COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 189
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 645
Стига, ще ходим в Швеция на курорт, там всичко си е постарому! Не са затворили граници, ски писти, барове, клубчета, ще ходим там да си почиваме.
Немски вирусолог, забравих кой беше, гледах вчера, каза да забравим за почивките това лято, че дори за тези в Германия. Не знам как ще спре народа да пътува към тези държави, които пускат туристи по техните земи, особено ако най-обичайните като; Италия, Франция, Испания, Турция, отпаднат... Най-вероятно, никак. Всеки ще си ходи на своя отговорност при другите, които пускат.

# 6 646
ТАЕД, ами излизането по улиците не е забранено. Тук в тази тема постоянно се набива това. А някой е отворил дума за парковете/ Витоша, се почва "А, ама кой ви пречи да се разхождате?! Разхождайте се по улиците!" А после "Ооо, ама то вие се шляете безцелно по улиците? Заради такива като вас ще сме в ИП". Тук в България НЕ Е забранено да се ходи по улиците, а да седиш в дома си месеци наред, е изключително вредно. В повечето нормални държави, като Германия, Чехия, Дания, Норвегия, излизането навън с цел разходка и спорт, е препоръчано стига да се пази дистанция.

# 6 647
Според мен, именно туризмът причини тази пандемия. Гнездата бяха ски курортите в Алпите, където се изпозарази цяла Западна Европа, а и Италия и Испания са туристически дестинации. Най-пострадал в Щатите е Ню Йорк, който е и най-глобализиран, а не Южна Дакота. Пълен абсурд е да се хукне по туризъм, тъй като пътуването е най-рисковото поведение. Хората ще трябва да си седнат на задниците, колкото и да е неприятно, а туристическите дестинации ще трябва да си преструктурират икономиката. Абсолютно ще е абсурдно да са забранени разходките по парковете с дечица, но да са позволени туристите от богатия инфектиран свят.
Изобщо, никакви туристи не съм съгласна да идват тук, докато не се изчисти светът от короната. Именно богатите нации, които ходят по ски курортите и имат шила в дупетата, са болни и дават жертви. Както и самите туристически дестинации. Абсолютна забрана на туризма!

Интересно как това  предложение ще се отрази на българската икономика, която основно се върти около туризъм и от българи, които идват да си харчат парите в България (или вкарват пари чрез купуване на имоти, плащат на майстори за ремонти)?
Чак злорадство долавям, тъжно.
Не, българската икономика не се издържа от туризма нито от парите, които ти изпращаш на мама, примерно. Излагагаш се!
Относно туризма, няма как да се предвиди кога и как, важен е и за Гърция и за Турция и за Италия...
Едва ли някоя държава ще си позволи да го "отвори" ако има опасност.

# 6 648
Няма ли да има задължително карантиниране.
Идва в хотела и хоп- чичко полицай за 14 дни го чипира.

Без шегата, не вярвам някой да пусне тълпи чужди туристи тази година по Черноморието , без специални правила.
Не зная Ангелкова какви ги е говорила.

# 6 649
Много тъжно ми става, че някои хора свързват туризма само с лежането на плажа и тена на задника...
Нужно е съвсем малко напрягане на мисълта за да се сетиш, че туризмът е едно от топ "предприятията" в България.
Зад коктейлчето с чадърче стоят хиляди работни места и милиони оборот, данъци...
Знам, че масово се мрази "онзи гадния милионер-хотелиер изедник със скъпата кола", но грам мисъл отвъд това не се вкарва... Sad
К'во толкова, че няма да си печем задника на плажа, нали...

П.с. Сега проверих, през последните години туризмът е генерирал около 13-15% от БВП.
Пък вие си мислете за задници....

Съгласна съм с написаното от теб и го разбирам, но аз го разглеждам и по друг начин. Зад всяко коктейлче с чадърче може да стои ковчега на нечия майка или баща. Не дай боже на млад човек или дете. Зад оборота от милиони може да стои трагедията на много семейства. На много деца, загубили родител. На цели мъртви семейства. Данъците в хазната няма да върнат тези хора.
Точно туризмът трябва да бъде забравен тази година. Другите отрасли могат да работят, за да може и хората в този бранш да бъдат компенсирани поне малко, но аз съм за движението на стоки, но не и на хора. Докато това чудо не се махне напълно от Земята.
Ангелкова е от мисирките на Бойко. Ще им се види тясна държавата, ако направят някой гаф и по морето настане масов мор.

# 6 650
ИП не е за разхождащите се, идеята е да се спазва дистанция. Просто не общувайте с хора навън, не им се врете в устите. Лесно е, човек желание да има. Само, че това не се спазва и затова затвориха парковете, а не заради Дяволо, който се разхожда сам по улиците.

# 6 651
ТАЕД, ами излизането по улиците не е забранено.

Не, не е забранено, но се препоръчва да се избягва безцелното мотаене и това е добра препоръка. Един пазар за 30-40 минути е едно, а разходка в стил "муха без глава" по тротоарите за часове е друго.
После ревете, че имало тумби и навалици. Има и други начини, има дворове, балкони... възможно най-голямата тъпотия е да се мотаеш по улиците без работа. Не забравяйте, че има хора, които се придвижват с цел работа.

# 6 652
За съжаление, в София не се спазва дистанция! Нещо повече, хората настояват да ти се навират в личното пространство и се обиждат, ако не си съгласен...

ТАЕД, ами на мен 30-40 минути не са ми достатъчни, аз имам нужда да ходя по много...след като по улиците има хора, които се придвижват с цел работа, отворете парковете за нас безделниците. Така ще има повече пространство и възможност за социално дистанциране. А е и по-здравословно. Целта е по-малко хора на квадратен метър, а не повече, както се получава със сегашните мерки. Човек не се заразява от природата, а от друг човек.

# 6 653

ТАЕД, ами на мен 30-40 минути не са ми достатъчни, аз имам нужда да ходя по много...след като по улиците има хора, които се придвижват с цел работа, отворете парковете за нас безделниците. Така ще има повече пространство и възможност за социално дистанциране. А е и по-здравословно.

Аз нищо не отварям и затварям, но като ви гледам акъла, няма да опонирам на една истинска карантина, именно за такива безцелно разхождащи се.

# 6 654
Вече съм споменавала, че ходя на работа пеша. Отнема ми около час и половина. Хирургичната маска след около час вече е влажна и буквално ми се стичат капки вода в устата. Онзи ден реших да пробвам с маска от плат. Е, нямах никакъв проблем. Нито се овлажни, нито пък имах проблем с дишането.
По време на испанския грип и чумата от какъв материал са били маските? Едва ли са били от нетъкан текстил...
Бъдете здрави, хора!
Да, с маска от плат няма никакъв проблем - няма изпотяване и няма НИКАКВО предпазване от каквито и да било вируси и бактерии. По време на испанския грип маските са били от плат и затова грипа убива милиони хора - маските не са предпазвали изобщо.

# 6 655
Онова видео с прилепи на клечки може да е било и фейк.
Не знам за кое видео говориш, но по Дискавъри даваха филм за вируса, такива прилепи и плъхообразни показаха, беше повече от гнусно.

# 6 656
Без шегата, не вярвам някой да пусне тълпи чужди туристи тази година по Черноморието , без специални правила.

И аз съвсем без никаква шега съм в няколко групи из фейса за БГ хотелиери, и те си чакат туристите лятото. Първо само българи, а към Август се надяват и на западна европа. Казват, че щели да си чистят добре и това е. Никой не мисли да си седи затворен или с празен хотел. Решенията за това следва наистина да не се вземат от собствениците на хотели, а от по-високо ниво, защото, ако някой си мисли, че те, доброволно  ще седят без да си продават услугите, трябва да е луд. Според мен лично, знаейки силното "лоби" на нашите хотелиери,  там ще стане точно като с българската църква, "ами, ако искате ходете, но едикойси лично не би отишъл..."  хъката мъката, хоп, няма официална забрана, и хотелите пълни с желаещи.

# 6 657
По-голямата част от работещите в туризма са от Молдова, Украйна, бивши съветески републики, наши пенсионери също се хващат за 2-3 месеца. Браншът е все още в сивия сектор. А големите печалби се изливат в поредния бетонов мастодонт на плажа. До голяма степен сезонът ще се самоограничи с бъдещи фалити на туроператори и авиокомапнии. Може би пропуснатите ползи на доставчиците на храни се опитват да минимизират сега с разговора за българските стоки в супермаркетите. Строителният бранш също ще пострада, той е свързан много с хотелиерите. Жалко и за моловете, които правеха нелош оборот от чужденците.

# 6 658
Надявам се снимките на ПИК да не са актуални...не ми се връща назад да гледам прецизно за маски, по-скоро отстоянието или липсата на такова ме впечатлява, както и ''смелостта'' на тези хора в условията на ИП и пандемия.
Аз моето мнение си го казах отдавна, със заповед, без заповед, аз съм с маска навън и ходя само до магазина. И друго казах, че това е мое решение/проблем.
Но наистина, ако в столицата ни, която е огнище, ако по кварталите е спокойно, а по пазарите и т.н. е тази тълпа, какво правим? После тълпата се разотива по кварталите и кой здрав, кой болен без симптоми, всичко става на каша.
Наистина нямам думи и се моля да ни се размине, санкции и съвест явно са пожелателни или невъзможни.

# 6 659
ТАЕД,  всяка мярка трябва да е добре аргументирана и да бъде приета от мнозинството. Иначе няма да бъде изпълнявана.  Ако мнозинството българи мислят като теб, ще ти се сбъдне желанието.

Общи условия

Активация на акаунт