COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 435
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 260
  • Варна
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

# 4 261
Цитат
Доц. Атанас Мангъров: Срещата ми с премиера може да промени отношението към епидемията
......
"Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно." https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/08/4051934_doc_atanas_mang … /?ref=home_layer2

Добре е да се прочете цялото интервю. Има доста други неща, които са важни. Заглавието е леко подвеждащо, а това с обвързването също има подробности:
Цитат
Той пък ми обясни, че ние сме обвързани с останалите страни от Европейския съюз и на практика с целия свят. Ние не можем да действаме самостоятелно. Моят съвет към него беше да действа както цар Борис по време на Втората световна война, когато България влиза във всякакви съюзи и прави каквото трябва, но не изпраща войски на Източния фронт.

Най-важното, което леко не се връзва с неговите идеи, като че ли...
Цитат
Предвиждате ли, че скоро може да се отслаби ограничителният режим?

- Скоро не. Това, което в момента е решено, трябва да се изпълни. Защото така или иначе сме се хванали да "ядем жабите", нека да ги изядем докрай, за да има смисъл. Въпросът, на който трябва се отговори в момента, е какво трябва да се прави по-нататък, за да се излезе максимално добре от положение и да не се окаже, че сме яли жабите напразно.
Много странни метафори използва този. И не пада по гръб! Не вярвам да няма акъл и да не осъзнава, че неговите идеи са тотално грешни и убийствени. За този хората не са ценни, по ценно е доказването на теориите му, нищо, че това ще струва животи. Сещам се за още един такъв доктор, че и имената им също имат общо - Менгеле.

# 4 262
  • Пловдив
Хора, за църквите е ясно, че ще се разчита на свещениците да проявят разум. Как ви се струва да ги затворят? Нали ще настане вой до бога.
Католиците успяха дори и сред най-вярващите да вкарат разум и показват службата онлайн, обаче и не продават масово свещи, защото касират данъци. А православето си има бизнес; искат просто парите по празниците, какво да се лъжем.

Скрит текст:
Ако не са излъгали баба ми, "Свети Лудвиг" в Пловдив също е затворена. В Бургас католическите май и те. Не знам дали даваха по нашата телевизия, че дори и Църквата на Божи гроб в Йерусалим е за първи път затворена. Сега ми казаха във Фейсбук, че и католическата във Варна е затворена и предава онлайн.

Да, "Св Лудвиг" е затворена. Ще питам приятели от Раковски. Там е най-голямата католическа общност как ще е за Великден при тях. Едва ли ще отворят катедралите.

# 4 263
Трябва да затворят бабите и дядовците по къщите, сутрин до 10 и това е. Това на Женския пазар е малоумие.

Не мисля, че Великден ще е проблем, хората не са тъпи.

# 4 264
  • София
Нищо особенно няма да се случи след Великден. Това, че в Италия или някъде другаде са се развили нещата по един начин, не значи че и тук трябва да стане така. После ще почнат да се услушват някъде да почнат да вдигат мерки и ще правят и тук същото.

# 4 265
  • Bulgaria
Нищо особенно няма да се случи след Великден. Това, че в Италия или някъде другаде са се развили нещата по един начин, не значи че и тук трябва да стане така. После ще почнат да се услушват някъде да почнат да вдигат мерки и ще правят и тук същото.

Италия, Испания, САЩ, Великобритания, Турция, Гърция и понеже нас БЦЖ и аурата на Бойко ни пазят, няма шанс да последваме държави с далеч по-добро здравеопазване.

# 4 266
Междудругото, ето нещо интересно, Латвия вървят заедно с нас. Първи 2 случая на 8ми март, общо случая 577. Починали - 2ма. Те вдигнаха ИП на същата дата като нас, 13.03. Обявили са също удължаване до 12.05. Няма да затягам мерките, но няма и да ги отпускат. Направени тестове: 24,036, но те са само 2 милиона население, та ..

https://eng.lsm.lv/article/society/society/latvia-extends-state- … ne-month.a355058/

Интересно е, но не мисля, че има база за сравнение, защото се съмнявам болниците им да приличат на нашите - като Видинската, която не е видяла ремонт от времето на бай Тошо - та няма да вървим дълго време заедно.
Разбира се изключвам Софиямед и някои други за високопоставените лица. 

Прави ми впечатление, че все повече обекти отварят. В квартала са почнали да работят дюнерджийниците, фризьори, козметици и дори кафета, но просто не предлагат да си го консумираш намясто, а да си го вземеш за вкъщи.
Нека отварят - баш пък дюнер ще си купя ... тези и преди си миеха ръцете един път в седмицата.
Последния път ми беше преди години, когато видях един как забърсва с парцал плотовете и след това взе питката, за да прави дюнера ... е, не - мерси.

# 4 267
  • София
Китай е "народна република" и като такава ще лъже докрай. Си Дзинпин е тика неудобните във възпитателни лагери, всеки китаец се следи и без коронавирус, децата им шият маратонки и сглобяват iPhone-и. Винаги ми е било странно в тази тема някой като почне да въздиша как ги заключили там в Китай, леле, много яко.
А Мангъров не е станал доцент с приказки, че ще утрепе половината население, и не е търсен специалист, защото иска да си умори пациентите със стадни имунитети. Не забравяйте и за секунда, че ако нещата не се развият добре с мантрата за изолациите и карантините (не само в България), ще минем на план Б, който бая се припокрива с думите на Мангъров.

