COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 430
  • София
както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

За 60% не знам, но и аз първончално смятах смъртността за много по-висока, отколкото се оказа, че реално е, гледайки данните на Южна Корея, Германия, сега Швеция.
Не се оправдавай, Тесла, да си променяш мнението спрямо новите си знания и реалната ситуация е признак на интелигентност. Само глупаците като се заловят за някоя идея, например че иде чумата, си я отстояват до дупка, ако ще не лекари и статистики, ами сам дядо Боже да им проговори.

# 5 431
Скрит текст:
Ако си сложиш на слънце дрехите за три часа, умират всякакви буби. Би трябвало и тая гад да погине от слънцето.
Освен това доц. Попов каза в едно интервю , че той досега епидемия от такъв тип през лятото не е виждал и не вярва да има. А аз му вярвам 😉
Това ако е така защо в Египет, Саудитска Арабия, Либия, Кувейт, Кения има вирус? Доста пъти питах този въпрос, но никой не можа да ми отговори. Друг тип коронавирус - МЕРС - до края на миналата година беше само в близкия изток, защо? Ако това е истина как е възможно да има вируси в тези страни? Защо имаше Ебола в Африка, щом малко слънчице убива всякакви вируси?

В момента в Кайро температурите са пролетни - 17-20 градуса.
Никъде не е горещо все още в северното полукълбо.
В Кувейт през деня е 30-34 градуса. В Коста Рика също в някои градове стига и 38 градуса. В Нигерия също температурите повечето дни около 37 градуса. Там пак си има вирус.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:27 от Не се сърди, човече

# 5 432
Мен повече ме притеснява Турция. Нещата там май ескалират.

# 5 433
За 60% не знам, но и аз първончално смятах смъртността за много по-висока, отколкото се оказа, че реално е, гледайки данните на Южна Корея, Германия, сега Швеция.
Не се оправдавай, Тесла, да си променяш мнението спрямо новите си знания и реалната ситуация е признак на интелигентност. Само глупаците като се заловят за някоя идея, например че иде чумата, си я отстояват до дупка, ако ще не лекари и статистики, ами сам дядо Боже да им проговори.
Интересно, тогава експертите казваха същият процент, който казват сега. Ще рече човек че могат да анализират данните по-добре от вас. Ама нищо де, анализирайте си, чумата не иде. Пък какво казват експертите че идва гледам пак ще ви е по-малко интересно от вашите си сметки. Този път поне са само с 10пъти отклонение от официалните.

# 5 434
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако си сложиш на слънце дрехите за три часа, умират всякакви буби. Би трябвало и тая гад да погине от слънцето.
Освен това доц. Попов каза в едно интервю , че той досега епидемия от такъв тип през лятото не е виждал и не вярва да има. А аз му вярвам 😉
Скрит текст:
Това ако е така защо в Египет, Саудитска Арабия, Либия, Кувейт, Кения има вирус? Доста пъти питах този въпрос, но никой не можа да ми отговори. Друг тип коронавирус - МЕРС - до края на миналата година беше само в близкия изток, защо? Ако това е истина как е възможно да има вируси в тези страни? Защо имаше Ебола в Африка, щом малко слънчице убива всякакви вируси?

В Кувейт през деня е 30-34 градуса. В Коста Рика също в някои градове стига и 38 градуса. В Нигерия също температурите повечето дни около 37 градуса. Там пак си има вирус.
Е, има има, колко да има? 200 случая в Нигерия и ако се погледне по-отблизо ще се окаже, че са на чужденци. Така като им гледам таблицата, вече са минали "пика". Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:30 от Не се сърди, човече

# 5 435
Alexandria*... Ъъъм, ма то ваксините си минават тестове върху хора, преди да ги одобрят за масова употреба. Демек няма да си ти "опитното свинче". В крайна сметка затова толкова време (година и половина - две) отнема пускането на ваксина на пазара

# 5 436
  • В.Търново

https://www.ventusky.com/?p=43;-7;1&l=temperature-2m&t=20200409/2100

Например в Лос Анджелис, Бразилия, Мексико, Индия е топло, но вирусчето си върлува.Въобще и дума не може да стане, че температурата ще убие вируса.Много пъти ми се е случвало да ме хваща вирус с болно гърло и сополи през лятото, когато е 30-40 градуса.

