COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 404
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 415
При много интубирани и оздравяли ще има последици за цял живот и качеството им на живот ще е доста под нормалното. Причината за това е образувалата се фиброзна тъкан в белите дробове, която не позволява пълноценно дишане. Освен това, болестта може да засегне сърцето и/или мозъка и да причини нещо като мини иктус. Така че, всеки сам да си прецени колко време ще е нужна рехабилитация.

Ей това ме плаши мен. Не смъртта, а усложненията, които могат да доведат до инвалидизиране.

# 5 416
  • В.Търново
Ангелакова сутринта по Нова беше. Каза, ако се спазват мерките има голяма вероятност да има юли и август летен сезон, най_ вероятно с ограничения.
Какво значи ограничени според нея?
Е как какво значи. Хавлиите на плажа на 2 м. една от друга, хората в дискотеките също на 2 м. един от друг.
Мен ме устройва, ако е и така.Дали в родния ми град ще съм на 2м от някой или на плажа все тая.Аз на дискотеки с детето няма да ходя. Simple Smile Но най се притеснявам от чужденците, които биха дошли.Храната също едва ли ще бъде на блок маса със свободен достъп на клиентите.

# 5 417
  • При семейството си
Грипът сега има ваксина, но много години не е имал. Тя и короната вероятно ще има. И мога да хвана бас, че след 5 години в България процентът на ваксиниранище е около 6,колкото е в момента от грип Grinning
Освен, ако не се опитат, да я направят под някаква форма задължителна.
Ще дойдем в един момент на теорията на “психопатите”, но ни е много рано на всички, много ново и плашещо.
А “психопатите” специалисти, на база на опита си и познанията си, често звучат цинично.

# 5 418
А В Швеция вече трети ден около 100 жертви. В съседна Норвегия само 7. На шведите само на самосъзнание нещо не им се получават нещата.
E мен пък ме радват храбрите Шведи, щото са смели и различни и не треперят кат мишоци за някакъв жалък и безличен животец да се крият в мишите си дупки с парцали на устата. Възхищавам се и на смелите Холандци, които също не спират работа.

Абе радваш се на храбрите шведи и холандци, че не треперят като нас, ама ако твой близък беше сред тези 100 жертви на ден дали щеше  още да те радва смелостта им. Имам усещането, че много хора си мислят, че на тях и близките им няма как да се случи подобно нещо  и затова толкова народ щъка навън въпреки забраната и затова и много хора се възмущават на мерките. Но реално може да се случи на всеки от нас и точно това е плашещото.
Уважаема Мария, Вашият живот ако е жалък и безличен, моят е пълноценен и ценен. Получила съм го с много усилия на лекарите преди почти 40г. Имам семейство, което също ми е важно и искам да съм с тях колкото се може по-дълго. Та ако ще цената да е да ям хляб и сол в даден момент. И истинска криза съм изживяла - и двамата ми родители останаха без работа след промените - не умряхме от глад, но се научихме да работим, да сме разумни и материалните неща да не са ни най- важното.

# 5 419
Докато при нас си тече дебат има ли вирус или е фалшива новина за вчера в световен мащаб има регистрирани +6,414 смъртни случая, повече от среднодневните смъртни случаи на сезонния грип и на свинския грип (при неговия пик) взети заедно, а графиките са само стремглаво нагоре. Дано тези теории за нашата ваксина или българския ген да са верни, че взе да става страшно.

# 5 420
Ако си сложиш на слънце дрехите за три часа, умират всякакви буби. Би трябвало и тая гад да погине от слънцето.
Освен това доц. Попов каза в едно интервю , че той досега епидемия от такъв тип през лятото не е виждал и не вярва да има. А аз му вярвам 😉
Това ако е така защо в Египет, Саудитска Арабия, Либия, Кувейт, Кения има вирус? Доста пъти питах този въпрос, но никой не можа да ми отговори. Друг тип коронавирус - МЕРС - до края на миналата година беше само в близкия изток, защо? Ако това е истина как е възможно да има вируси в тези страни? Защо имаше Ебола в Африка, щом малко слънчице убива всякакви вируси?

