COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 529
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 310
Роналд, не само пулса, а и кислорода. Т.е. да видиш дали белия дроб ти е ОК.
Нали това следят и в болниците, сатурацията, насищането на кръвта с кислород.

# 2 311
Направих си труда да сравня безработицата в България и Швеция през месец март. Населението на Швеция е 10 млн., на България - 7 млн. В едната държава има ИП, в Швеция мерките са "меки".

Според тази статия отпреди три дни 32 000 души в България са останали без препитание за по-малко от месец. Най-засегнати са туризмът, ресторантьорството, хотелиерството и малките търговци.

https://nova.bg/news/view/2020/04/02/283651/%D1%81%D0%B0%D1%87%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

В Швеция с "меки" мерки за  периода 1 март-5 април - 49 533 души са се записали в бюрото по труда. От тях 25 350 души са се регистрирали като безработни само през изминалата седмица. Това е 16 761 повече от същата седмица миналата година.  Най-засегнати и в Швеция са  туризмът, ресторантьорството, хотелиерството и търговията.

тук подробна статия, накрая има таблица кои са най-засегнатите сектори през този един месец
https://www.dn.se/ekonomi/kraftig-okning-av-arbetslosheten/

Някой в тази тема ако си мисли, че ако утре падне ИП в България всичко ще си стане постарому - жестоко се лъже!

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 23:59 от Анонимен

# 2 312
  • Варна
Отпускането на мерките защо само с молове и ресторанти го свързвате? А не искате ли хората да могат да се върнат на вилите си през уикенда? Ето днес имаше зов за помощ от производителите на разсад. Така си стои. Иначе искаме да пращаме хората масово на нивите, ама до собствената си градинка не може да отиде човек да прекопае. Кое му е опасното на това - да излезеш от къщи, да се качиш в колата, на село и обратно?
Че кой се е спрял да ходи на вилата?

# 2 313
  • Germany
В нашият град също през вчерашния ден има повече оздравели отколкото нови регистрирани болни. Също така от вчера започна проект на общината, в който 4000 домакинства избрани на случаен принцип ще бъдат посетени от екип, който ще ги тества за антитела. Ще им бъдат и задавани въпроси, дали са имали симптоми в предните седмици, ходят ли на работа. Целта е да се установи има ли хора, които са го изкарали без да разберат или дали има асимптоматични.

# 2 314
  • София
Със сигурност съществуват. И със сигурност са съществували и преди, хора без доходи и гладуващи такива.
Вие пък не сте ги познавали преди ИП, но ги имаше. Колкото хора, толкова гледни точки, и наистина изхождане от собствената камбанария.

Интересно как не виждате по-далеч от собствения си нос. Съществували са, естествено. Разликата е, че вече масово всички ще влезем в тая статистика. Забравихте ли, че сме най-бедната държава в ЕС? Защо мислите, че вас няма да ви засегне? Това, че все още работите, не означава, че след 2 или 3 месеца все още ще имате работа. Освен ако не сте сте държава администрация. При тях по-бавно ще стане.

# 2 315
  • София - Рим и обратно
Добре, аз съвсем добронамерено се чудя - майката на Дева от 13.03. не е излизала тая жена никъде... Вие осъзнавате ли какво ще се случи с тия хора след 2-3-4 месеца висене у дома? Остави обездвижването, което е по-опасно от всеки вирус на тая възраст. Ами изнежването от стоене вкъщи, от постоянно миене и дезинфекциране? Вирусът...вирусИТЕ ще изчезнат с магическа пръка от лицето на земята, щом генералчето вдигне и свали мерките ли? Не знам, според мен избождате очи, вместо да изпишете вежди с това затваряне по къщите. Пак да напомня, че в нито една от споменатите държави излизането в парка на въздух и разходка не е било забранено в нито един момент - Австрия, Германия, Англия, Холандия... Хората са наясно, че това е напълно в разрез с интереса на човешкото здраве - и психическо, и физическо..

# 2 316
  • в страната на чудесата
Аз.
 Нали не е разрешено да пътуваш по причини извън посочените. Аз на село не работя и не посещавам лекар.

