COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 787
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 925
Това интервю с българин в Швеция мисля, че имаше предвид Лолита. Поостаря вече, сигурно са се случили други неща междувременно. https://fakti.bg/mnenia/459763-balgarin-v-shvecia-reshiha-na-kog … e-i-koi-shte-umre

# 2 926
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Не мога да го разбера! Нямало нищо притеснително в Италия,Испания и Франция,а в същото време се чувам с близки в тези държави и казват ,че е ад!
Луда работа...
Не, въпрос на възприятия. Хората имат различна представа за Ад... Ето и тук в темата, при 500 заразени и колко, 15? жертви, някои хора вече са в Ада и са готови да се "погребат" живи между четири стени  за 1-2-3 години. А за мен това не е дори повод за дебат... Сигурна съм, че от другите грипни вируси, циркулиращи тази зима, има в пъти повече заразени и починали. Е защо  нали уж те вече са познати, нали уж за тях има и ваксини, и лекарства, защо взимат толкова жертви? За тях не ви ли е мъчно? Или те не са важни, защото не ги броят от екрана?

# 2 927
  • на пъпа на Златията
Как може за толкова време да не се разбере, че изолацията пази здравната система Laughing
Ясно е, че ще се стигне до стаден имунитет. Е някъде може и да са в изолация до въвеждането на ваксина.....
Страните в които броя на влизащите в болница падне под броя на изписаните отпускат мерките и стоят в очакване или пак да вдигат мерки, или още да отпускат.

А добрутро!

Значи българският народ никога не е бил стадо.Българският народ е войник .

Представете си че група овце стоят пред брода на една река.
Овчаря  с гегата подкарва стадото  да мине брода и няма спиране. .
Приижда водата.
Стадото навело глава и всички се юрват през брода който вече не е брод. 30 процента минават сухи , 70 процента се намокрят 10 процента се давят .

Войникът  , има начЕлник застанал най отпред да го води. . Той е начело. Командва  да се чака  да отмине вълната и всички минават през брода сухи. .Кой,  какво избира?
Овчар ли  да ви гони с гегата или  НачЕлник?

# 2 928
  • София
Не зная за вас, но на мен ми идват малко повече тези приказки за идващия ад. Стига вече, престанах да им гледам пресконференциите, не им вярвам, че взимат адекватни решения. Има някакво хаотично лутане, популистки заигравания и липса на стратегия. Прав е Чобанов, дори в ситуация на извънредно положение трябва да има контрол прозрачност и отчетност. Защо няма сайт, на който да се публикуват данните и многобройните заповеди, решения, указания на тъй наречения щаб? Може би за да бъде по - трудно да се хванат, че лъжат...
https://www.dnevnik.bg/video/deniat_s_veselin_dremdjiev/2020/04/ … V27a9Cy_yx_KIVH9M

# 2 929
Ако храната е на другия брод и трябва да чакат 3 месеца да се оттече водата, просто ще си умрат сухи всичките 100%.От глад. Simple Smile

# 2 930
  • София
За съжаление, точно така стана. Тръгнахме с навременни мерки, появи се информация, че още в края на януари сме тествали, но... някой е забравил да заяви брой тестове, достатъчно голям, че да обезпечи безбпроблемното следене на ситуацията у нас.
В крайна сметка се започва един безсмислен спор - кой тест върши работа, кой не. Простотия до шия.
След като ви казват, че пик ще има след 2-3 седмици,  значи  тогава ще има и тестове. Да си знаете, да не се учудвате.

# 2 931
Добро утро деца на светлината и Честит празник на всички български медици!!! Nature High Brightness

# 2 932
Брех, ама как ги измисляте тия? Нали разбирате, че по този начин много хора няма да си видят роднини семейство много дълго време?
Пак да попитам: за колко време ги предлагате да са тия мерки? Да важат ли и за тези с прекаран вече ковид, които имат имунитет? Или всички под ножа?
Не ги измисляме ние, а такава практика предприеха в Китай след като се изчистиха. Много добре разбирам, че много хора няма да си видят семейството дълго време. Пред възможността да внесат отново епидемията и да се налага карантина на милиони изборът е ясен.