# 5 421
При много интубирани и оздравяли ще има последици за цял живот и качеството им на живот ще е доста под нормалното. Причината за това е образувалата се фиброзна тъкан в белите дробове, която не позволява пълноценно дишане. Освен това, болестта може да засегне сърцето и/или мозъка и да причини нещо като мини иктус. Така че, всеки сам да си прецени колко време ще е нужна рехабилитация.

Ей това ме плаши мен. Не смъртта, а усложненията, които могат да доведат до инвалидизиране.

Недей да се плашиш, млади хора почти няма интубирани. Или ако има, то те са хора с тежки хронични заболявния, ерго, трябва да се пазят да не се разболяват не само от Короната, но и от другите грипни вируси.

# 5 422
От тестовете на полицаите може да с направи извод, че при нас много малко хора са се срещали с вируса и сме съвсем в началото на кривата. Много си мислят, че са успели да го изкарат, но са изкарали нещо друго.

Починалите ни са млади, дори средната възраст е ниска, а май и под и над 50 години са горе-долу еднакъв брой. И не всички са с тежки хронични заболявания. А и да са, без това заболяване можело е още години да са си живи.

# 5 423
Ако си сложиш на слънце дрехите за три часа, умират всякакви буби. Би трябвало и тая гад да погине от слънцето.
Освен това доц. Попов каза в едно интервю , че той досега епидемия от такъв тип през лятото не е виждал и не вярва да има. А аз му вярвам 😉
Това ако е така защо в Египет, Саудитска Арабия, Либия, Кувейт, Кения има вирус? Доста пъти питах този въпрос, но никой не можа да ми отговори. Друг тип коронавирус - МЕРС - до края на миналата година беше само в близкия изток, защо? Ако това е истина как е възможно да има вируси в тези страни? Защо имаше Ебола в Африка, щом малко слънчице убива всякакви вируси?

В момента в Кайро температурите са пролетни - 17-20 градуса.
Никъде не е горещо все още в северното полукълбо.

# 5 424
  • Там,където се събуждам щастлива.
Birdie, не било така, ама онака. Айде, нЕма нужда.

Тук има много често хора от първата вълна приети в болницата. Били са само на лечение, без интубация и масово споделят, че имат проблеми с дишането и как се чувстват.

Нещо друго...
В Холандия много започнаха да говорят за живот на 1.5 метра разстояние. Заведения правят ремонти, в които изграждат места с маси за трима, които са отделени с преграждащи стени. В училищата почва да се мисли по какъв начин може да се организира образованиет, за да няма струпване на ученици и учители по едно и също време.
Магазините за дрехи и обувки вече започнаха да работят по нов начин.
Големи офис сгради с отворени пространства започват да инсталират прозрачни пластмасови прегради. Мисли се и как всички да минават по определен начертан маршрут между етажи, бюра и т.н., за да няма струпване.
Пазарите започнаха по нов начин на подреждат сергиите и стоката е опакована.
Навсякъде има стикери къде да вървиш и заставаш.

Предвиждам, че плащането с банкноти ще остане в миналото. В момента е невъзможно да платиш нещо така.

И сега имаше интервю с холандски специалист. До година и половина това ще е просто вирус, който ще се кара леко. За да настъпи, обаче, този момент е да се развие досег човек-вирус, както е станало при останалите вируси.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 00:07 от Kalinka

# 5 425
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Аз също. Пълно доверие по принцип нямам на никого, на преди с 60-те процента смъртност поне смяташе правилно, просто самата статистика беше и продължава да бъде изкривена, защото повечето случаи все още са активни.
Сега обаче съвсем свободно си наглася и данни и сметки. Проучване за София се прилага за цялата държава. Същото се прави и със съвсем друг тип проучване само за Стокхолм, където е съсредоточена инфекцията в Швеция и което отново се плилага за цяла Швеция и от там се правят някакви сметки и т.н.

