COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 649
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 055
Виждам реклами във фейса за фризьор/маникюр/масаж, кълнат се, че вземат предпазни мерки и канят клиентите да ги посещават, но дали това въобще е законно?

# 5 056
  • Bulgaria
zverino, не е точно така. Тези хора ако се заразят след това може да го пренесат на колегите си, съседите си и ако не спазват ограниченията за социална и физическа изолация и дистанция на още много хора.
Вие спазвайте дистанция. А иначе ако това, ако онова, много неща могат да станат на теория, ама могат и да не станат.

Как да спазваме дистанция като семейството ми работи с хора? Разчитаме на самосъзнанието на някой, който често няма такова.

# 5 057
По-добре да каже защо оряза още повече транспорта от днес, та да става още по--голяма гмеж. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/fandukova-zapovyada … o-pazarite-sofiya
В Милано направиха този ход с орязването на транспорта преди големия лок даун, уж да ограничат хората от придвижване. Беше грешка. Имаше все още твърде много хора, на които още се налагаше да ходят на работа и т.н. Натъпкаха се ден-два по метро и автобуси, а около две седмици след това статистиката на Милано рязко скочи и задмина Бергамо и Бреша.

# 5 058
  • на пъпа на Златията
Тези бързи тестове нали не са надеждни? Защо се успокояват, че има само няколко заразени полицаи? До скоро казваха, че хваща вируса чак на 10-11 ден, даже май имаше случаи и въобще нищо да не хваща. Те с тези тестове и медиците от СП тестват, толкова са ни реални резултатите.

Вече се обърках .
Значи тези тестове не хващат вируса а антителата .

Не ми са ясни нещата . ама щом има антитела  значи има зараза на която се отговаря с тия антитела.
А дали тези антитела ще са достатъчни  да се справят със заразата , един Господ знае .

То и аз като се порежа и не промия веднага раната и се струпват едни работници да се борят с  вирусите в раната .
Ако я промия   и прекъсна  и вируси и антитела  раната ще ми заздравее , ама ако не я промие тръгва по кръвта и може някъде да ми направи бели .
Та баш не ми е ясно това с ваксините .
Заразяват ме ,  с малко.
Имунната система ми се събужда и прави антитела . Ама като изчезене заразата тия антитела що остават?
Верно че си тренирам имунната система  , проверявам дали реагира , ама  Божа работа и докторите знаят .
Що мен като задъжително са ме имунизирали от ТБЦ  пък пак ме хвана  на 8 години така наречените  белодробни жлези - предтуберкулозна болест .
Що една бременна жена я хвана като изстина , та трябваше да я опаковат с някакви  опаковки да видят какво ства с дроба и?? Нали всички  са тренирали имунните си системи? ?

# 5 059
Утре сутрин статистиката и за 2019 ще бъде обявена от ген. Мутафчийски.
Според експертите епидемията не би се регистрирала значително в статистиката.

Информация/статистика/база данни 2000-2018:
Бюлетин "Смъртност по основни причини в Република България"
https://www.ncpha.government.bg/bg/2019-03-01-23-40-55/bulletin-deaths

Припомням миналата година заехме първото мястото на България в тази графа.
......
В процеса на търсене попаднах на много интересна информация от 2006 година, актуална към днешна дата.
Документът е приет с Постановление № 5 на Министерския съвет от 13.01.2006 г.

Национален план на Република България за готовност за грипна пандемияhttp://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=366

Този документ коментирал ли се е от държавниците?  Възможно е да съм пропуснала..

Отделете си време. Двете връзки са не пряко пряко свързани. Не е малък обема на четивата.
(Прощавайте, повтарям се, не съобразих първоначално че се засичам със следобедния лайф)

# 5 060
Виждам доста реклами във фейса за фризьор/маникюр/масаж, кълнат се, че вземат предпазни мерки и канят клиентите да ги посещават, но дали това въобще е законно?
Ми според една потребителка тук, ако се спазвало дистанция, нямало и проблем.

# 5 061
  • София
Виждам доста реклами във фейса за фризьор/маникюр/масаж, кълнат се, че вземат предпазни мерки и канят клиентите да ги посещават, но дали това въобще е законно?

Да, законно е, стига да спазват условията за хигиена и да пускат по един клиент.

