COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 435
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 560
  • Пловдив
Не ви ли омръзнаха тези некоректни сравнения. Къде са труповете на починалите от грип миналата година. Или те са бързо заровени никой да не ги види. Но сега труповете са оставени да ги снима телевизията за нуждите на световната конспирация. С мерките или въпреки тях, ако се разминем с това възможно най-безболезнено, друго няма значение. Когато си жив можеш да започнеш отначало.

# 4 561
Аз живея в едно селце до Русе.В къща с родителите ми.Те са на 2 ет.,а ние на 3.Имаме 4 деца и като се прибере съпруга ми ще стоим с него и трите деца(4-тото е голямо и ще го оставя при родителите ми) само в апартамента,няма да слизаме при родителите ми,дори в двора няма да ходим.
Не ти знам къщата и цялото положение, но логично е да отделите мъжа. Как ще затвориш децата, като имате двор и чист въздух, и удобства. Той е голям човек, ще изкара по-лесно отделен.

# 4 562
  • София
Скрит текст:
Ще напиша това тук за да ми остане като архив в публикациите. Искам да сравня как върви след няколко месеца и в края на годината.

Инфо worldometers

09.04.2020г
COVID 19: Deaths: 88,165
131,903 Seasonal flu deaths this year
Скрит текст:
Quick facts:
Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses.
This figure corresponds to 795 to 1,781 deaths per day due to the seasonal flu.
Sources and info:

Seasonal flu death estimate increases worldwide - CDC
Up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal flu each year - World Health Organization (WHO)
Можеш още сега да ги съпоставиш. Средно от грип умират между 795 и 1781 човека на ден, а от коронавирус около 6000 на ден последните седмици според worldometers. Варира, де. https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-toll/
Може да се сравнява чак след като Ковид-чето "порасне" малко.
Нека стане на половин година, после на година и тогава да сравняваме, а?

Знам, че много хора бленуват за милиони мъртви, но нека изчакаме Август, Декември, пък после следващия Април и тогава да направим генералните сравнения. Simple Smile

Че то... Кой почна със сравненията? Wink

# 4 563
renidimova, Затворете мъжа, защо ще ограничавате децата Simple Smile

# 4 564
  • София
Пак за тестовете - какво правят комшиите:
Гърция стартира мащабно безплатно тестване за коронавирус - по домовете
В действие влизат 500 мобилни екипи от специалисти, които безплатно ще тестват населението в районите с предполагаем по-висок риск от разпространение на заразата.
Гърция удължи до 27 април мерките по ограничение на движението, като се очаква дори затваряне на националната пътна мрежа преди Великден, за да не се допусне разпространение на вируса.

Ето това има смисъл според мен - затягане режима и едновременно с това активно търсене на вирусоносители за изолиране огнищата на зараза, докато епидемията бъде овладяна.
При нас наблегнаха на полицейската част, ядосаха народа с нелогични забрани и противоречиви нареждания тип "сложи-махни маските", тестваха елита и обясниха на плебса, че тестове за него няма, но щом и починалите са малко - значи се справяме добре. Е, ясно е, че ще има недоволство и за да го тушират - пуснаха народа да празнува, което е най-голямата глупост, която може да се направи и което обезсмисля всичко, направено дотук.
Или господ е българин и при нас вирусът кой знае защо не вирее и всичко ще свърши с всенародни веселби в прослава на Вожда, или ни чакат лоши неща и липсата на разходки и нови гащи ще бъде най-малкото зло.
Много, много се надявам да е първото.

# 4 565
  • София
...
Знам, че много хора бленуват за милиони мъртви, но нека изчакаме Август, Декември, пък после следващия Април и тогава да направим генералните сравнения. Simple Smile
И пак ще сравняваме компютри с компоти.
Кога заради грип са предприемани подобни противоепидемични мерки в световен мащаб или на локално ниво?

# 4 566
Аз живея в едно селце до Русе.В къща с родителите ми.Те са на 2 ет.,а ние на 3.Имаме 4 деца и като се прибере съпруга ми ще стоим с него и трите деца(4-тото е голямо и ще го оставя при родителите ми) само в апартамента,няма да слизаме при родителите ми,дори в двора няма да ходим.Защото аз разбрах,че и живеещите със завърналият се се карантинират,освен,ако не го отделят по някакъв начин и нямат пряк досег с него.Звъннах и на полицайката,която имаме и тя ми каза,че и ние сме под карантина щом ще стоим с него.Какво да си мисля,че и от полицията не са много в час ли?Ние ще си спазим карантината заедно със съпругът ми,няма да мърдаме с децата,но наистина се учудих, много е безмислено това той да е под карантина,да има досег до близките си,но те да си излизат.

Доста неразумно ми се вижда. Ще се изпонатръшкате всички, ако той е болен.  Пък не сте малко! По-добре отделете съпруга си от вас. Ако трябва му отделете цял етаж, а вие слезте с децата на първия. Или възрастните да дойдат при вас.