# 5 426
Грипът сега има ваксина, но много години не е имал. Тя и короната вероятно ще има. И мога да хвана бас, че след 5 години в България процентът на ваксиниранище е около 6,колкото е в момента от грип Grinning
Освен, ако не се опитат, да я направят под някаква форма задължителна.
Ще дойдем в един момент на теорията на “психопатите”, но ни е много рано на всички, много ново и плашещо.
А “психопатите” специалисти, на база на опита си и познанията си, често звучат цинично.
Тогава ще има протести, че се опитват да ни набутат зорлем в телата отрови и фармацевтите искат да печелят на гърба ни Grinning

# 5 427
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Аз също. Пълно доверие по принцип нямам на никого, на преди с 60-те процента смъртност поне смяташе правилно, просто самата статистика беше и продължава да бъде изкривена, защото повечето случаи все още са активни.
Сега обаче съвсем свободно си наглася и данни и сметки. Проучване за София се прилага за цялата държава. Същото се прави и със съвсем друг тип проучване само за Стокхолм, където е съсредоточена инфекцията в Швеция и което отново се плилага за цяла Швеция и от там се правят някакви сметки и т.н.

Нищо по-различно не прави Тесла от другите, които опищяват орталъка с "положението" в САЩ, без да правят сметка, че САЩ е с големината на Европа и положението поне за момента там е доста по-добро от това в Европа. Те май вървят малко след Европа, но не съм сигурна в това, защото и там е пълно с китайци.

# 5 428
  • Germany
Малко е странно, когато сравнявате по-северна и по-южна страна. Хората в Германия, Холандия, Швеция, Дания, Норвегия са доста по-здрави ( с което не казвам, че в Испания или Италия са кекави, просто са по-лежерни хората, транкильо 😉). Децата дори се отглеждат по различен начин. Основното предвижване е с колелета, независимо дъжд ли е, сняг ли, - температури, не ги бърка въобще (бабетките въртят здраво педали, нахлупили каска). През нашият град например минава една голяма река, течаща, пълноводна. Малки и големи по цял ден лятото се носят по течението и. За мен тази вода е повече от ледена. На тях не им прави впечатление. Наричат Черно море - топла супичка и ни се чудят как се къпем в него. Та, аз не се учудвам, че Швеция се справя сравнително добре при условие че няма кой знае какви ограничения. Не че при нас като има някой ги спазва. А и дамите от Швеция казват, че хората там сами се ограничават. Да видим дали ще стане като в Италия? Аз залагам на по-скоро не...

# 5 429
Няма особено голяма разлика в тестовете между Швеция и Белгия
Белгия 84,248 или 7,316 теста на милион популация.
Швеция 54,700 или 6,383 теста на милион популация.
Швеция без мерки трябваше отдавна да е като Италия, че и по-зле ама не е, колкото и да го изкривявате е неоспорим факт, че шведите, въпреки тъпотията да гонят имунитет, са много по-добре.
В Белгия големият проблем са домовете за възрастни хора, където има много заразени и починали. Има и доста заразен персонал. Хората там са на средна възраст 85 години и имат определени заболявания и нужда от специални грижи и затова са там. Много от смъртните случаи там не са потвърдени от тест за ковид, а са предполагаеми, но ги включват в официалната статистика като починали от ковид.
Май няма друга държава в света, която да прави това, но в Белгия казват: "ние сме напълно прозрачни".

Излизат в пресата данни за много заразени в домовете и тепърва ще има бум от преболедуване и също за съжаление много случаи с фатален край.

В момента тече пилотно тестване с 20000 теста само за домовете. Ще отпуснат и още тестове. Правят реоганизация на заразени и незаразени пациенти и персонал. Изпращат там допълнително лекари и медицински сестри.

Иначе има спад на приетите пациенти в болниците и в интензивните отделения. В интензивните отделения капацитетът е наполовина зает в момента.

Иначе продължаваме да си стоим по домовете. Телекомуникационните компании подават инфо на правителството, разбира се анонимно със защита на личните данни и хората наистина си седят в рамките на общините 80% и спазват дистанция навън и на обществени места, като хранителни магазини и аптеки.

Ние си седим по домовете, а за съжаление на възрастните и болни хора им се наложи да си правят групов имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт