COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 764
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 565
В този новия сайт пише, че имаме общ брой карантинирани: 69,782. Това сега какво са? Завърнали се от чужбина ли, контактни лица ли?

Според мен и от двете групи.

Журналистите - може ли да питате дали Израел, Швейцария и Германия са си споделили протоколите за лечение?

# 5 566
Дотук се движим добре.Колкото и да не ми се вярва,явно наистина нямаме много заразени.Ясно е,че не са 600,но не са и десетки хиляди.Ама едно не разбирам.Защо виждайки безхаберието на масата от български народ и осъзнавайки последиците,не предприемат по-строги ограничения?От доста време казвам,че не може да се разчита на самосъзнанието.
Защото според народа вирус няма! Защото започнаха да се пускат инициативи за бунт на 13-ти април! А къде бяха досега тези смелчаци и бунтари не ми е ясно, но...!
А и ако мен не ме е грижа за моето здраве, за живота ми, как мога да очаквам някой друг да го е грижа? Иска ни се да сме като "цивилизованите, правови държави", но само дотам, че да ни изнася. Щом опре до спазване на правила и закони - Ганьо си е Ганьо. За него такива "глупости" не важат. Кой ще му казва на него как да живее!

# 5 567
Дотук се движим добре.Колкото и да не ми се вярва,явно наистина нямаме много заразени.Ясно е,че не са 600,но не са и десетки хиляди.Ама едно не разбирам.Защо виждайки безхаберието на масата от български народ и осъзнавайки последиците,не предприемат по-строги ограничения?От доста време казвам,че не може да се разчита на самосъзнанието.

Стига с тези по-строги мерки, нищо чудно генералът да чете тоя форум и да му дойде поредната гениална идея..
Какви още мерки искате? Да забранят да се ходи на работа и до магазина ли? Улиците са достатъчно празни, градският транспорт е почти празен, повечето хора са с маски и ръкавици..

# 5 568
Определение за статитиката до момента "нереална", не се затормозявайте да я разберете.. Това е положението към днешна дата..
Няколко частни лаборатории се обединиха да споделят публично напълно анонимизирани обобщени данни от изследванията за коронавирус. Системата оповестява резултати от бързи и бавни тестове.

https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2020/04/09/40525 … a_informaciia_za/

В този новия сайт пише, че имаме общ брой карантинирани: 69,782. Това сега какво са? Завърнали се от чужбина ли, контактни лица ли?

Според мен и от двете групи.
Фрейм, съмнявам се държавата да "удържави" резултатите на частните лаборатории... до преди седмица си чакаха поръчката и бяха далеч от такава позиция. .

# 5 569
  • София
Тесла, мога да кажа личните си наблюдения и изводи, защото имам наблюдения от доста време по линиите, по които обичайно пътувам, защото съм на работа. По обичайните ми транспорти линии ГТ не е разреден или разреждането е съвсем леко. В началото на обявяване на ИП тролеите и автобусите бяха почти празни - я имаше 3-4 човека (такива като мен, луди, които са на работа), я не. Пенсионери почти не се виждаха, учениците по обективни причини ги нямаше съвсем. После се започна бавно увеличаване на пътуващите. През последната седмица - седмица и нещо, стават все по-пълни, и то от пенсионери основно, има и повече младежи. А пенсионерите все по-често са с багажите като за "къщичката с градинката" или с тубите за вода. Младежите не мога да преценя, но виждам и все повече в гимназиална възраст. Останалият трафик също се засили в последните 2 седмици, в пиковите часове почти същите са задръстванията, а учениците не са на училище, за да речеш, че родителите ги водят и прибират. По улиците е същата работа - на основните кръстовища и по улиците повече народ щъка. Ако не виждах хора с маски и тук-там екипирани по-сериозно, нямаше да позная, че сме в ИП, а все едно сме в  пролетна ваканция. Дори по време на празници София е по-празна, отколкото сега при ИП.

