COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 990
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.

# 3 991
  • София
Къде може да се гледа брифинга?
Например ТУК

# 3 992
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
За повторно тестване пък съвсем е странно . Явно сте някой от елита, тъй като медиците и хората на пьрва линия все още чакат за тестове.
За Путин  не знам какво прави...., но четейки Фейсбук в последния месец, само морето му остава да раздели вече🤣🤣.
Тествах се в Испания преди месец и половина когато вируса тепърва настъпваше в Европа. Тестовете бяха платени от работодателя ми.

# 3 993
# 3 994
Във Варна пазарите за зеленчуци и плодове си работят,  Технополис, Практикер, Бриколаж, всички поддържащи фирми за услуги /ВиК, Енерго,Телекомуникации си работят/
Не работят моловете, фриз.салони, ресторанти, хотели и дискотеки.
На мен лично най-много ми липсва, че не мога да седна на пейка в парка в това слънчево време.  
Държавата ни лекува в болница и здравнонеосигурени, както болният, дето с лек автомобил се върнал от Великобритания до Девня. Ако беше в друга държава дали щеше да стане това. Само във ВМА София има 10 здравнонеосигурени, може и в Монтана да са такива. Каквото е възможно, правят. И пак недоволни.
Безработните могат с ПИК код и електронно да подадат. Описано е в сайта на АЗ че може и по e-mail на бюрото по труда да се подадат документи, за да не чакат на опашки.
Време беше да се изсветли сивата икономика и да се види какъв е този бизнесмен, който 20 дни не може да пусне в платен отпуск работниците си, а ги съкращава.

# 3 995
  • Ispania
За повторно тестване пък съвсем е странно . Явно сте някой от елита, тъй като медиците и хората на пьрва линия все още чакат за тестове.
За Путин  не знам какво прави...., но четейки Фейсбук в последния месец, само морето му остава да раздели вече🤣🤣.
Тествах се в Испания преди месец и половина когато вируса тепърва настъпваше в Европа.
Аз срещу чужди думи без доказателства не споря.
Може ли да кажете къде сте се тествали ДВА пъти ,в Испания срещу нещо което го е нямало ?

# 3 996
  • на пъпа на Златията
Лекарството е за розацея в определена форма. Не съм чела за орален прием,  крем е лекарство в 1%.

Народа вече е щурмувал ветеринарните аптеки, скоро ще има данни и за пероралния прием Simple Smile Ако не напълнят токсикологиите може и да го броим за проучване и да го разрешат за употреба Simple Smile
Поне да си водят записки тия доброволци и  да ги предадат на учените и да влязат в историята , като какви историята ще определи .

# 3 997
  • София
И аз искам да знам за Испания, защото от 20 години прекарвам част от годината там, включително с дете, и такова нещо като тестване по желание за каквото и да е, да не говорим за в случая просто ми се струва в сферата на научната фантастика.

# 3 998
  • София
Аз не виждам какво толкова възмутително каза Бойко Борисов.
За повечето неща беше прав, опитват се да вземат правилните решения - видно е и в други страни, че никой не знае кое е правилно и кое грешно.
Шефката ни в Щатите каза, че там нищо не се прави и ако може да избира, би избрала да е в България в този момент, защото тук поне се вземат някакви мерки и то доста навреме.
Не разбирам също така какво толкова се заяждат за двата теста, които му се правят на Б.Б. - той е постоянно в контакт с много хора, едва ли държавата е опряла до тестовете, които той е изхарчил.
Медиците на първа линия са оборудвани с предпазни екипи и ако спазват всички изисквания за безопасност, не мисля, че ще се заразят толкова лесно.
Като казват журналистите, че имат информация за еди какво си, трябва да кажат точно от кого и как.
Това в стил " един човек ми каза " , не е достоверно и на Щаба не му е работа да опровергава слухове.
Оплюването на хората от Щаба не ни прави чест - тези хора са на линия денонощно и трябва да им се отдаде необходимото уважение, най- малкото.

+1 но по -лесно е да си чешем езиците

# 3 999
  • София - Рим и обратно
Сбърках и аз да пусна тв да чуя прогнозата за времето, попаднах на тая гротеска, наречена брифинг, с участието на Тате в главната роля. Боже....срам! Какво прави тоя човек там, та той съвсем се е побъркал.

# 4 000
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
И аз искам да знам за Испания, защото от 20 години прекарвам част от годината там, включително с дете, и такова нещо като тестване по желание за каквото и да е, да не говорим за в случая просто ми се струва в сферата на научната фантастика.
Тестването не беше по желание. Всички от екипа на Bein Sport Espana го минахме защото пътуваме доста, а още тогава се говореше че ще е нещо страшно. И на мен ми се иска всичко това да не е реално, но за съжаление е така.

# 4 001
  • на пъпа на Златията
А тъпите, тъпите патици задават още по-малоумни въпроси.
Абсолютно. Има информация за лекарство, което не мога да произнеса, но вие трябва да се сетите, което лекува, използвате ли го.

А мислите ли че тези противорадиационни костюми са по лоши от сегашните  материи?
Напротив.По добри са. Не зная дали днес произвежда такива материи.
Не съм сигурна, за конкретните, но материалите стареят. Няма да се учудя, ако някои от тези костюми са пред разпад. Самите костюми не са проектирани за дейност, която предполага по голяма мобилност т.е. в случая повече пречат, отколкото да помагат.

Едно време найлоните не се правеха за да се разпадат като днешните  пазарни торбички , дето стават на люспи ако ги оставиш 1 месец на слънце . А точно такива материи са за защитни облекла . Ама нашите нови капиталисти  купиха машините за жълта стотинка и  изпродадоха всико. на 10--рна печалба . А паричките дадоха за луксозни лимузини  и за имотчета по света  и за инвестиции по света .
Фалираха народа че са некадърни сега фалираха и себе си . .
Повечето на комшийте , дано и тия не са ги изхвърлили  че машините бяха нови .

# 4 002
За Путин  не знам какво прави...., но четейки Фейсбук в последния месец, само морето му остава да раздели вече🤣🤣.
Тествах се в Испания преди месец и половина когато вируса тепърва настъпваше в Европа. Тестовете бяха платени от работодателя ми.
Платено и в Бг може. Няма обаче смисъл от тестване, ако нямаме симптоми.

# 4 003

Държавата ни лекува в болница и здравнонеосигурени, както болният, дето с лек автомобил се върнал от Великобритания до Девня. Ако беше в друга държава дали щеше да стане това. Само във ВМА София има 10 здравнонеосигурени, може и в Монтана да са такива. Каквото е възможно, правят. И пак недоволни.

Аха, а дали ги лекуват..Защото пари от касата се отпускат само ако пациентът е здравноосигурен. И дали лечебно заведение в страната, подчертавам, не ВМА ще лекува неосигурени без да получава пари?! Или викате онези по 1000 лв от Бойко...

# 4 004
Резонният въпрос, как оформят достоверна статистика, без тестове, не получи отговор.
Сигурно 150 пъти вече обясниха, че според тях те хващат 2 от 11 болни. Ама друго си е да слушаме избирателно, щото иначе ще ни издиша теорията, че правителството прави само грешни ходове. Има време за статистики. Сега трябва да се озапти заразата. Статистиката тук няма да помогне. Единствено самосъзнанието на отделните индивиди. Не е лесно на правителството, но въпреки това считам, че на теория се справят впечатляващо добре. На практика нещата не се случват както се очаква, но това е така, защото насоките са дадени, от там нататък на ход са гражданите, доста от които пък бойкотират почти всичко.

Общи условия

Активация на акаунт