# 5 437
  • София
Вирусът не изчезва с топлото време, просто не се разпространява толкова бързо и агресивно. И заради слънчевата светлина, и защото (нормалните) хора в топло време са навън, не се тъпчат целодневно в задушни, затворени помещения.
Грипът също не се дематериализира през лятото, още по-малко пък трайно изчезва от лицето на земята, просто няма епидемичен характер.
NCov19 е различен тип вирус, но също се предава по въздушно-капков път, така е логично да очакваме (без да сме сигурни) сходно поведение.

# 5 438
Цитат
Вируса няма да изчезне заради високи температури, защото той умира при 60 градуса, дотогава си вирее. Това което се случва при високи температури или по точно през лятото когато има повече слънце е че лъчите му деформират израстъците с които отключва рецепторите АСЕ 2 т.е. губи способноста си да заразява. Затова се препоръчва дрехи да се оставят на слънце, това няма да убие вируса освен ако не се загреят до 60 градуса но ще намалят способността му да заразява.

# 5 439
  • София
Мангъров многократно повтори, че не високите температури убиват вируса, а това, че когато е топло, хората са на открито. Скупчването на много хора в затворени помещения е най-голямата предпоставка за разпространението на вирусите.

# 5 440
С тези 4000 бройки кой ни дезинформация?
Питам защото утре ще се чете статистика за добро утро. .
Годишен регистър на смъртност от Грип и Свински Грип, сборува ли се в обща графа?  Във връзка с едни 4000 случая от 2009 които се появиха в коментари.
Мисля, че свинският грип си има отделна графа. Не е такава звезда като короната, но май го броиха отделно. Но и той можеше лесно да се сбърка с обикновен грип.

# 5 441
Малко е странно, когато сравнявате по-северна и по-южна страна. Хората в Германия, Холандия, Швеция, Дания, Норвегия са доста по-здрави ( с което не казвам, че в Испания или Италия са кекави, просто са по-лежерни хората, транкильо 😉). Децата дори се отглеждат по различен начин. Основното предвижване е с колелета, независимо дъжд ли е, сняг ли, - температури, не ги бърка въобще (бабетките въртят здраво педали, нахлупили каска). През нашият град например минава една голяма река, течаща, пълноводна. Малки и големи по цял ден лятото се носят по течението и. За мен тази вода е повече от ледена. На тях не им прави впечатление. Наричат Черно море - топла супичка и ни се чудят как се къпем в него. Та, аз не се учудвам, че Швеция се справя сравнително добре при условие че няма кой знае какви ограничения. Не че при нас като има някой ги спазва. А и дамите от Швеция казват, че хората там сами се ограничават. Да видим дали ще стане като в Италия? Аз залагам на по-скоро не...

Има голяма разлика в климата на различните места в Европа. Примерно България е с континентален, сух климат. Холандия, Швеция, Норвегия имат влажен студен климат. Италия, Испания - влажен топъл климат. Климатът, а аз имам една теория, която включва и водата и донякъде храната (почвите=>растения=>месо), играят съществена роля също. Не може всички да бъдем слагани под един знаменател.

# 5 442
Скрит текст:
Цитат
Резултатите от първото проучване на тестване PCR на текуща инфекция в регион Стокхолм.

От общо 1100 лица, поканени на възраст между 2 и 86 години, 738 избраха да участват в проучването. На съгласилите се за участие в проучването бяха изпратени тестови комплекти и участниците сами на себе си взеха проби от фаринкса и носната кухина,  участниците също изпратиха и проби от слюнка. След това пробите бяха анализирани в лабораторията на Агенцията за обществено здраве, за да се провери дали пробите съдържат SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява covid-19.

