COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 555
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 220
Не е време за осторумничене и подигравки.
Но аз лично се разочаровах от темата.
Попълзяха хора, които саботират каузата.
Няма как да ги убедим.
Вече само ще чета и ще гледам.
Не мога да повярвам в какво са се превърнали нашите родни българи. От пренасищане .
Бъдете здрави.

# 5 221
Скрит текст:
Цитат
Така, направих си труда да извадя смъртните случаи само за София - 16. А сега малко (наистина много условни) сметки.
След като в най-рисковата група сред полицаите в София 0,7% са се срещнали с вируса, нека предположим, че за всички жители на София този процент е 0,1%.
Първо заразените полицаи са близо 1%, не 0,7%, второ ти правилно се сети че за да изкараш смъртността висока трябва да изкараш полицаите че имат 10 пъти по висок риск от заразяване, ако си права аз те питам защо болниците не са заляти от болни полицаи след като според теб при тях риска от заразяване е 10 пъти по висок.

Според мен те повече от 2 пъти по рискови не са. В противен случай от полицаи по болниците нямаше да има място за лечение на останалата популация. Прилагаме процента 0,5% към населението на София и се получава съвсем различна картина от тази която рисуваш с доста математическа гимнастика и неверни данни а именно 10 000 заразени и 16 починали, което прави смъртност към днешна 0,16%, а от грип смъртността е 0,1%. Да по висока е от грипа ама не е тоя апокалипсис и смъртна присъда която се представя по медиите че стигне ли до теб вируса си с единият крак в гроба.

По твоята логика и медиците не са повече от 2 пъти рискови от средностатистическия човек, иначе нямаше да има място от болни медици и персонал по болниците (как го изчисли това не стана ясно). Просто ти си нагласяш сметки както ти падне, а логиката ти е без коментар. Моите сметки ги сравних с официалните математически модели. А ти съвсем очаквано накрая стигна до it's just the flu bro. Ами аз се отказвам от по нататъшни спорове, всеки да си вярва в каквото си иска, но да очакваш на базата на криви сметки да се вдигат мерки, просто няма как да стане.

# 5 222
  • софия
За мен е грешка, че не забраниха църквите особено покрай Великден. Да, хубаво е да е вярващ човек и да ходи на църква, аз също го правя, но в този момент според мен е най-важно да се мисли за живота на хората. Включително и църквата трябва да мисли за живота на хората на първо място. Великден ще има и догодина, но животите на хората, които може да загинат от вируса, няма да се върнат. Щом в другите страни могат да го направят значи и при нас трябва да може. И щом виждаме какво се случва в страни като Италия и Испания, които са на съвсем друго ниво от нас, би трябвало и ние да се притесняваме и да взимаме мерките насериозно.

# 5 223
  • София - Рим и обратно
Т.е. в Италия и Испания, където децата вече почти цял месец не излизат, ще се окажат с епидемия от болни деца? Бре!
Те вече дори имат пример , но няма да видят  И да послушат.
Ще си говорят до край  как ако децата не са на улицата ,или задължително в парка - света свършва 🤣🤣🤣.

Ми немските вирусолози и педиатри не ни казват да си държим децата под ключ. Даже разходките са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ. Ма де да знам, може нищо да не разбират от физиология, медицина, биология и т.н. Пък и аз нищо не разбирам от неща, които съм учила, дааа...  Вие знаете по-добре от всички, съгласна съм! Мир! Flowers Hibiscus
ООо не “ние” не знаем🤣.
Сега ще сравняваме коя нация знае повече ли?🤣🤣
Мен лично не ме засяга какво сте учила , свят голям,”интернет голям”😈.
Всички сте професори тук👍.
Но нека говорим само за факти в случая. В Испания или Италия, има ли епидемия от болни деца защото са стояли в къщите си?
Отговора го знаете.
Да ти кажа, смешно е да сравняваш испанците и италианците с германците по здравеопазване и профилактика на заболявания и грижа за децата. В Италия на 17 градуса са с шал, шапка и вечно болни. Това седене дОма им е като манна небесна на италианските майчета (по-големи паники и от българките - да не го духне детето).

# 5 224
Защо не се спрете за църквите? Понякога, когато си отявлен атеист или си само ритуалчик (да се венчаеш и да си кръстиш детето) е по -добре да замълчиш. Да, не вярваш в някаква сила, която чука по главата, ама малко смирение е много полезно в този момент.  В Кауфланд има в пъти повече хора, отколкото на една вечерна служба, каквото е Великденската. Сеирджиите и ритуалчиците ще са си вкъщи. Спокойно.

Защо мислиш така? Моето мнение е, че на Коледа и Великден ходят и много ритуалчици, за да се похвалят после, както и суеверните, които "за здраве" правят какво ли не.

# 5 225
  • Пловдив
Добри забележки.
"Някои мечтаят за военно положение, каза президентът. Не приемам премиерът да гради образа си на спасител върху страха, който сам раздухва, върху трупове, допълни той."
"Но не забравяйте - безплатни, масови тестове трябва да бъдат осигурени за хората. Не звучи добре, когато се казва - няма да тестваме, защото са скъпи. Когато миналата година кабинетът даваше големи суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?"
" Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам."
"Но и премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да очаква аплодисменти, допълни той."

А дали спомена че инициаторът да се купят самолетите беше точно той.
А нещо за трети март дали спомена и тогавашните му подигравки.
А може би от Шипка е отишъл във Видин да прави дарение.
Радев никога не е подкрепял покупката на американските самолети. Никога. Това си беше сделка на ББ и Цветан Цветанов. Интересно е кой прибра комисионна та.
А щом си в НАТО и си поел ангажименти, ще трябва да се спазват. Не можем само да получаваме.
Отговорите на президента бяха на нивото на зададените въпроси.

# 5 226
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вижте, не става въпрос само за църквите. Но в цял свят са затворени храмовете, ние с какво сме по-специални? Всеки може да се помоли вкъщи и да запали свещ. Литургията ще бъде предавана по телевизията във всяка държава. Аз лично се притеснявам от празнуването на Великден, от преселението между градовете. Надявам се да им дойде акъла на управляващите и още утре да забранят тази лудост, защото после и Господ няма да може да ни помогне. Навсякъде мерките са много, много по-затегнати.

Не, не са затворени. В Холандия има право до 30 човека. Миналата седмица беше Цветница и имаше възможност да си вземат по определен ред, изчаквайки се, клонки. И да си поговорят с духовно лице. Хората нямат нужда само от физиология. Имат и душа. И в такъв момент имат нужда от духовна сила. Колкото и да е непонятно за някои, за които църквата на Цветница е стандартната клонка, дето като символ си я закачат на вратата, а Великден е чукане с яйца в 12. Това не е Възкресение за онези, които живеят според духовните закони. Оставете ги на мира!

Обаче, Вие сте написала проблема. Не, не е църквата. А факта, че за масовия българин Великден е трапеза с ядене и пиене. И понеже родата е нейде другаде и искат да са заедно на трапезата. Смесвате двете неща!

# 5 227
https://bulgaria-365.eu/2020/04/08/%d0%b4%d0%be%d1%86-%d0%bc%d0% … 6K2zjXTX-r7aPRLSs
Преди малко попаднах на това. Мисля, че е прав. Само не съм съгласна, че подценява епидемията. Четох разкази на хора с 'леки ' симптоми . Не мога да сравня с грип нещо, което не минава след 20 дни.  Другото което е тревожно е лекуването по телефона. Не е имало такова при грип.

"Свинският грип, който връхлетя България през 2009 г. зарази 177 хил. души и само за месец взе живота на 4 хил. млади българи"
А сега, защо това не е било проблем за никой? Аз знам защо, защото не са ни съобщавали всеки ден колко са се заразили и колко са починали.
Това не е ли по-опасно и с по-висока смъртност? Ако го оставим на отбор и никой не ни съобщава подробно какво се случва, няма ли да зарази много повече хора? И да си отидат повече?Тези въпроси си задавам аз.

# 5 228
А факта, че за масовия българин Великден е трапеза с ядене и пиене. И понеже родата е нейде другаде и искат да са заедно на трапезата.
+1

# 5 229
Днес в Щатите са си заминали 2000 човека, мир на праха им. Колкото и голяма държава да са, това е ужасяваща цифра. И те отначало мислеха, че е майтап и само в Европа и Азия.

# 5 230
А В Швеция вече трети ден около 100 жертви. В съседна Норвегия само 7. На шведите само на самосъзнание нещо не им се получават нещата.

# 5 231
Статистика след  3 репоста, дойде на нощен ред Simple Smile едвам успявам на темпото  Бюлетин"Смъртност по основни причини в Република България"https://www.ncpha.government.bg/bg/2019-03-01-23-40-55/bulletin-deaths
https://grippe.gateway.bg

"Свинският грип, който връхлетя България през 2009 г. зарази 177 хил. души и само за месец взе живота на 4 хил. млади българи"
А сега, защо това не е било проблем за никой? Аз знам защо, защото не са ни съобщавали всеки ден колко са се заразили и колко са починали.

Очевидно е било проблем, следейки тази хроника, а от новината на 15.10.2009-та оставам с впечатление, че е имало и ваксини.

https://dariknews.bg/temi/test-108

Има ли някъде статистика за 4000 починали от свински грип за 1 месец - извън изказването на Мангъров?

# 5 232
  • Варна
Премиерът ще посети църква на Великден. Но призова други да не ходят. Какъв пример дава?
Депутати се тестват два пъти, убеждавайки ни в ненадеждността им. Същевременно цял град, под карантина още не е тестван. Тази фактология дава размисъл за нивото на " демокрация" и грижата за простосмъртните. Партийците винаги са с привилегии.

# 5 233
  • Варна
По на горе чета в Кауфланд имало много хора, защо да няма и в църквите,........ами в Кауфланд има много хора, да вземат да отворят и ресторантите. Каква е разликата.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 20:46 от danny_em

# 5 234
Между другото Ананиев както обикновено се изложи на брифинга на въпрос за задължителните рецепти в аптеките в съчетание със забраната да се ходи на лекар. Той откри топлата вода, и изказа гениалната идея, че имали рецептурни книжки и от там да си купували лекарствата....ама че само хронично болни имат рецептурни книжи, ама че като си болен от грип таз книжка не играе, въобще не го вълнува. Щяло да има електронно здравеопазване в края на годината. Трайте дотогава с болежките. Между другото много ме дразнят от доболничната помощ лекарите. Не стига че са се скатали и нямат графици поради страх от пациенти, ми сега и плачат, че нямали приходи. Ами то като не работиш, обикновено нямаш приходи, господа.

Общи условия

Активация на акаунт