# 5 570

Стига с тези по-строги мерки, нищо чудно генералът да чете тоя форум и да му дойде поредната гениална идея..
Какви още мерки искате? Да забранят да се ходи на работа и до магазина ли? Улиците са достатъчно празни, градският транспорт е почти празен, повечето хора са с маски и ръкавици..
Извинявай,но ти в друга България ли живееш?Не да наложат нови мерки,а да следят стриктно за спазването на зададените.И препоръчително сега,да стане задължително.Не съм за пълна карантина.

# 5 571
Wagabunga, ако има положителен тест от частна лаборатория, те са длъжни да докладват на РЗИ, които карантинират човека, пращат полиция да му обясни правила и задължения, та би следвало от PCR тестовете резултатите да ги зачитат

# 5 572
Аз също забелязвам по-голямо движение от преди в София. Хубавото време си казва думата. Дано това не се отрази на хубавия път, по който се движим досега, защото ще бъде много жалко. Едно на ръка болните и изгубените животи, но и ИП ще се удължи повече, отколкото при други обстоятелства.

# 5 573
Нямам време да ви изчета, извинявам се ако сте го коментирали.
Хората , които дадат положителна проба за антитела, тоест били са болни и сега са здрави, ще бъдат ли добавени в статистиката съответно като бройка заболели от и в бройка оздравели от?

# 5 574
Ми огъваха се при всяко кряскане във фейсбук, с което дадоха сигнал, че народа сам си определя мерките и спазването им.

Постъпили дарения към МЗ между 17.03 и 7.04 - над 3 милиона и 600 хиляди лева.
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/postpil … -po-smetka-na-mz/

# 5 575
Защото според народа вирус няма! Защото започнаха да се пускат инициативи за бунт на 13-ти април! А къде бяха досега тези смелчаци и бунтари не ми е ясно......
Ами, чакаха този тъй дългоочакван пик.....нали от началото на март, все това ни повтарят от телевизора..."Чакайте пика след две седмици!".
Ами, хората чакаха две седмици, пик нЕма, чакаха още две седмици ,пик все така нЕма...Е, колко да чакат?!
Той живота си върви, докато хората седят в къщи и чакат пика.
Ами, явно им писна да чакат ....нищо!

# 5 576
  • София
Нямам време да ви изчета, извинявам се ако сте го коментирали.
Хората , които дадат положителна проба за антитела, тоест били са болни и сега са здрави, ще бъдат ли добавени в статистиката съответно като бройка заболели от и в бройка оздравели от?
Съмнявам се.

Апропо, ако действително не спрем да миткаме, хелле па са по празниците, не се сърдете после като ИП бъде удължено до 10 юни.
Всъщност, сърдете си се само на вас.

# 5 577
  • Пловдив
Аз като напълно скарана с математиката, как един болен ще зарази 6-7 души, ако не ги срещне тия 6-7 души. Идеята е здрави и болни да не се срещат. Болният боледува, преболедува и вече никого не може да зарази. Но ако е заразил още 6-7 души, тогава тряба и те да оздравеят, и техните конгакти да оздравеят.......И така до безкрай. Да му се не види и математиката, има защо да не я обичам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 578
За мен най-важната мярка в момента, дори и при липсата на масов скрийнинг, е контролът на карантинираните - приходящи отвън плюс контактни. В тази посока трябва да бъдат насочени усилията на щаба. Заразени така или иначе ще се появяват, въпросът е разпространението да се ограничи единствено в техния кръг от контакти. Така че тестове на контакти и контролирана карантина. Ако трябва с полиция, с принудителна изолация, със следене на телефони и всякакви други щуротии на ББ ( да се чете Биг Брадър, да не помислите друго Wink )

# 5 579
Защото според народа вирус няма! Защото започнаха да се пускат инициативи за бунт на 13-ти април! А къде бяха досега тези смелчаци и бунтари не ми е ясно......
Ами, чакаха този тъй дългоочакван пик.....нали от началото на март, все това ни повтарят от телевизора..."Чакайте пика след две седмици!".
Ами, хората чакаха две седмици, пик нЕма, чакаха още две седмици ,пик все така нЕма...Е, колко да чакат?!
Той живота си върви, докато хората седят в къщи и чакат пика.
Ами, явно им писна да чакат ....нищо!
Нали за това са мерките, за да няма пик.

Общи условия

Активация на акаунт