdavat-izmamnoto-ch … da-sprat-zarazata

Но може и след дни да си смени мнението- не знам.

# 1 679
  • Bulgaria
Той и проф. Кантарджиев обясняваше същите неща преди да стане послушен ветропоказател. Напр. тук – https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/29/kantardjiev-koronaviru … nniia-grip.440648

Те, всички твърдяха колко е безобидно, но като се сблъскаха с него рязко смениха плочата. Само лекар, който не е лекувал болни пациенти от коронавирус може да твърди, че не е нищо особено.

Общи условия

Активация на акаунт