COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 444
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 5 325
  • Мадрид / София
Ангела, мислиш ли?
Тай, има има
Пак да попитам,  какъв е стадният имунитет в проценти, в Хубей, респ. Хуан.
Има ли данни ? Обобщени.
Само знам, че имунитета не е сигурен и има предположения за нова вълна, ако се отпусне много края.
Мисля, да, предвид неяснотите около вируса до момента. По-нататък може да стане ясно дали действа или не.

# 5 326
Апропо, моят фризьор ми се обади, че вече работел - ама инкогнито, от вкъщи си (не успя да ми отговори Защо, след като не е забранено в студиото), и каза, че през някои ще събира по 5-6 клиенти Един след друг и ще ни стриже. Ми не, мерси. В студиото, ако прави дезинфекция и носи маска той, както и клиентите, ще ми е по-спокойно.

Обяснявам, ако вчера минат петима през него и един от тях е с ковид, много вероятно е той да го гепи от него и да го предаде на всички клиенти в утрешния или в някой следващ ден.
Ясно ли се изразих?
Никога не е достатъчно ясно, защото въпросните хора не желаят да разберат, не е проблема че не могат. Излишно е всякакво обяснение. Три седмици крясъци в темата, а накрая се оказа че и без това то всичко си работело и на никой не му било спряно свободното движение към салона, кафенето и т.н. Само не се разбра защо похабиха толкова енергия да протестират за потъпканите си свободи.

# 5 327
Малко статистика от Швеция, както знаете тук децата си ходят на детска градина и училище до 9 клас.

Брой заразени деца по възраст:

0 - 9 години - 53

10 - 19 години - 153

Брой деца в интензивното: само едно бебе

0 - 9 години - 1 (бебе в Упсала, родено недоносено през януари, стояло в болницата допреди две седмици, изписано, след което заразено с ковид-19 и пак постъпило в болница преди четири дни. На респиратор е, справяло се добре предвид ситуацията, в стабилно състояние)
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/spadbarn-har-corona-va … tor-pa-akademiska

10 - 19 години - 0

https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa
Децата не са "любимата" възрастова група.
Шведските "социалисти" дано да подават правилна обща статистика.
Моите данни говорят за +693 нови, и +114 починали (общо-809 починали).
Следователно-епидемията пълзи.
Следователно, да не ни пъхат бройка на деца, която, така или иначе, не е показателна. С цел да хвърлят "прах в очите".

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:52 от Birdie

# 5 328
  • Мадрид / София
Карантината е от 14 дни, а може и повече и служи за проявяване на симптомите и съответно взимане на мерки.
В България, карантина е личната отговорност на индивида към околните. Да, някои хора не се прибират в домовете си 14 дни и се изолират от света, други обикалят родата, съседите, приятелите и то 14 дни минали, а симптомите се появяват при някоя баба.
Имах предвид карантина на влизащите пътници, идващи от други страни.

# 5 329
Малко достоверни, а не статистически данни за две държави със сходно население и брой заразени. Но с разлика 10 пъти в броя на починалите...
Да, ще кажете, че израелците тестват до дупка, докато шведите изобщо не тестват. Но това определя броя на заразените, а не на починалите. А там разликата е цели десет пъти!

И още нещо, по повод защитаващи те събиранията в църкви сега - от къде е пламнало източна Франция, Щвейцария и малко около тях - отново от църковна сбирка! Не е само нета, това ми го каза мой близък, който от много години живее във Франция.
https://btvnovinite.bg/svetut/kak-bogomolci-predizvikaha-vzriv-o … vav-francija.html

# 5 330
Дори и ултравиолетовите лъчи и други подобни не спират гадинката. За пример: пак топлите страни.

Разгледай добре графиките и основните данни на топлите страни. Аз намирам очевадна разлика.

# 5 331
Абсолютно е прав мъжът ти, Фенрис. Какво е това сноване насам-натам? Дай сега да оправим сезонните работници, после туризЪма и за какво са всички мерки? Ще се върнем в изходна позиция целокупно цялата Европа!

