COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 263
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 035

Скрит текст:
Имам една молба. Който има възможност, нека изгледа брифинга. Не разчитайте на това кой какво видял, какво чул, какво е предубедено видял и чул. Всички имаме глава на раменете си. Не става с преразказване на динамика, обстановка, подхвърлени реплики в пространството. Направете си изводите сами. Всеки гледа от неговата позиция.
Едните питат за затягане на мерки, другите искат тяхното разхлабване, паркове. Искаме тестове но не отчитаме, че в цял свят ги няма. За Банско Кантарджиев казва, че сега е момента/три седмици след зараза/за проверка на изграден имунитет... това искахме, но сега пак нещо не ни харесва.  Мерки ако разхлабят се каза, че в  другите държави не работят. Журналистите сами създават интриги при задаване на въпроси. Някой бил казал на брифинга за починалия вчера млад мъж, че имал и другиздравословни проблеми.  Ами може да е вярно след като е претърпял катастрофа преди години, ...
Разбрахте ли нещо от това което написах? Със сигурност не.
Просто го изгледайте и бъдете честни със себе си кой прав и кой крив. И най вече какво искаме за себе си и за семейството. Политиката е мръсна игра. В този момент не ни е необходимо да се разединяваме.
Моля, не ме съдете за написаното. Това мисля, това пиша.
[/spoiler]
Стига с тази мантра - няма тестове в световен мащаб. Има и доказаният висок брой заболели в много държави го показват. Няма как да установяват че има болни, ако не правят на ден хиляди тестове.

Е да, но освен тестове, няма и ковчези, ако ме разбирате....Цялата тази дандания в света стана, защото разбирате ли, този грип ще ни избие всичките. Еми не, няма да ни избие, не се шашкайте. Simple Smile
Тестването си е тестване, но реалностите няма кой да ги скрие.

# 4 036
Имам една молба. Който има възможност, нека изгледа брифинга. Не разчитайте на това кой какво видял, какво чул, какво е предубедено видял и чул. Всички имаме глава на раменете си. Не става с преразказване на динамика, обстановка, подхвърлени реплики в пространството. Направете си изводите сами. Всеки гледа от неговата позиция.
Едните питат за затягане на мерки, другите искат тяхното разхлабване, паркове. Искаме тестове но не отчитаме, че в цял свят ги няма. За Банско Кантарджиев казва, че сега е момента/три седмици след зараза/за проверка на изграден имунитет... това искахме, но сега пак нещо не ни харесва.  Мерки ако разхлабят се каза, че в  другите държави не работят. Журналистите сами създават интриги при задаване на въпроси. Някой бил казал на брифинга за починалия вчера млад мъж, че имал и другиздравословни проблеми.  Ами може да е вярно след като е претърпял катастрофа преди години, ...
Просто го изгледайте и бъдете честни със себе си кой прав и кой крив. И най вече какво искаме за себе си и за семейството. Политиката е мръсна игра. В този момент не ни е необходимо да се разединяваме.

Стига с тази мантра - няма тестове в световен мащаб. Има и доказаният висок брой заболели в много държави го показват. Няма как да установяват че има болни, ако не правят на ден хиляди тестове.
Ами аз от мантри не разбирам. Казаха, че Германия сама си ги произвежда. Американците до колкото помня също. А ако някой има възможност, връзки в съответната индустрия, нека помогне да ги доставим. Белгийците не ни доставят 5000 платени вече. Това как го тълкувате? Като мантра или като недоставено количество. Борба на пазари, пари, влияние..... ние по партийно разделени и искаме. Ами там горе по партийните върхове нека се помолят и те на различни държави. Тези които ги плюем могат толкова. Очаквам едно рамо и от другата палитра в парламента. Толкова за мантрата.....

# 4 037
Добре, че ББ излезе и пред всички обясни, че щаба само дава предложения, но решенията се взимат от министрите, защото отговорността е тяхна. Дано всички, които постоянно обвиняват генерала за всичко, са разбрали най-накрая

Това не му пречи да се държи арогантно и да лъже. Един достоен човек - генерал и лекар не би се принизил да бъде някаква пионка, която съобщава това, което ѝ се нареди. Досега не е отговорил на нито един неудобен въпрос. Поне аз така ги виждам нещата.