# 5 062
  • София
zverino, не е точно така. Тези хора ако се заразят след това може да го пренесат на колегите си, съседите си и ако не спазват ограниченията за социална и физическа изолация и дистанция на още много хора.
Вие спазвайте дистанция. А иначе ако това, ако онова, много неща могат да станат на теория, ама могат и да не станат.
Не знам къде живееш, ама ето в трамвая и в метрото не може да се спазва дистанция, тумби ма..ли и всякакви люде си пътуват, къде ще избягаш?

# 5 063

Да, законно е, стига да спазват условията за хигиена и да пускат по един клиент.

Моята фризьорка такива строги мерки за хигиена от нейна страна и страна на клиентите е измислила, че и от Щабът ще и завидят Simple Smile

# 5 064
Дано любителите на апокалиптични картини имат пари за психолог после......
Някои мислят за апокалипсис, други се изживяват като Д. Маклауд, трети са се пуснали по течението, четвърти използват това време за себе си и т.н.
Кое ви дава право да се присмивате и да диагностицирате /едва ли не/ различно мислещите от вас?
От прочетеното съдя, че страха ви е значително по-голям, но противопоставяйки се на реалността, успявате да изглеждате по смели и над нещата в собствените си очи.
Някои хора са още във фазата на отрицание.

# 5 065

Как да спазваме дистанция като семейството ми работи с хора? Разчитаме на самосъзнанието на някой, който често няма такова.

МК, понякога си мисля как една пандемия накара хората да се замислят за начина, по който живеят.
Предполагам знаете, че болестотворни вируси и бактерии има всякакви и ако човек не го е осъзнавал, когато се разболее от примерно хепатит или СПИН, изведнъж го осъзнава.
Седнем ли да разсъждаваме за самосъзнанието, навлизаме в науката философия. А няма смисъл.
Извод - по-добре не го мисли толкова. Каквото Бог каже, това ще стане и никой няма да избегне съдбата си.

# 5 066
  • София

Ами бъдете реалисти. Не може да очаквате всички да мислят по един и същи начин и да правят едно и също, не сме роботи. И аз работя с хора, поемаш си риска и това е. Не чакаш някой да те пази, аз съм го приела. Ако толкова те е страх, спираш работа и така.

# 5 067
  • Пловдив
Само ако може, докато се тръби, че желанията на възрастните трябва да се уважават, да не се изкарват децата, изведени на разходка, средство за масово унищижение на тези възрастни. Спазвам си мерките, де, просто това двуличие ме дразни.
Рози, болки в гърлото и субфебрилитет не са причина за обаждане на 112. Иначе частните кабинети работят.

# 5 068
  • Street of Dreams
В случая индивидуализма не може да е от значение. Аз също много яростно си браня по принцип личните свободи, но сега не е времето за тях. Ако на един му се прави нещо той ще влияе на другите хора. Всеки трябва това да мисли. Отивайки някъде, примерно на църква по празник, където се очаква да има много хора рискуваш да се заразиш и съответно с това застрашаваш и доста други хора. Затова и маските бяха важни, за да се пазим едни други... Но така и много хора не го разбраха и обявиха, че маска ще сложат само ако са вече болни.
Отивайки на църква са застрашени само тези, които са решили да отидат и са си поели риска.

Ми не. Застрашени са роднините им, хората, които се оказват сред тях в супермаркета и всички други хора, които ще имат контакт с някои от пряко и косвено застрашените. Тоест абсолютно всички.

Мислех, че е ясно за всички.

# 5 069
България ще достигне пика на епидемията на 24 април, твърди американски научен институт"
Какъв пик, какви пет лева при статистики като българските! Направо смехория!
Kaкво не ти харесва на статистиката? Я виж как праволинейно върви - 28, 18, 28, 18, 28, 16, 25.... Joy Joy Joy

В тази тема толкова много и с толкова плам се чакаше първия заразен. Сега с още по-голям плам се жадуват камиони с ковчези. Вярно народа има нужда от малко въздух и слънце, защото здраво изтрещя.

България не е чудо невиждано. Десетки други държави имат данни сходни с нашите и десетки с по-малко заразени.
Ако така се стремяхме да достигнем Западна Европа по други показатели, ехеееей. Но не, ние не жадуваме за хубавото. Цял живот се стремим към лошото. И сега ни е яд, че пак сме "прецакани" и не сме като Англия и Франция... Joy

Общи условия

Активация на акаунт