COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 100
Абе не знам аз ли нещо не съм в ред, ама нищо такова не чувам да е казвал президента, като цитирани тук негови неща като например това:
Цитат
Президента се гъне яко и плюе по правителствените мерки, ама не дава друга визия.
Нищо вярно няма в това изказване, даде я другата визия и аз повече я харесвам от тази на правителството, и по отношение на икономическият и по отношение на здравният аспект от кризата. Т.като темата е за епидемията ще коментирам здравният аспект. Абсолютно съм за мерките в парковете да се вдигнат и там да се допускат хора с дете или спортуващи поединично, полицията вместо да обикаля парковете за да глобавя, да следи дали се спазват мерките за социална дистанция. В много по тежко засегнати от нас държави парковете са отворени за хората. Мерките трябва да са адекватни, аз не намирам за адекватно да са забранени при положението че чистият въздух и спорта повишават много повече имунитета, от стоенето вкъщи и на децата и на техните родители. Полицията вместо да следи за глоби да следи за социалната дистанция и в парковете да няма седянки но нищо не пречи да са отворени за родители с деца и за разхождащи се поединично.

# 5 101
  • Пловдив
Президента само веднъж се заех да го слушам и му се възхитих на способността да говори, без да казва нищо. Талант си е това голям. Това връзване на гащите, със спазването на социалната дистанция, взе да ми писва да го слушам. Дистанцирането от проблема и прехвърлянето на топката в полето на овцете.....После ще има, ама ние нали ви казахме да кихате на два метра един от друг.

# 5 102
Наистина протестите в Хонг Конг останаха в тъмното...
Ето ви въпроси за размисъл. Достатъчно ясно и най-вече логично. Обаче отговорите няма да ги чуете от телевизора.

http://www.budnaera.com/2007-01/2007-09-24_06.html

# 5 103
  • софия
Чак ме е срам да слушам този човек, който сме си избрали за президент.
Потресаващи изказвания. Дано после си прочете коментарите!

Аз се ядосах само като го слушах. За мен не даде точен отговор на почти никой въпрос, той си говори общи приказки.
В крайна сметка се оказва, че не всеки военен е читав.

# 5 104
  • Street of Dreams
Еей, толкова критики за Радев. Човекът няма никакви правомощия, а вие не спряхте да го критикувате. Не чух даже и 1/2 критики за Борисов. Наистина май има нещо в аурата.

Аурата няма нищо общо. Без да разбирам много от вътрешна политика на БГ, до сега Радев ми беше по-симпатичният политик. Ами, нищо не съм разбирала. Имам милион аргументи сега да виждам нещата обратно, нямат нищо общо с аурата на Кръстник на Борисов.

Няма да аргументирам, за д ане политизираме темата и да не се разделяме на лагери.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 19:14 от OnDiNe_

# 5 105
Ааа разбрах сега за какво се бориха революционерите, борците за свобода... Да може да идат на фризьор и маникюр, пък ако може и кафенце по пътя натам. Мъка. Ми... Какво да кажа. Отидете си запалете и свещ в църквата, той Господ нали е българин - за вас няма да има Ковид тая година. Ние ще го изболедуваме вместо вас, хайде от нас да мине.
Ама аз не се боря за това си право, аз го имам. Имам право да отида на маникюр при маникюристката, която има право да работи. А по пътя имам право да си купя кафе от павилиончето, което има право да работи и има право да ми продаде кафенце. С късметче. А в църква ще отида ако и когато аз преценя, това не го определяте вие.

Белята - влиза се по един в салона, аз даже като паркирах написах във фейсбук на маникюристката да ми драсне когато излезе предния клиент. Само двете, с маски.

# 5 106
Чак ме е срам да слушам този човек, който сме си избрали за президент.
Потресаващи изказвания. Дано после си прочете коментарите!
Абсолютно! Сигурна бях, че ще е наопаки. Народа да отиде на църква, но отвън да стои.....

# 5 107
Рози, болки в гърлото и субфебрилитет не са причина за обаждане на 112. Иначе частните кабинети работят.
Предвид ситуацията, в едно такова съмнително състояние към кого да се ориентираме - пулмолог, УНГ, инфекционист ....
Изключваме ЛЛ, не вдига, не можем да се свържем, за да получим съвет.

# 5 108
Ето ви въпроси за размисъл. Достатъчно ясно и най-вече логично. Обаче отговорите няма да ги чуете от телевизора.

Дайте да размислим тогава. Според данни на НСИ, икономически активното население е 3 363 000 души. 40 000 безработни са точно 1,18% от него. За 2019г., безработицата в страната е 4,2%, за 2018г. 5,2%, за 2017г., безработицата е над 6%. Та в момента има толкова безработни, колкото са били през 2018г., и по-малко от тези през 2017г., когато не помня някой да е пискал, че умира от глад.

# 5 109
Много си е конструктивен даже Радев. Изпуснах началото, ще го търся после на запис. Хванах го от там, където каза, че никой не го е уведомил когато се свикаха в нощта, в която обявиха, че са решили да въведем ИП. Е браво, щом смятат, че президентът от телевизора трябва да научи за това...

# 5 110
Вие добре ли сте? Ходили на маникюр и на фризьор. От първа необходимост. Малки деца слънце не са виждали, освен от прозореца. Големи хора....
Кой им е виновен ,че си превръщат децата в затворници ,така само ще ги изнежат какво им пречи да ги разходят.?Честно излагате се,чак пък толкова страх!

# 5 111
  • София

Ами за обявяване на грипна епидемия трябва да има 250 човека минимум болни на 10 000. Сега на 2-3 болни на 7 000 000 юруш ИП

# 5 112
  • София
Изобщо не са ме търсили от МВР заради коронавируса Blush . Брат ми си е загубил портфейла. Някакво момче го е намерило и го е занесло в полицията. От там са му звъннали и не си е вдигнал телефона. И явно са звъннали на мен. Но като и аз не съм вдигнала, са звъннали на другия ми брат.
Сори за офтопика, но да пиша за развоя.
Оиашавихме се с този коронавирус вече Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 5 113
Чух президента да задава въпрос свързан с моя публикация две страници по назад. Нямам отношение в споровете им, но се запознах с инфото от документа  и ми стана чудно какъв е случая..Явно не е имало каквото и да е обсъждане...

Ето:
Национален план на Република България за готовност за грипна пандемия.
http://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=366

# 5 114
  • Bulgaria
За мен отношението на Борисов към Радев е много по-грозно. Грозни нападки, което не отговаря на един министър-председател. Интерпретира нещата, така както му е удобно и ги поднася с типичния си стил на изказ, който е лесносмилаем за широката публика, само и само да го оплюе. Явно хората му вярват.

Общи условия

Активация на акаунт