# 4 567
Професор Дидие Рау с ново интервю, говори за хлорокина и лечението в неговия институт в Марсилия, този път са лекували 1000 пациенти и според него резултатите са обещаващи:

"В момента приключваме анализа на 1000 случая, които сме лекували и нещата са много успокояващи за това лечение. Не сме имали кардиологични проблеми с нито един от лекуваните пациенти. Имаме резултати, които показват по-голяма ефективност от другите серии, които сме имали. Всичко е добре, малко търпение, тази работа трябва да бъде завършена, работа по оценката на огромно количество данни, може би данни, които никой друг няма в света."

https://www.20minutes.fr/sante/2757195-20200408-video-coronaviru … emique-traitement
Не знам колко са успокояващи резултатите им, но Франция и те са с 10% смъртност. В началото задържаха топката, и бяха далеч от "резултатите" в Италия, но изведнъж рЕзко взеха да ги настигат.

# 4 568
  • София
Професор Дидие Рау с ново интервю, говори за хлорокина и лечението в неговия институт в Марсилия, този път са лекували 1000 пациенти и според него резултатите са обещаващи:

"В момента приключваме анализа на 1000 случая, които сме лекували и нещата са много успокояващи за това лечение. Не сме имали кардиологични проблеми с нито един от лекуваните пациенти. Имаме резултати, които показват по-голяма ефективност от другите серии, които сме имали. Всичко е добре, малко търпение, тази работа трябва да бъде завършена, работа по оценката на огромно количество данни, може би данни, които никой друг няма в света."

https://www.20minutes.fr/sante/2757195-20200408-video-coronaviru … emique-traitement
Не знам колко са успокояващи резултатите им, но Франция и те са с 10% смъртност. В началото задържаха топката, и бяха далеч от "резултатите" в Италия, но изведнъж рЕзко взеха да ги настигат.
Така е, освен това във Франция много остро реагираха на първите "разкрития" на професора. Все още не е завършило проучването върху 3000 души, които се прави от три страни, а едната е Франция. Същото правят и в САщ. Сигурно до месец-два ще има някакви новини, които наистина да са новини. Засега е само вятър тази работа и навсякъде алармират, че хлорокина има прекалено тежки странични ефекти. Междувременно стана и скандал, защото двама професори искали да тестват лекарствата и евентуални ваксини в Африка и от там им обясниха, че няма да са опитни зайчета на европейски експерименти.

Тук се надявам наистина някакъв късмет да имаме. За пръв път в историята изглежда, че сме по-добре от другите, дано да е вярно и да продължи да е така.

# 4 569
  • София
+18 нови от вчера 17 ч. вечерта, за 24 часа - +31 (считано от вчера 08 ч. сутринта)
1 016 души са изследвани на първа линия (полицаи и пр) - изследването е приключило. 1 007 са отрицателни, двама са с прясна инфекция (IgM тела) и 7 души са положителни за IgG - изработени антитела вече (0,7%).
Нито един няма положителен на IgG и IgM.
Изводи (от щаба):
    1. Активна циркулация на вируса в София все още НЕ е налице.
    2. Не можем да разчитаме на колективен имунитет в момента.
    3. Рано е за намаляване на мерките.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 08:16 от Ronald

# 4 570
Не знам дали сме добре.От една страна не тестваме достатъчно.Но пък от друга,ако имаме толкова много заразени,дори и при 300-500 проби,пак щяха да излизат поне по 100 положителни.Имаме втори екстубиран-военния от Пловдив.Някой знае ли какво се случва с лабораторията в Плевен?Говорят за резултатите от 1000-та полицаи,тествани за антитела.

# 4 571
  • Варна
Пак ли ще ревем за масово тестване?
Никакъв смисъл в момента.
Не сме го изкарали, колкото и да ни се иска.
Като ни казват, че сме в началото не (ни се иска да) вярваме. Дано не го разберем по трудния начин.

# 4 572
  • София
Не знам дали сме добре.От една страна не тестваме достатъчно.Но пък от друга,ако имаме толкова много заразени,дори и при 300-500 проби,пак щяха да излизат поне по 100 положителни.Имаме втори екстубиран-военния от Пловдив.Някой знае ли какво се случва с лабораторията в Плевен?Говорят за резултатите от 1000-та полицаи,тествани за антитела.
Повечето тестове имат други позитиви, но картината на броя болни е ясна и с тези тестове в момента, защото има достатъчно данни за други страни и можем по броя починали и критични да сравним и да съдим дали данните са достоверни или не. По моему, макар да съм социолог, а не статистик, данните са съвсем ок, а и ако умножим по 5,5, хич не стават малко заразените 3360 са доста болни. (Т.е. ако смятаме, че двама от 11 болни са били "хванати" с тест)

# 4 573
  • София
Не знам защо говорят за тези полицаи. Те не са представителна извадка. Всеки, разбиращ малко от социология, го знае

# 4 574

1 016 души са изследвани на първа линия (полицаи и пр) - изследването е приключило. 1 007 са отрицателни, двама са с прясна инфекция (IgM тела) и 7 души са положителни за IgG - изработени антитела вече (0,7%).
Нито един няма положителен на IgG и IgM.
Изводи (от щаба) - активна циркулация н вируса в София все още НЕ е налице.
Не можем да разчитаме на колективен имунитет в момента.
Рано е за намаляване на мерките.
И на малките деца дори им беше ясно, че масово заразяване все още няма. Щото ако имаше, щяхме да го разберем по доста други неприятни начини... Само на онзи тесен специалист Мангъров не му е ясно.
ГолЕм специалист иначе, нали?

Общи условия

Активация на акаунт