COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 263
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 955
Онзи ден е установена мед. сестра от Бърза помощ, че е заразена след като е била в Австрия през февруари.... не е ли много време от февруари до 5 април да е още заразена...
Те нали ги тестват защото работата им го поставя в риск, по-вероятно е от службата да го е закачила отколкото да го носи месец и половина.

# 2 956
  • София
За тестовете казаха ли нещо? Защо правят толкова малко, поръчали ли са други и кога очакват да дойдат? Има ли къде да се гледа повторение?
В цитирания брой дневни тестове не влизат тестовете от частни лаборатории и болници. Видя се от статистиката, че Рамус са направили повече тестове от ВМА. А за доставка на тестове вчера се говори, днес не казаха нищо. Реално дневно у нас се правят по над 2000 теста, да не надяваме, че тези 11 000, които имат ВМА и НЦЗПБ не са всички тестове в страната, защото ще ни стигнат до петък. Ако помните, Борисов каза в началото на епидемията, че 7000 теста е осигурил, но то и повече нямало да му трябват, защото като ги направят вече нямало да има значение и няма да се тества. Сега какво и откъде чакат не казват, освен за 70 000 теста от ЕС, които не знаели кога ще дойдат. Надявам се частните лаборатории и болници да имат други пътища за доставки.

# 2 957
Абе какво предлага Мангъров
-по-голямо тестване
-премахване на ИП
Според него ще се заразяват и разболяват хора, но това няма да е проблем за болниците и евентуално за близките на починалите?!?

# 2 958
Колкото и да си чешем тук езиците, големият проблем е, че няма тестове. За мен цялата ситуация е повече от абсурдна. Един човек всяка сутрин ни докладва за 15-20 заразени, тестват по 300 души на ден и ми говорят за мерки. Какви мерки са това, прощавайте? В цял Бургас има само 100 psr теста? Пълна пародия. Разчита се изцяло на това обикновения човек да си стои вкъщи.
И да, ако не бяха социалните мрежи, цялата тази истерия нямаше да я има. Чак ме е яд, че се вързах и не помислих трезво.
Изцяло съм на мнението на Мангъров, ето, заявявам го. За масово тестване, по-малко истерия и връщане към нормалния живот.

# 2 959
Скрит текст:
Не, въпрос на възприятия. Хората имат различна представа за Ад... Ето и тук в темата, при 500 заразени и колко, 15? жертви, някои хора вече са в Ада и са готови да се "погребат" живи между четири стени  за 1-2-3 години. А за мен това не е дори повод за дебат... Сигурна съм, че от другите грипни вируси, циркулиращи тази зима, има в пъти повече заразени и починали. Е защо  нали уж те вече са познати, нали уж за тях има и ваксини, и лекарства, защо взимат толкова жертви? За тях не ви ли е мъчно? Или те не са важни, защото не ги броят от екрана?
Франсоаз, просто няма смисъл...Обяснявам на колежка от лагера на "паникьорите" че в обкръжението ми, вкл. и аз самата, няма човек който от декември до сега да не е кихал, кашлял, отмалял, с температура, запушен нос и червени очи, със загуба на обоняние, болки в ставите и мускулите, болки в гърлото, главата,гърдите, гърба и къде се сетите. Много хора прекара пневмонии декември месец. Някои дори установиха началото на март че са минали скрити такива..
Госпожата отсреща ми казва - ми не, вие НЕ сте прекарали Корона вирус !
Може да прозвучи невъзпитано и грубо, но ако беше пред мен бих я плеснала с всичка сила в лицето.
Откъде знае кой какво е прекарал ? Значи според логиката на паникьорката щом не си умрял значи не си прекарал Коронавирус. И друго искам да кажа - усещам че вследствие изолацията, обездвижването, висенето в къщи и пред телевизора и монитора с часове, психическия дисбаланс и затворената среда, от тая ситуация лично аз, а и хората с които контактувам и споделям ежедневно ще излезем много по болни ( дане не казвам и бедни) отколкото ако бяхме минали тая Корона или каквото и да е там. Тук искам да спомена и мой познати с провалени сделки и значителни и необратими загуби следствие отказът на банките да оперират в среда на форсмажорни обстоятелства.
Гледам тук една статия от миналата година, много още преди да се заговория за ужасът "Covid 19"
, с мнения на едни от най добрите световни експерти в областта, и си мисля - кога ли ще ги стигнем ???
Имам в предвид случаите назаболяваемост и смърт от обикновения грип в изминалите години?
Защото само миналата година в Европа са заболели 50 милиона, 70 000 от които умират.
Само в САЩ смъртните случаи от грипа за 2018 са 80 000
В Италия за 2017 - 25 000.....
Мисля че няма смисъл да коментираме повече пред фактите :
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sv … rekaran-grip.html
Ето още факти. От началото на годината до момента /3 месеца общо/ са регистрирани 1 347 330 случая на КВ, от които 74 768 са починали. Сезона не е свършил. Щом ти харесва, да вярваш, че това е поредния грип и това ти действа успокояващо, добре. Недей обаче да наричаш "паникьори", тези, които гледат реално на случващото се.

# 2 960
  • София
Онзи ден е установена мед. сестра от Бърза помощ, че е заразена след като е била в Австрия през февруари.... не е ли много време от февруари до 5 април да е още заразена...
Да не е вече с антитела?
Мангъров казва в интервюто по канал3 което публикувах, че дори човек с антитела, още отделя вируса неопределено време и това може да е дори 20-30 дни.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 11:01 от zverino

# 2 961
  • София
Да не е вече с антитела?
Мангъров казва в интервюто по канал3 което публикувах, че дори човек с антитела, още отделя вируса неопределено време и това може да е дори 20-30 дни.

