COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 670
  • София
Някой има ли информация за разпространението в страни с по-топъл климат?
Днес се сетих  и за Иран. Ще потърся информация.

В Сицилия онзиден имаше два пъти и половина повече заразени от България. Там е топличко сега.
Точно така - може да се заражда ново огнище. НО повече има тестове, има протокол за действие (някакъв), би трябвало по-бързо да го ограничат.

Проблемът е в България, където и мен генщаба почва да ми се вижда, че нищо кой знае какво смислено не прави, уви. Тук къде ни е огнището, освен в София, очевидно? И какви мерки ще предприемем? Не, не сме толкова малка територия от рода на Малта, Сан Марино и пр.
И защо, ако в Разград област има 1 установен, изтествани са всички контакти в областта, има КПП-та, тая област (или която и да е друга) да остане затворена, и да важат същите ограничения, не разбирам?
Най-сериозни и най-рестриктивни в момента трябва да са ограниченията при нас, в София, но само в случай, че на всички останали места са тествани всички контактни, техните контактни и още, и още, и още.....
Така че, Баце и да реши да "олаби" мерките като Европата, най-много да си го забоде. А думата за мерките, струва ми се - засега е на Мутафчийски и щаба.

# 2 671
  • София
Четохте ли това:

"Ломбардия настанявала болни с COVID-19 в старческите домове
Една от причините за високата смъртност в област Ломбардия, е нареждане от 8-и март на областната управа с цел да има свободни легла в болниците, по-леко болните възрастни хора, да се приемат в домовете за стари хора. В тях обаче живеят възрастни с редица хронични заболявания, освен, че тези структури не са болнични заведения."

Дет се вика МАШАЛЛА!

https://www.dnes.bg/eu/2020/04/06/lombardiia-nastaniavala-bolni- … ite-domove.444983

КАКВО?  Това да не е фейк? Kleta maika Italiq!!!

И после реват, че холадците не им клякат за евробондовете?

# 2 672
  • Ispania
В частта за България аз не виждам лъжа, не съм разбрала да дават нещо за подпомагане на хората.
Най-вероятно това е единствената истина .

Ама вие продължавате да дезинформирате, при това нагло. За наше съжаление - да, има много безвъзмедни помощи по света, информацията е напълно обективна.
Добре , няма проблем! Още в първия пост помолих да ни покажете източниците си. Моля!
До тук вече знаем че за три от посочение държави е ЛЪЖА. МОЛЯ , потвърдете тезата си с нещо официално, не празни думи !!

П.с- само да допълня - мога да ви докажа с колкото искате информация , от различни източници, че за Испания е лъжа !

# 2 673
  • София
Скрит текст:
Гледайки сега новите случаи на заразени за днешния ден, прави силно впечатление спада във всички страни, съпоставяйки с предишните дни. Питам се, възможно ли е вирусът да си "отива"? Възможно ли е, топлото време да сложи естествен край на "живота му"? Спомних си сега и за онази книга, написана от медиум, която казва, че вирусът ще си тръгне изведнъж така, както е и дошъл...

Пишеше, че ще затихне вируса, но ще си върлува 10 години и ще си тръгне така, както е дошъл.

Беше, че ще изчезне изведнъж и ще се появи пак след 10 години, не че ще върлува 10 години.
Кой го имаше снимано предсказанието?

Аз го имам, ето ти го

Използвам повода, понеже много пъти се говори за това "предсказание". На някой направиха ли му впечатление предсказанията преди и след това? За второто приемам, че все още имаме 30 години да елиминираме повечето психични разтройства (с големи резерви, ама в името на прословутия статистически шанс), но първото са си абсолютни глупости, които просто не са се случили. Е, и аз да напляскам стотина предсказания, подплатени с тривиалности като "няма ефективно лекарство" и "изчезва изведнъж", и аз ще улуча, и повече от веднъж. Начела съм се на "предсказания", и толкова много от тях не са се случили, че тези които са, мога с пълно спокойствие да нарека заслуга на статистическия шанс.

# 2 674
Обаче гледам статистиката и ми прави впечатление, че в Русия колкото и смъртни случаи да има на ден, критичните са константни - винаги осем. Явно това е квотата, която Путин е отпуснал Joy

# 2 675
В частта за България аз не виждам лъжа, не съм разбрала да дават нещо за подпомагане на хората.

Ама вие продължавате да дезинформирате, при това нагло. За наше съжаление - да, има много безвъзмедни помощи по света, информацията е напълно обективна.

Ами дайте пример де. То лесно да праскаш определения на хората в темата, ама като обвинявате дайте пример.
Аз дадох информация за Сърбия. Вие за кой?

# 2 676
Ronaldе, и аз искам да вярвам, че жегата трепе короната, но за в момента не ми изглежда точно така. Или й е малко жега, или нищо не я трепе.
В интерес на истината пък познати от Ирак, казват, че при тях няма много заразени, а в Иран е ужас. Иракчани, дори обвиняват Иран, че нарочно им "вкарали" някаква заразена депутатка тяхна, уж преговори да води, нищо не разбрах, но конспирация беше според тях. Те си се пазят иначе.

# 2 677
Лъвица, ми да, аз затова написах, че може и да е научкала след SARS Simple Smile. Кой знае. Но е интересно да се прочете де.

# 2 678
  • Ispania

Ами дайте пример де. То лесно да праскаш определения на хората в темата, ама като обвинявате дайте пример.
Аз дадох информация за Сърбия. Вие за кой?
Къде е примера ? Простете , не съм видяла линка с официалната информация ?🤔

# 2 679
  • Варна

Може ли източници?

Такива, които доказват, че някъде се дават безвъзмездни помощи на всеки гражданин.

Защото ако има каквито и да е условия или ограничения в групата реципиенти (дори и това да са 100 000 долара годишна заплата), пак написаното не отговаря на истината.

# 2 680
Сега получих имейл от моята приятелка в Осло, която е шокирана. Улици и паркове са пълни с хора в топлото време, магазините пълни, всички си живеят все едно нищо няма. Тя ги нарича ''тъпи кафелатеджии'' и самата тя и семейството й излизат само до магазина за храна веднъж седмично. Норвежците днес се похвалиха с хубаво развитие, но Ословчани са му отпуснали краищата и предчувствам как след седмица-две пак ще има бум на нови случаи. В Осло. Сега чета коментарите след много статии - много хора искат Осло да се изолира напълно от останалата част на страната.

# 2 681
САЩ дават 1200 долара, които се равняват на половин наем, някой в темата обясни.
Но пък за неосигурен искат 74 000 долара за лечение.
Тук на някого да са поискали пари за лечение в болница???
ю
Хайде да гледаме всичко, не само "даването".

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 21:58 от bubanka

# 2 682
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2756648

Помощта в Сърбия. Около 34 евро на пенсионер. Съвсем различно от показано в таблицата.

# 2 683
  • При семейството си

За Испания твърдя със сигурност. Първото нещо, което затвориха, бяха парковете, детските площадки и плажовете. НЕ може да се разхождаш навън без причина и това е отдавна, вече 45 дни.

Тарталета, защо подвеждате, смятате, че ние не можем да намерим и нямаме информация:
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/coronavirus-spain-close … hes-bans-21691946
Извънредното положение в БГ беше обявено на същата дата: 13.03.
Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на парковете е от 20.03.:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01-143.pdf

# 2 684
Къде в Сащ дават помощ 1200 долара на човек?!
Дева, ти познаваш ли лично такъв човек? Казвай, та да ходим и ние да се наредим на опашката. Или там и опашка няма, направо ти кацат в сметката.

Общи условия

Активация на акаунт