COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 496
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 240
Тръмп май се кани да си измие ръцете със СЗО. Каква ирония, ще последва съвета им "мийте си ръцете" Simple Smile
И преди да ги удари вирусът, и сега, аз продължавам да съм убедена, че той самият ще извлече дивиденти.
Ако това със СЗО не проработи, има и други опции.
За UK какво казвате? Сърдят ли му се на БоДжо или го съжаляват, горканчо?

# 6 241
Много магазини и салони затварят, не защото е забранено. Нямат клиенти хората.

# 6 242
Интересна статия за разрушителния ефект на озона върху коронавируса.
http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26/content_75747237_4.htm

Старите УВ лампи "СЛЪНЦЕ" също генерират озон.
По рано днес следобед я споделих с допълнителна препратка.
Потърсете ако имате интерес или пишете ще споделя на лични.

Много интересно, че сме чели днес едно и също нещо Simple Smile
Аз го шернах по повод това, че някой твърдеше, че УВ лъчите/лампите не убиват вируса, но пропускат факта, че УВ лъчите/лампите генерират озон, който поврежда/убива вируса.

# 6 243

Аз го шернах по повод това, че някой твърдеше, че УВ лъчите/лампите не убиват вируса, но пропускат факта, че УВ лъчите/лампите генерират озон, който поврежда/убива вируса.
А за тези лампи в съседната тема казаха, че озонирането е проблем за хората в стаята (имам предвид след излъчването, защото по време на него не бива да има хора) и трябва сериозно проветряване после. Не знам така ли е... Но така твърдят хора, които с това се занимавали. Аз търся сега са си закупя, но от толкова мнения се обърках.

# 6 244
  • София
Абре хора да се заврете вкъщи без да си показвате носа навън за 2+месеца си е ваше решение. Но да злобеете , че навън има хора, излезли да се разходят и да видят слънце - е просто жалко.
Аз излизам всеки божи ден, здрава съм.
И само да питам, тези ,които не излизате, кой ви изхвърля боклука - съседите ли?

Значи никой не злобее.
Просто държавата е казала  нещо  и трябва да се изпълнява. За кой ли път казвам . Държавата не си затвори икономиката , затвори си гражданите да ги спаси . За това и имаме тези резултати до сега .
До сега се спазваха препоръките на държавата . И това при 200 000 завърнали се.
И няма да стане за 1 месец . Канадския кандидат премиер  им е казал че този начин на живот ще имат до откриване на ваксина или лекарство . 
Просто сме обезпокоени за нарушаване на правилата от няколко дни .
Да не мислите че на мен ми е приятно да стоя затворена . Но то трябва и отговорност за другите .

Който иска  да излиза и просто да се шляе по улиците без причина . Негов избор . Но застрашава живота на другите и  както си мисли че  като излиза ще стане по бързо отърваването , жестоко се лъже .
Защото по тоя начин вируса ще "намира храна" да се размножава .
Излезте , не носете маски ,  и после ще чакаме да разкажете .
Между другото в първата тема имаше една форумка която беше се заразила и   се молеше тук да се спазват предприетите правила . Какво стана с нея ?

Обясни ми , как заплашвам нечий живот? Излизам с ММ ръка под ръка, сами се разхождаме. Не се завираме в никого, ужаваме правото на другите да се дистанцират.  Здравето ни е по-добро от всякога. Само че паркираните коли са ......е правят малко трудно маневрирането по тротоарите. /Днес даже един ми бипкаше, че съм му пречела да си изкара колата от тротоара с бавното си ходене.../
Тенис корт имаме в квартала, напълно празен, 2 часа играхме. На кого пречихме и чий живот застрашихме? 
След това нахранихме кварталните животинки.  Прибрахме се по същия маршрут.
От прозорците ни гледат самокарантирали се хора, щракат и злобеят.
Е чие здраве накрая ще е по-стабилно? Моето или на този, който 3 месеца не се е мръднал от дивана?
Наистина ли смяташ , че разходки като моите са по-опасни от 50 човека в супера или банката?

Ти имаш възможността необезпокоявано да се разхождаш в нарушение на карантината само защото "злобните" ти съседи я спазват- не можеш ли да осъзнаеш това? Ако всички излизаха подручка с ММ, нямаше да можеш са се разминеш по квартала, камо ли да завариш тенис корта свободен...

# 6 245
Simple Smile запозната съм с китайската връзка от датата на печата, но се присетих днес да я публикувам тук. Интересно е и за мен че сме на една страница с вас Simple Smile
ето препратката:
Ozone Therapy & COVID-19
https://salvagente.co.za/ozone-therapy/ozone-therapy-covid-19/
Интересно четивото, разказва как Италия следва модела на Китай в приложението на озонотерапия и отчита успех в резултатите.
Доста информация за ползите от озоно терапията мога да добавя, ако има интерес. Аз редовно си се възползвам от Озонотерапия Simple Smile.. чудната алтернатива на традиционната медицина, анатемосана поради комерсиални причини..

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 00:31 от Анонимен

# 6 246

Също и май доста народ си стои вкъщи заради децата, които не ходят на детски градини и училище.

В Дания след Великден ще започнат първо с отваряне на градините и училищата до 4 клас.

