COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 285
  • Варна
Пак да питам... Откъде знаете, че заявените тестувания от другите държави са направени само с PCR и само в държавни болници?
Какъв е проблемът, че се включват и направениет в частни лаборатории и бързите. Нали искате тестуване, тестуване, тестуване. Ей ви на.

# 3 286
  • Пловдив
Скрит текст:
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Аз го приемам като “кога ще спрете да ни се карате по телевизора”

Ама аз наистина вече съм объркана. В страна, в която единствените затворени места са тези, в които може да има скупчване на хора, в която буквално всичко си работи, освен ресторанти, клубове, кина и театри (като ресторантите- просто не приемат на място хора, но работят онлайн поръчките),
се питаме на всеки брийфинг КОГА ще се разхлабят мерките? Отново - кои мерки?
Скрит текст:
Кога ще можем да ходим на барче ли питат..кога ще може да си направим среща в Борисова на бирички ли? Много сериозно на мен си ми бяга логиката и това е

Карат се..защото решиха да приемат половинчати мерки и оттам нататък просто да разчитат на личната отговорност на хората. Така не става. Затова ми допадна на Кралицата речта..обясни си жената - да, мерките са неприятни, но да ,трябва да изтърпят малко за всеобщото добро и скоро ще могат да се прегърнат отново. Toчно, ясно и позитивно.
-да можеш да си купиш кафе и да седнеш на пейка в парка, без да се оглеждаш като гърмян заек дали отнякъде няма да изскочи полицай с глоба в ръка...
-да можеш да си купиш "гащи", без да чакаш половин час пред магазина, за да излезе единствения клиент
-да можеш да поканиш роднините на гости за Великден, без да трепериш дали някой "послушен съсед" няма да привика полицията
-да можеш да се помолиш в църква, без да си на 100 метра от нея
-да можеш да отидеш на вилата, без да пишеш декларации с причини
-да можеш да отидеш на лекар-специалист "днес", а не догодина
-като срещнеш приятелка на улицата, да не се надвиквате от 2 метра, щото над главата ви "виси" 5000 лв глоба
.......................

Кажи и 2-3 думи за бизнеса, защото така звучи прекалено егоцентрично.

# 3 287
В Белгия данните растат сериозно. До момента те са направили 70 хиляди теста, с население са, ако не бъркам, ок. 11 милиона. На какво се дължи това ? Футболни мачове, такива завързани дербита не помня да са играли...

Белгия наистина е зле, 403 починали през последните 24 часа, а са само 11 млн. население. Какви са мерките там?
Тези 403 включват 241 починали в центровете за грижа за възрастни хора във Фландрия между 1-ви и 4-ти април днес ги добавиха.

Вчера Националният кризисен щаб на Белгия, който обявява данните ежедневно и дава пресконференции и се състои от двама вирусолози и двама говорители съответно NL/FR говорящи, обяви че освен починалите в болниците от ковид, потвърдени с тестове се добавят и отделно предполагаемо/заподозряно починалите от корона вирус в центровете за грижа за възрастни хора и тези които са починали в тях си, и са проявили симптоми на ковид, но те не са тествани и не е потвърдено че е било ковид.

Има доста центрове за грижа за възрастни хора, в които има заразени и обитатели и персонал. Малко тества в тях, недостигат тестове. Отпуснаха им сега пилотно 20000 теста.

Хората настанени в домовете за грижа имат определени заболявания и здравословни проблеми, които изискват специална грижа и затова са настанени там, повечето са на 85+ години.

В някои затвори има и заразен персонал и затворници. В центровете за търсещи убежище също има заразени мигранти и центровете са целите поставени под карантина. тестове разбира се недостигат.

От днес се правят 10000 теста на ден. Предните дни се правеха по 2500, последните 4 дни по 4000 теста на ден.
Главно се използват за пациенти приемани в болници с тежки симптоми и за медицински персонал.

Сега ще се следват и определена стратегия да се тестват и част от хората проявяващи и средно тежки симптоми.

# 3 288
Добре, защо държави, в които пандемията взе много повече жертви не смеят да обявят ИП за повече от края на април, а нашите още от сега бързат да го удължат до 13.05?
Бащицата каза, че бързат, защото ако се разболеят много депутати, няма да могат да свикат Народното събрание и да си останем без удължено извънредно положение. Затова го удължаваме предварително.

Скандалното с тестовете е, че Бойко твърди, че тестове няма, а тестове има във водещите частни лаборатории. Както и Хеликаза попита - те откъде ги взимат, като няма тестове? Айде да не бъдем толкова наивни. По някакви причини правителството няма желанието и волята да тества. Аз подозирам, че не им се дава пари, друга причина не мога да намеря.

# 3 289
Някой знае ли как да си намеря филма за Ковид 10 по Дискавъри? Търсих, но нещо не намерих.

# 3 290
За Русе лаборатория Здраве ще прави тестове 120лв.
Иска ми се една статистика да се направи колко от новорегистрираните безработни са били реално работещи в БГ.
Щот имам чувството, че бая от тях са завърнали се от чужбина и от онези трайно безработните.

# 3 291
Откъде е инфото, че 3к са тестовете за антитела?  И пак попитах защо вадиш тестовете от частните лаборатории? Те да не би да правят тестове на марсианци? Това, че не ги е платила държавата, не означава, че са невалидни и не добавят към общата картина. Хайде малко по-сериозно. Да, със сигурност можем да тестваме повече, но и това, че не правим тестове не отговаря на реалността.

# 3 292
Някой знае ли как да си намеря филма за Ковид 10 по Дискавъри? Търсих, но нещо не намерих.

Има го в Арена.бг качен, има даже и българско аудио

# 3 293
Двама наши доктори от "св. Анна",  написали ръководство с информация за вируса. Имало го на сайта на болницата, не го открих. Ако някой има достъп до него, моля, да даде линк тук.

За тестовете в частните лаборатории, дали може да им се вярва?

# 3 294
Пак да питам... Откъде знаете, че заявените тестувания от другите държави са направени само с PCR и само в държавни болници?
Какъв е проблемът, че се включват и направениет в частни лаборатории и бързите. Нали искате тестуване, тестуване, тестуване. Ей ви на.
Това "време разделно" е само в Бг. Те и тези в частните щяха да скрият при др. обстоятелства.

# 3 295
Има го при бананите. 2.1 ГБ е.

# 3 296
  • При семейството си
Добре, защо държави, в които пандемията взе много повече жертви не смеят да обявят ИП за повече от края на април, а нашите още от сега бързат да го удължат до 13.05?
Бащицата каза, че бързат, защото ако се разболеят много депутати, няма да могат да свикат Народното събрание и да си останем без удължено извънредно положение. Затова го удължаваме предварително.

После пък, като се разболеят много депутати, няма да могат да го отменят:grinning:

# 3 297

Всъщност някой знае ли колко броя заразени ще се считат за пик?

Мангъров
https://mobile.frognews.bg/article/194088/

Какво означава всъщност пик? Каква е прогнозата за България? Означава ли стотици регистрирани за деня или голям брой смъртни случаи?

Не, не няма да им такива. Пик е когато е достигнат максималната заболеваемост от дадено заболяване, в случая коронавирус.

А в цифри, какво означава?

Не мога да ви кажа в цифри. Официално в цифри се говори когато има над 200 заболели на 10 000 души население. Това най-вероятно няма да го достигнем, защото хващаме малка част от случаите. Но това, което бихме нарекли пик, е ако всеки следващ ден новооткритите случаи започват да намаляват. Това означава, че сме достигнали и сме преминали върха на заболяванията в страната.

# 3 298
Липсата на доверие в щаба и мерките, за съжаление не е хубав сигнал. За успеха на мерките, доверието на хората е от много съществено значение.

Може ли да ми кажете къде го прочетохте. Последно май беше на Галъп и оттогава не ми е попадало такова проучване

# 3 299
Мутафчийски излъга поне три пъти! Наглец! България не тества колкото в Европа! България не тества достатъчно! България няма план!

В другите държави заявката означава нещо!
Тестовете направени в България като брой на милион население са съизмерими с тестовете направени в Румъния, Турция, Полша, Гърция. Правят каквото могат, ако имаше тестове щяха да тестват и повече, но тестовете са кът не само в Бг, но и в цял свят. За PCR говоря, другите за сега е безсмислено да се употребяват, защото сме далече от фазата, в която почти всички ще сме го преболедували, и дано не я стигнем.
България няма план. Че то коя държава има? Ти планове за себе си имаш ли. Аз имах, ама преди 2 месеца. Сега знам, че няма да се осъществят, а план Б и аз нямам. Всички сме в разкрачено положение, и се нагаждаме според ситуацията. Не зависи много от нас бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт