COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 901
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 460
--> Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318 <--

Добре де някой да ми обясни.
Яно наистина помага, факт. Но защо тогава имаме 21 починали? Те нали също имат БЦЖ. В смисъл вярвам наистина, че помага, ама въпреки това имаме доста починали и доста в критично състояние. Хърватия например с много повече случаи имат по-малко починали от нас. Защо? За Словакия да не говоря. Там е нещо уникално просто. 1 смъртен случай и само 3ма интубирани при еднакъв брой заразни с нас?!
На база статистика, търсите отговор от щаба .. Тук няма да намерите отговор, само повод за размисъл..

# 2 461
#БЦЖ ъпдейт:

Ново проучване сочи, че БЦЖ ваксините намаляват 10 пъти честотата на Covid-19

Проф. д-п Иво Петров за COVID-19: Стриктното спазване на имунизациите дава добър ефект
https://stolica.bg/zdrave/prof-d-p-ivo-petrov-za-COVID-19-strikt … -dava-dobar-efekt

https://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prouchvane … otata-na-covid-19

Безотговорни изказвания. Безпочвени.
Сега, следва още да ни каже, да правим 5-6 на брой БЦЖ ваксини. Както досега безотговорно правеха на децата.
Темата с БЦЖ НЕ Е ЯСНА. Има предположения- НЯМА НИЩО НАУЧНО ПОТВЪРДЕНО.

Естествено, цялата тема е относно 1 доза БЦЖ. Защото никой и никъде по света ( освен в Бг) не прави повече от една доза. Нито пък ползва Манту като критерий за резултатността на предшестващата БЦЖ ваксинация. Даже и в Русия ( откъдето произхождаха тези СРАМНИ практики) спряха с тези неща.

# 2 462
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.
Еми щом така или иначе стоите навън поне един час, няма да Ви е проблем да минете през обиколния маршрут до детската кухня. Казвате че не се притеснявате отразяване чрез детската кухня и храната от нея, а в същото време Ви притесняват хората по тротоарите. Странно...

Защо? Да не би да е едно и също да ти се изкиха някой в носа и устата и да вземеш храна , минала през термична  обработка, която вкъщи отново се кипва?
Местата за приготвяне на детска кухня дори ПРЕДИ Covid са имали супер висока степен на дезинфекция!
В тези кухни не се ли получава струпване на много хора на едно място?

Май не знаеш как е органзирана работата на подобно място. Струпват се, ами как. Поне едно 1000 човека и хвърлят слюнки и сополи вътре за сгъстяване.

Направо не знам как ядете тия дни вие, как пазарувате.
Как е организирана? Аз също съм вземала детска кухня, вярно преди 100 г, но си спомням струпването на майки с детски колички. Успокой се малко.
[/quote]

Правите ли разлика между кухнята, където се приготвя храната и ПУНКта, от който храната се взима?
Въпросът беше за кухнята, а за пункта може да се направи организация както и във всеки хранителен магазин.

# 2 463
А защо да са срамни практики БЦЖ ваксините?

# 2 464
Преди малко, мой приятел, публикува във Фейсбук, че трима от колегите на майка му/медицински работник в София/, след тестове днес, се оказали с антитела, двама от тях февруари са имали грипоподобни симптоми, третият март. Най-близките им контакти, не са имали симптоматика.

Тези тестове дали са надеждни, тъй като стана ясно, че не дават достатъчно достоверен резултат за текуща инфекция. Дали са достоверни на 100% за наличието на антитела? Ако това е така - чудесно.

Идея нямам, споделих какво е написал. Според мен/заради всичко прочетено и чуто/, са ненадеждни в частта им за установяване на инфекция в момента.

# 2 465
--> Доц. д-р Петрова: Коронавирусът може изобщо да не се прояви, ако имаме БЦЖ ваксина
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Doc-d-r-Petrova-Koronav … Zh-vaksina-953318 <--

Яно наистина помага, факт. Но защо тогава имаме 21 починали? Те нали също имат БЦЖ. В смисъл вярвам наистина, че помага, ама въпреки това имаме доста починали и доста в критично състояние. Хърватия например с много повече случаи имат по-малко починали от нас. Защо? За Словакия да не говоря. Там е нещо уникално просто. 1 смъртен случай и само 3ма интубирани при еднакъв брой заразни с нас?!
Няма данни за БЦЖ. Има само предположения. Изказванията им са безотговорни.
Няма откъде да има пренасяне в Хърватия. Няма толкова китайски туристи, няма движение с други страни.
Освен това, национални особености ограничават разпространението вътре.
Но изначално нямаха голям контингент заразени, който да предава по-нататък.

