COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 242
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 860
Снощи след филма за Ухан изобщо не вярвам, че ние ще се разминем с тежко положение.
При нас изобщо няма такива предпазни средства.

# 4 861
  • София
Язък ни за мерките и стоенето вкъщи като ще оставим църквите да се напълнят...
Много съм разочарована от това решение.

# 4 862
Поне едно нещо стана ясно - нашите попове - най-наглите и най-изперкали от всички попове.

Що за глупости се пишат тук. Имайте малко уважение..
Срамна работа е тая атака срещу Църквата, и още по срамно е уж православни християни да пригласят. Да напомня - Църквата не са храмовете и свещениците. Църквата се състои от всички вярващи. Църквата е такава, каквито са вярващите.

# 4 863
И аз съм вярваща, не религиозна, но от години не ходя на църква на самия Великден, вечерта.
Сега пък изобщо няма да отида.

# 4 864
  • София
Поне едно нещо стана ясно - нашите попове - най-наглите и най-изперкали от всички попове.

Що за глупости се пишат тук. Имайте малко уважение..
Уважение към хора, които са застинали в Средновековието аз лично нямам.

# 4 865
Понеже не гледам, само в България ли ще са отворени църквите за ритуалите.
Има ли други държави с подобно решение?

# 4 866
  • Пловдив
Огънят щяха да им го дадат на летището. Все някой ще влезе да го вземе, но няма да е традиционната блъсканица.
Полицаите са защитени, ама друг път. И с тия декларации, върху които не знаеш кой е кихнал, е пълно мазало. Трупат в патрулките и после го дишат този въздух. Маските от резерва са смешни, от вирус не пазят. И се срещат с много повече хора от който и да е било друг. Смените им са по 12 часа. В крайна сметка добре е тестове да има за всички, но няма. Това е реалността.

# 4 867
  • Bulgaria
То, на всички им стана ясно вече каква е ситуацията. Не искам да обиждам никакви владици и попове. Разумът винаги е сега. За разума не съществува нито преди, нито после. Съществува само сега...

# 4 868
Тази информация ми се стори интересна, затова я споделям. Данните са от SIR (Svenska Intensivvårdsregistret) или на български Шведски регистър за интензивно лечение.

Данните са за сезон 2019/2020 година за цялата страна Швеция

Брой докладвани случаи в интензивните отделения грип А - 161

Брой докладвани случаи в интензивните отделения грип Б - 38

Брой докладвани случаи в интензивните отделения covid-19 - 889

Тук само да допълня, че до седмица 9 или до 7 март е нямало нито един пациент с covid-19 в шведските интензивни отделения и тази цифра от 889 е отчетена след 7 март до днешна дата.

И още едно уточнение за цифрата 889 - това са докладваните случаи, но броят на пациентите с covid-19 интензивните отделения е бил 697. Разминаването идва от това, че случаите наистина са 889, но има случаи, в които даден пациент с covid-19 е местен в различни интензивни отделения и затова бройката на случаите в SIR скача на 889. Но да приемем, че цифрата е 697 (това е броят на пациентите с covid-19), която сравнена с докладваните случаи на пациенти с грип А и грип Б е доооста по-висока.

Tук може да се види таблицата, може да изберете вариант с диаграма и детайлна таблица
https://portal.icuregswe.org/siri/report/inrapp

докладвани случаи, брой пациенти с covid-19 в интензивните отделения
https://www.icuregswe.org/data--resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/

# 4 869
  • София
Ronald, не съм се изследвала още.
Пия хапчета, сиропчета, антибиотичета и съм си все това. Не съм зле и на легло, малко ми спря кашлицата, но е на пристъпи по-редки. Хапвам без апетит, ама хапвам и това е ползата от всичко взето, вече ще зарежа да се лекувам и каквото такова, уморих се и няма резултат. Пак не знам какво ми е и защо ми е, нито съм убедена че съм за антибиотик, ама пък страха е голям и пия.  
За изследването не знам дали не трябва да съм вече без оплаквания , та пустите антитела да поникнат. Ама пък ако не е корона има да си чакам... Сега не съм още добре съвсем и затова изчаквам, мисля си дали не е рано. Не , че разбирам. Исках снимка на ренген да направя ама не става и това. Като чета и колко лекари са болни вече и това ме притеснява, то и от тях трябва да се пазя, може да ми се смеете. Бе луда работа. Аз обяснение не мога да намеря. Трябваше да са подготвени лекарите и екипирани личните, да има дни за хора със съмнения и по-разредени часове , но да се дават за преглед. Други с други оплаквания да са в други дни -травми, кръвно, сърдечни и такива... да имат дни за такива хора.
Иначе просто... излиза всеки да пие антибиотик. Може и да е правилно, ама може и да не си за такъв... знам ли.
Тъстовете караха в средата на месеца една подобна настинка/вирус, и на тя им изписаха веднага антибиотици, че кашляха лошо. Най-вероятно не си с корона, споко.

