Според мен, няколко са факторите да се променят нещата със сериозността на мерките, но най-важният е че Бойко се уплаши от кресливите дето заплашват с бунтове. Понеже хората са свикнали да се слага магарето пред каруцата, а не да мислим превантивно поискаха „доказателство”, че КВ е страшен, във вид на загинали, но в родината. Това постави Баце в невъзможност да докаже сериозността на положението, защото няма откъде да се появи „доказателството”, заради мерките които сам е наложил. Междувременно хората се бяха изпокрили всички, та и със заразените нямаше как да се навакса твърде бързо, още повече че и тестовете са мираж.
После се появи информацията за БЦЖ и нашия човек, че и народ почна да вярва, че няма да повторим Италия или Испания. Съответно полицаите, толкова стриктни в началото, изведнъж изчезнаха.
От друга страна Мангъров, със гастролите си по телевизиите, внесе известна доза фаталност и неизбежност, като даде така необходимата причина на по-консуматорската част от обществото, да поиска бързия изход със стадния имунитет. В резултат на това бизнесмените с позатихващи бизнес функции станаха още по-кресливи, че умират от глад.
Народа, виждайки всичко живо да се успокоява, освен ген. Мутафчийски, се юрна да събира вит Д, щото и той спря да вярва, че има КВ, също като стадо.
И третото нещо е, че ББ осъзна колко би му бил полезен стадния имунитет, с цел в бъдещи периоди да не се занимава повече с подобни глупости. А ако народа окапе, виновен ще е Мангъров.
Само се надявам БЦЖ наистина да действа, щото на това в момента е заложен животът на доста хора. Иначе правителството, ако стане гаф, сега ще каже – ми ето, взех мерки, разчитах на вашата съвест и народа се издъни. Ако не настане мор, песента ще е – разхлабихме мерките неофициално и внимателно, и направихме, каквото иска народа. И двете ще минат.
Та така, мисля че Великден не е добре да се отменя, поне да помолим Оня горе да ни помогне, че той тънки сметки не прави като човеците.
а допреди един месец масово громяха СЗО, че не обявява пандемия.