COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 508
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 2 970
Ми що ли не вдигнат карантината и да кажат само по-желание, който иска да си седи вкъщи? То пък насила не става тая работа. Хората предпочитат да се заразят, но да си продадат зарзавата и чорапите, да идат на почивка, да си направят маникюра, пък каквото стане. После ще мрънкат, че държавата не ги пази, че държавата не осигурява лечение, че тва, че онова, основно пак държавата ще е виновна, пък като гледам какви сме китки народа на тая държава....
И аз смятам, че Дарвинистите изобщо не считат, че тях ще ги налази вируса, или ако в краен случай ги налази, те ще са от безсимптомните. Защо не идат да се заразят направо, така за нула време сме стигнали тия 70%? Всички, дето не вярват в изолацията, дадоха им точен адрес - отиват, три дълбоки вдишвания и готово. След две седмици всички сме свободни....или те не се слагат в тия 70%?

# 2 971
  • София
Гледах го и аз Мрън по бтв сега. Много исках да ме убеди, чисто човешки ми се искаше да му повярвам, че има вариант, в който махаме отграниченията и се връщаме към нормалността. Не можа, за жалост, да ме убеди. А ми се искаше.
Какво има да се сравнява с грипни епидемии, идея си нямам, то не остана вече лекар, който да не обясни подробно, че нямат нищо общо.
Какво масово тестване за антитела, като още никой не го е прекарал, ще хвърлим едни пари и тестове ей така, във въздуха, за няма нищо.
Жалко, хубаво щеше да е да има адекватно решение за излизане от ситуацията. Засега, от това което чета, най ми харесва как действат австрийците - бързи строги мерки, тестове и планове за постепенно разхлабване.

# 2 972
  • При семейството си
Колкото и да си чешем тук езиците, големият проблем е, че няма тестове. За мен цялата ситуация е повече от абсурдна. Един човек всяка сутрин ни докладва за 15-20 заразени, тестват по 300 души на ден и ми говорят за мерки. Какви мерки са това, прощавайте? В цял Бургас има само 100 psr теста? Пълна пародия. Разчита се изцяло на това обикновения човек да си стои вкъщи.
И да, ако не бяха социалните мрежи, цялата тази истерия нямаше да я има. Чак ме е яд, че се вързах и не помислих трезво.
Изцяло съм на мнението на Мангъров, ето, заявявам го. За масово тестване, по-малко истерия и връщане към нормалния живот.

Нашите наистина много лошо се заиграха с това тестване. Ако смятат да доказват ефективност и адекватност на мерките със статистика за денонощие десетки заразени с Ковид/хиляди безработни, много скоро ще постигнат обратен ефект.
Тогава пак ние ще сме си виновни, де, защото те така хубаво са се грижили за нас, пък ние.

# 2 973
Бояна ,

Моля за линк, да. От това, което аз намерих като информация, излиза, че дори тестовете за антитела на военни и полицаи влизат в бройката, плюс тези от частните лаборатории. Ако това е вярно, в крайна сметка наистина правят по 300 теста дневно.

# 2 974
Едва ли има друга европейска страна с толкова малко  теста на ден и то почти всичките само в едно населено място - столицата. Защо не тестват всички екипи на бърза помощ, а не само софийските?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 09:07 от elitsa_b

# 2 975
Ето заповедта на Ананиев от днес в тази статия, по-надолу е цялата
(извинявам се, ако сте го пуснали)
затваря временно границите и др.неща
http://24shumen.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%bf% … cTh5qpeaZTjVeLRUc

Затваря влизането на чужди граждани, добавил е страни от Шенген.
И сега си имаше забрана за чужди граждани.
Ето част:
2. Временно се забранява влизането на територията на Република България на лица, независимо от тяхното гражданство, които пристигат от следните държави членки на ЕС и страни по Шенгенското споразумение с висок риск на разпространение на COVID-19: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.
3. Забраните по т. 1 и 2 не се отнасят за:
а) българските граждани, членове на семействата на български граждани, лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на
Република България и членовете на техните семейства;.....

Аха. Значи с една дума, докато тук хората стоят затворени по къщите, отвън всякакви весели гости ще ни внасят зараза за Великден. После ще удължат карантината с още 2-3 месеца, докато всички останат без работа и изгладнеят напълно. Ама важно е който безотговорник от чужбина е решил да дойде да си види родата за празниците, да не му се пречи. Знаех си, че целта не е да се опазят хората, а да се съсипе всичко и пак да станат всички роби на олигарсите за 500 лв на месец. Ако ги платят. Пак ще се гаврят с работещите, че трябва да са благодарни, задето им дават да работят и от какъв зор ще искат и заплати после? Също и жените да си продават златните пръстени, ако искат да ядат вкъщи. Ама народецът е прост и ще понесе и това.

