COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 008
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 395
Тази статия е много неактуална, писали колкото да се намират на работа.
Това ти е редовен лаф в темата, но абсолютно безмислен. Защо не напишеш кое е актуалното, поне да си полезна с някаква информация по темата?!

Ти погледна ли цифрите в статията преди да се заяждаш Simple Smile

Напротив, ти се заяждаш с всеки, който постне нещо за Швеция. Ето, сега се хвана да се заяждаш за цифрите, които се менят всеки ден. В статията не цифрите са важни, защото тези цифри са различни всеки ден, някои страни ги актуализират по два пъти на ден. Всеки, който иска да види броя на заразените и умрелите в Швеция с последна актуализаца може да го направи на https://www.worldometers.info/coronavirus/

Но за теб явно това е най-важното - че цифрите на умрелите били вчерашни, а не днешни. А удобно пропускаш, че например в статията пише, че Швеция има двойно повече починали от Финландия, Норвегия и Дания взети заедно.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 22:54 от Анонимен

# 4 396
И аз като Бързия влак се чудя на поредния лупинг на ББ. Май наистина се уплаши за рейтинга си и поради това обърна плочата. Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.
Резултатите ще ги видим след няколко седмици - около Гергьовден. Ако ни ги покажат де...
Аз вярвах на ГЕНЕРАЛА.

За съжаление , днес цяла София си беше айляшка.
ББ е инструктирал Мутафийски кое и как. Народът възропта при ниските нива на зараза и сега Мутафчиийски ще го  отнесе. Дам. ББ напомни, че той владее нещата, че е назначил и щаба , и всичкото.
Днес осезаемо се усети в София, че няма мерки.
Пазете се, хора.
Няма кой друг.

# 4 397
И аз като Бързия влак се чудя на поредния лупинг на ББ. Май наистина се уплаши за рейтинга си и поради това обърна плочата. Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.
Резултатите ще ги видим след няколко седмици - около Гергьовден. Ако ни ги покажат де...

Ако има лупинг, поне ще се разбере ясно, че всичко в държавата зависи от прищявките на ББ, а не от експерти, които заедно и в дебати изработват някаква обща консенсусна позиция.  Имаме щаб, имахме медицински съвет и не би ми се искало след един личен разговор на премиера с отделен специалист, познат на сестра му, всичко предишно да отиде в кофата. Надявам се да не се стигне дотам.

# 4 398
Гледахте ли филма, който Бърди постна? Страшно си заслужава. Показват как Ши Дженгли, от п4 биосейф лабораторията в Ухан е успяла да докаже коронавирус, който преодолява междувидова бариера, връзката с хив на рецепторни ниво, публикациите, цвнзурата, смелите китайци, които все пак публикуваха генома. Дават интервюта с вирусолог, с други хора. Показват огромното влияние ма комунистическата партия върху СЗО. Гледайте го. Заслужава си и ще отговори на купища въпроси, обсъждани тук. Всичко това е с доказателства, достъпни за всеки - публикациите са в медлайн и всеки може да ги прочете.
Може ли да ми пуснеш линк за филма, аз съм пропуснала това, а ще ми е интересно да го видя

# 4 399
  • Русе
Не следя броя заразени, поради причината че е условна величина - колкото тестваме, толкоз намираме. Смъртните случаи са в граници под тревожните, но се чудя как скочиха днес сериозните случаи на 27 от 21-22. Дали са влошени от лекуваните без сериозна симптоматика или са дошли след домашно лечение

# 4 400
  • Bulgaria
Вирусолог: Ами ако не сме прави?

https://www.novinite.bg/articles/187750/Virusolog-Ami-ako-ne-sme … qfPxxvI8TfiT4vmTI

Тук може да прочетете една различна гледна точка на проф. Христо Тасков от Пловдив.

# 4 401
  • София
Скрит текст:

Ако има лупинг, поне ще се разбере ясно, че всичко в държавата зависи от прищявките на ББ, а не от експерти, които заедно и в дебати изработват някаква обща консенсусна позиция.  Имаме щаб, имахме медицински съвет и не би ми се искало след един личен разговор на премиера с отделен специалист, познат на сестра му, всичко предишно да отиде в кофата. Надявам се да не се стигне дотам.
Е, то и аз се надявам, но след като гледах Бащицата в сутрешното брифинг-шоу  - не ми се вярва...

# 4 402
Гледахте ли филма, който Бърди постна? Страшно си заслужава. Показват как Ши Дженгли, от п4 биосейф лабораторията в Ухан е успяла да докаже коронавирус, който преодолява междувидова бариера, връзката с хив на рецепторни ниво, публикациите, цвнзурата, смелите китайци, които все пак публикуваха генома. Дават интервюта с вирусолог, с други хора. Показват огромното влияние ма комунистическата партия върху СЗО. Гледайте го. Заслужава си и ще отговори на купища въпроси, обсъждани тук. Всичко това е с доказателства, достъпни за всеки - публикациите са в медлайн и всеки може да ги прочете.
Може ли да ми пуснеш линк за филма, аз съм пропуснала това, а ще ми е интересно да го видя

Моля да не цензурирате. И да не триете.
Не съм аз автора на филма. Просто гледам като мислещ индивид.
Нито поддържам, нито отхвърлям.
Прегледайте целият канал. Да, на места е пропаганда. Но, кадрите са от Китай. И не са китайски театър на куклите.
Който му е интересно, може да хвърли едно оче на тези книги:

https://www.amazon.com/Wild-Swans-Three-Daughters-China/dp/0743246985 (има и руски превод... но е окастрен и цензуриран... традиционно)

https://www.amazon.com/Private-Life-Chairman-Mao/dp/0679764437

https://www.amazon.com/Maos-Great-Famine/dp/B006RZG8NU/ref=sr_1_ … udible&sr=1-2

https://www.amazon.com/Frank-Dikötter/e/B001HCUBJU/ref=dp_b … ne_cont_audible_1

https://www.amazon.com/Mao-The-Unknown-Story/dp/B000FDJ3AK/ref=s … =books&sr=1-1

Книгите на Дикоттер са покъртителни.
Това, за онези български "икономистчета", които ни занимават с техните си измишльотини.

Аз не съм китаевед, но понякога си мисля, че ако ние бяхме на мястото на китайците, досега, и вкупом, щяхме да се намираме в психиатрията.

Двусериен ПОКЪРТИТЕЛЕН документален ФИЛМ за 80 годишното страдание на една (велика) нация:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Souls_(2018_film)

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 22:00 от Birdie

# 4 403
Аз нося две маски една върху друга Simple Smile и ръкавици. Тази разхайтеност определено ме притеснява. Даже като чета как е из страната, се усещам, че нивото ми на тревожност относно 19ката тази нощ е на макс. Трябва да бъде спряна тази лудост

# 4 404
Вирусолог: Ами ако не сме прави?

https://www.novinite.bg/articles/187750/Virusolog-Ami-ako-ne-sme … qfPxxvI8TfiT4vmTI

Тук може да прочетете една различна гледна точка на проф. Христо Тасков от Пловдив.
Глас на разума. Българин от старото, другото, поколение.
Моето, и на моите родители.

# 4 405
  • На остров
Pure аз се стремя да съм обективна и съм критична към източниците на информация това е.
Аз вярвам на изнесената информация тук и считам, че статистиката от Здравната агенция е достоверна.

За теб разбрахме, че смяташ, че всичко в Швеция е зле и всички лъжат. Една положителна дума не каза за здравната система тук и кари цяло за Швеция.

За България не коментирам, защото не следя новините там.

# 4 406
И аз го гледах филма сутринта, страшно е. Ако се почнат Щатите и Китай....
И аз нося тройна плътна маска от плат с  допълнителен филтър от 4 пласта нетъкан текстил, сакън да не се гътна.... Пенсионерите нека щъкат, те са безсмъртни...

# 4 407
Ще се сбъднат май прогнозите. Великден е на един инкубационен период разстояние. Гадно е, не го пиша с ирония. Седим си ние вкъщи, нямам представа какво е навън. Но много хора вече писахте и ви вярвам. Не е като да не са информирани хората. Надявам се да правят съзнателен избор, а не да се навират на лъва в устата, защото го мислят за умрял.

# 4 408
  • Bulgaria
Така ще се зарадвам, ако утре кажат забранява се излизането без наложителна причина - храна, аптека, работа, но няма да го направят. Сега тук ще ме нападнат, че съм "паникьор", но как да ви обясни някой, че за да не се стигне до ужаси като в Италия, Испания, САЩ, Великобритания трябва да има строги мерки преди това да се е случило, тъй като те не дават мигновен резултат. И ако изчакаме да стане още по-тревожно положението, каквото и да направим вече ще бъде късно, защото загубите ще бъдат много повече, дори и в икономически аспект, защото няма да може лесно да се излезе от тази ситуация дълго време.

# 4 409
  • в страната на чудесата
Лилава и МК, откъде толко сила да се пили едно и също?
Wink

Общи условия

Активация на акаунт