От 738 участници, 18 са положителни за вируса (текуща инфекция), а 689 - отрицателни. Пробите от 31 души не могат да бъдат анализирани, тъй като не съдържат достатъчно материал за изследване. Въз основа на резултатите се изчислява, че 2,5 процента от населението в района на Стокхолм е пренасяло SARS-CoV-2 в горните дихателни пътища между 27 март и 3 април.

Участниците, които са тествани положително за вируса, са открити във всички възрастови групи.
Връщам се отново на шведското изследване, защото то е много важно и потвърждава данните и от нашето изследване по отношение на смъртността. Забележете че е направено с ПСР които пак повтарям откриват само активно болни не откриват имунитет като тестовете за антитела и с това изследване шведите не могат да знаят какъв е имунитета на населението но знаят колко са активно болни, 2,5%, но тъй като не знаят имунитета със сигурност повече хора са се срещали с вируса от 2,5% от населението които са открили само с ПСР, още доста ще открият ако изследват същата извадка и с тестове за антитела които откриват както текущи болни но заразили се минимум 10 дена назад, заради което са кофти за изследване на активно болни които не може по рано да засекат защото не са произвели още антитела които да засече теста. Но да кажем че там са се срещали с вируса поне още 2,5% процента от населението
защото при нас изследването показа това: с вируса среща са имали повече хора сред полицаите отколкото в момента са болни,
Скрит текст:
но да кажем че нашите данни не са точни защото антителата хващат само заразени от 10 дена нататък, т.е. при полицаите може да има още заразени, които тестовете за антитела да не ги хващат, и тогава смъртността е още по ниска, затова е най добре такива изследвания да се правят и с 2-та вида тестове, а не или с едните или с другите защото те заедно ще дадат най добрата картина. Въпреки че ние и Швеция с различни видове тестове виждаме сходна картина на ниска смъртност.

Цитат
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Simple Smile Ама защо губиш доверие в мен, не че ми е важно някой да ми вярва, аз пиша само каквото мисля независимо дали е положително или отрицателно, както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

(Аз всъщност не можех да повярвам че Мангъров е прав и истинската смъртност е 0,4% което той каза доста отдавна преди изобщо тези изследвания и понеже аз твърдо вярвах че е по висока и затова твърдях че няма да открият повече от 1 с антитела в извадката с полицаите, вярвах че вируса не е стигнал до много хора и има по висока смъртност отколкото твърди Мангъров, а нашето и шведското изследване показват че истинската смъртност е дори по ниска межу 0,1 - 0,3% а вирусът стига до много, много повече хора отколкото са в стат.)
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.

# 5 443
Мен друго ме вълнува в момента - появилите се съмнения, че май протокола, по който са лекували досега в Италия, не е най - добрия и че включването на апарат всъщност води до летален край. И това, че при нас днес някъде четох, че максимално отлагат слагането на апарати, което всъщност води до успех с лечението. И се замислих, че може би някак подценяваме лекарите си. И си казваме - те в Европа не се оправят, та ние ли. А може би пък имаме достатъчно адекватни хора, които да могат да реагират умно.

# 5 444
Цитат
Вируса няма да изчезне заради високи температури, защото той умира при 60 градуса, дотогава си вирее. Това което се случва при високи температури или по точно през лятото когато има повече слънце е че лъчите му деформират израстъците с които отключва рецепторите АСЕ 2 т.е. губи способноста си да заразява. Затова се препоръчва дрехи да се оставят на слънце, това няма да убие вируса освен ако не се загреят до 60 градуса но ще намалят способността му да заразява.

Това ми хареса. Ех, бабите, бабите как ни учеха на оцеляване без да са имали Мангъров...
Навремето изварявахме пелените и дрешките на бебетата, сушахме ги на слънце и ги гладехме. Сега е по-лесно - има перални на 90 градуса....

Общи условия

Активация на акаунт