COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 475
Ха, Pure, не знаех. А какво стана с тази ваксина? Спряха ли я?

Мисля, че я спряха преди години, но не съм сигурна. Спомням си, че СЗО предупреди официално, че ваксината „Пандемрикс”, създадена за предпазване от грипа А/H1N1/ по-известен като свински грип крие сериозна опасност от отключване на нарколепсия, но 5,8 млн. шведи вече си бяха я наблъскали по заповед на Тенгеле.

# 5 476
Не го пропускам шведското изследване. Обръщам внимание, че то се отнася само за Стокхолм, а ти го пренесе върху цяла Швеция и пак правиш някакви много неясни сметки.

Скрит текст:
Ама наистина разбирам сега едни критики които валяха към теб по рано. Като водиш спор наистина изглежда че си недоволна ако нещата се окажат не толкова страшни колкото твърдиш че са.
Ама, разбира се, това особено много си личи когато кажа, че в България няма десетки хиляди заразени и планини от трупове, защото това показват фактите. Естествено, ти си супер обективен и идобщо не виждаш избирателно, дам.

# 5 477
Ами хубаво дай ми умрелите само в Стокхолм и да изчислим колко е смъртността, пренасям го върху цяла Швеция защото пиша в някакъв обикновен форум, не пиша научен труд за да съм точен до последната запетайка, не ми се занимава да търся сега данни за Стокхолм по лесно ми е да видя какъв процент заразени са открили сред всички възрасти от бебета до преклонна възраст, да го приложа върху населението на Швеция и да видя колко мъртви имат което мога да го направя за секунди. Щом държиш да пиша научен труд дай ми данните за Стокхолм като брой умрели, и да видим колко е смъртността уверявам те че по висока от 0,3% не е, защото данните приложени към цяла Швеция показват 0,2%.

# 5 478
Тесла, изследването е само за регион Стокхолм. Тенгеле каза, че след Великден (тук в момента сме във великденска ваканция), та значи следващата седмица ще направят същото проучване с 4 000 теста в останалата част на страната. Като излезнат резултатите от това проучване, ще ги споделя тук в темата.

В Каролинска разработват и тест за антитела, обещаха да е готов скоро и може би ще започнат по-масово тестване за антитела до 3 седмици.

# 5 479
Ами хубаво дай ми умрелите само в Стокхолм и да изчислим колко е смъртността, пренасям го върху цяла Швеция защото пиша в някакъв обикновен форум, не пиша научен труд за да съм точен до последната запетайка, не ми се занимава да търся сега данни за Стокхолм по лесно ми е да видя какъв процент заразени са открили сред всички възрасти от бебета до преклонна възраст, да го приложа върху населението на Швеция и да видя колко мъртви имат което мога да го направя за секунди. Щом държиш да пиша научен труд дай ми данните за Стокхолм като брой умрели, и да видим колко е смъртността уверявам те че по висока от 0,3% не е, защото данните приложени към цяла Швеция показват 0,2%.

Починалите в Стокхолм са 486.

https://c19.se/Sweden/Stockholm

# 5 480
Цитат
Тесла, изследването е само за регион Стокхолм. Тенгеле каза, че след Великден (тук в момента сме във великденска ваканция), та значи следващата седмица ще направят същото проучване с 4 000 теста в останалата част на страната. Като излезнат резултатите от това проучване, ще ги споделя тук в темата.
Знам Пюър четох ти внимателно поста. Винаги пишеш много интересни неща от Швеция. Знаеш ли колко са починалите в Стокхолм че не ми се занимава да ги търся.

# 5 481
Цитат
Знам Пюър четох ти внимателно поста. Винаги пишеш много интересни неща от Швеция. Знаеш ли колко са починалите в Стокхолм че не ми се занимава да ги търся.

Погледни един коментар над твоя.

# 5 482
  • Немция
Ако това би помогнало за сметките, проф. Щреек, който прави теренно проучване в най-засегнатия окръг в Северна Рейн-Вестфалия, днес на пресконференцията каза, че междинните резултати показват смъртност от 0.37% от всички инфектирани, 15% са го прекарали, респективно имат имунитет. Сега погледнах и официалните данни от днес за окръга: 1537 заразени, 974 излекувани, 48 починали, 517 са активните случаи.
Да, споменава се за ниска смъртност. Предполагам, защото не са се засегнали рискови групи като старчески домове, домове за хронично болни с нужда от помощ, болници.
Говори се, че оздравелите имат изграден имунитет, но е в рамките на 6 до 18 месеца, тоест нетраен имунитет.

В едното населено място са предполагали, че 5 % са изкарали короната, след тестването на населението  обаче се оказват 15%.

Част от информацията е в дадения линк.

https://www.welt.de/vermischtes/article207155699/Coronavirus-Stu … gen-moeglich.html

И още един линк

https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/corona-in-heinsberg- … a8b0-1611ececd870

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 02:11 от Бибит

# 5 483
Цитат
Починалите в Стокхолм са 486.
Уау, това не го очаквах при вас починалите са основно в Стокхолм, при положение че той е само 10% от цялото население. В изследването на Швеция сега излиза че смъртността е много висока 1,94%, абсолютна смъртност, което е невъзможно при положение че на кораба където всичко се знае смъртността е 1,5% а там средната възраст е много висока, основно възрастни каквито като разпределение на населението няма никъде в света. Изненада ме неприятно. Не очаквах толкова неравномерно разпределение на починалите при вас.

