COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 125
Браво на вас, че се надявате да отидете на море.
Но морето не е само отворени хотели и сложени на плажа чадъри.
Трябва си и отпуск, а повечето хора си го ползваха до дупка сега, по нареждане на работодателя. Такива са ми впечатленията. Така че лятото ще се седи в бетонните джунгли. Дано поне ни отхлабят излизанията и събиранията, пък другото някак ще се издържи за едно лято.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:11 от Анонимен

# 4 126
Случва ли се нещо извънредно с банките или опашките, които видях са моментна случайност?

Не знам по големите градове как е и каква може да е причината, но пред банката, която е до офиса ми, и вчера и днес има много народ, заради пенсиите.

# 4 127
Случва ли се нещо извънредно с банките или опашките, които видях са моментна случайност?

Не знам по големите градове как е, но пред банката, която е до офиса ми, и вчера и днес има много народ, заради пенсиите.
екстра, не знаех. У наше село ги изаплащат в пощата. Притесних се да не катурнат системата с някаква истерия в която и да е посока

# 4 128
  • В заешката дупка
Скрит текст:
Сакън! Ако искаме простак да ни управлява - вече си го имаме.
Аз си запазвам правото да оценя доколко е било добро управлението на кризата от страна на правителството чак тогава, когато тя свърши.
.....Къде са постовете за различните държави  как се развива  болестта там . За мерките там . Постовете  за състоянието дори на пребиваващи в чужбина та дори да са от частен характер .

Ето ги, не са от частен характера но са един добър пример. Simple Smile

"На далечния остров. Как работи масовото тестване за COVID-19 в Исландия"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30538782.html
"До вторник вечерта в Исландия са направени 28 992 теста за COVID-19. Това прави 84 957 теста на милион души от населението. Този показател в България например е малко над 2200 теста на милион души. Тестваните хора са по-малко, защото понякога се налага пробите да се повторят заради неясен резултат, а състоянието на доказано заразените се проследява чрез периодично тестване. До края на миналата седмица са тествани над 5% от населението на Исландия, става ясно от съобщение на здравните власти."

Хубава статия за Исландия, в смисъл, адекватна откъм фактология. Само едно уточнение ще направя. От няколо дни deCode вече тестват на пълно случаен принцип. Преди хората се записваха на техния сайт и от там теглиха случайно кой ще се тества. Сега от цялата съвкупност (на некарантирани) се тегли на случаен принцип. Обаждат ти се по телефона ако си изтеглен и ако искаш си правиш теста. И първите резултати показват, че заразата сред щъкащото населението засега е 0,6% , т.е. по-малко от предишните 1%.

П.С. Всички тестове са PCR.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 23:45 от ЧеКа

# 4 129

Има хора, но предполагам в началото на месеца погасяват задължения....
Аз в петък отидох и се отказах...в понеделник пак имаше хора.. напазарувах и на връщане влезнах веднага...

# 4 130
Ето линк за всички, които се притесняваха, че всеки, който умре се пише от корона вирус.
https://www.dnes.bg/stranata/2020/04/08/myj-v-shumen-prebori-cov … ampaign=most_read
Този човек, въпреки че най-вероятно Ковид-19 е ускорил нещата със рака, няма да бъде записан в статистиката, нито се води починал от корона.

# 4 131

Не знам по големите градове как е, но пред банката, която е до офиса ми, и вчера и днес има много народ, заради пенсиите.
екстра, не знаех. У наше село ги изаплащат в пощата. Притесних се да не катурнат системата с някаква истерия в която и да е посока

И у наше село е от пощата, ако нямаш кредит. Има много пенсионери с кредити и за да им бъдат отпуснати, ги карат да си прехвърлят пенсиите по банкова сметка.