Въпросите са му неудобни, защото не трябва да бъдат зададени към него, а към правителството.  И той трябва да отговаря за неща, които изобщо не му влизат в работата, а по този начин поема чужда отговорност. Поне според мен нещата са така

# 4 038
Да, нямам партийни пристрастия, ама опозиция и президент освен да лалат за цената на кризата и колко е страшно за обикновения човек, нещо да вземат конструктивно да направят. Да вдигнат там един телефон и да доставят нещо дефицитно например. Щото отстрани е много лесно да се тюхкаш и да галиш по главата бедния народ, пък да хулиш управляващите.

# 4 039
Е колко да са страдали, бутнали са една окупация от нацисти и някаква чумичка преди 300-400 години. Нищо работа. Хапнали са пасти, малко революцийка са направили да се вдигне врява и толкоз. Гилотината е измама, никога не е ползвана.
Скрит текст:
Французите тихомълком отчетоха 1400 смъртни случая днес.

И 11к нови заразени?! Какво се случва там??
Писах по-рано – не спазват мерките изобщо. От три дни показват хора се разхождат, децата им си играят заедно, все едно нищо няма. Казаха им днес, че това, което правят е колективно самоубийство и запазват правото на 1 час в радиус от 1 км от дома да се разхождат, но преди 10 сутринта и след 7 вечерта. Те имат доста фриволно отношение към тези неща по принцип, ние им изглеждаме ненормални в загрижеността си за деца, болести и прочее.

Наистина липсва много информация от там. Защо французите така омаловажават проблема? Да не би и те да следват шведската линия?

Изобщо не следват шведската линия, има си карантина официално, правила, но злоупотребяват. Писах по-рано, малки са им жилищата и в последните дни репортажите показаха тълпи по улиците, тичат, разхождат се, вероятно в разрешения радиус от километър от дома, но все пак. Самите французи нямат нашата здравна история, не са страдали нито те, нито дядовците и бабите им от съществени заразни заболявания. Бебетата от 3 месечни са на ясла и като цяло ако някой кихне или вдигне температура не си го слагат изобщо на сърце. Манталитет. И сега явно им трябва доста повече, за да се стреснат и да се съобразяват. Явно влаковете извозващи хора на респиратор от района около Париж не ги трогват, или си мислят, че са само възрастни и всички други са по улиците.

# 4 040
Един отговор на въпроса, защо в Италия стана така?
"Коронавирус: Трагедията в Италия не е случайна. Защо се стигна дотук?"
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%BA/a-53047336
"Трагедията в Италия е отражение на катастрофата в италианското здравеопазване. Парите за него не са малко, но изтичат по незнайни канали. А болниците неслучайно се превърнаха в развъдници на заразата."

# 4 041
  • София
Аз не разбрах какво стана с поръчаните 1 млн.тестове, които лично Вожда беше поръчал? Дойдоха ли, къде са? Не гледам лъжливите брифинги вече, но все пак някоя мисирка рачи ли да попита за тия 1 млн. тестове?

# 4 042
Да, нямам партийни пристрастия, ама опозиция и президент освен да лалат за цената на кризата и колко е страшно за обикновения човек, нещо да вземат конструктивно да направят. Да вдигнат там един телефон и да доставят нещо дефицитно например. Щото отстрани е много лесно да се тюхкаш и да галиш по главата бедния народ, пък да хулиш управляващите.
Аз от кога се моля за това, но никой не го разбира. Всички дават дарения, всички протестират, че не се действа правилно. Доставете ги и тогава питайте защо някой не го е направил.
Не мога да си представя/предполагам И вие/ за какви контакти, разговори и молби и връзки става на въпрос в момента.

Брифинг по канал 3

# 4 043
  • София
Сутринта гледах за благотворителния концерт, който ще бъде организиран от бг звезди... Някой може ли да ми каже с кого трябва да се свържем в София, за да може семействата без храна да получат такава безвъзмездно, както и най-необходимите продукти.

# 4 044
Скрит текст:
Едните питат за затягане на мерки, другите искат тяхното разхлабване, паркове. Искаме тестове но не отчитаме, че в цял свят ги няма. За Банско Кантарджиев казва, че сега е момента/три седмици след зараза/за проверка на изграден имунитет... това искахме, но сега пак нещо не ни харесва.  Мерки ако разхлабят се каза, че в  другите държави не работят. Журналистите сами създават интриги при задаване на въпроси. Някой бил казал на брифинга за починалия вчера млад мъж, че имал и другиздравословни проблеми.  Ами може да е вярно след като е претърпял катастрофа преди години, ...