# 4 268
  • София

Италия, Испания, САЩ, Великобритания, Турция, Гърция и понеже нас БЦЖ и аурата на Бойко ни пазят, няма шанс да последваме държави с далеч по-добро здравеопазване.
Много добре си вързаха гащите със здравната система и с лекуването по телефон, така че болниците няма да се препълнят, а и българина е свикнал да се самолекува. Тестове се правят малко, така че и с Великден и без едва ли ще има някаква особена разлика.

# 4 269
  • Bulgaria

Много добре си вързаха гащите със здравната система и с лекуването по телефон, така че болниците няма да се препълнят, а и българина е свикнал да се самолекува. Тестове се правят малко, така че и с Великден и без едва ли ще има някаква особена разлика.

Е, да. Нека хората си умират вкъщи, да не им се натоварва здравната система и да не се налага да тестват. Тъкмо ще отчетем ниска смъртност.

# 4 270
  • Другата България
Скрит текст:

Е, да. Нека хората си умират вкъщи, да не им се натоварва здравната система и да не се налага да тестват. Тъкмо ще отчетем ниска смъртност.
Ето, в държава с добро здравеопазване как са се случили нещата. Единичен пример, а колко още разкази имаше, на съфорумки, в нета, навсякъде-че навсякъде практиката е такава, не откриваме ние топлата вода, няма и да я прЕтопляме. Нито Бойко е измислил тази практика, нито щаба.
Цитат
48-годишен българин е починал от коронавирус в Испания.
Мъжът се казва Венцислав Иванов и е издъхнал в понеделник в болницата в градчето Вилахойоса, провинция Аликанте. Няма данни той да е страдал от други заболявания.
Българинът, който е родом от Видин, от години живеел със съпругата си Валя и двете им деца в Испания. Близките му споделят в социалната мрежа, че той е бил "прегледан" от лекар по телефона. Медикът е преценил, че състоянието на 48-годишния мъж не налага прием в болница. По думите на съпругата обаче Венцислав е дишал много трудно и не е можел да говори.
Когато тя отново е потърсила помощ по телефона, получила отговор, че няма линейка, която да изпратят на адрес. Посъветвали жената да транспортира съпруга си с частен автомобил до болницата. Венцислав Иванов е бил приет в реанимация, но по-късно е починал.

# 4 271
  • София
И на мен днес ми се наложи да ходя в 2 по-големи магазина, че доста неща ми бяха свършили. Еми, след 11 ч беше и най-многобройната група бяха от "най- рисковите" , че и се наложи и забележка да правя на касата на една баба да не се бута и да пази дистанция.  Навсякъде са , майките с деца също. Днес и в офис на куриерска фирма ходих , ами една изобщо не си наблюдаваще детето, при което то обърса и опипа навсякъде, накрая ми падна върху краката и се наложи пак да правя забележки. Според мен, вече никакво ИП не се спазва .

Децата да ги препарираме ли?

# 4 272
  • Mediterraneo
Ето, в държава с добро здравеопазване как са се случили нещата. Единичен пример, а колко още разкази имаше, на съфорумки, в нета, навсякъде-че навсякъде практиката е такава, не откриваме ние топлата вода, няма и да я прЕтопляме. Нито Бойко е измислил тази практика, нито щаба.
Скрит текст:
Цитат
48-годишен българин е починал от коронавирус в Испания.
Мъжът се казва Венцислав Иванов и е издъхнал в понеделник в болницата в градчето Вилахойоса, провинция Аликанте. Няма данни той да е страдал от други заболявания.
Българинът, който е родом от Видин, от години живеел със съпругата си Валя и двете им деца в Испания. Близките му споделят в социалната мрежа, че той е бил "прегледан" от лекар по телефона. Медикът е преценил, че състоянието на 48-годишния мъж не налага прием в болница. По думите на съпругата обаче Венцислав е дишал много трудно и не е можел да говори.
Когато тя отново е потърсила помощ по телефона, получила отговор, че няма линейка, която да изпратят на адрес. Посъветвали жената да транспортира съпруга си с частен автомобил до болницата. Венцислав Иванов е бил приет в реанимация, но по-късно е починал.

За Венци писах онзи ден, не бяха излезли още данните му, затова не ги споменах. Следях развитието на случая му по публикациите на съпругата му във ФБ. Доколкото успях да проследя нещата, точно така са се случили. С влошаването, направо стигна до интензивното.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 20:30 от bubanka

# 4 273
  • Варна
Не само Латвия, а и Словакия вървят с нас. Първи случаи на 6.-7. март, понастоящем съответно латвия с 577, а ние и Словакия - с по 581. Само че двете държави имат по два смъртни случая...

# 4 274
  • София

Децата да ги препарираме ли?
Въх, не питай Grinning  Че сега ще ти обяснят каква безотговорна майка си, която не може да обясни на детето си що е то коронавирус.

Общи условия

Активация на акаунт