# 2 317
  • Bulgaria
Добре, аз съвсем добронамерено се чудя - майката на Дева от 13.03. не е излизала тая жена никъде... Вие осъзнавате ли какво ще се случи с тия хора след 2-3-4 месеца висене у дома? Остави обездвижването, което е по-опасно от всеки вирус на тая възраст. Ами изнежването от стоене вкъщи, от постоянно миене и дезинфекциране? Вирусът...вирусИТЕ ще изчезнат с магическа пръка от лицето на земята, щом генералчето вдигне мерките ли? Не знам, според мен избождате очи, вместо да изпишете вежди с това затваряне по къщите. Пак да напомня, че в нито една от споменатите държави излизането в парка на въздух и разходка не е било забранено в нито един момент - Австрия, Германия, Англия, Холандия... Хората са наясно, че това е напълно в разрез с интереса на човешкото здраве - и психическо, и физическо..

Хайде оставете жената сама да прецени кое е по-добре за нея. От къде знаете, че няма голяма къща с двор и се е обездвижила? Като ви е толкова важен въздуха и разходките - излезте навън и недейте само да обвинявате хората, които искат да се опазят.

# 2 318
  • Варна
Аз.
 Нали не е разрешено да пътуваш по причини извън посочените. Аз на село не работя и не посещавам лекар.
Ами вземете посетете някой възрастен съсед - занесете му храна и лекарства.

# 2 319
Този Пулсоксиметър най-евтиния в Емаг е по 60лв, не мисля , че е много евтин, след като също идва от Китай.То един миксер е по-евтин.

Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.
А бихте ли казали за какво е това устройство за мерене на пулс, доколкото разбирам? То всеки сам може да си измери пулса или? Но какво общо има?
Мерси!

Аз бих посъветвала хората да не си дават парите за такива джаджи, разберете, сатурация на кислород се мери най-точно от артериална кръв, която дори и лекари, които не са реаниматори, не знаят как да взимат. А и за какво ви е да знаете каква ви е сатурацията?

# 2 320
  • Буркина Фасо
Този Пулсоксиметър най-евтиния в Емаг е по 60лв, не мисля , че е много евтин, след като също идва от Китай.То един миксер е по-евтин.

Блю, точно всички трябва да се вдигнем и да гласуваме.За всеки друг, но не за познатите лица.
А бихте ли казали за какво е това устройство за мерене на пулс, доколкото разбирам? То всеки сам може да си измери пулса или? Но какво общо има?
Мерси!
не ти ли се показва постоянно като реклама по сайтовете ?
нещо като щипка за пране, но с монитор.  защипваш си показалеца и на монитора ти се отчитат данни, включително и насищането на кръвта ти с кислород.

# 2 321
  • София - Рим и обратно

Хайде оставете жената сама да прецени кое е по-добре за нея. От къде знаете, че няма голяма къща с двор и се е обездвижила? Като ви е толкова важен въздуха и разходките - излезте навън и недейте само да обвинявате хората, които искат да се опазят.
А къде видя да съм тръгнала да я бия или да я изкарвам за косата навън? И къде кого "обвинявам"? Защо ставате истерично-агресивни при най-елементарен въпрос? Да не би да ви вади от зоната на комфорт?

# 2 322
  • Пловдив
Аз едно не разбирам. Защо си мислите, че аз не искам да отида на маникюр, на хризьор, да изпия едно кафе, да ходя на ресторант и на почивка. Искам! Но како възрастен човек си налагам ограничения. Аз не съм сама на този свят. Имам някакви отговорности както към деца и родители, така и към обществото.
като отмине тази фиеста ще се ограничаваш ли ?  или пък ще ти е все едно, че може отново да довлечеш вируса ?
що не се ограничаваш цял живот ?

Аз съм разглезена в това отношение и доста пари харча за теди дейности. Да, ще преосмисля това. Няма цял живот да стоя в бункера, но ще го имам предвид със сигурност.

# 2 323
Да, Кафе, не е излизала. И не само тя от блока.
Нищо ѝ няма, пазарувам ѝ всичко, влизаме само с маски при нея.
Аз знам тя как изкара пневмония, за която вече писах. Аз се грижа за нея и ми е ясно какво ще стане ако сега се зарази. Обездвижването ще се навакса. Тя не е на легло, движи се нормално вътре.

orchid, ти не разбра какво ти каза Мери.
Виж, прочети поста на PURE, при тях няма ИП, но още преди поне 10 дни Две в едно написа, че 90% от служителите в Шведските авиолинии са съкратени.
Сега разбираш ли, че и без ИП може да останеш без работа?

# 2 324
Ню Йорк започва да се оправя вече. Стадния имунитет се задейства и случаите започват да намалят. 3/4 от приетите в болница вече са изписани по живо по здраво.

Рано е за такива изводи. 122 000 заразени не са 70%-80% от Ню Йорк.

Общи условия

Активация на акаунт