Оставете тези, дето не са го прекарали,то е ясно, че ще са в карантина, не вярвам някой разумен човек с ясното съзнание, че може да убие възрастните си родители примерно да не си стои в карантина. Питам за тези, които са го прекарали и имат имунитет(доказано със съответните изследвания естествено) ? За трети път питам.

П. С. Китай не са се изчистили, колкото и да им се иска на някои.
Все още не е ясно този имунитет  до колко е надежден и колко трае.

# 2 933
По отношение на тестовете нали частните лаборатории имат? Виждам че PCR се предлагат на няколко места, тоест, някой не е спал, за разлика от Бойко, тоест, в страната ни тестове има. А Бойко каза че парите не са му проблем. Да се обади на тези частни лаборатории, да се колаборира с тях и да почнат да тестват, че то не остана за кога. Grinning

# 2 934
Относно имунитета - в Южна Корея 51 излекувани, са дали отново положителни проби. Имат опасения, че се крие в човешките клетки и реинфектира отново.

Mosquita, аз доколкото разбрах от пресконференцията вчера, и при тях е трудно с намирането на тестове.

# 2 935
Депутатите сами ли си платиха тестовете? Четох, че пак щели да ги тестуват сле определено време.

# 2 936
Не, въпрос на възприятия. Хората имат различна представа за Ад... Ето и тук в темата, при 500 заразени и колко, 15? жертви, някои хора вече са в Ада и са готови да се "погребат" живи между четири стени  за 1-2-3 години. А за мен това не е дори повод за дебат... Сигурна съм, че от другите грипни вируси, циркулиращи тази зима, има в пъти повече заразени и починали. Е защо  нали уж те вече са познати, нали уж за тях има и ваксини, и лекарства, защо взимат толкова жертви? За тях не ви ли е мъчно? Или те не са важни, защото не ги броят от екрана?
Франсоаз, просто няма смисъл...Обяснявам на колежка от лагера на "паникьорите" че в обкръжението ми, вкл. и аз самата, няма човек който от декември до сега да не е кихал, кашлял, отмалял, с температура, запушен нос и червени очи, със загуба на обоняние, болки в ставите и мускулите, болки в гърлото, главата,гърдите, гърба и къде се сетите. Много хора прекара пневмонии декември месец. Някои дори установиха началото на март че са минали скрити такива..
Госпожата отсреща ми казва - ми не, вие НЕ сте прекарали Корона вирус !
Може да прозвучи невъзпитано и грубо, но ако беше пред мен бих я плеснала с всичка сила в лицето.
Откъде знае кой какво е прекарал ? Значи според логиката на паникьорката щом не си умрял значи не си прекарал Коронавирус. И друго искам да кажа - усещам че вследствие изолацията, обездвижването, висенето в къщи и пред телевизора и монитора с часове, психическия дисбаланс и затворената среда, от тая ситуация лично аз, а и хората с които контактувам и споделям ежедневно ще излезем много по болни ( дане не казвам и бедни) отколкото ако бяхме минали тая Корона или каквото и да е там. Тук искам да спомена и мой познати с провалени сделки и значителни и необратими загуби следствие отказът на банките да оперират в среда на форсмажорни обстоятелства.
Гледам тук една статия от миналата година, много още преди да се заговория за ужасът "Covid 19"
, с мнения на едни от най добрите световни експерти в областта, и си мисля - кога ли ще ги стигнем ???
Имам в предвид случаите назаболяваемост и смърт от обикновения грип в изминалите години ?
Защото само миналата година в Европа са заболели 50 милиона, 70 000 от които умират.
Само в САЩ смъртните случаи от грипа за 2018 са 80 000
В Италия за 2017 - 25 000.....
Мисля че няма смисъл да коментираме повече пред фактите :
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sv … rekaran-grip.html

# 2 937
  • София
Едно интервю с Мангъров по канал3, водещия е много хаплив (задава всички тиражирани тук въпроси), на противниците му ще им хареса.
Мангъров казва и че са му се карали от високо ниво и го е страх.

http://kanal3.bg/video/25522-Ofanziva-s-Lyubo-Ognyanov%252C-4.04 … .-Atanas-Mangarov

# 2 938
Очаквано, Канал3 крепи ББ.

Днес Мангъров ще е по БТВ.

# 2 939
Е, те като са били в чужбина пак не са ги виждали.

Общи условия

Активация на акаунт