Мадам, това не е точно вярно. Тестват, защото си произвеждат тестове -  САЩ, Южна Корея, Китай, Турция и тн. Тези всички държави първо произвеждат за своите потребности, после вече идват продажбите към други държави и тези продажби вече не са на база "ей тук шипираме едни тестове днес по ред на получена поръчка", ми при глобална нужда и недостиг - играят и пари, и влияние. Демек те ЩЕ шипират вероятно на база "амии..с този сме се разбралиии и ще е приоритетен пък". Освен това, от най-големия производител (Китай), имаше оплаквания от къде ли не, че тестовете не са окей. Важеше и за САЩ, първите тестове, които пуснаха на своя пазар, не работиха както трябва. Не защитавам никой, напротив, аз също смятам, че трябва да се тества масово и по много, но истината е, че ние сме в трета глуха по външнотърговски отношения и не виждам как пък на нас ще ти дадат приоритетно милиони тестове

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 12:12 от FlameV

# 4 045
Днес сутринта гледах брифинга, не бях гледала цяла седмица. Чух Мутафчийски да казва, че е починал 36 годишен мъж с придружаващо заболяване - черепно-мозъчна травма? Двете неща как са свързани - травмата и вируса?

# 4 046
Думите на ББ са "със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия", като с това обосновава защо той е тестван, а лекари от първа линия - не. Прочетох тук, че е прав. Ако, не дай боже, вие или ваш близък има нужда от медицинска помощ, а лекар няма, защото лекарите не са защитени или пък ако се заразите от лекар, пак се сетете за мнението ви, че ББ е прав. И да го няма ББ, веднага 10 други ще се намерят да седнат на стола му и да взимат решения и ще ги взимат по-добре от него. Ако недостига дори и 1 лекар в нужния момент, вие или смейството ви сте труп! Елементарно е!

Постоянно се изкривява, че ББ е заслужил 2 теста (а не са само 2!). Значи за медиците и хората проблем е, че физически липсва бройка тестове, а за него оправдава, че не е похарчил много държавна пара за 2 теста, пък и дарения е правил. Ама е похарчил бройки, пък нали е без симптоми и затова не трябваше да тестваме хората... Не осмисляте ли разминаванията и лъжите??

Защо си мислите, че лидерите на другите държави не се тестват.
Държавите си имат протокол и той се спазва, независимо кой е премиер, президент и т.н.
Независимо дали на вас и на Пенчо от Пакистан му харесва.
Но ако е да хейтите и хора с "гледни точки"да ви следват е друг въпрос.
А относно тестването на лекарите.
Ами хайде тоя от Видин дето не е тестван да се покаже с лицето си и да го заяви.
Щото ЕЖК не е много сериозен източник.

# 4 047
  • София
Аз не разбрах какво стана с поръчаните 1 млн.тестове, които лично Вожда беше поръчал? Дойдоха ли, къде са? Не гледам лъжливите брифинги вече, но все пак някоя мисирка рачи ли да попита за тия 1 млн. тестове?
Чакат се.....всички ги чакали. Сигурно в края на месеца, те за това ни говорят за бум след Великден. По-скоро И затова.

# 4 048
# 4 049
  • MI
До какво е довело затварянето на парковете във Франция? Пропуснала съм.

За самозадоволяването с храна, медицински материали и т.н. не е открил топлата вода Бойко, това се повтаря и в Италия от поне месец и се работи в тази насока. Ясно е че при по-голям пазар е по-лесно, но няма особен избор за някои стоки в момента.

За бързите тестове, в Италия също след около две седмици започват масово тестване. Тестовете са италиански, на DiaSorin, вече са готови и очакват до две седмици СЕ. След това започва масово тестване, с приоритет в началото медицинския персонал. С Гугъл трснслейт.

Автоматизираната система за скрининг на DiaSorin скоро ще бъде изпратена на Администрацията по храните и лекарствата за одобрение в САЩ чрез опростена процедура, характерна за спешни ситуации.  Обсъжда се споразумение с белгийското правителство за 3 милиона тестове, тъй като той вече е определил протокола, който трябва да се използва, докато искането от Германия и САЩ е за около 10 милиона тестове.
https://www.corriere.it/cronache/20_aprile_07/coronavirus-pronto … 5d4a42f03ea.shtml

Общи условия

Активация на акаунт