# 5 484
Ако това би помогнало за сметките, проф. Щреек, който прави теренно проучване в най-засегнатия окръг в Северна Рейн-Вестфалия, днес на пресконференцията каза, че междинните резултати показват смъртност от 0.37% от всички инфектирани, 15% са го прекарали, респективно имат имунитет. Сега погледнах и официалните данни от днес за окръга: 1537 заразени, 974 излекувани, 48 починали, 517 са активните случаи.
Да, споменава се за ниска смъртност. Предполагам, защото не са се засегнали рискови групи като старчески домове, домове за хронично болни с нужда от помощ, болници.
Говори се, че оздравелите имат изграден имунитет, но е в рамките на 6 до 18 месеца, тоест нетраен имунитет.

В едното населено място да предполагали, че 5 % са изкарали короната, след тестването на населението  обаче се оказват 15%.

https://www.welt.de/vermischtes/article207155699/Coronavirus-Stu … gen-moeglich.html

Бибит, случайно да имаш идея случаите как са разпределени по възрастови групи?

# 5 485
Не можеш да прилагаш данни от най-засегнатия регион върху цяла Швеция, първо. Второ, това изследване реално почти нищо не показва. Единствено, че има най-малко 2,5% заразени в Стокхолм. Колко е точния брой заразени обаче е въпрос на диви спекулации. Хайде смятай с 486 да видим какво ще получиш, със сигурност е число много по-голямо. А пък този тюрлю гювеч накрая да го екстраполираш върху цяла Швеция е абсурд.
Тесла, аз се дразня от лоши сметки, от това се дразня най-вече.

# 5 486
Какво стана с тестването на Банско?Днес не се е състояло. Лекарят казал ,че след 13 .30 часа тестовете ще бъдат в кабинета но нещо не били пристигнали се оказало....Много странно

# 5 487
  • Немция
Габи, не намирам информация за възрастта.

Заразените ще са в пъти повече, отколкото официалните данни.
Ето, че приложихме в горния пост какво е реалното заразяване на двата малки града, където се счита, че е почнала вълната с вируса в Германия.

# 5 488
Лили, там заразените (по точно случаите или хората до които е достигнал вируса изобщо) не са 2,5% защото е невъзможно чистата смъртност да е 1,9% според тези данни, това е страшно много. Говорим за чиста смъртност а не в стат. То в някои държави в официалната стат. не е толкова висока колкото изглежда абсолютната смъртност в Стокхолм, там е невъзможно при само 2,5% заразени да имат толкова умрели. Казвам го на база кораба. Но признавам че си права, че не трябва да прилагам данни от Стокхолм за цяла Швеция, обясних защо ги приложих, по лесно и бързо става и реших че е невъзможно там да има такова неравномерно разпределение на починалите, по голямата част от починалите да са съсреточени в едва 10% от населението на държавата това променя коренно картината, толкова че я прави нереална, нещо гнило има тук.

# 5 489
Намерих на уебстраницата на Университета в Гент публикувана новината за научното изследване за генетичната връзка ACE1-ген D-полиморфизъм и covid-19, факултет Медицина и здравни наукиGeneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

Университетът в Гент и съответно Университетската болница в Гент имат голям научно изследователски център, правят много клинични медицински изследвания, разработки, нови технологии.

В предишният си пост съм дала превод, новината е препечатана от сайта на Университета.

Последните два абзаца не бяха публикувани в пресата и сега ги превеждам.

https://www.ugent.be/nl/actueel/corona-polymorfismen

Важна роля за АСЕ (angiotensine converting enzyme ангиотензин конвертиращ ензим)

Установената връзка между появата на този полиморфизъм и covid-19 не е съвсем неочаквана. Предишни изследвания показват, че D полиморфизмът на ACE1 гена (чрез намалена експресия на ACE2 гена) е свързан с намалена продукция на ACE2 (ангиотензин конвертиращ ензим angiotensine converting enzyme ). Това е протеин, който се намира в клетъчната мембрана на клетките в нашите дихателни пътища, който знаем, че коронавирусът използва за атака на клетката. Връзката е толкова голяма, неочаквана е и показва, че ролята на АСЕ в това инфекциозно заболяване е (още) по-важна, отколкото се смяташе досега. Следователно тази седмица изследователите представят предложение за изследвания, за да проучат появата на D полиморфизма на ACE1 гена и в популацията на пациентите в Гент.

По-точни модели и ориентир за нови лечения

Откритието трябва да даде възможност по-точно да се предскаже хода на епидемия covid-19 в определен регион или страна, като се включат данни за появата на D полиморфизма на гена ACE1 в модела.

Освен това учените твърдят и за повече изследвания за ролята на АПФ в болестния процес. АСЕ вече е сравнително добре известен в научния свят: той беше подробно проучен през 90-те години на миналия век заради ролята, която играе при високо кръвно налягане. Повече знания за ролята на АСЕ в covid-19 може да предложи потенциал за разработване на нови лечения.

Общи условия

Активация на акаунт