COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 859
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 380
Да ви напиша едни мисли, които вече ме навяват на мисълта, че сме на автопилот.

Според мен, няколко са факторите да се променят нещата със сериозността на мерките, но най-важният е че Бойко се уплаши от кресливите дето заплашват с бунтове. Понеже хората са свикнали да се слага магарето пред каруцата, а не да мислим превантивно поискаха „доказателство”, че КВ е страшен, във вид на загинали, но в родината. Това постави Баце в невъзможност да докаже сериозността на положението, защото няма откъде да се появи „доказателството”, заради мерките които сам е наложил. Междувременно хората се бяха изпокрили всички, та и със заразените нямаше как да се навакса твърде бързо, още повече че и тестовете са мираж.
После се появи информацията за БЦЖ и нашия човек, че и народ почна да вярва, че няма да повторим Италия или Испания. Съответно полицаите, толкова стриктни в началото, изведнъж изчезнаха.
От друга страна Мангъров, със гастролите си по телевизиите,  внесе известна доза фаталност и неизбежност, като даде така необходимата причина на по-консуматорската част от обществото, да поиска бързия изход със стадния имунитет. В резултат на това бизнесмените с позатихващи бизнес функции станаха още по-кресливи, че умират от глад.
Народа, виждайки всичко живо да се успокоява, освен ген. Мутафчийски, се юрна да събира вит Д, щото и той спря да вярва, че има КВ, също като стадо.
И третото нещо е, че ББ осъзна колко би му бил полезен стадния имунитет, с цел в бъдещи периоди да не се занимава повече с подобни глупости. А ако народа окапе, виновен ще е Мангъров.

Само се надявам БЦЖ наистина да действа, щото на това в момента е заложен животът на доста хора. Иначе правителството, ако стане гаф, сега ще каже – ми ето, взех мерки, разчитах на вашата съвест и народа се издъни. Ако не настане мор, песента ще е – разхлабихме мерките неофициално и внимателно, и направихме, каквото иска народа. И двете ще минат.

Та така, мисля че Великден не е добре да се отменя, поне да помолим Оня горе да ни помогне, че той тънки сметки не прави като човеците.

# 4 381
Мери, работодателят го е задължил, не е било по негово настояване.
При нас също е така.
Имаме си вътрешни мерки, които са по-строги от тези на ИП.

# 4 382
До командването се пише доклад какво се случва на кораба. Този доклад би трябвало да е секретен. Ако капитана е написал до медиите писмо то с право са го уволнили. Ако е написал доклад изпратен по надлежния ред и този доклад е изтекъл в последствие тогава трябва да търсят виновника и той да бъде наказан.

Да де, обаче не е станало така, а е имало уволнение и посрамване пред строя, затова и оставка. Но същевременно все пак и изказванията, че е нямало какво да се прави на Хемингуей и да създава впечатление, че Пентагонът не се грижи за войниците си.

ПП Всъщност именно изтичането за обща информация е проблемът, затова е и сравнението с д-р Ли. Китайската докторка, докладвала съмнителните случаи по каналния ред в здравните им служби, е наградена, а пускащият в чатове информация е смъмрен. Тук капитанът е докладвал по каналния ред, но информацията пак е изтекла за обща употреба - оттам и уволнение. И в двата случая, наказващите не са съвсем прави, а капитанът пък съвсем с нищо не е виновен.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 21:11 от Vapor

# 4 383
Тръмпи обвини СЗО за катастрофата в САЩ и обяви че спира американското финансиране за СЗО .
Не че имаше голяма полза от тях , но "кой ми наака гащите" е работата на Доналд .

# 4 384
Ами днес говорих с една позната, която е медицинска сестра в Стокхолм. Тя ми разказа страшни неща. Няма подходящи маски и други защитни облекла, имат много малко свободни легла в интензивното, нямат лекари и медицински сестри и всички работят по-дълги смени и спят по-малко. Изобщо не са били подготвени. Тя се ядосваше, че Швеция не е въвела норвежките мерки и че е било ясно на всички в екипа й, че ще има много умрели. Каза да не вярвам на оптимизма на епидемилога, защото работата му е да не всява паника, но ситуацията е по-зле от обявената официално, пикът не е достигнат и ще има още умрели. Сравнихме числата и тя заяви твърдо, че е абсурд на сходен брой регистрирани заразени, Швеция да има 6 пъти повече умрели от Норвегия. Според нея реалният брой заразени е поне 4-5 пъти по-висок.
На кого да вярвам ... на чаровния епидемиолог, който все гледа оптимистичната страна на нещата, или на нея, която ври и кипи в центъра на събитията.

Това е вярно! Натоварването е стокхолмските болници е огромно, имат легла, но да кажем че ако в една болница има 16 интензивни легла, то персоналът е достатъчен да обслужва само 12. То не е само да наредиш легла с респиратори, но трябва и персонал, който да ги обслужва. Още преди дни регион Стокхолм отправи молба към регион Упсала да пренасочи персонал към Стокхолм, че изнемогват. Първоначално регион Упсала отказа, но после се съгласи да изпратят от техния медицински персонал в Стокхолм. А пикът се очаква към края на месеца.
Простете, а какъв бе тогава смисълът да се правят на "бодри и недоволни", когато наоколо всичко гореше?
Имат си и чудесни специалисти, и болници, и опит и ниво, и всичко.
Сега, щом пламнат те- ще пламнат и всички наоколо. Заедно, в кюпа, за компания... .
Накрая, ще  успее само този, можещ да отдели най-многото милиарди.
КЪДЕ за Бога е логиката в цялото им поведение?

# 4 385
Joy а допреди един месец масово громяха СЗО, че не обявява пандемия.

# 4 386
  • Другата България
Мери, работодателят го е задължил, не е било по негово настояване.
При нас също е така.
Имаме си вътрешни мерки, които са по-строги от тези на ИП.
Ами това е различно. Вътрешна политика на фирмата, съгласна съм. Може. Но да е уредено нормативно.
Предполагам, че работодателят и го е обезщетил по някакъв начин - с отпуск, или по друг начин. Ако не е, този работник трябва да си потърси правата. Аз бих.
Но колко хора могат да си позволят да стоят 14 дни у дома, при положение, че не се издава болничен по този повод? Платен отпуск да, хоум офис да, други маневри да, но всичко е на доброволни начала. Не е задължително, аз така разбрах въпроса - дали е задължителен престоя у дома на семейството на завърнал се.
Да ви напиша едни мисли, които вече ме навяват на мисълта, че сме на автопилот.

Скрит текст:
Според мен, няколко са факторите да се променят нещата със сериозността на мерките, но най-важният е че Бойко се уплаши от кресливите дето заплашват с бунтове. Понеже хората са свикнали да се слага магарето пред каруцата, а не да мислим превантивно поискаха „доказателство”, че КВ е страшен, във вид на загинали, но в родината. Това постави Баце в невъзможност да докаже сериозността на положението, защото няма откъде да се появи „доказателството”, заради мерките които сам е наложил. Междувременно хората се бяха изпокрили всички, та и със заразените нямаше как да се навакса твърде бързо, още повече че и тестовете са мираж.
После се появи информацията за БЦЖ и нашия човек, че и народ почна да вярва, че няма да повторим Италия или Испания. Съответно полицаите, толкова стриктни в началото, изведнъж изчезнаха.
От друга страна Мангъров, със гастролите си по телевизиите,  внесе известна доза фаталност и неизбежност, като даде така необходимата причина на по-консуматорската част от обществото, да поиска бързия изход със стадния имунитет. В резултат на това бизнесмените с позатихващи бизнес функции станаха още по-кресливи, че умират от глад.
Народа, виждайки всичко живо да се успокоява, освен ген. Мутафчийски, се юрна да събира вит Д, щото и той спря да вярва, че има КВ, също като стадо.
И третото нещо е, че ББ осъзна колко би му бил полезен стадния имунитет, с цел в бъдещи периоди да не се занимава повече с подобни глупости. А ако народа окапе, виновен ще е Мангъров.