# 6 247
Darling_Clementine,
Ти имаш възможността необезпокоявано да се разхождаш в нарушение на карантината само защото "злобните" ти съседи я спазват- не можеш ли да осъзнаеш това? Ако всички излизаха подручка с ММ, нямаше да можеш са се разминеш по квартала, камо ли да завариш тенис корта свободен...
Какво й обясняваш, за нея ИП си е разходка в парка. Защо са тези мерки изобщо, дай да ни разпускат вече и толкова. Аман от такива богопомазани и живеещи в свой собствен свят.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:07 от bubanka

# 6 248
Не, не са изчислили. Вие сте се концентрирали върху точно този случай, аз говоря като цяло. Няма смисъл да спорим.
Това не е един случай, използвам ги просто като пример. Само при нас от 25 случая имаме три подобни двойки, има в абсолютно всички страни масово такива случаи на смърт на хора от едно семейство - в различна възраст, пол, здравословно състояние.

Абсурд е да се заразиш от обувки. Цялата мантра за заразяване от обувки, дръжки, въздух от другия край на квартала или изтупан килим е стероидно-медиен балон, който цели паника. Вирусите живеят в живи приемници и се пренасят между тях. Не могат да съществуват върху дръжки, пръчки, коли, входове, лампи и др.
Вирусите са все още "не напълно живи" върху дръжки, пръчки и обувки, но съвсем не са лишени от своята заразност.
Доказано е даже и по колко часа/дена я запазват, "лепнати" върху тези повърхности и "блуждаещи" във въздуха.
Явно наистина много хора смятат вируса за живеещ и опасен, само ако е в живи организми. Тук даже имаше вярващи, че вируса загива моментално, щом човек умре...
Това донякъде обяснява защо става лесно заразяването - всяка информация, описваща вируса се обявява за стероидно-медиен балон, целящ паника, вместо да се опита човек да се съобрази с нея. Все пак не е измислена, а само споделена във форума.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 00:32 от papi6

# 6 249
  • Другата България
Врабчо +100 за мнението. И аз отдавна се опитах да кажа същото, едва не ме изядоха, че искам да броим трупове и, че икономиката не е важна.
Ама вие сега, в условия на пандемия и дълбока световна рецесия ще градите икономика ли? Досега не се е получило, сега никакъв шанс. Ако бяхме в еврозоната, сега щяхме да се закачим на хранилката до Италия и Испания, но сега и това няма. От друга страна населението масово иска левът да е в курс 1.988... за сто години напред поне, защото нашата икономика и еврото ще я убие. С две думи, с корона, без корона, все тая, ами поне по-малко жертви да има.
А вие как ще коментирате над 62000 регистрирани безработни (данните са от преди 2 дни). Как ще живеят тези хора, как ще си плащат кредитите, как ще се прехранват и най-вече къде ще си намерят работа? Ако си мислите, че когато всичко свърши (когато и да е това) нещата ще си бъдат постарому, и ще има работа, както беше досега, се лъжете жестоко!
Така, както живеят половината от хората в България години наред - трудно. Без коронавирус, в перманентна криза. С кредити, ипотеки, прехранват се-себе си и децата си, образоват ги, и о, чудо-и работа си намират. Някак. Трудно, понякога отнема месеци, дори години, през които се живее в лишения, но се оправяМЕ. Оцеляваме. Наистина години.
Когато всичко свърши, когато и да е това, ще сме зависими и от икономиката на другите държави. Повечето фирми и предприятия, транспорт, логистика, туризъм...нещата са навързани, свързани. Никъде никой не очаква да пръсне звезден прах с магическа пръчка и нещата да потръгнат. Но работа има и сега, например в селскто сторанство и животновъдството места бол. При добро желание работа се намира. Е, не е на жълтите павета, ама е работа. Нали няма да сте гладни и ще си плащате кредитите? Нали това всъщност е проблема? Или не е?
Изобщо не съм фен на генерала, но тук всичко казано е смислено според мен:
shorturl.at/goDEY
Ето, с това твое мнение съм напълно съгласна

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 00:38 от Merri_An

# 6 250
  • в страната на чудесата
Данните от Франция по възрасти, пол, съпътстващи заболявания, типове лечение, тежест на дохателната недостатъчност и пр. Моля да ме извините, ако е публикувано тук вече...
Много млади хора, много без придружаващи болести. Много лошо.
https://www.santepubliquefrance.fr/content/download/243797/docum … 9_PE_20200409.pdf

# 6 251
  • гр. София
Около мен пък доста отварят.  Отделно тази седмица движението в София е много повече в сравнение с предишните дни.

# 6 252
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия непрекъснато стимулират имащите (не богати, а тези, които са на заплати) да подпомагат фермери и малки бизнеси като купуват неща от тях. Ние, например, поръчваме храна веднъж в седмицата от различно място, за да знам, че СЛеД даденият ресторант ще съществува. Днес раздадоха 150 000 букета на възрастни хора, като спасиха цветята да не отидат на боклука, а производителят да си възвърне някакви пари. Същото се случва в момента и с лалетата, които масово се купуват.

Гледах един репортаж от Берлин и една собственичка на ресторант каза, че помощта, която държавата им дава финансово е дала възможност да со отдъхнат и да мислят за нови начини за бизнес. Същото се отнася и за тук.

# 6 253
Днес колежката се похвали, че е ходила вчера на фризьор.
Вчера съседа беше ходил на масаж, че много се бил схванал.

# 6 254
  • При семейството си
Ако някой иска да се спазват някакви мерки, много спешно трябва да се направи разяснителна кампания, ама такава, лесносмилаема за масата, какви са противоепидемичните мерки, какво е и на кого е забранено, какво и на кого е разрешено и най-вече разликата между тези мерки и карантина, както и кой подлежи на такава.

Общи условия

Активация на акаунт