COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 250
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pochinaloto-bebe-v-pleven-ne-e-b … olno-ot-grip.html
Това ми попадна случайно.Знам за случилото се,но сега сякаш ми се напасват нещата
И какво искаш да кажеш? Че януари 2019 е имало корона в Плевен? Като пускате разни неща, поне гледайте датите.

# 2 251
  • Варна
Днес гледах клип по телевизията с един италиански водещ. Бил е инфектиран. Каза, че използва едно приспособление от аптека с което проверява колко кислород достига до дробовете (извинете ме, но не помня точно) слага си го на пръста. На мен ми приличаше като че си мери пулс. Личният му лекар е казал, ако стойността падне под 90 да ходи в болница.

Няма нужда от подобно устройство, едно, че при сатурация под 90 вече няма да може да диша нормално човек и ще разбере, второ, почти всеки модерен смартфон има подобно приложение (аз съм със Самсунг и го имам в Samsung Health), което мери сатурацията, отчитайки цвета на кръвта.

И за мерките да си напиша мнението, не че някой ни слуша нас тук Simple Smile Не би трябвало да се затягат повече, дори мисля, че трябва да се разхлабят по отношение на разходките в паркове и сред природата. Трябва да се спазва дистанция и да се носят маски от всички. Да няма масови събирания на хора, нито на открито, нито на закрито.
Смятам, че това ще е напълно достатъчно, за да се забави разпространението, но все пак да се придобие стаден имунитет в по-продължителен период от време.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 13:19 от chockolina

# 2 252
Днес гледах клип по телевизията с един италиански водещ. Бил е инфектиран. Каза, че използва едно приспособление от аптека с което проверява колко кислород достига до дробовете (извинете ме, но не помня точно) слага си го на пръста. На мен ми приличаше като че си мери пулс. Личният му лекар е казал, ако стойността падне под 90 да ходи в болница.

Няма нужда от подобно устройство, едно, че при сатурация под 90 вече няма да може да диша нормално човек и ще разбере, второ почти всеки модерен смартфон има подобно приложение (аз съм със Самсунг и го имам в Samsung Health), което мери сатурацията, отчитайки цвета на кръвта.

О, точно вчера се чудих това нашето Самсунгско приложение, правилно ли отчита въобще? Рових се в нета и нещо нищо не намерих

# 2 253
  • София
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.

# 2 254
  • Bulgaria
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?

# 2 255
  • Варна
Скрит текст:

Няма нужда от подобно устройство, едно, че при сатурация под 90 вече няма да може да диша нормално човек и ще разбере, второ почти всеки модерен смартфон има подобно приложение (аз съм със Самсунг и го имам в Samsung Health), което мери сатурацията, отчитайки цвета на кръвта.

О, точно вчера се чудих това нашето Самсунгско приложение, правилно ли отчита въобще? Рових се в нета и нещо нищо не намерих
Аз бях намерила преди време информация, че е доста точно - включително и от хора в болнична обстановка, които са го сравнявали с машините, към които са били закачени.

# 2 256
ОГРОМЕН проблем ще имаме след около две седмици, като си получат хората сметките. Тогава сегашните мерки ще ви се видят раят на земята, щото още всичко е тихо и кротко. Давам още 2, макс. 3 седмици хората да търпят. После не знам кой ще ги удържи.
И какво се предполага, че ще направят хората, които никой не може да удържи?
Ще излязат на улицата, хванати за ръце, и ще скандират "Нас не ни е страх!"? Ще свалят правителството? Ще разграбят хранителните магазини, щото са освирепели от глад? Какво точно?

Ми като чета някои във Фейса...бая са бесни и подстрекават към бунтове.

# 2 257
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.
Аз работя в частна фирма и съм на мнение, че трябва да има мерки. 20 случая на ден са нищо стига в тази статистика да не присъства някой ваш близък. В моето семейство има такъв- човек, който е заразен докато е бил на работа. Вече трета седмица е в болница и още няма отрицателен тест. И голяма част от бизнеса работи, а тези които не работят едва ли ще напечелят дори и да не сме зазидани вкъщи.

# 2 258
  • В.Търново
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Защото такива умници ни управляват.Следващата година на пролет ще има избори,трябва много хубаво да си помислим за кого да гласуваме.

# 2 259
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден.
Струва ми се че грешно се разбира това отпускане на мерки. Докато няма лекарство или ваксина отпускането ще е слабо, лека полека и с готовност веднага пак да се стяга и вероятно ще е така дълго дълго време. И не, не ти го казвам защото искам някой да ме принуждава да си стоя у дома, това са ми наблюденията. Засега само в Китай е (според тях) овладяно, но новините които излизат от там са оскъдни и 100% позитивни. Като видим отпускането на мерки в Австрия вероятно ще имаме представа как ще протича.

# 2 260
  • Другата България
Аз работя в частна фирма и съм на мнение, че трябва да има мерки. 20 случая на ден са нищо стига в тази статистика да не присъства някой ваш близък. В моето семейство има такъв- човек, който е заразен докато е бил на работа. Вече трета седмица е в болница и още няма отрицателен тест. И голяма част от бизнеса работи, а тези които не работят едва ли ще напечелят дори и да не сме зазидани вкъщи.
Сит на гладен не вярва, нали знаеш?
Писах ли по-напред, че "всички, които не пеят в хора на репресираните" са държавна администрация? Според негово величество форумеЦА?Joy Излязох ли права? И да обясняваш, и да не го правиш, няма смисъл.

# 2 261
  • Варна
j
Ми като чета някои във Фейса...бая са бесни и подстрекават към бунтове.
Фейсбук революционерите от дивана в хола ги знаем. Joy

# 2 262
  • София

Мерки да, но извънредно положение не. Дори не покриваме критериите за епидемия. Ако голяма част от бизнеса работеше, нямаше да се регистрират по 7000 безработни на ден.

# 2 263
  • София - Рим и обратно
Австрия започва да отпуска мерките от 14 април,  а тук някои искат да ги зазидат в къщите им во веки веков за 20 случая на ден. И едно и също се повтаря всеки ден по 100 пъти на ден. Предполагам, че всичките, дето повтаряте от изгрев до залез едно и също, сте раздутата държавна администрация, мислеща си, че заплатите ще им вървят вечно. Ама йок, без частния бизнес и вашите функции поетапно ще замират.
Остави ги да помечтаят още малко за диванна идилия за неопределено време. Затягане на мерките не си пожелавайте (не, че ще посмее някой от гологлавите още, де), защото тенджерата под налягане ще гръмне много по-скоро с тях. Трябват още мноооого умрели, за да се престрашат генералите да ви затегнат още белезниците, колкото и да им се молите превъзбудено.. А предполагам, че не искаме това. Или?

# 2 264
Извинявам се.Имаше подобен случай от началото на годината и прочетох репортажа по инерция.Не видях,че пише 2019.То само това остава.

Общи условия

Активация на акаунт