# 2 976
Да, наистина няма общо короната с грипните епидемии. От грип умират много повече хора всяка година, при това на всякаква възраст, но понеже сме свикнали и това са познати вируси, приемаме го за даденост. Приемлива е някак тази човешка загуба.
И не ми говорете за Италия и Испания. Ще мине време и ще анализираме.

# 2 977
Новите случаи са 24, а не 16.

# 2 978
За какво тестваха 1000 полицая?
Каква беше идеята?
Гледах го и аз Мрън по бтв сега. Много исках да ме убеди, чисто човешки ми се искаше да му повярвам, че има вариант, в който махаме отграниченията и се връщаме към нормалността. Не можа, за жалост, да ме убеди. А ми се искаше.
Какво има да се сравнява с грипни епидемии, идея си нямам, то не остана вече лекар, който да не обясни подробно, че нямат нищо общо.
Какво масово тестване за антитела, като още никой не го е прекарал, ще хвърлим едни пари и тестове ей така, във въздуха, за няма нищо.
Жалко, хубаво щеше да е да има адекватно решение за излизане от ситуацията. Засега, от това което чета, най ми харесва как действат австрийците - бързи строги мерки, тестове и планове за постепенно разхлабване.

# 2 979
  • София
Бояна ,

Моля за линк, да. От това, което аз намерих като информация, излиза, че дори тестовете за антитела на военни и полицаи влизат в бройката, плюс тези от частните лаборатории. Ако това е вярно, в крайна сметка наистина правят по 300 теста дневно.
Редактирах предишния пост, защото не съм права, сложих и линк, но той е с общия брой тестове. От там се вижда, че частните са повече от другите, но колко са дневно... Предполагам два пъти повече от цитираните, но само предполагам. Спешно трябва да вземат мерки по този въпрос, както и по представянето на информацията, защото противоречивите данни генерират постоянно паника.

# 2 980
  • София
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Сезонния грип също има пик.

# 2 981
  • на пъпа на Златията
Онзи ден е установена мед. сестра от Бърза помощ, че е заразена след като е била в Австрия през февруари.... не е ли много време от февруари до 5 април да е още заразена...
Те нали ги тестват защото работата им го поставя в риск, по-вероятно е от службата да го е закачила отколкото да го носи месец и половина.

Или в частните кабинети където почти всички работят в извънработно време .
Кога ще им забранят това митарство?
И лекарите  в държавните болници са така .Чакаш го по 2 часа в държавната болница а той е в частния си кабинет .

# 2 982
Скрит текст:
Доцент Мангъров беше гост в шоуто на Слави
 Разбрах ,според него тези кризи сме ги преживявали през 2007г,
2015г и още една година каза не я запомних...
Та според него ,няма нищо притеснително,
здравната система ще се справи няма да има нищо необичайно.И че, ако ще има някакъв връх то щяло да се види до 2 седмици ..
Много се обърках....
Е то това все пак е някакъв напредък. Досега този лъжец твърдеше, че е както при всеки грипен сезон.
Не знам той ли лъже, или вие не умеете да боравите с факти....
Свински грип 2009-2010
заразени над 60 000 000
починали 575 400

Още да търся ли?
Кое е по-различното/по-страшното сега?

# 2 983
Мангъров само обикаля телевизиите. Защо не отиде да лекува болни от Ковид на първа линия и да докаже тезата си за имунитета. Отстрани е лесно да плямпа, но на чужд гръб.

# 2 984
  • София
Не мога да повярвам, че все още има хора, които говорят за сезонен грип. Първо, от сезонен грип хората не правят остър респираторен дистрес синдром. Второ, за грипа има ваксини и ефективни противовирусни лекарства, доказано работещи. Трето, от различните видове грип повечето хора са боледували и дори новите не могат да засегнат всички и изобщо по този начин.
Чиста психоза и то масова е да се твърди, че няма нищо. На д-р Мангъров какво му е може да каже психиатър, но той отдавна мина чертата на нормата и говори пълни щуротии. С цялото ми уважение към тясната му специалност, която не е по темата, той не е епидемиолог, а е детски инфекционист.

Общи условия

Активация на акаунт