COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 786
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 235
  • София
Премиерът ще посети църква на Великден. Но призова други да не ходят. Какъв пример дава?
Депутати се тестват два пъти, убеждавайки ни в ненадеждността им. Същевременно цял град, под карантина още не е тестван. Тази фактология дава размисъл за нивото на " демокрация" и грижата за простосмъртните. Партийците винаги са с привилегии.
Примера няма да ходи на църква. Това каза, за да даде личен пример.
Някой четат като дявола Евангелието.

# 5 236
  • софия
Премиерът ще посети църква на Великден. Но призова други да не ходят. Какъв пример дава?
Депутати се тестват два пъти, убеждавайки ни в ненадеждността им. Същевременно цял град, под карантина още не е тестван. Тази фактология дава размисъл за нивото на " демокрация" и грижата за простосмъртните. Партийците винаги са с привилегии.

В последния брифинг каза изрично, че няма да я посети.

# 5 237
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Така, направих си труда да извадя смъртните случаи само за София - 16. А сега малко (наистина много условни) сметки.
След като в най-рисковата група сред полицаите в София 0,7% са се срещнали с вируса, нека предположим, че за всички жители на София този процент е 0,1%.
Първо заразените полицаи са близо 1%, не 0,7%, второ ти правилно се сети че за да изкараш смъртността висока трябва да изкараш полицаите че имат 10 пъти по висок риск от заразяване, ако си права аз те питам защо болниците не са заляти от болни полицаи след като според теб при тях риска от заразяване е 10 пъти по висок.

Според мен те повече от 2 пъти по рискови не са. В противен случай от полицаи по болниците нямаше да има място за лечение на останалата популация. Прилагаме процента 0,5% към населението на София и се получава съвсем различна картина от тази която рисуваш с доста математическа гимнастика и неверни данни а именно 10 000 заразени и 16 починали, което прави смъртност към днешна 0,16%, а от грип смъртността е 0,1%. Да по висока е от грипа ама не е тоя апокалипсис и смъртна присъда която се представя по медиите че стигне ли до теб вируса си с единият крак в гроба.

По твоята логика и медиците не са повече от 2 пъти рискови от средностатистическия човек, иначе нямаше да има място от болни медици и персонал по болниците (как го изчисли това не стана ясно). Просто ти си нагласяш сметки както ти падне, а логиката ти е без коментар. Моите сметки ги сравних с официалните математически модели. А ти съвсем очаквано накрая стигна до it's just the flu bro. Ами аз се отказвам от по нататъшни спорове, всеки да си вярва в каквото си иска, но да очакваш на базата на криви сметки да се вдигат мерки, просто няма как да стане.
Лили тоя спор, в който ти твърдиш че полицаите са със 10 пъти по висок риск от заразяване а аз че е 2 пъти по висок, защото това е разковничето на спора и от него зависи колко е истинската смъртност, ще го решим като направим същото с популацията, една представителна извадка на населението на София и да видим колко са имали среща с вируса. Ама ще си промениш ли позицията тогава. Аз например нямам проблем да кажа че съм бъркал в самото начало на темата че смъртността е много висока, за който си спомня твърдях че е 60% в самото начало в Китай на базата на починали/излекувани, ама тогава не знаех много неща за вируса които сега знам. И не ми е проблем да кажа че съм грешал тогава твърдейки че това чудо има смъртност близка до Ебола а сега да твърдя че тя е близка до грип, защото това показват данните а в математиката няма емоция. Това са данните. Аз сега много искам да се направи такава представителна извадка и за населението. Защото тя ще реши нашият спор, колко е смъртоносно това чудо.

# 5 238
Прехвърли новините от 2009. Имало е лекарства (макар и изчерпани в аптеките) с които да се третира, ваксина също.

# 5 239
  • Варна
Напротив. Каза, че ходи всяка година и посочи манастира.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 22:03 от Viviana91

# 5 240
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.

Ми немските вирусолози и педиатри не ни казват да си държим децата под ключ. Даже разходките са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Ма де да знам, може нищо да не разбират от физиология, медицина, биология и т.н. Пък и аз нищо не разбирам от неща, които съм учила, дааа...  Вие знаете по-добре от всички, съгласна съм! Мир! Flowers Hibiscus
ООо не “ние” не знаем🤣.
Сега ще сравняваме коя нация знае повече ли?🤣🤣
Мен лично не ме засяга какво сте учила , свят голям,”интернет голям”😈.
Всички сте професори тук👍.
Но нека говорим само за факти в случая. В Испания или Италия, има ли епидемия от болни деца защото са стояли в къщите си?
Отговора го знаете.

Не, няма още, но ще има. И аз това казвам: тук са от професор нагоре,всичко знаят по-добре от лекари, вирусолози и епидемиолози. Но всеки си носи последствията, лошото е, че в този случай ще пострадат невинни хора. Толкова по темата.

# 5 241
  • София
Напротив. Каза ,че ходи всяка година и посочи манастира.
Да, когато е ходил други години.

# 5 242
  • София
Следя във фейсбук Борис Акунин, писателя. Той споделя, че е преболедувал от Коронавируса. В резюме разказва следното: Разболял се е в петък 13-ти /март/. Жена му също се е разболяла, но го е изкарала леко, за 2-3 дни, с главоболие, 1 ден температура и липса на обоняние. Той е боледувал по- дълго, с по-висока температура, описва го като гаден грип. Чак на 11 ден му били предписан антибиотик. Сега Акунин се е възстановил и четеше онлайн началото на новия си роман. Обещава да се запише като доброволец, за да помага на нуждаещи се, да пазарува, да разхожда кучета и т.н. Призовава, да се успокоим, да не споделяме всички ужаси, които срещнем в интернет, да примем, че епидемията е стимул да си оказваме взаимопомощ и да бъдем по - организирани. Да отбележа само, че Акунин живее във Великобритания.
Скрит текст:
Akunin Chkhartishvili
27 март в 14:02 ч. ·
Странное занятие - рассказывать, как болеешь гриппом, но так много народу боится этого чертова коронавируса, а отболевших им пока так немного, что я решил поделиться этим личным опытом.
Заболел я в середине дня в пятницу 13-го. (Кто читал мой пост, написанный тем утром, оценит юмор).
Собственно, заболели мы оба, я и жена. Но у нее была форма совсем легкая: день небольшой температуры, потом два дня головной боли и еще начисто пропало обоняние (есть там такой симптом).
У меня форма средней тяжести. Это как паршивый затяжной грипп с высокой температурой. Разница в том, что улучшения не происходит. Температура доползает до 39, сбиваешь ее парацетамолом. Завтра опять. И опять. И опять. Этим «днем сурка» я наслаждался дней десять. Лежал дома, слушал аудиокниги. Знал, что опасаться нужно только проблем с дыханием - в этом случае приедет «скорая». Проблем с дыханием не возникало, поэтому настроение было злобное, но спокойное.
Мне не повезло, что я был из ранних, и в первые дни болезни никакого лечения еще не было. На одиннадцатый день наконец появился врач с успешным опытом и прописал мне курс антибиотиков. Ну и постепенно стало лучше. Вот, собственно, весь рассказ.
Появились и другие методы. Они пока экспериментальные, но многим помогают. В общем, чем позже заболеете, тем легче будет вас вылечить – в этом главный смысл соблюдения карантина. Но сами никаких антибиотиков и тем более гидроксихлорохин без назначения врача, конечно, не принимайте.
Больше всего меня беспокоит не вирус, а психоз вокруг него. Пожалуйста, не запугивайте себя. Это очень опасно. Не постите всякие ужасы, которыми переполнен интернет. Все эти «фотографии легких, пораженных коронавирусом», «гробы в Бергамо», описания ужасов одинокой смерти и т.п. Подумайте о том, сколько вокруг впечатлительных, мнительных, нервных людей. Психоз и самовнушение – вот сейчас главная опасность.
Будьте осторожны, ведите себя ответственно, но не паникуйте. И помогайте тем, кто в самоизоляции. Особенно старым и больным. В Англии сейчас проходит кампания по интернет-рекрутированию волонтеров: кто может сходить за продуктами, погулять с собакой и т.п. Записываются сотни тысяч людей. Особенный спрос на тех, кто уже переболел. Когда я сделаю тест, подтверждающий иммунитет (тест должен появиться на следующей неделе), тоже обязательно зарегистрируюсь. Буду гулять с собаками, плохо ли.
В общем, дышите ровно. Время работает на нас. Общество и медицина быстро мобилизуются. Давайте рассматривать эту эпидемию как стимул для развития взаимовыручки и организованности. Мы все тут по одну линию фронта, а такое нечасто бывает.

# 5 243
  • софия
Viviana91, той каза че предишни години е ходил винаги на Великден, каза и къде, но каза и че тази година няма да ходи и призова и хората да не ходят,ако не им е крайно необходимо.

# 5 244
Някой зне ли какво точно е демокрация? Без да я тъсите онлайн.

# 5 245
  • Варна
В "оплакваческата " тема, една потребителка е публикувала от фейсбук, разказ на жена , боледувала от коронавирус. Скоро и в тази тема беше публикуван подобен разказ. Общо взето, никой не помага на тези хора, всеки се спасява сам. Самата болест не знам колко е страшна, но това безхаберие и празно говорене от телевизора на всеки брифинг, е .

