COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 018
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 030

Защото ВМА нямат право да вземат пари, още повече за тестове, които са дарени. Мутафчийски го каза
Това съм го пропуснала, и тестовете във ВМА ли са дарени?
Българската държава купувала ли е изобщо тестове?
За ВМА каза, че всички са дарени. Държавата дали е купувала не знам

# 3 031
Как си ги смучеш от пръстите тези глупости, Франсоаз?
Кой и къде е казал, че само КОВИД  води до остър респираторен синдром? За САРС чула ли си? И не само, по принцип пневмониите са много опасни и това е крайна фаза при някои хора, с фатален край. Но и други причини има за такова състояние, не само пневмонии.

Наистина си много боса в тази област, иди стани санитар, хем ще научиш много от практика, че за теория ти е доста късно.

Абе някои хора, споменатите и други, извън темата,  си мислят че светът е организирал някакъв заговор, само и само да им наруши комфорта и безделието?Grinning

# 3 032
Франсоаз*
Върви да спретнеш една торта, снимай и покажи, ще бъде далеч по добро и най-вече разведряващо, от това, което говориш. Математиката ти е 0, а и сравнителния анализ ти куца. Hug
то всеки й го казва, ама тя да не е трол, ей така да си плямпа глупости като развалена латерна. Това сигурно е някой тийн дето и хабер си няма от такива неща Joy
Ама и аз ще почна да й пропускам глупостите вече.

# 3 033
https://youtu.be/ZlTHjAuqRHs

Пускам едно видео на английски, ако някой има интерес. Говори точно за сценария с пандемия от корона вирус, разигран октомври 2019...

Ще ме обвините в конспиративно мислене, но си струва да се изгледа.

# 3 034
  • София

Пускам едно видео на английски, ако някой има интерес. Говори точно за сценария с пандемия от корона вирус, разигран октомври 2019...

Как и кога завършва? Stuck Out Tongue

# 3 035
  • Варна
Интересно защо не ни известяваха за минали грипни епидемии? В Италия са починали от грип над 22000 души за миналата година. Цитирам статистика от тв предаване.
Мангъров е капацитет с опит. Кои сте вие да го опровергавате? Имате ли научни обосновки и доказателства? Криейки се като къртици няма да се опазим. Той твърди, че тази пандемия не е по- различна от преходните. Няма да има камара от трупове и неочакван развой. След като 70% от населението придобие имунитет, ще спре разпространението му. А това не може да се анализира без тестване.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 10:00 от Viviana91

# 3 036
Скрит текст:
Франсоаз*
Върви да спретнеш една торта, снимай и покажи, ще бъде далеч по добро и най-вече разведряващо, от това, което говориш.
Математиката ти е 0, а и сравнителния анализ ти куца. Hug
Възможно е..не съм математик, все пак.
Но, странно, защо "моята" математика и "моят" сравнителен анализ, са по-близки до реалните данни и факти?
Случайност?
Не мисля.

Скрит текст:
А торти аз си правя, не се притеснявай....   Smiley   дори уикенда публикувах една в забавната тема, имахме рожденик и празнувахме.Слава Богу, има все още хора, които не смятат, че светът е свършил .....

Как си ги смучеш от пръстите тези глупости, Франсоаз?
Кой и къде е казал, че само КОВИД  води до остър респираторен синдром?
Бояна, само няколко поста назад...
Затова е важно да се чете, преди да се пише.

# 3 037
  • Sofia
Скрит текст:
Цитирам: "Как смятате, че ще стане връщането към нормалния ритъм на живот след 13.05.2020 г., ако тогава падне карантината" и отговорът: "Ако падне  вие първи ще разберете"!?!? Хайде стига с тази надменност и пренебрежително отношение! Изобщо има ли някой в тази държава, който да каже, какво се случва, защо се случва и как може това същото да спре да се случва?

ми не цитираш коректно. 13 март каза журналистката и поолучи отгговор за 13 март.
Това сериозно ли? Ако наистина се хвана само за това, то напълно си заслужаваме съдбата!

# 3 038
  • Street of Dreams
Ми що ли не вдигнат карантината и да кажат само по-желание, който иска да си седи вкъщи? То пък насила не става тая работа. Хората предпочитат да се заразят, но да си продадат зарзавата и чорапите, да идат на почивка, да си направят маникюра, пък каквото стане. После ще мрънкат, че държавата не ги пази, че държавата не осигурява лечение, че тва, че онова, основно пак държавата ще е виновна, пък като гледам какви сме китки народа на тая държава....
И аз смятам, че Дарвинистите изобщо не считат, че тях ще ги налази вируса, или ако в краен случай ги налази, те ще са от безсимптомните. Защо не идат да се заразят направо, така за нула време сме стигнали тия 70%? Всички, дето не вярват в изолацията, дадоха им точен адрес - отиват, три дълбоки вдишвания и готово. След две седмици всички сме свободни....или те не се слагат в тия 70%?

Защото същите тези, освен че ще заразят другите, ще чакат на здравната система и ще псуват държавата, че не им е спасила живота. Именно заради това в Германия имаше призиви и дори петиции, който не спазва правилата, да няма право на здравна помощ.

# 3 039

Как и кога завършва? Stuck Out Tongue

Завършва в "1984".

# 3 040
  • София

Назад питах, ама не получих отговор, та пак:
След като за грипа има ефективни ваксини и лекарства, защо броя заразени и починали от грип и грипни усложнения си е все така висок, всяка година?

Ами много хубав въпрос, както обичат да казват официални лица като им зададат поръчков такъв Simple Smile
Вижте в Уикипедия какво означава Склонност към потвърждаване. Този тип разсъждения се отнасят към него. Всеки от нас като не може да понесе дадена новина, или пък не иска, защото се сблъсква с вярванията и надеждите му, въприема новата информация само и единствено като доказателство на онова, в което вярва.

Та, примерите с грипа най-точно доказват, защото трябва да има сериозни мерки. Въпреки, че за грипа има ваксина и работещи лекарства има много починали от усложнения вследствие на грип. Хайде сега да ги умножим по това, че никой няма имунитет срещу коронавирус, че няма работещо лекарство и няма ваксина. И да добавим острия респираторен дистрес синдром.

А за грипа – първо, у нас под 10% си слагат противогрипни ваксини, по света също се имунизират само рискови групи. Второ, у нас повече, но по света не изписват на всеки и при всеки грип Тамифлу или Реленца, а те са ефективни ако се изпият при първи симптоми. И трето, усложенията, както и тук са и бактериални, а като ти се разбие имунитета от вируса и банални бактерии, които са естествена флора уж могат да предизвикат сепсис, например. И четвърто, хора на химиотерапия, сърдечноболни и много възрастни, лесно се усложняват и умират от банални инфекции.
Извинявам се ако има неточности, не съм лекар, но мисля, че съм способна да обобщавам информация, т.е. всичко написано в случая е от информация от лекари, а не мои някакви теории.

# 3 041
Да, във Варна изглежда сравнително спокойно. Към 5.04.са тествани 825, имаме 25 случая, повечето май се лекуват в домашни условия.

# 3 042
  • София
Въпреки, че за грипа има ваксина и работещи лекарства има много починали от усложнения вследствие на грип. Хайде сега да ги умножим по това, че никой няма имунитет срещу коронавирус, че няма работещо лекарство и няма ваксина.

Трябва също така и да умножим поне по 2 или 3 заради двойния/тройния брой дни, в които един ковид-болен може да заразява наоколо, сравнен с грипния болен.
Също така да умножим поне по 5 заради огромния брой безсимптомни болни, които имаме при ковид, но не и при грип.

Ама не знам кой ще умножава, Франсоаз каза, че от математика не разбира.

# 3 043

Назад питах, ама не получих отговор, та пак:
След като за грипа има ефективни ваксини и лекарства, защо броя заразени и починали от грип и грипни усложнения си е все така висок, всяка година?

Ами много хубав въпрос,
Скрит текст:
както обичат да казват официални лица като им зададат поръчков такъв Simple Smile
Вижте в Уикипедия какво означава Склонност към потвърждаване. Този тип разсъждения се отнасят към него. Всеки от нас като не може да понесе дадена новина, или пък не иска, защото се сблъсква с вярванията и надеждите му, въприема новата информация само и единствено като доказателство на онова, в което вярва.

Та, примерите с грипа най-точно доказват, защото трябва да има сериозни мерки. Въпреки, че за грипа има ваксина и работещи лекарства има много починали от усложнения вследствие на грип. Хайде сега да ги умножим по това, че никой няма имунитет срещу коронавирус, че няма работещо лекарство и няма ваксина. И да добавим острия респираторен дистрес синдром.

А за грипа – първо, у нас под 10% си слагат противогрипни ваксини, по света също се имунизират само рискови групи. Второ, у нас повече, но по света не изписват на всеки и при всеки грип Тамифлу или Реленца, а те са ефективни ако се изпият при първи симптоми. И трето, усложенията, както и тук са и бактериални, а като ти се разбие имунитета от вируса и банални бактерии, които са естествена флора уж могат да предизвикат сепсис, например. И четвърто, хора на химиотерапия, сърдечноболни и много възрастни, лесно се усложняват и умират от банални инфекции.
Извинявам се ако има неточности, не съм лекар, но мисля, че съм способна да обобщавам информация, т.е. всичко написано в случая е от информация от лекари, а не мои някакви теории.
Т.е., ако правилно съм те разбрала, има все така много заразени/починали от грип, защото хората не се ваксинират?
А противогрипните ваксини са от, колко, 10-15-20 години насам?
Как преди ерата на грипните ваксини нямаше всяка зима такива резултати?
Или е имало, просто ние и за тях не знаем?
Скрит текст:
Тук си признавам, че мнението ми е чисто субективно, не вярвам в грипните ваксини.И с право.Аз не съм си правила никога, не съм боледувала от грип.Хора около мен си правят всяка есен, и всяка зима боледуват поне 2-3 пъти.И аз, и те, не сме изолирани случаи.

# 3 044
  • гр. Варна
В Плевен започна работа новата лаборатория за COVID-19
16:43, 06 апр 20

Скрит текст:
Новата вирусологична лаборатория за изследване за коронавирус към Медицинския университет в Плевен започна работа. Тя ще се ръководи от здравното министерство и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщи БТА.

В нея ще работят четирима опитни специалисти на две смени. "На едно зареждане ще могат да се правят между 24 и 30 проби, което означава, че на денонощие ще могат да се изследват между 50 и 60 проби", обясни ректорът на Медицинския университет проф. Славчо Томов.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/06/4051101_v_pleven_zapo … #comments-wrapper

Общи условия

Активация на акаунт