Само се надявам БЦЖ наистина да действа, щото на това в момента е заложен животът на доста хора. Иначе правителството, ако стане гаф, сега ще каже – ми ето, взех мерки, разчитах на вашата съвест и народа се издъни. Ако не настане мор, песента ще е – разхлабихме мерките неофициално и внимателно, и направихме, каквото иска народа. И двете ще минат.

Та така, мисля че Великден не е добре да се отменя, поне да помолим Оня горе да ни помогне, че той тънки сметки не прави като човеците.
Това са и моите мисли, благодаря, че ги изрази толкова точно.

# 4 387
Докторите опропастиха всичко със звездните си изяви и скандали. Да бяха обяснили, че ако профилактиката действа, то изглежда че си преиграл и прекалил с мерките. Но те първо повтаряха it's just the flu, а после "апокалипсис".  Сами се плюха, а шизофренията с тестовете дори не знам как да нарека.
Наблюдавам епидемията отдавна...чета всичко, гледам брифинги и т.н. и дори на мен ми писна...
Ами зорлем ни докараха до тук. Пълен фарс.

# 4 388
  • София
Тръмпи обвини СЗО за катастрофата в САЩ и обяви че спира американското финансиране за СЗО .
Не че имаше голяма полза от тях , но "кой ми наака гащите" е работата на Доналд .

Ами, те досега, май повече се дънят. Бюрократщина, политически лобита и т.н. Чудят се как да оправдаят присъствието си.  Издъниха се със свинския грип, сега с коронавируса.

# 4 389
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/ucheni-ot-sashch-doka … 9_news738190.html
Не, че уповавам на БЦЖ-то, не че източникът ми не е “жълт”, но все пак Джон Хопкинс или там какъвто е.

# 4 390
Според точка 2 от новата заповед дъщерята няма право да си идва.

Имам близка, която чака дъщеря си да се върне от Германия, а самата жена работи. Като си дойде дъщерята, всъщност те живеят в едно домакинство, значи ли че и майката е в карантина и не може да ходи на работа?

# 4 391
Горното не е вярно. Прочетете докрай заповедта и не говорете глупости.

# 4 392
  • София
И аз като Бързия влак се чудя на поредния лупинг на ББ. Май наистина се уплаши за рейтинга си и поради това обърна плочата. Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.
Резултатите ще ги видим след няколко седмици - около Гергьовден. Ако ни ги покажат де... а някои сами ще ги усетят.

# 4 393
  • Другата България
Според точка 2 от новата заповед дъщерята няма право да си идва.

Имам близка, която чака дъщеря си да се върне от Германия, а самата жена работи. Като си дойде дъщерята, всъщност те живеят в едно домакинство, значи ли че и майката е в карантина и не може да ходи на работа?
Добре е да се чете докрай, или само една точка по-надолу, точка 3, а именно, че забраните не се отнасят за български граждани. Ето я цялата заповед:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/07/rd-01-183.pdf

# 4 394
  • в страната на чудесата
Гледахте ли филма, който Бърди постна? Страшно си заслужава. Показват как Ши Дженгли, от п4 биосейф лабораторията в Ухан е успяла да докаже коронавирус, който преодолява междувидова бариера, връзката с хив на рецепторни ниво, публикациите, цвнзурата, смелите китайци, които все пак публикуваха генома. Дават интервюта с вирусолог, с други хора. Показват огромното влияние ма комунистическата партия върху СЗО. Гледайте го. Заслужава си и ще отговори на купища въпроси, обсъждани тук. Всичко това е с доказателства, достъпни за всеки - публикациите са в медлайн и всеки може да ги прочете.

Общи условия

Активация на акаунт