COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 140
  • На остров
Днешните новини от Швеция  (до момента от началото)
Починали 687
Заразени 8419
До момента са минали през интезивна грижа 678

До момента са направени 54 700 теста
Кога беше регистриран първият случай?

на 31 януари е регеистриран първият случай, първи починал е на 11 март.

# 4 141
Днешните новини от Швеция  (до момента от началото)
Починали 687
Заразени 8419
До момента са минали през интезивна грижа 678

До момента са направени 54 700 теста
Кога беше регистриран първият случай?

на 31 януари е регеистриран първият случай, първи починал е на 11 март.
Интересно. Мерси Flowers Hibiscus

# 4 142
Е глобализацията освен хубавите неща, носи със себе си коронавируси. Но то тоя риск винаги го има.

Впрочем Финландия доста добре се справя се оказва. Социално и медицински мерките им дават ползи. Дано да продължи така.
==
Няма да стане така, поради невидимата ръка на пазара
==

Е тя невидимата ръка на пазара я видяхме .Връщане доходите поне с 3 години назад и до сега в България 3 милиарда  плюс не знам още колко. А за ЕС някакви трлиони ли бяха?
Те това ни е печалбата от китайските боклуци .

# 4 143
Може ли струпването пред банките да е във връзка с предоговарянето на кредитите ?

И да ви кажа, като една ЕЖК, пред СРС, Бюро Съдимост, имаше опашка от чакащи чак до Пощенска банка. Дори снимах и при интерес довечера  ще кача да видите. Та не само освобождават от работа, но явно и наемат хора на работа.

# 4 144
Скрит текст:
Имам второс към по вещите по темата.
Теьи тестове за антитела, каква е достоверността им? Наш познат си е правил такъв заедно с други двама негови приятели и им е показало че имат антитела , не са болни сега, боледува ли са декември.
Замислям се дали да не пусна на децата, които изкараха уж грип Б, доказан с тест. Дали е възможно да е било корона?
Зависи. Тестовете за антитела търсят два вида. Едните се появяват на около10 ден от инфекцията, другите се появяват след това. Ако имат и от двата вида антитела, значи са към 20 ден от активна инфекция и го карат безсимптомно. Ако имат само единия вид IgG, означава че инфекцията е преминала по отдавна. По това, което обясняваше Кантарджиев сигурно над месец. Те може да са имали някакви изключително леки симптоми на които по правило не се обръща внимание- хрема, лека температура, кашлица(ако са пушачи, нормално да не обърнат внимание).
Съмнявам се, че декември са го изкарали. Ако е така, короната да е тук оттогава, значи или сме много здрави, или здравната ни система е уникална и не е усетила. Третия вариант е по страшен, да не сме обърнали внимание колко много хора са умрели за кратък период, но това го изключвам, заради естеството ми на работа. Все щеше да се усети, а такова нещо няма.
По-скоро имат и от двата вида антитела, т.е. неприключени инфекция. Надявам се, че това е поредното доказателство за множество безсимптомни случаи, които ще свалят общата смъртност и ще направят нещата по-поносими. Попитай приятелите си от кои антитела точно имат. Би ми било интересно, ако не е проблем да споделиш разбира се.
Те са познати на мъжа ми, покрай работата.
Понеже ние водим в къщи война на тема има ли вирус, опасен ли е или не и той ме информира за тези хора. Той е на мнение че всичко е пресилено и няма нищо страшно.
Едва ли ще мога да разбера повече подробности.
Съжалявам, но в случая съм по-склонна да повярвам, че мъжът ти послъгва, за да спечели спора, или в най-добрия случай нещо не е разбрал. Ти си го познаваш най-добре дали би го направил с такава цел, но се получава ЕЖК, в случая мъжа ми ми каза. Не бих водила дете сега по лабораториите, защото тестовете може да са отрицателни за антитела, но да се заразят там.
Скрит текст:
Използвам да си излея гнева към непозната за мен госпожа, заради която със сестра ми сме на нокти от няколко дена. Отишла си без час, със температура и хрема, без дори една маска, да си се тества. Сестра ми беше с племенницата ми за изследване, защото детето не е добре. Станал див скандал(сестра ми не е участвала, но е станала свидетел) защо госпожата се замъкнала така без нищо. Сега сестра ми е много притеснена за детето, не за друго. Това е първо излизане на племенницата ми от 10 март насам и то защото беше наложително да се пусне изследване. Сега ще треперим две седмици и аз, и тя, дали всичко ще е наред. Затова толкова се ядосвам и за маските, и за всичко. Няма никаква мисъл или отговорност в прекалено голяма част от хората, че да разчитаме на съвест. Госпожата е знаела, че може да е болна от това и е постъпила изключително егоистично. Дано да е здрава.

