COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 664
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 215
Движение и в София има. Деца карат тротинетки, фризьори работят, павилиони за напитки и цигари също, в кварталните Лидл и Била не ограничават броя пазаруващи и не се следи за струпване на хора Sad

# 4 216
  • Варна
От частна лаборатория казаха, че правят около 200 PCR теста дневно и под 3-5 позитивни дневно нямат. НоваТВ

Това как да го тълкуваме? Правят 200 теста дневно и от тях има от 3 до 5 позитивни ли? Или под тази бройка не падат, което значи че могат и 100 позитивни да са някои дни?

# 4 217
Движение и в София има. Деца карат тротинетки, фризьори работят, павилиони за напитки и цигари също, в кварталните Лидл и Била не ограничават броя пазаруващи и не се следи за струпване на хора Sad
от кога на павилионите им е забранено да работят ?

# 4 218
В София почти всеки е с маска вече, много хора са и с ръкавици...не мога да кажа че не сме дисциплинирани.

# 4 219
  • Пловдив
Мерки в България нямаше. Нито карантина. Имаше лошо време, дъжд, сняг и беше неприятно да се шляеш навън. Пекна слънце и всичко приключи. Господ ни помогна, но дано само да не стане като в онзи виц: тази година за Великден аз/ Господ се има предвид/няма да слизам, вие ще се качвате. Умната със свещите.
Сериозно?! Бе що пък е пуст центъра на Русе събота и неделя, при това при хубаво време?

Абсолютно сериозно. Дори има снимки. Не са от Русе. Все пак Пловдив и София са доста по-гъсто населени от Русе. Можете само да сте щастливи от този факт. В Русе.

https://trud.bg/вижте-доколко-спазват-мерките-срещу-к/

# 4 220
От частна лаборатория казаха, че правят около 200 PCR теста дневно и под 3-5 позитивни дневно нямат. НоваТВ

Това как да го тълкуваме? Правят 200 теста дневно и от тях има от 3 до 5 позитивни ли? Или под тази бройка не падат, което значи че могат и 100 позитивни да са някои дни?
Казаха, че по-малко от 3-5 позитивни нямат ежедневно . Всеки ден е различно, но това е минимум
Предаването е "Плюс -минус" по НоваТв. Журналистка отива да си прави бърз тест. Служитилката от лабораторията каза, че те са недостоверни. Очакват нов апарат за изследване на антитела.

# 4 221
Относно хората които работеха в чужбина и завърнали се оттам искам да споделя, че един комшия се върна от чужбина, стоя тука около месец и миналата седмица пак замина там да работи. Надниците дори за общатата работа в чужбина са се вдигнали поради липса на работници и сега са много търсени, така че тези които се върнаха в България ще видите как ще започнат постепенно пак да отиват да работят в чужбина.

Ами да, върнаха се от чужбина, изпозаразиха сума народ и аде пак обратно....Дет се вика, ако не се бяха завърнали българите живеещи в чужбина, нямаше да разберем какво е коронавирус....

# 4 222
  • София
София - Женския пазар:
Скрит текст:
от ТУК

# 4 223
Скрит текст:
Забелязва се някакъв ентусиазъм дори в тая тема, който хич не ми се иска да охлаждам, но... защо според вас мерките ще намалеят у нас?

Те няма какво толкова да намаляват - може би с изключение на  училищата, защото поне за седмокласниците трябва да се търси някакво решение, и на плановите операции. По-важно е да намаляват в ЕС, така че да се задвижва икономиката им, за да се задвижи и нашата. И евентуално малко у нас да поотпуснат парковете и заведенията, в които е възможно да се спазва дистанция.
[/spoiler]
Съгласен!
Единствено за заведенията не мога да си го представя - ОК, ще са на открито (лято), ще има разстояния между масите, но ще се доверите на сервитьора да ви носи кафе, на готвача да ви прави обяда, сигурно ще има изискване да са с маски, но ... ако тва чудо се предава толкова, толкова, толкова лесно - как тогава ще стане?
Не се заяждам, питам чисто практически, тъй като и мен ми се пие една бира навън, ама... бих ли рискувал?  Или като ми донесат бирата, да избърша чашата със спирт.... А съдържанието й, а картофките, върху които някой може да е кихнал....Много малко се говори и знае за тая част именно.

Е, то ако седне човек така да разсъждава....то въобще не бива да сяда в заведение за обществено хранене, защото само ако знаете колко болестотворни организми летят или лежат наоколо, лошо ще ви стане.

# 4 224
В София почти всеки е с маска вече, много хора са и с ръкавици...не мога да кажа че не сме дисциплинирани.
Да, така е. Даже и с шлем видях.

# 4 225
  • Пловдив
София - Женския пазар:
Скрит текст:
от ТУК

Ама това не е от Русе. Stuck Out Tongue Winking Eye Писали сме почти заедно.

# 4 226
Снимката от Женския пазар ме потресе...

# 4 227
niljaniljo, въпрос на тълкуване. Всеки е прав за себе си, а той от професионална гледна точка няма как да греши за основните неща. Но има(ше) идеи, които няма как да се приемат от хората и няма нищо по-нормално от това. Както виждаме, и той смята, че като сме почнали, трябва да довършим, а не да съсипем всичко направено, ядейки жабите. Пардон, агнетата.
Мисля, че за Великденските празници съзнателно се преекспонира. Слушах и отговора ББ, че на църквата няма да налага забрани.Звучеше в негов стил и глуповато аргументиран.Съвсем скоро ще се види.

# 4 228
  • София
Е, то ако седне човек така да разсъждава....то въобще не бива да сяда в заведение за обществено хранене, защото само ако знаете колко болестотворни организми летят или лежат наоколо, лошо ще ви стане.
Тук не съм съгласен с Вас. Ние защо си стоим сега вкъщи? Заведенията защо Ги затвориха? Заради Всички Останали Щъкащи вируси или заради 1 конкретно?
Точно, щото така трябва да се разсъждава, затова 3,7 млрд стоят по къщята си, а ресторантите бяха Първото нещо, което затвориха. Първото нещо.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:22 от bubanka

# 4 229
  • София
Снимката от Женския пазар ме потресе...
Е, как не...после тук се обвиняват младите, че са убийци на възрастните, защото искали да ходят на Витоша или пък мрънкат, че са останали без работа. Нали така, другари? Само ключ и глоби ще оправят тоя въртоглав народ.

Общи условия

Активация на акаунт