Точно това каза и той. Ще се успокоят хората, че е минала бурята и пак ще избухне, тихо и незабележимо и с по-голяма сила. Много държави бяха подготвени, защото видяха как се развиват нещата в Италия, която не бе подготвена. Което несъмнено допринася за по-малкото разпространение в страните, които рано въведоха мерки. Но наесен, когато паниката ще е затихнала и повечето ще са забравили пролетта, като нищо ще стане пак мазало. И в Китай 63 регистрирани нови случая заразени само днес и то всички били завърнали се от чужбина и донесли армаган в дробовете си. Ще си се разнася през границите вируса напред-назад, докато не се изпоразболеят достатъчно хора, че да няма достатъчно нови носители. Или не мутира отново, разбира се.

# 5 332
  • Mediterraneo
А при нас пръскат и то много мащабно- като почнеш от входовете на сградите, през автобусни спирки, до вътре в самите магазини( последно в Карефур видях). Пръскат с разтвор на белина, нямам източник, просто на това мирише, а миризмата на белина няма как да я сбъркаш.

# 5 333
Цитат
Тайничке, ти от какво не си доволна от мерките на правителството. Ай да си дойдем на темата, без боковистки и антибоковистки подмятанки.
Цитат
Да се саботират мерките на правителството, които дотук дават резултат, като се вадят Вивианини спекулации , е грозно.
Цитат
В случая става дума за здравето и оцеляването на нацията.
Не можах да не се сдържа да не го коментирам това защото се сещам кой го е писал и каква позиция имаше относно мерките в началото, та даже тогава ти се накарах за позицията и как може начетен и интелигентен човек като юрист да мисли така. Освен че Радев НЕ призовава към неспазване на мерките както вие пишещите опорките на властта както правилно някой те репликира внушавате, не мога да разбера защо Радев ви е проблема и ви е проблем посещаването на паркове. Какъв ви е проблема полицаите вместо да ги обикалят за да глобяват, да обикалят и да следят за реда и социалната дистанция в тях и да се позволи на родител с дете да ходи там а не само на човек с куче. Аз искам някой да ми отговори, (може и ти след като кажеш дали сега уважаваш мерките на правителството, защото преди не ги уважаваше и се възмущаваше че се затварят фризьорски салони и ще ходиш като клошар) какъв е епидемиологичният смисъл парковете да са затворени за майки с деца, и за спортуващи поединично. Слънцето и чистият въздух повишават имунитета. Няма никакъв епидемиологичен смисъл скачането срещу Радев и поредните обвинения че иска да убива хора като саботира мерките. Аман от глупости и при това идващи от хора които доскоро се терзаеха за фризьорският си салон.

Цитат
Има ли легална дефиниция за "струпване на хора".
Сутринта ходих при фризьорката, някой подал сигнал до районното, та идвала полиция. А тази жена нас чака, още от предни  години не съм виждала в салона и чакащи хора. Вътре няма нито маникююристка, нито козметичка. Мизерниците вече използват карантината. Аман от завистивци.

Цитат
Анди , отговарям ти, защото наистина ми идва в повече тази истерия. Карантината не значи да се занемариш и да ходиш като клошар, заради извънредни мерки. Значи , аз съм адвокат. Хич не ми се ходи по съдилищата. Обаче заседанията продължават. Тези хора, към които съм поела ангажимент, независимо от заповедите на Висшия съдебен съвет , са на заседания . Имам нужда от фризьор,. Веднъж на два месеца. Ако фризьорката спазва предписанията, къде е проблемът.
Това са твои цитати ама не мога да дам директна препратка че са твои т.като старата тема е заключена. И аз те питам какъв е проблемът хората да посещават паркове ако спазват предписанията с които ще се отворят. Защото за мен има голям епидемиологичен смисъл фризьорските салони да са затворени, защото говорим за закрито пространство и хора намиращи се близо един до друг в голям период от време, но не намирам никакъв епидемиологичен смисъл парковете да са затворени за хора с деца и спортуване поединично.

# 5 334
При нас Меркел каза, че няма да бърза и след Великден с разхлабване на сегашните мерки, така я бил посъветвал шефа  на Р.К. институт, обаче се наблюдавало спад в числата на заразени.

# 5 335
Вируса ли?
Ангела, мислиш ли?
Тай, има има
Пак да попитам,  какъв е стадният имунитет в проценти, в Хубей, респ. Хуан.
Има ли данни ? Обобщени.
Само знам, че имунитета не е сигурен и има предположения за нова вълна, ако се отпусне много края.
Мисля, да, предвид неяснотите около вируса до момента. По-нататък може да стане ясно дали действа или не.

# 5 336
24/7 карантина в това време ще причини повече вреди отколкото ползи. Просто хората трябва да имат съвестта да пазят дистанция.Публичните места , в които се събират много хора накуп подкрепям да бъдат затворени. Но по улиците и градинките да се движиш/не да се застояваш/ е за мен задължително.
Днес ММ ме замъкна в кауфланд....еми имаше минимум 60 човека - клиенти и персонал- вътре...и никой никакъв зор не си даваше.
Значи в супера може , навън на въздух - не. Добре че бяхме влезли за 2 определни неща и се изнесохме под 5 минути.
Аз винаги съм мразела и съм влизала в много конфликти с чакащи на опашката на каса - буквално на главата ти се качват, че нали....така по-бързо ще стане. Дано поне този балкански навик остане в миналото.

# 5 337
  • Mediterraneo
БоДжо напуска интензивното.

# 5 338
  • Germany
Певицата Пинк и тригодишният и син са били болни от Ковид19. Здрави са сега, след два отрицателни теста.

“Все повече и повече хора се заразяват с Covid-19 и страдат от грипоподобни симптоми, които в някои случаи могат да доведат до смърт.  P! Nk също разбра, че Ковид19 не трябва да се приема леко и в началото на април 2020 г. призна, че тя не само е тествана положително, но и тригодишния си син.  „Много нощи плачех и никога не съм се молил толкова много в живота си.  Смешно е, но в един момент си мислех, че са ни обещали, че нашите деца ще са добре.  Не е гарантирано.  Няма човек, който да е в безопасност от това.  Джеймсън беше наистина, наистина болен.  Водя дневник за симптомите му през последните три седмици, и моите също.  Три седмици по-късно той още има температура 37,8 ° C.  Беше като пътуване с влакче за двама ни.  Кери и Уилоу обаче бяха добре  ”, обясни певицата във видеото в Instagram с приятеля си Джен Пастилов.

„Стана наистина, наистина страшно, не искам да лъжа.  В началото чувахме само: „Всички деца и хората под  65-годишна възраст не са засегнати.“ Да, аз имам астма, но Джеймсън, той е на три, той е напълно здрав.
“ Но той беше наистина, наистина болен и беше страшно ", добави P! Nk, казвайки, че докато тя е" изложена на риск "с" лошата си астма ", синът й е" напълно здрав ".
 Певицата публикува в Инстаграм: "Преди две седмици тригодишният ми син Джеймсън и аз показахме симптоми на Covid-19.  […] Бяхме тествани отново и за щастие сега сме отрицателни.  […] Това е абсолютен фарс и провалът на нашето правителство да не направи тестовете по-широко достъпни.  Това заболяване е сериозно и истинско.  Хората трябва да знаят, че болестта засяга млади и стари, здрави и болни, богати и бедни и трябва да направим тестове безплатни и по-достъпни, за да защитим децата си, семействата си, приятелите и нашите общности. "

# 5 339
  • Пловдив
Полицаите ги тестваха с бързи тестове, депутати и медицински персонал са тествани с pcr. Та полицаите не са ощетили никого. Ползват ги за опитни зайчета с тестове от дарения.
Хора със симптоми трябва да се тестват с pcr.

Общи условия

Активация на акаунт