COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 838
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 490
Въпросът не е, че се взема храна от детската кухня. Потребителката мърмореше, че трябва да върви по-дълго /заради затворен парк/, за да стигне дотам. Ами като иска да взема храна, съответно ще трябва да повърви...
НЕ!! Не мърморя заради затворен парк и не е и затворен дори! Питам защо мога да мина без проблем по улиците около парка, а не мога да направя същото през парка? Където е 100 пъти пи безопасно поради липса на улично движение за детето ми? Нали безопасността следите, нали това е важно? Пак питам? По улицата не ходи Корона вируса, а в парка ДА?

Защото сме България! Защото тази идиотия я няма никъде по света. Защото ги е страх да не се струпват, а полицията я мързи да си върши работата. Друго обяснение няма.
Напротив, в много страни по света са затворени парковете, и е забранена разходка по плажа.

# 2 491
  • Bulgaria
Еми няма как да се сложи полицейски ескорт до всеки, решил да мине през парка, факт. Мисля, че в тези дни полицията има по-належащи задачи. https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/myzh-i-zhe … -stranata-6107906

Тези двамата добре са направили. Цели 2ма по-малко за лечение. Дано само не решат да се върнат. Smiley

# 2 492
  • София
Теста за корона вирус (pcr) ли дава информация за антитела?

# 2 493
  • Bulgaria
Теста за корона вирус (pcr) ли дава информация за антитела?

Бързият тест, който по принцип не е много надежден за улавяне на текуща инфекция. Не е PCR.

# 2 494
Мен пък ми е много странно при положение, че тази БЦЖ ваксина не предпазва от туберколоза /нали уж с тази цел се поставя/, как ще предпазва от коронавирус. Имам две познати около моя възраст /49/, които са боледували от туберколоза. На едната мъжът и лекар и месеци са я мъкнали по болници, докато установят, че е болна от това/нали е ваксинирана, никой не предположил, че е туберколоза/. Другата каза, че и нея доста време са я разкарвали по лекари, докато установят от какво е болна...

# 2 495
Защо Ви пречи толкова тази ваксина и теорията за нея?! Та постоянно се надига един спор по темата.
Изобщо не пречи БЦЖ ваксината. На никого- всички деца в Бг трябва да се ваксинират с БЦЖ ваксината. По това, няма никакъв спор.

НО С ЕДНА ДОЗА. Не с повече. НИКОЙ И НИКЪДЕ НЕ ПРАВИ повече от една доза БЦЖ ваксина.
Манту-то не може да се ползва като критерий за резултатността на една предшестваща доза. То не е за това.
НЯМА как да се прецени (измери, обективно проучи) дали направената БЦЖ е резултатна-липсата на заболяване при вече ваксинираният е критерий.

Точно за това е пробата на Манту, като изключим и другите случаи, за които тази проба се използва, се ползва и за туберкулиново тестване след проведена имунотерапия с БЦЖ ваксина;
https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%BD%D1%82%D1%83
Не говорете глупости моля.
https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu
https://www.thoracic.org/statements/resources/tb-opi/diagnosis-o … -and-children.PDF
https://www.cdc.gov/tb/publications/pdf/1376.pdf

# 2 496
bobby_me, майка му работи в две болници, не е уточнил за коя става въпрос, мога само да предполагам, но тя наскоро беше карантинирана в едната, заради Домусчиев.

# 2 497
Добре, де, защо в тази тема всяка информация носеща надежда се посреща с такъв неистов отпор. Всичко за "лошото, за ада, който предстои, за хилядите умиращи по улицата", се приема за чиста монета, а инфото, което се дава за БЦЖ, за антитела, за възможно безсимптомно преболедуване, без последствия, се посреща с такъв хъс, клонящ към омраза. Не искате ли да имате надежда, не искате ли да виждате възможност в тази информационна неразбория от страшни прогнози. Странно ми е. И мен ме е страх и паниката ме беше завладяла, понякога пак успява да ме стисне за гърлото, но освен апокалиптичните картини искам да виждам и чувам и мислещи хора, опитващи се да намерят изход в тази ситуация и да дадат надежда на всички ни. Която може и да не е измамна, макар на повечето да им се струва такава, а на някои сякаш им се иска да бъде такава.

