COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 595
Речта на Кралица, който не я е слушал: https://m.youtube.com/watch?v=bP_hNq6-0S8

Хареса ми как и какво говори, спокойно, точно, ясно, оптимистично

Обаче не каза, че ще даде някой и друг милион за бедните...ооо, не....да си я носят на рамо англичаните и да продължат да си я издържат нея и останалите хрантутници от семейството й още сто години, хак им е.

# 2 596
  • Пловдив
Историята има къса памет. Османско робство не е имало. Присъствие е било. Еничари също. Ботев и Левски са терористи. Жертвите и ковчезите много бързо ще бъдат забравени. Животът ще тръгне постарому. Най-правилните решения винаги се намират след бурята. Тогава е лесно. И дървените философи ще празнуват "победата" си. Труповете ще са заровени. Дали изобщо някога ги е имало? В семейство на лекари съм израстнала. Няма как да се паникьосам. Реалист съм. Чакам. И спазвам предписанията. Никоя смърт не е оправдана. Така съм възпитана.

# 2 597
Вчера гледах интервю на водещ корейски епидемиолог (качи го тук една потребителка, сори, няма да го търся в 2000 поста) - според него вирусът ще мине от Северното полукълбо към Южното - т.е. там където е зима, студено. После пак ще се върне в Северното - наесен с песен!! Много ме разочарова, да не кажа по-силна дума Sad

# 2 598
За рейтинга зависи каква е представителната извадка от останали без работа или такива, които смятат, че няма сериозно да им се отрази.
Много правителствата наистина дадоха помощи реални, наште обещаха едно 60/ 40, но май толкова условности са сложили, че малко ще могат да се възползват.
Японците днес обявиха извънредно положение и казаха че ще обезщетяват с по 3 000 долара, та за рейтинга ще си го дигнат тези, които реално нещо дадат, а не само обещания, на каквито се кара само сега.

# 2 599
  • Пловдив
Това, което ще се върне може изобщо да не е същото. Вирусите мутират, като обикновено отслабват. Така че другата зима вероятно ще си е обикновен корона грип. Но сега не е.

# 2 600
Да, това е логично, той няма как да изчезне. Единствено ще има пробив, когато се намери ефективно лечение, което е много съмнително, или ваксина, което пък е относително. Вируса ще се върне мутирал и малко по различен вероятно, това и на други места го казваха по телевизиите.
Вчера гледах интервю на водещ корейски епидемиолог (качи го тук една потребителка, сори, няма да го търся в 2000 поста) - според него вирусът ще мине от Северното полукълбо към Южното - т.е. там където е зима, студено. После пак ще се върне в Северното - наесен с песен!! Много ме разочарова, да не кажа по-силна дума Sad

# 2 601
Речта на Кралица, който не я е слушал: https://m.youtube.com/watch?v=bP_hNq6-0S8

Хареса ми как и какво говори, спокойно, точно, ясно, оптимистично

Обаче не каза, че ще даде някой и друг милион за бедните...ооо, не....да си я носят на рамо англичаните и да продължат да си я издържат нея и останалите хратутници от семейството й още сто години, хак им е.

Е, имат си кралица, дундуркат си я. Пари за бедните следва да се дадат от парламента, все пак са парламентарна монархия. Главно действа министър председателят. Даже не знам тя има ли право на нещо друго, освен да наложи някое вето. Пък и Кралицата, доколкото съм чела, не се занимава особено с политика. Наскоро имаше включвания покрай Брекзит, ма толкоз. ПС.От познатите ми англичани, не съм чула да роптаят срещу кралското семейство. Те друго не знаят все пак, така цял живот си живеят, не им е чудно, че го има май май

# 2 602
Четохте ли това:

"Ломбардия настанявала болни с COVID-19 в старческите домове
Една от причините за високата смъртност в област Ломбардия, е нареждане от 8-и март на областната управа с цел да има свободни легла в болниците, по-леко болните възрастни хора, да се приемат в домовете за стари хора. В тях обаче живеят възрастни с редица хронични заболявания, освен, че тези структури не са болнични заведения."

Дет се вика МАШАЛЛА!

https://www.dnes.bg/eu/2020/04/06/lombardiia-nastaniavala-bolni- … ite-domove.444983

# 2 603
  • Варна
И мен от това ме е страх да не отмине сега, и да се върне пак наесен. Не ме е страх от вируса, а от повторно извънредно положение.

# 2 604
И аз не виждам шанс за нормалност скоро. Дори и да ни пуснат да си щъкаме пак на воля вече сме супер наплашени и никой няма да стъпи примерно на театър, кино или концерти в скоро време, заведенията също няма да са за предпочитане, на работа ще се ходи с маски, шлемове и т.н. и постоянно ще треперим какво пипаме, с кого коворим...

О, надявам се да не сме психясали чак толкова Joy

# 2 605
Гледайки сега новите случаи на заразени за днешния ден, прави силно впечатление спада във всички страни, съпоставяйки с предишните дни. Питам се, възможно ли е вирусът да си "отива"? Възможно ли е, топлото време да сложи естествен край на "живота му"? Спомних си сега и за онази книга, написана от медиум, която казва, че вирусът ще си тръгне изведнъж така, както е и дошъл...

Пишеше, че ще затихне вируса, но ще си върлува 10 години и ще си тръгне така, както е дошъл.

Беше, че ще изчезне изведнъж и ще се появи пак след 10 години, не че ще върлува 10 години.
Кой го имаше снимано предсказанието?

# 2 606
И аз не виждам шанс за нормалност скоро. Дори и да ни пуснат да си щъкаме пак на воля вече сме супер наплашени и никой няма да стъпи примерно на театър, кино или концерти в скоро време, заведенията също няма да са за предпочитане, на работа ще се ходи с маски, шлемове и т.н. и постоянно ще треперим какво пипаме, с кого коворим...

О, надявам се да не сме психясали чак толкова Joy

Одеве бях в Лидл - да, имаше режим да пропускане, обаче половината хора бяха без маски, бутаха се по касите, никаква дистанция, пред кварталното магазинче пак се е събрала дружинката за поркане, на пейките между блоковете имаше групички, някои поркаха. Имам чувството, че на хората им писна вече.

# 2 607
  • София
Четохте ли това:

"Ломбардия настанявала болни с COVID-19 в старческите домове
Една от причините за високата смъртност в област Ломбардия, е нареждане от 8-и март на областната управа с цел да има свободни легла в болниците, по-леко болните възрастни хора, да се приемат в домовете за стари хора. В тях обаче живеят възрастни с редица хронични заболявания, освен, че тези структури не са болнични заведения."

Дет се вика МАШАЛЛА!

https://www.dnes.bg/eu/2020/04/06/lombardiia-nastaniavala-bolni- … ite-domove.444983
А в Испания, че и там не беше ниска смъртността, и там ли така

# 2 608
Сериозно ли вярвате на предсказания?

# 2 609
Гледайки сега новите случаи на заразени за днешния ден, прави силно впечатление спада във всички страни, съпоставяйки с предишните дни. Питам се, възможно ли е вирусът да си "отива"? Възможно ли е, топлото време да сложи естествен край на "живота му"? Спомних си сега и за онази книга, написана от медиум, която казва, че вирусът ще си тръгне изведнъж така, както е и дошъл...

Пишеше, че ще затихне вируса, но ще си върлува 10 години и ще си тръгне така, както е дошъл.

Беше, че ще изчезне изведнъж и ще се появи пак след 10 години, не че ще върлува 10 години.
Кой го имаше снимано предсказанието?

Аз го имам, ето ти го

Общи условия

Активация на акаунт