COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 613
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 070
  • Варна
Скрит текст:
В случая индивидуализма не може да е от значение. Аз също много яростно си браня по принцип личните свободи, но сега не е времето за тях. Ако на един му се прави нещо той ще влияе на другите хора. Всеки трябва това да мисли. Отивайки някъде, примерно на църква по празник, където се очаква да има много хора рискуваш да се заразиш и съответно с това застрашаваш и доста други хора. Затова и маските бяха важни, за да се пазим едни други... Но така и много хора не го разбраха и обявиха, че маска ще сложат само ако са вече болни.
Отивайки на църква са застрашени само тези, които са решили да отидат и са си поели риска.

И които после ще застрашат още куп хора, които нямат вина за безстрашието на първите.

Колкото до "оставете възрастните да си правят, каквото решат, те си знаят... живяли са" и пр. Ние хубаво да ги оставим, ама повечето от тях разчитат на такива като нас - на средна възраст, не особено здрави, работещи, гледащи и невръстни деца. Като си действат както си решат и като донесат болестта у дома, каква е гаранцията, че ние няма да го изкараме по-зле от тях? И с по-лош изход.
Я си представете, даже и да живеят сами, ако бъдат изоставени на произвола, щото са си правили каквото искат, какво ще се помисли за близките им. После тях ще разпънем, че не са ги предпазили.
Изобщо тази теория с "оставете възрастните да живеят, както искат" има много пробойни.

# 5 071

Какво е това мърморене бре? Всеки прави, според разбиранията си. Ти като се пазиш, какво те интересуват другите. Взимаш си мерките и това е. Който е решил да ходи на църква за Великден ще отиде, защото така е преценил, той рискува, а не ти. Да не мислиш, че някой не е разбрал за прословутия вирус, всички знаят и си взимат решенията.

Изобщо за Великден не  стои в случая въпроса, а за друго. Що пък да не мърморя?
Да, пазя се и пак не съм добре , а не знам какво ми е.
Пък вие не се пазите и ви се струва, че сте богоизбрани. Ми няма такива да знаете.
Смирете се и се молете и не дърпайте съдбата, защото е трагично. Дори и да оцелеем повечето, може да сме увредени до живот, други ще загубим и тези от седмия ден на дивана ще пострадаме, точно заради такива дето си имат някакви мотиви и бунят хората, омаловажават нещата, създават точно те психозата за мен и лошото е, че им минава номера някъде. Фейсбук е пълен с такива хора и добре, че повечето се усещат вече, защото имат близки, познати, хора с които общуват в чужбина и знаят какво е да ги поставят на място. И все повече хора се усещат си мисля.

Иначе на всички ни се иска да излезем, да се разходим, да пътуваме, да седнем на кафе , до отидем за парцалка и зяй-пазар. На всички доходите ни намаляха или ще намалеят драстично, а някои нова работа ще търсят, бъдещето е неясно. На фона на всичко това има ..."къде са ми гащите", " кучето ми е ловно и ще тича 2 часа , помощ", " на възрастните им се атрофираха мускулите, нашите също, месеци няма да се оправим", " падна ми се късметче от кафенце днес на улицата, аз не съм от диванените тикви", ама айде моля....

Това е живата на хората, това е бъдещето ни, семействата ни, най-близките ни. Е и някой да ми се натресе с такива размисли, ами полудявам. Пък навън не гарантирам, все още се владея, ама... не се знае, ако се изостри обстановката какво ще става с хората и търпимостта им.

# 5 072
Съществува ли някакъв сайт с подробна информация и статистика например смъртни случаи по градове? Той Тесла хубаво прави сметки, но резултатите са за полицаи само от София, така че в сметките трябва да се включи само населението на София и съответно смъртните случаи в София. Пак ще са доста условни сметки, но все пак малко по-достоверни от предишните.

# 5 073
Президента се гъне яко и плюе по правителствените мерки, ама не дава друга визия.
Сега има гениалната идея да се извеждат хора по парковете един по един....Sweat Smile

# 5 074
Съществува ли някакъв сайт с подробна информация и статистика например смъртни случаи по градове? Той Тесла хубаво прави сметки, но резултатите са за полицаи само от София, така че в сметките трябва да се включи само населението на София и съответно смъртните случаи в София. Пак ще са доста условни сметки, но все пак малко по-достоверни от предишните.
Подробна информация или поне близка до реална никой не може да даде. Хората умират със синптоми за корона, но нямат направен тест. Пишат ги починали от друго.

# 5 075
Президента се гъне яко и плюе по правителствените мерки, ама не дава друга визия.
Сега има гениалната идея да се извеждат хора по парковете един по един....Sweat Smile
умник си е той, цяла концепция викаш има

# 5 076
  • София
Виждам доста реклами във фейса за фризьор/маникюр/масаж, кълнат се, че вземат предпазни мерки и канят клиентите да ги посещават, но дали това въобще е законно?
Ми според една потребителка тук, ако се спазвало дистанция, нямало и проблем.
И чудо голямо. Сега ще ви шокирам. Онзи ден ходих на фризьор. Който работи приема по един човек и това е.

# 5 077
И аз на маникюр, само по един човек в салона :Р

# 5 078
умник си е той, цяла концепция викаш има

Сега накрая рече, че неговата работа не е да дава конкретни идеи, а да критикува правителството.
И аз искам такава работаааа!!! Много ще съм добра, моля ви, изберете ме за президент, бите, плийз!

# 5 079
  • София
zverino, не е точно така. Тези хора ако се заразят след това може да го пренесат на колегите си, съседите си и ако не спазват ограниченията за социална и физическа изолация и дистанция на още много хора.
Вие спазвайте дистанция. А иначе ако това, ако онова, много неща могат да станат на теория, ама могат и да не станат.
Не знам къде живееш, ама ето в трамвая и в метрото не може да се спазва дистанция, тумби ма..ли и всякакви люде си пътуват, къде ще избягаш?
Пътувам с метрото до работа, обикновено сме 4-5 човека във вагона, даже и никой не кашля, поне аз не съм забелязала. Съвсем спокойно си пътувам да ти кажа. В автобусите се събират повече хора, но няма как , като те е страх не ползваш и това е.

# 5 080
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....

# 5 081
  • sofia
Рано е още за радост.А като гледам какво става по улиците ,направо се плаша.

# 5 082
  • Варна

Понеже този няма как да го слушам, благодаря за информацията.
Разсмя ме искрено.
Скрит текст:
Още едно доказателство, че никога не е бил обединител. Даже и разходките ни разделя.

И после пак ще обяснява как сме чели Евангелието, сигурно.
Изключително грозно е да се ползва всеки повод, независимо какъв е, за лични и политически цели от иначе надпартиен индивид.

Споделете предпазните мерки в салони за красота, моля.
Скрит текст:
Опасявам се, че ще се наложи да отида в някакъв момент и ми е интересно как действат другите. Всъщност педикюр ми е зора, но...

# 5 083
  • София
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....

А защо малки деца слънце не са виждали? Родители нямат ли да ги изведат?

# 5 084
  • тук-там
Нищо, де! Тъкмо фонд Пенсии да нарастне....
Но пък и погребенията сега в тесен кръг ги правят....  Ни на църква, ни без...

Общи условия

Активация на акаунт