# 2 962
Скрит текст:
Не, въпрос на възприятия. Хората имат различна представа за Ад... Ето и тук в темата, при 500 заразени и колко, 15? жертви, някои хора вече са в Ада и са готови да се "погребат" живи между четири стени  за 1-2-3 години. А за мен това не е дори повод за дебат... Сигурна съм, че от другите грипни вируси, циркулиращи тази зима, има в пъти повече заразени и починали. Е защо  нали уж те вече са познати, нали уж за тях има и ваксини, и лекарства, защо взимат толкова жертви? За тях не ви ли е мъчно? Или те не са важни, защото не ги броят от екрана?
Франсоаз, просто няма смисъл...Обяснявам на колежка от лагера на "паникьорите" че в обкръжението ми, вкл. и аз самата, няма човек който от декември до сега да не е кихал, кашлял, отмалял, с температура, запушен нос и червени очи, със загуба на обоняние, болки в ставите и мускулите, болки в гърлото, главата,гърдите, гърба и къде се сетите. Много хора прекара пневмонии декември месец. Някои дори установиха началото на март че са минали скрити такива..
Госпожата отсреща ми казва - ми не, вие НЕ сте прекарали Корона вирус !
Може да прозвучи невъзпитано и грубо, но ако беше пред мен бих я плеснала с всичка сила в лицето.
Откъде знае кой какво е прекарал ? Значи според логиката на паникьорката щом не си умрял значи не си прекарал Коронавирус. И друго искам да кажа - усещам че вследствие изолацията, обездвижването, висенето в къщи и пред телевизора и монитора с часове, психическия дисбаланс и затворената среда, от тая ситуация лично аз, а и хората с които контактувам и споделям ежедневно ще излезем много по болни ( дане не казвам и бедни) отколкото ако бяхме минали тая Корона или каквото и да е там. Тук искам да спомена и мой познати с провалени сделки и значителни и необратими загуби следствие отказът на банките да оперират в среда на форсмажорни обстоятелства.
Гледам тук една статия от миналата година, много още преди да се заговория за ужасът "Covid 19"
, с мнения на едни от най добрите световни експерти в областта, и си мисля - кога ли ще ги стигнем ???
Имам в предвид случаите назаболяваемост и смърт от обикновения грип в изминалите години?
Защото само миналата година в Европа са заболели 50 милиона, 70 000 от които умират.
Само в САЩ смъртните случаи от грипа за 2018 са 80 000
В Италия за 2017 - 25 000.....
Мисля че няма смисъл да коментираме повече пред фактите :
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vsjaka-minuta-v-sv … rekaran-grip.html
Ето още факти. От началото на годината до момента /3 месеца общо/ са регистрирани 1 347 330 случая на КВ, от които 74 768 са починали. Сезона не е свършил. Щом ти харесва, да вярваш, че това е поредния грип и това ти действа успокояващо, добре. Недей обаче да наричаш "паникьори", тези, които гледат реално на случващото се.
Да, но вие ми цитирате статистиката за целия свят към момента от WM, а моята извадка е само за Европа, мисля че има разлика.Много ви моля !!!

# 2 963
Бояна,

Благодаря! Много полезна информация.
Не мисля обаче, че правят 2000 теста на ден, защото вчера бяха общо 250.
Тоест по последна информация имаме още 11 000. Нещо не ми се вярва да не се знае кога ще дойдат тестове от ЕС. Евентуално ако са поръчани вчера, де...
Сега ще си пусна и двете последни пресконференции да видя.

# 2 964
Ей сега гледах Мангъров по БТВ....водещият както винаги, неадекватен до степен ....N на N-та.
Пита "Добре, кой ще поеме отговорността за жертвите?", и естествено чува най-естествения отговор:
"А кой пое отговорността за жертвите на грипа миналата година?".
Ама не му хареса...и набързо прекрати.Що ли?     Smiley

# 2 965
С обявяването на извънредно положение се забелязаха проблемите на болниците, като цяло колко болна е здравната ни система. Кой ще поеме отговорност за това положение, от преди пандемията? Въпроса е риторичен, положението "анестезиологично"..
Ей сега гледах Мангъров по БТВ....водещият както винаги, неадекватен до степен ....N на N-та.
Пита "Добре, кой ще поеме отговорността за жертвите?", и естествено чува най-естествения отговор:
"А кой пое отговорността за жертвите на грипа миналата година?".
Ама не му хареса...и набързо прекрати.Що ли?     Smiley

# 2 966
Правят по 300 теста на ден. Не 1000.
И от тези 300,само 10% са положителни.
Защо не хващаме болните? 🤔
Няма такива, или.... 🙄

# 2 967
  • София
Бояна,
Тоест по последна информация имаме още 11 000. Нещо не ми се вярва да не се знае кога ще дойдат тестове от ЕС. Евентуално ако са поръчани вчера, де...
Вчера са направени около 300 (298 май).
Не разбирам защо - има налични все още, уж са разширили тестването и към едностранните пневмонии (като че ли тук го четох), все повече контактни лица би трябвало да има.

# 2 968
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.

# 2 969
  • София
Бояна,

Редактирам, защото не съм права.
Над 2000 са на милион население, дневно не знаем колко са, защото цитират само извършените от държавни заведения, но със сигурност са над 300.
Ето линк към обобщаваща статия.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30535080.html

Просто информационната им стратегия е повече от трагична. Опитват да не акцентират върху факта, че повечето тестове са платени на частно от хората, но това не е най-важно в момента, защото излиза, че изобщо не се правят тестове, а не е така.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 08:59 от Бoяна

Общи условия

Активация на акаунт