# 5 246
  • София
Toва, ако е от достоверен сайт, значи ... нещата вървят на странен порядък (малко на Мангъровия "мяза"). По-запознатите да кажат може ли да се вярва на този източник, споделя ли се в Германия тази теза:
https://www.tagesschau.de/inland/corona-entwicklung-interview-10 … cFOivnoqYwQ_uXbss
„...Настоящото масово ограничение за контакт означава, че значително по-малко хора се заразяват. Това е добре засега. Тъй като в края на краищата броят на новите инфекции нараства експоненциално, това означава, че здравната ни система би била напълно затрупана в рамките на много кратко време.

Проблемът е, че ако спрем инфекциите, едва ли някой ще придобие имунитет. От епидемиологична гледна точка, обаче, вероятно имаме нужда от около две трети от имунитет сред населението или малко повече, за да държим дългосрочно епидемията под контрол...

tagesschau.de: Значи сегашното избягване на контакти не е от полза в борбата с епидемията?

Айхнер: Печелим време, но настоящото избягване на контакти само отлага проблема. Ако се върнем към нормалния живот след няколко седмици, без да изградим значителен имунитет в населението, ще бъдем точно в същия момент, в който бяхме преди.

Резултатът: същото развитие ще започне отново: един заразен човек заразява още три. Тези три отново, това са девет. И за кратко време кривата отново нараства експоненциално. Така че просто спечелихме време. Но не изравнихме кривата, а я изместихме.

tagesschau.de: Какво би станало, ако ограниченията за контакт бъдат продължени?

Айхнер: Тогава избутваме епидемичната вълна пред себе си. А обществото едва ли ще може да поддържа това за много дълъг период от време. Поне не, докато има ваксина.

tagesschau.de: Ами ако ограниченията за контакт бъдат облекчени само малко, но не напълно премахнати? Например, като отворите отново училищата и детските центрове, но все още оставяте затворени ресторанти и барове.

Айхнер: Предполагам, че в момента избягваме много голяма част от контактите. Да речем, че започнем да избягваме само 50% от контактите си, тогава един заразен човек все още ще заразава повече от един друг човек. Броят на случаите ще нарасне отново. Кривата тогава би била по-лесна за справяне. Но също така ще се птнеме много време, докато числата най-накрая намалят.

Ако го поставите в симулатора, отнема около седем месеца взето ит днес, докато епидемията бъде сравнително овладяна. Това би било ужасно и съпътстващите щети в обществото и икономиката биха били толкова големи, че трябва да си помислите: Искате ли това изобщо?

tagesschau.de: Каква би била алтернативата?

Айхнер: За да се постигне по-бързо ниво на имунитет в обществото, контактите ще трябва да бъдат разрешени отново, докато броят на инфекциите отново не се увеличи до такава степен, че да стане социално и за здравната система почти нетърпим. Тогава, когато вълната на инфекцията е в разгара си, човек би трябвало да се намеси отново и да прекъсне контактите, може би дори повече от сега.

Тази вълна вече няма да бъде спряна изцяло. Това обаче ще бъде значително по-плоско и дълго, защото дотогава допълнителният брой инфекции би увеличил имунитета. Обновената интервенция ще трябва да бъде продължена, докато ситуацията отново стане социално приемлива.

Ако имунитетът сред населението все още не е достатъчен, броят на случаите ще нарасне отново и ще дойде нова вълна. И така, докато приблизително две трети от хората не си изградят имунитет.”

# 5 247
Изрично каза, че няма да ходи тази година, ББ.
Не знам какво слушате вие.
Винаги е ходил, но тази година няма да ходи.

# 5 248
Брей Мария. Тези смели шведи няма на лекуват хора над 80. Смели ли е точната дума не знам.
Аз не приемам себе си като мишка в дупка 🤣 Знам, че ако има нещо да се случи, то идва. И в пещера да влезеш и да я залееш със спирт. Стоя си изнервена в панела и гледам какво се случва. На никой не се възхищавам, времето ще да даде отговори. Сега е твърде рано.

# 5 249
@Ronald
По принцип е прав.
Но той не знае съществуващият вече брой на оздравелите и нивото на общественият имунитет.
Понеже епидемията е най-малко от Септември-Октомври 2019.
Също, не знае броят на хората, ОТ ТАЗИ, сегашната Януари-Април криза, които имат вече имунитет, БЕЗ да са имали и минимални симптоми.
Сигурното? ...отваряш по-малко вратата, и гледаш, какво чудовище те чака на вратата- прилеп, или три мъжки лъва, в разцвета на силите. В зависимост от врага- и действаш.
Проблемите решавам по реда на постъпването им.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 21:17 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт