COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 455
И аз като Бързия влак се чудя на поредния лупинг на ББ. Май наистина се уплаши за рейтинга си и поради това обърна плочата. Нищо чудно след още ден-два сам да поведе хорото на площада по случай победата над лошия вирус. Мутафчийски явно е в немилост (как смее да има по-висок рейтинг от Самия!), стадото беше пуснато да изработва само имунитета си.
Резултатите ще ги видим след няколко седмици - около Гергьовден. Ако ни ги покажат де... а някои сами ще ги усетят.

То стадото ще си изработва имунитета, ама според шведската стратегия възрастните над 70 години и болните трябва да са изолирани, а снимките днес от Женския пазар в София не са в единодействие със стратегията за стадния имунитет.

# 4 456
Идеята беше след ИП да се установят огнища, заразени, контактни и т.н и да се тестват, докато оздравеят. Това разбраха, че няма как да го направят.
Безмислено е да сме в ИП, защото когато и да ни пуснат ще има бум на заразени/евентуално/

# 4 457
И днес по Витошка беше спокойно. Очаквах повече хора но....
Едно нещо ми направи впечатление. Майка с детенце в количка. Около годинка да беше детенце.
Тя екипирана с маска, детето си седеше в количката и си държеше бисквитка.
Не го разбирам това.

Не бързайте да обивнявате така и да цъкате с език...
Дете на 1/2 годинки не можеш да задължиш да носи маска. Свалят ги, дърпат ги.
Много деца на тази възраст не могат да носят и шапка, шал, ръкавици зимата... постонно ги свалят и мятат.

Аз това го знам много добре. Но пък детето може да се изведе и на друго по спокойно място. Да потича час ще му е по добре отколкото да го возят три в количката.
Пък явно майката има притеснения относно КВ щом носеше маска, ама нали децата не боледуват....

# 4 458
Аз ли съм се объркала или постоянно съобщават за нарастване на бройката безработни? Като не работиш - нямаш пари = гладен си. Или съм в грешка? Икономическите последици ще са много по-тежки от другите, това е пределно ясно.

Ясно е. Но това е в световен мащаб.
Ние няма да го избегнем, дори и никакви мерки да нямахме.

# 4 459
Може ли някой от хардлайнерите в темата, да ми обясни как си представя нещата след ИП. Тези, които мият зеленчуците със сапун, събличат си дрехите в леген до вратата и дезинфекцират всичко, докога мислите да го правите? С децата хоум скулинг ли ще правите? Вечно ли ще останете в хоум офис?

Идеята на локдауна е да забави разпространението на вируса и да върне епидемията в предишната фаза, в която може с тестване и изолация да се контролира разпространението му. Не осъзнавате ли, че след като стигнем този етап просто ще ни пуснат за да се зарази следващата порция хора, без да претоварят системата?  И така до намиране на ваксина, лекарство или докато поне 30-40% от хората го минат....И понеже случаите в България са малко, сега трябва малко да отпуснат кранчето.
 Вие как си представяте нещата?
В България НИКОГА не е имало стягане на нещата! Никога!
Хотели и ресторанти, кина и театри са не повече от 10 % от БВП, през месец март/април дори и доста под 5 %. Магазини, фризьори не са спирани никога. Но може би мерките на БМВ, Волксваген и Ауди са продиктувани от Мутафчийски, та спряха всички 250 фирми, които работят за тях? Или шивачите за Италия?

# 4 460
  • тук и там
Нещо чух по новините,че Тръмп  нямало да плаща на СЗО вече,защото те трябвало по-рано да обявят пандемията,да дадат информация и т.н..Те трябвало да са наясно и да знаят какво е полжението и какво ни чака..
Не разбрах само дали на ЦРУ ще им спира финансирането,щото нали...сега всички се оказва че нищо не са знаели за Ухан .Това разузнаване,сателити и т.н..тцъ.....СЗО го заблудила..

# 4 461
  • на пъпа на Златията
==
 А колко човека умират на ден в България? Изключваме тези 20 от коронавирус, които са даже и по-малко, защото почнаха като в Италия да пишат всички умрели от това?

Естествено, че като ти е близък е трагедия, ама да се затвори цялата държава на толкова починали си е несериозно. А и виждаме как подават данни по 15-20 заразени.
Всички са наясно какво ще стане - 2 седмици след Великден ще почнат да тестват по-сериозно и ще стане "Ето Вие сте си виновни!!!" и ще удължат ИП до края на май/средата на юни.

Дотогава колко още хиляди безработни ще има? И гладни?? Ама няма значение.
==
Ами в София по прогноза щъкат най малко  2000  заразени .
Ами излизай , да те е спрял някой? Нали искахте разхлабени мерки ето ви ги.
За да не сте гладни. Излизайте. Идете на женския пазар.

# 4 462
Най-тъжното е че накрая груповия имунитет може да прецака сметките на всички, ако се окаже твърде нетраен.

А най-трудното е да обясниш на хора дето са проспивали математиката, как се спира епидемия, ако 1 човек заразява по малко от един. За такива хора всичко е вечно и фатално.

# 4 463
  • Варна
Някои хора казват че не излизат или го правят рядко до магазин и аптека, аз лично не мога да го изтърпя това ще полудея. Ако по цял ден съм в къщи и безсъние ме хваща, аз излизам. Единствено не излизам от града в който живея.
А пък и на 350 000 - 400 000 население(Варна) , само двадесет и няколко заразени без нито един починал, каква точно е основателната причина да не се излиза.