# 2 498
Въпросът не е, че се взема храна от детската кухня. Потребителката мърмореше, че трябва да върви по-дълго /заради затворен парк/, за да стигне дотам. Ами като иска да взема храна, съответно ще трябва да повърви...
НЕ!! Не мърморя заради затворен парк и не е и затворен дори! Питам защо мога да мина без проблем по улиците около парка, а не мога да направя същото през парка? Където е 100 пъти пи безопасно поради липса на улично движение за детето ми? Нали безопасността следите, нали това е важно? Пак питам? По улицата не ходи Корона вируса, а в парка ДА?

Защото сме България! Защото тази идиотия я няма никъде по света. Защото ги е страх да не се струпват, а полицията я мързи да си върши работата. Друго обяснение няма.
Напротив, в много страни по света са затворени парковете, и е забранена разходка по плажа.

Кои са тези много страни? Най-много там, където са в карантина Испания, Италия, но ние не сме все още.

# 2 499
  • Варна
Това, че "в много страни са затворени" паркове и плажове не е довод.

# 2 500
По повод на аргумента за липса на научни доказателства за БЦЖ ваксината -да така е. Но то за нищо няма научни доказателства, за хлорокинът също, но се прилага, защото в момента няма друго. А за групата от 1000 ваксинирани с БЦЖ ваксина тепърва ще се изследва и трупа опит, това е непозната болест, всичко е ново и без доказателства. Засега.
П.П. Аз пък приветствам изтъкването на нашата ваксина - имаме български производител, защо да не завладее пазари с нея, цялата държава ще спечели, няма лошо.

# 2 501
Иво Петров не е от лекарите, които говорят празни приказки, аз му имам доверие.

# 2 502
Добре, де, защо в тази тема всяка информация носеща надежда се посреща с такъв неистов отпор. Всичко за "лошото, за ада, който предстои, за хилядите умиращи по улицата", се приема за чиста монета, а инфото, което се дава за БЦЖ, за антитела, за възможно безсимптомно преболедуване, без последствия, се посреща с такъв хъс, клонящ към омраза. Не искате ли да имате надежда, не искате ли да виждате възможност в тази информационна неразбория от страшни прогнози. Странно ми е. И мен ме е страх и паниката ме беше завладяла, понякога пак успява да ме стисне за гърлото, но освен апокалиптичните картини искам да виждам и чувам и мислещи хора, опитващи се да намерят изход в тази ситуация и да дадат надежда на всички ни. Която може и да не е измамна, макар на повечето да им се струва такава, а на някои сякаш им се иска да бъде такава.
Простете, изрази се мнение, че в страните, където има масова ваксинация с БЦЖ, има ВЕРОЯТНО НЯКАКЪВ (+)  ефект.
И да, може би е така- нито Германия, нито Франция, нито Испания нито Италия ваксинират деца с БЦЖ. Вижте тук:
https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Scheduler/ByDisease?Sele … tryIdByDisease=-1
https://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu

Да, може би има връзка. НО НЕ Е установено, няма данни защо и как.
И да, може това на нас да ни бъде от полза. Да. Но засега данни, че е наистина така-няма. Има само хипотези.

# 2 503
Това, че "в много страни са затворени" паркове и плажове не е довод.
Оспорих, че това нашенска приумица, защото не е. Казаха да не се заседяват хората по пейките в парковете- не се изпълнява, ами затварят се тогава, съвсем резонно. Няма до всяка пейка да сложат полицай.

# 2 504
По повод на аргумента за липса на научни доказателства за БЦЖ ваксината -да така е. Но то за нищо няма научни доказателства, за хлорокинът също, но се прилага, защото в момента няма друго. А за групата от 1000 ваксинирани с БЦЖ ваксина тепърва ще се изследва и трупа опит, това е непозната болест, всичко е ново и без доказателства. Засега.
П.П. Аз пък приветствам изтъкването на нашата ваксина - имаме български производител, защо да не завладее пазари с нея, цялата държава ще спечели, няма лошо.

Няма да спечели цялата държава, ще спечели само производителя. БЦЖ се произвежда и от други държави. Относно 1000-то ваксинирани - ще се изследва ползата от прясно поставена ваксина, която казаха, че не е много уместно да се слага на всички по време на пандемия. Ползата от сложена преди десетки години БЦЖ няма да се докаже скоро.

Общи условия

Активация на акаунт