# 2 466
#БЦЖ ъпдейт:

Ново проучване сочи, че БЦЖ ваксините намаляват 10 пъти честотата на Covid-19

Проф. д-п Иво Петров за COVID-19: Стриктното спазване на имунизациите дава добър ефект
https://stolica.bg/zdrave/prof-d-p-ivo-petrov-za-COVID-19-strikt … -dava-dobar-efekt

https://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/prouchvane … otata-na-covid-19

Безотговорни изказвания. Безпочвени.
Сега, следва още да ни каже, да правим 5-6 на брой БЦЖ ваксини. Както досега безотговорно правеха на децата.
Темата с БЦЖ НЕ Е ЯСНА. Има предположения- НЯМА НИЩО НАУЧНО ПОТВЪРДЕНО.

Естествено, цялата тема е относно 1 доза БЦЖ. Защото никой и никъде по света ( освен в Бг) не прави повече от една доза. Нито пък ползва Манту като критерий за резултатността на предшестващата БЦЖ ваксинация. Даже и в Русия ( откъдето произхождаха тези СРАМНИ практики) спряха с тези неща.
Затова ли СЗО е в подкрепа на ваксинирането и провеждането на приеми в няколко държави в момент на пандамеия?

# 2 467
  • Варна
Въпросът не е, че се взема храна от детската кухня. Потребителката мърмореше, че трябва да върви по-дълго /заради затворен парк/, за да стигне дотам. Ами като иска да взема храна, съответно ще трябва да повърви...
НЕ!! Не мърморя заради затворен парк и не е и затворен дори! Питам защо мога да мина без проблем по улиците около парка, а не мога да направя същото през парка? Където е 100 пъти пи безопасно поради липса на улично движение за детето ми? Нали безопасността следите, нали това е важно? Пак питам? По улицата не ходи Корона вируса, а в парка ДА?

# 2 468
Изключително полезна статия  от лекар без грам драматизъм:

https://www.lentata.com/page_17159.html

Повечето от нещата, за които пише, НЕ ВАЖАТ ЗА ЕВРОПА.

"...Моята работа е да реша кого да изпратя на механична вентилация и за колко време и докога. "

Да се говорят подобни неща е крайно цинично и срамно.
"За колко време и докога"- НЕ МОЖЕ ТОЙ ДА РЕШАВА.
Следователно, браво... чудесно са го "образовали" в англо-саксонското царство... .
Какво се учудваме тогава, докъде сме стигнали... .
Не ми се пише повече по повод подобни "изказвания".
Мога само да кажа, че ако напише подобно нещо в страна от ЕС, ще се лиши от лиценз за 6 месеца.
Тук такива неща просто "не минават".
А кой решава? И тук лекуващият лекар преценява какво и как.

# 2 469
Защо Ви пречи толкова тази ваксина и теорията за нея?! Та постоянно се надига един спор по темата.

# 2 470
Всичко е за общото благо, единицата не е важна. И аз подкрепям това, аман от емпатия. Шведите може да са всякакви, но зад техния успех и стандарт са точно такива жертви.
Швеция в момента регистрира смъртност на 1 М по-висока от тази на Иран...
И по всичко изглежда, че някак шведското общество е ОК с това. Аз не познавам шведи и просто не разбирам кое им е толкова различното от останалите, че неприемливото за нас е за тях съвсем в реда на нещата.

По принцип, никое правителство не може да действа изцяло в разрез с желанието на обществото като цяло. Щом държавата Швеция действа така, значи е подкрепена от хората там, но аз не мога да си обясня КАК....

# 2 471
  • София
България има нисък стандарт на живот >> по- слаб организъм и повечв хронични заболявания >> повече умрели.
Аз забелязах, че при равен брой заразени Италия и Испания имат огромна разлика в броя на възстановилите се. 40 000 срещу 20 000

# 2 472

Ваксината в момента я слагат единствено с цел подсилване на имунитета. Тя има такива функции, но докато е прясно сложена. Ако е сложена преди 30-40-50 години никой не знае дали има някаква файда в случая. А това че МОЖЕ да не те хване коронавирус, ако имаш БЦЖ - ами то МОЖЕ и да не те хване, ако си ял таратор примерно. Не знам защо са го пляснали като заглавие въобще, за сензация явно.

# 2 473
Още преди 3 седмици ни увериха, че храна има за половин година напред.
[/quote]
И ти им вярваш,защото....?!

# 2 474
А защо да са срамни практики БЦЖ ваксините?
Не са срамни практиките.
Ваксинирането на децата е нужно.
НО С ЕДНА ДОЗА САМО.
Не с безумно на брой... както доскоро правеха в Бг.
Манту-то НИКОГА НЕ Е БИЛО способ, да провериш резултатността на една БЦЖ ваксина. НИКОГА И НИКЪДЕ. Освен в Бг. Та, затова и "проверяваха" с Манту и ре-ваксинираха, и ре-ваксинираха.
Докато през 2019 се "усетиха", че вършат поредните идиотии. Та -спряха.
Колко ще трае въздържанието от подобни идиотии? Бог знае! На всичко са способни с детският имунизационен календар.
Както, например, тази "Синфлорикс'- КОЯТО НИКОЙ ОТ 2009-2010, НИКЪДЕ ВЕЧЕ не ползва.

Общи условия

Активация на акаунт