# 4 870
.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 08:40 от Sysly

# 4 871
И мен ми хареса една журналистка, млада ми се стори по гласа, браво на момичето! Не се отказа.
Някой знае ли как се казва?

Който вярва, вярва навсякъде, вярата не е ограничена от сгради и хора, които те обграждат.

# 4 872
  • София
https://dnes.dir.bg/svyat/hamburg-namali-smartnostta-ot-koronavi … ya-na-pochinalite

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус.

В статия на немската агенция merkur.de е направен сравнителен анализ на смъртността вследствие на заразата само в град Хамбург.

В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин. Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин. Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.

И така се казва, че авторитетният институт Робърт Кох има различна статистика за смъртните случаи. За миналия четвъртък според неговите данни починалите от вируса в Хамбург са починали 14 души в Хамбург, докато здравната служба на Хамбург регистрира само 8 след направената аутопсия на всички. Много от починалите вече са имали сериозни предходни заболявания и поради това Хамбург настоява методът на преброяване да бъде проверен на национално ниво.

След упрека от германските здравни власти, които изискват института да промени метода си на изчисление, председателят му проф. Лотар Вилер се противопостави на тази критика и по думите му "смъртността е по-скоро подценена, отколкото надценена". Той допуска, че в цял свят, както и в Германия, има повече смъртни случаи от коронавирус от официално докладваните, защото много често вирусът не може да бъде намерен след смъртта, така че може да има висок брой неотчетени случаи. Италианско проучване подкрепя предположението, че може би има много повече нерегистрирани смъртни случаи от коронавирус.

Националната статистическа агенция и Института Катане в Болоня сравняват броя на смъртните случаи от пролетта на 2020 г. със средния за същите периоди от 2015 г. до 2019 г. Между 21 февруари и 21 март общо 4 825 души са починали от Covid-19, но общият брой на смъртните случаи е бил с 8 470 по-висок от средния в предходните години. Така че има разлика от почти 4 000 смъртни случаи над средното, ако се извадят случаите на коронавирус. Предполага се, че повечето биха могли да бъдат хора, които са починали вследствие на коронавирус, без да са били документирани като болни.

Но критиката на Института "Робърт Кох" идва не само от Хамбург, а и от Университета в Бон. Местният вирусолог проф. Хендрик Щреек дава конкретен пример в интервю за Франфуртер Алгемайне Цайтунг: "В Хайнсберг например 78-годишен мъж с предишни заболявания починал от инфаркт и без усложненията на белия дроб от SARS-CoV-2. Тъй като е бил заразен.... разбира се, влиза в статистиката за Covid-19." Според Щреек въпросът е дали пациентът не би умрял и без това.

Те и у нас така един човек вчера го писаха от короната, макар да беше дал 2 отрицателни теста....

# 4 873
  • В заешката дупка
Искам да ви попитам как се справяте с липсата на близките ви хора - майки, бащи, баби и т.н.
Аз не съм се виждала с родителите си от 13 март и ако наистина се гласят ИП да продължи с месеци, как ще живеем без да се виждаме ?

Справяме се както обикновено. По фейстайм си бъбрим, сега малко по-често от обикновено. Живеем в чужбина и 1-2 пъти годишно обикновено се виждахме на живо с родители, братя, сестри, племенници. И това беше възможно благодарение на по-честото пътуване през граници, защото освен родителите, които са в България, останалите ни близки са пръснати по света. А подобни, и то по-чести прехвърляния през граници, не знам кога ще бъдат възможни пак....

# 4 874
Уважавам отговорни хора, които уважават здравето и живота на хората, за които носят отговорност като лидери и хора с влияние. Уважавам папата както и всички останали църкви, които взеха мерки, за да защитят това здраве и живот.
А не някакъв поп да ми обяснява пасивно-агресивно как било невъзможно в църква да се предаде зараза (в Южна Корея и на много друти места се разпространи точно така) и че ако хората не отидат на църква, господ щял да ни накаже и да ни удари още по-страшна епидемия (историята с шапа). Angry

Общи условия

Активация на акаунт