# 4 145
Една братовчедка на ММ е с КВ в Холандия...Но си излиза.
Не е редно това. Или имаш предвид, че си има собствена градинка, в която излиза? Би трябвало да се отдели максималнно от околните, ако е с толкова заразен вирус.

# 4 146
Те са познати на мъжа ми, покрай работата.
Понеже ние водим в къщи война на тема има ли вирус, опасен ли е или не и той ме информира за тези хора. Той е на мнение че всичко е пресилено и няма нищо страшно.
Едва ли ще мога да разбера повече подробности.
Най-вероятно лъжат. Не бих вярвала на такива твърдения, че имали антитела, ако не са казани от човек, който ми е много близък. Освен това декември със сигурност не е имало корона в БГ.

Шансът цяло семейство да е пребуледувало без да разбере и да има антитела клони към 0. Дори някой да има антитела, не се знае колко продължителен е имунитета, така че лично аз не виждам смисъл да се поема риск с ходене до лаборатория в този момент.

(с Neko.fukakai сме писали едновременно)

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:35 от Arizona

# 4 147
Имам усещането, че нещо започна да се неглижира опасността от заразяване...много постове има назад за щъкащите все повече навън хора. Моето лично мнение е, че за празниците не трябва да има охлабване на мерките! Въпреки че в студените дни, когато бях до магазина, обикаляха патрулки, сега - не, или пък аз като не излизам не забелязвам. Но преди всичко е самосъзнанието, няма как на човек да има по един полицай.
За море дори не си и помислям. Иначе толкова съм затегнала финансовата дисциплина, че по думите на ММ, ако карахме така, да не сме на тоя хал в момента. Но пък някои уроци се учат така!

# 4 148
  • Буркина Фасо
Имам усещането, че нещо започна да се неглижира опасността от заразяване...много постове има назад за щъкащите все повече навън хора. Моето лично мнение е, че за празниците не трябва да има охлабване на мерките! Въпреки че в студените дни, когато бях до магазина, обикаляха патрулки, сега - не, или пък аз като не излизам не забелязвам. Но преди всичко е самосъзнанието, няма как на човек да има по един полицай.
За море дори не си и помислям. Иначе толкова съм затегнала финансовата дисциплина, че по думите на ММ, ако карахме така, да не сме на тоя хал в момента. Но пък някои уроци се учат така!
смяташ ли, че вируса ще изчезне напълно ако стоим 2-3 мес. под карантина ?

# 4 149
Скрит текст:
Да ви дам един пример по-простичко, че да го разберете. Фирма А произвежда играчки, фирма Б произвежда чадъри. Фирма А мести производството си в Китай, като съкращава работниците си. Тия работници не могат вече да си позволят да купуват качествени чадъри за 25 лв, а искат да купуват чадъри от 5 лв. След време фирма Б е принудена да произвежда чадъри за 5 лв, защото такива се търсят и съкращава и тя работниците си и мести производството в Китай. Съкратените работници и те вече не могат да си купуват скъпи играчки и трябва фирма А да измисли как да ги направи по-евтини. Ей така ни прецака всички аутсорсинга. С намаляване на покупателната сила, а не само на цените. С търсене на все по-ниски и ниски цени, вместо на стабилни доходи.
Тръмп им обеща на американците, че ще върне производството в щатите и това бе една от главните причини да го изберат. Да видим дали ЕС ще направи същото.
Скрит текст:
А за селскостопанското ни производство, както писах, трябваше по-рано да се мисли. Не е проблем, който можем да решим ад хок и да напълним магазините с български грах, моркови, чесън, свинско и пр. Не се отглеждат тия неща от днес за утре. Жалко, че и дами на по-зряла възраст пишат такива небивалици в темата, като че ли никога не са виждали кое и как се прави. Най-малкото което е, едно време ходихме по бригади и имахме към училищата опитни полета, където копаехме и садяхме. Подчертавам, садяхме, а не сеехме. То не става всичко с едно семе, да го хвърлиш там след трактора и готово. Трябва си и разсад, трябва си подготовка.

Точно  така е.
И как го прави Тръмп (между другото вече успешно)? Като им увеличи едно хубаво вносните мита на тия нехранимайковци, които изнесоха американските производства в държави с дръпнати очи. И....те взеха да ги връщат.
Освен това, тук говорят за капитализъм, но забравят, че Китай не е капиталистическа държва, а комунистическа и техните закони им разрешават да субсидират производства, нещо, което е забранено в нашите да става, с известни изключения. Щото ако държавата ще субсидира, що за частно производство е това?
Тръмп е бесен и с право!

Освен това смятам, че трябва да се забрани със закон печалба повече от 100% навсякъде! Това е вид регулация, но си мисля, че богатите трябва да престанат да натискат, щото "трикъл даун" икономиката на Рейгън работи до време...и в един момент изпада в дълбока рецесия.

# 4 150
Скрит текст:
Да ви дам един пример по-простичко, че да го разберете. Фирма А произвежда играчки, фирма Б произвежда чадъри. Фирма А мести производството си в Китай, като съкращава работниците си. Тия работници не могат вече да си позволят да купуват качествени чадъри за 25 лв, а искат да купуват чадъри от 5 лв. След време фирма Б е принудена да произвежда чадъри за 5 лв, защото такива се търсят и съкращава и тя работниците си и мести производството в Китай. Съкратените работници и те вече не могат да си купуват скъпи играчки и трябва фирма А да измисли как да ги направи по-евтини. Ей така ни прецака всички аутсорсинга. С намаляване на покупателната сила, а не само на цените. С търсене на все по-ниски и ниски цени, вместо на стабилни доходи.
Тръмп им обеща на американците, че ще върне производството в щатите и това бе една от главните причини да го изберат. Да видим дали ЕС ще направи същото.
Скрит текст:
А за селскостопанското ни производство, както писах, трябваше по-рано да се мисли. Не е проблем, който можем да решим ад хок и да напълним магазините с български грах, моркови, чесън, свинско и пр. Не се отглеждат тия неща от днес за утре. Жалко, че и дами на по-зряла възраст пишат такива небивалици в темата, като че ли никога не са виждали кое и как се прави. Най-малкото което е, едно време ходихме по бригади и имахме към училищата опитни полета, където копаехме и садяхме. Подчертавам, садяхме, а не сеехме. То не става всичко с едно семе, да го хвърлиш там след трактора и готово. Трябва си и разсад, трябва си подготовка.
Сигурно е, особено в сегашната обстановка, че и ЕС ще направи като Тръмп - ще обещае.
Имате ли достоверна информация дали Тръмп си спази точно това обещание? Колко от изнесените в Китай и Азия производства върна в Америка? Или си оправя имиджа предизборно с поръчката за изтребители, направена от една от най-бедните страни в Европа и света.

Цитат от ДелтаАзимут:
"И как го прави Тръмп (между другото вече успешно)? Като им увеличи едно хубаво вносните мита на тия нехранимайковци, които изнесоха американските производства в държави с дръпнати очи. И....те взеха да ги връщат."
Кого според вас наказа Тръмп с митата. Производствата са изнесени или от американски собственици на компании, за да са им продуктите евтини, или от китайски собственици купили американски компании. Т.е за изнасянето на производството към Китай сме си виновни ние самите - американци, европейци.
Ако китайската стока не може да бъде заменена с поне на същата цена американско производство кой още е наказан - крайния потребител, дето утре пак ще гласува за Доналд.
Ами митата за италианските и френски стоки, които нямат американски аналог - те за чия сметка са?

Не се косете за безумието с веригите. Сега не само ще се наслушаме, но и ще се напатим от безумни популистки идеи. Защото всеки българин разбира от три неща - политика, икономика и футбол. Политиката сега е централизирана, нали сме в ИП, футбола е спрян така че наред е икономиката. Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:51 от dariVale

# 4 151
  • София
Действително има едно неглижиране у нас - парад на 6 май (неотменен), с достатъчно публика, църкви отворени по цветница, маси на разпети петък и на връх великден свещи, отваряне на паркове и градинки - ама пак с Бдящи полицаи по тях (Извинете!!! у нас паркове и градинки се ползват основно от спИртуващи и вечер за седянки от тийнове! тези които бягат си бягат сутрин рано и са една шепа хора) какъв е смисъла, че толкова стояхме, ако после пак ще трябва баш в разгара на лятото?

# 4 152
  • На остров

Това е един от рисковете, когато се вземат твърде сериозни мерки прекалено рано. След един момент отслабват влиянието си върху хората.

# 4 153
Превеждам части от статия от вчера относно центровете за грижа за възрастни хора, които се оказват слабо място в борбата с корона вируса, и не само във Фландрия и Белгия.

В Белгия в центровете за грижа за възрастни хора има приблизително настанени общо 150000 души. Във Фландрия са 80000 възрастни, обслужвани от около 60000 души персонал. Средна възраст е 85 години, като 4 от 5 жители на центровете са със заболявания и състояния, изискващи специална грижа.
Във Фландрия 5% от населението на възраст над 65 години е настанено в центровете за грижа за възрастни хора, за Валония и Брюксел съответно 6% и 8%. (https://www.statistiekvlaanderen.be/nl/zorg-en-ondersteuning-voor-ouderen)

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/619-doden-door-coronavirus- … metting~a45204b1/

7 април 2020   източник: Belga

619 смъртни случаи от коронавирус във фламандските центрове за грижи за възрастни хора, "масово заразяване" в седем процента домове за възрастни

Към днешна дата 619 жители са починали във фламандските домове за грижа за възрастните хора от последствията от коронавируса. Фламандският министър на благосъстоянието Wouter Beke (CD&V) каза това във Фламандския парламент. Не е ясно колко смъртни случаи вече са включени в общата цифра от 2035 смъртни случая в Белгия. По думите на Беке, в момента има "масово заразяване" в седем процента от центровете за грижа за възрастни хора.

403 нови смъртни случая бяха тежка такса, която федералният изследователски център Sciensano сподели днес следобед. Високата цифра се дължи главно на факта, че в допълнение към 162 смъртни случая, отчетени през последните 24 часа, между 1 и 4 април внезапно са добавени и 241 смъртни случая от фламандски центрове за грижа за възрастни хора. Това не се е случвало преди.

Само от 5 април нататък числата на смъртност на жителите на фламандските центрове за грижа за възрастни хора на ден ще бъдат включени в официалните данни на Sciensano, макар и с двудневно закъснение. Sciensano все още нямаше данни от преди 1 април.

Също предполагаеми заразявания

От 241те допълнителни смъртни случаи в домове възрастни хора, възраст и пол също са били неизвестни на Sciensano. "Те са класифицирани според датата на уведомлението за смъртта на регионалното правителство", се казва в съобщението.

По-голямата част от починалите жители са били „по презумпция/вероятно“ заразени и не са били тествани, казва от  Joris Moonens Фламандската агенция за грижа и здраве. "В домове за грижа възрасти хора става въпрас за хора на много напреднала възраст, с много придружаващи заболявания", поясни вирусологът Steven Van Gucht. "Понякога това са потвърдени случаи, понякога се основават на силни подозрения."

619 смъртни случая

619 жители на Фламандските центрове за грижи за възрастни хора са починали от 18 март, съобщи Беке. Колко от тях вече са включени във федералните данни на Sciensano, не се знае. Общо 2 982 жители (данни до вчера) вероятно са заразени, от общо около 80 000. 198 от тях са в болницата. В глобален план 2,174 служители отсъстват от работа във фламандските центрове за грижа за възрастни хора, което е 3,56 процента от общия брой.

Той обясни също, че персоналът и жителите ще бъдат тествани в 55 центъра за грижи за възрастни хора, в допълнение към извадка в 30 други центрове за грижа за възрастни хора. Всички, обитатели и персонал, ще бъдат тествани в тежко засегнатите центрове за грижа за възрастни хора.

„Масово заразяване в 7-процента от центрове за грижи за възрастни хора“

Беке също така заяви в комисията, че в 7 процента от 773 фламандски центрове за грижа за възрастни хора, които са предали данни, в момента се открива "огромно заразяване". В 19 фламандски центъра между 20 и 29 процента от жителите вероятно са заразени с коронавирус, в 10 той е от 30 до 49 процента, а в 3 дори повече от 50 процента от жителите. В два от центровете за грижи за възрастни хора, повече от половината от персонала не е на работа поради болест.

Още корекции, които трябва да бъдат направени в следващите дни

Новите числа за домове за възрастни хора също означават, че ще трябва да отчетем някои значителни скокове в общия брой на смъртните случаи през следващите дни, тъй като сега са добавени само данните между 1 и 4 април.

В обширния си ежедневен доклад за COVID-19, Sciensano посочва, че „значителен брой смъртни случаи в центровете за грижа за възрастни хора във Фландрия“ преди 1 април все още не са включени в цифрите. „Тези корекции все още трябва да бъдат направени“, се казва в доклада. Това се отнася до жителите на центровете за грижи за възрастни хора, починали между средата на март и 1 април. Фламандската агенция за грижа и здраве казва, че ще се опита да разбере някои от цифрите.

Досега само коронавирусните тестове се провеждаха в малък размер в центровете за грижи за възрастни хора. Отсега нататък центровете ще получат 20 000 тестови комплекта, от които 11 000 за Фландрия.

Вече са регистрирани смъртните случаи в центрове за грижа за възрастни хора в Брюксел и Валония.

# 4 154
От Роберт Кох институт съобщиха днес, че коефициентът на репродукция R0 в Германия е 1,2-1,5. Целта е да падне под 1.

https://www.n-tv.de/infografik/Coronavirus-aktuelle-Zahlen-Daten … icle21604983.html

Общи условия

Активация на акаунт