# 4 464
Въпрос с понижена трудност, с колко се е увличила средната смрътност в Италия, Испания и Франция. Между другото в Китай се е увеличила с около 14 000.Ама нека всеки си смята сам
За Италия, според графика, която някой беше публикувал тук за март месец - над 3 пъти.

# 4 465
#БЦЖ ъпдейт:
България разполага с най-добрата БЦЖ ваксина
https://www.bloombergtv.bg/svetat-e-biznes/2020-04-08/balgariya- … ata-btszh-vaksina
#БЦЖ ъпдейт:

6 пъти по-ниска смъртност от COVID-19 в страните с масова ваксинация с БЦЖ
https://dariknews.bg/novini/sviat/6-pyti-po-niska-smyrtnost-ot-c … ia-s-bczh-2220785
#БЦЖ ъпдейт :

Ново изследване: БЦЖ ваксините намаляват десет пъти честотата на COVID-19
https://m.fakti.bg/mnenia/462880-novo-izsledvane-bcj-vaksinite-n … otata-na-covid-19

# 4 466
Въпрос с понижена трудност, с колко се е увличила средната смрътност в Италия, Испания и Франция. Между другото в Китай се е увеличила с около 14 000.Ама нека всеки си смята сам
В Испания смъртността достига 5%. Днес са регистрирани над 750 човека. Всеки ден са около 700. Това са хора и семейства, които губят близък/близки и скъп/и хора.
В Щатите днес им е рекорден ден с 2000 починали. Заради политиката на смахнати тъпанари и "стадния им имунитет".
Медицината е ужасно нещо- грешките се плащат веднага. Цената е огромна.
Както е казано "По делата им ще ги познаете".
Вижте страните, където работят-напрегнато, без шум, без паника, каквото могат-Италия, Испания, Швейцария, Германия, Дания, Норвегия, Исландия, Франция, Австрия. Нито паника, нито успокоение. Само работа- спряга се глагола "работим".
И вижте цирка на оранжевият, на ботоксният Цар, на онези "управляващи" от "острова". Да, по делата им ще ги познаете.
Аз мисля, че благодарение на БЦЖ, Бг ще си остане остров на стабилност в тази криза.
Както останаха и всички страни в Европа, с поголовни БЦЖ вaксинации.
Но все пак, зависи от много неща.
Но засега сме най-добре като цифри от цяла Европа (почти).

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 17:55 от Birdie

# 4 467
Някои хора казват че не излизат или го правят рядко до магазин и аптека, аз лично не мога да го изтърпя това ще полудея. Ако по цял ден съм в къщи и безсъние ме хваща, аз излизам. Единствено не излизам от града в който живея.
А пък и на 350 000 - 400 000 население(Варна) , само двадесет и няколко заразени без нито един починал, каква точно е основателната причина да не се излиза.
Осноователната причина е, че не Дани ем пита това, но и премиери на европейски държави са се питали същото , и са решили, че е безопасно. След което видяхме резултат в много държави, които е излишно да споменавам. Та въпросът е резонен. Няма причина. Но на своя лчна отговорност. Защото тези държави решиха съдбата на доста свои граждани. Уж сме общество.

# 4 468
  • София

И до кога така, МК? До кога искаш да забранят излизането без наложителна причина, че да си радостна? Още година?

На мен ми е странно как не е пламнало всичко след онова масово целуване на икони и лапане на една и съща лъжичка. Беше в началото на ИП, т.е. вече трябваше да има рязко попкачване ...
А какво е това във София?Колко са случаите? Малко ли ви се струват тия бройки? А те откъде са ?Знаете ли?
А вие разбирате ли че това  не са само 15 дни .
Вижте Монтана  от първия случай на бабата и дядото  едва сега има 18 открити . А колко са под карантина ?Цяло село . А колко са в Лом? От 24 човека на това тържество половината са се заразили .
Плашенето е за неразсъдливвите , за разсъдливите не е паника а мерки които трябва да се спазват .

Обявените случаи на фона на два милиона град според Вас оправдават ли спиране на цялата икономика в града и затваряне на хората по къщите, за да чакат незнайно какво?
Коментирам само въпроса Ви относно колко са обявените случаите в София. Иначе и на малко дете е ясно, че са в пъти повече и точно заради това мерки са необходими.

# 4 469
  • Сф
Може ли някой от хардлайнерите в темата, да ми обясни как си представя нещата след ИП. Тези, които мият зеленчуците със сапун, събличат си дрехите в леген до вратата и дезинфекцират всичко, докога мислите да го правите? С децата хоум скулинг ли ще правите? Вечно ли ще останете в хоум офис?

Идеята на локдауна е да забави разпространението на вируса и да върне епидемията в предишната фаза, в която може с тестване и изолация да се контролира разпространението му. Не осъзнавате ли, че след като стигнем този етап просто ще ни пуснат за да се зарази следващата порция хора, без да претоварят системата?  И така до намиране на ваксина, лекарство или докато поне 30-40% от хората го минат....И понеже случаите в България са малко, сега трябва малко да отпуснат кранчето.
 Вие как си представяте нещата?
Е, ми ако някой може да предвиди какво ще е след КВ, по-добре да пророкува на борсата и да спечели някой лев.
Много са ми странни горните твърдения при положение, че сме поставени в невиждана световна все пак, ситуация.
Нищо не си представям, чакам да отмине- когато- тогава.

Общи условия

Активация на акаунт