# 4 132
  • варна
Имам второс към по вещите по темата.
Теьи тестове за антитела, каква е достоверността им? Наш познат си е правил такъв заедно с други двама негови приятели и им е показало че имат антитела , не са болни сега, боледува ли са декември.
Замислям се дали да не пусна на децата, които изкараха уж грип Б, доказан с тест. Дали е възможно да е било корона?
Зависи. Тестовете за антитела търсят два вида. Едните се появяват на около10 ден от инфекцията, другите се появяват след това. Ако имат и от двата вида антитела, значи са към 20 ден от активна инфекция и го карат безсимптомно. Ако имат само единия вид IgG, означава че инфекцията е преминала по отдавна. По това, което обясняваше Кантарджиев сигурно над месец. Те може да са имали някакви изключително леки симптоми на които по правило не се обръща внимание- хрема, лека температура, кашлица(ако са пушачи, нормално да не обърнат внимание).
Съмнявам се, че декември са го изкарали. Ако е така, короната да е тук оттогава, значи или сме много здрави, или здравната ни система е уникална и не е усетила. Третия вариант е по страшен, да не сме обърнали внимание колко много хора са умрели за кратък период, но това го изключвам, заради естеството ми на работа. Все щеше да се усети, а такова нещо няма.
По-скоро имат и от двата вида антитела, т.е. неприключени инфекция. Надявам се, че това е поредното доказателство за множество безсимптомни случаи, които ще свалят общата смъртност и ще направят нещата по-поносими. Попитай приятелите си от кои антитела точно имат. Би ми било интересно, ако не е проблем да споделиш разбира се.
Те са познати на мъжа ми, покрай работата.
Понеже ние водим в къщи война на тема има ли вирус, опасен ли е или не и той ме информира за тези хора. Той е на мнение че всичко е пресилено и няма нищо страшно.
Едва ли ще мога да разбера повече подробности.

# 4 133
Скрит текст:
публикуваха плана на Германия за връщане към нормалния начин на живот- с поетапно разхлабване и при нужда затягане на мерките до 2021г.най вероятно и ние ще се равним по тях.Страшно ще е ако вируса остане и от септември започне да циркулира новия грип и ковид.всички трябва да са дисциплинирани и да спазват мерките за предпазване.
като прочета “страшно ще е” и вече ми става смешно.
Сигурно ти е било смешно като видя колоната хладилни камиони в Италия , или 30-тината пациенти вързани за кислородните апаратиили наредените ковчези в една църква. ?
В Италия особено има някаква причина за тоя развой и тази причина "не работи" на много други места. Някой ден ще стане ясно какво е било.
[/spoiler]
DeltaAzimut, дано да си права по въпроса за мерките.
Но мен ме гложди къде е истината. Наистина ли имаме толкова малко болни.

Болни може да имаме и повече, обаче ковчези нямаме със сигурност. Смятам, че освобождаването от карантина трябва да стане като се затегнат карантинните мерки в домовете за възрастни хора, хосписи, институции за хронично болни лица и болниците - не бива да пада гарда и спрямо рисковите групи и възрастните хора - те да продължат да бъдат обгрижвани още поне месец.

# 4 134
  • Сф
Ще затворят ли все пак църквите, как мислите?

# 4 135
Мисля, че трябва да забранят пътуванията и то седмица преди Великден. Какви командировки по служба около празнични дни?

# 4 136
  • Буркина Фасо
Ще затворят ли все пак църквите, как мислите?

Скрит текст:
не.
ще се посещават съобразно наличните правила/забрани. както е при магазините и другите работещи .

# 4 137
  • На остров
Днешните новини от Швеция  (до момента от началото)
Починали 687
Заразени 8419
До момента са минали през интезивна грижа 678

До момента са направени 54 700 теста

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:12 от Две в едно ;)

# 4 138
"Има указания, но не и тестове. Защо в България има малко изследвания за COVID-19"
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30540514.html
„Защо народните представители бяха тествани мигновено за коронавирус, след като се оказа, че един от тях беше положителен, а аз и баща ми, които живеем с майка ми, болна от COVID-19, получихме само едно – карантина. Тестове за нас няма“. Така започва разказа си пред Свободна Европа Александър. Той и семейството му са от София, а майка му вече е хоспитализирана в столична болница с двустранна пневмония....."

# 4 139
Днешните новини от Швеция  (до момента от началото)
Починали 687
Заразени 8419
До момента са минали през интезивна грижа 678

До момента са направени 54 700 теста
Кога беше регистриран първият случай?

Общи условия

Активация на акаунт