COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 613
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 885
Има епидемия, ако не си забелязал.

По принцип, ако трябва да сме на страната на истината  - няма епидемия.
"Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население."

# 6 886
Ето “говеда” излезли на въздух в Берлин в тихо квартално паркче
И пак протестират.

Въобще не ми сравнявай нашия манталитет е немския.

Тука сме точно на ниво говеда. Никаква дистанция не се спазва, маските били опресия. Айде не.

# 6 887
  • Варна
Не съм чела последните мнения, може и да сте го обсъдили, но ми прави впечатление, че последните дни Германия не отчита смъртни случаи.

Отчитат ама тихомълком, че съфорумките живеещи в Германия да не губят доверие в института Кох.

# 6 888
САЩ изпревариха Италия по жертви на COVID-19

Аз също смятам, че трябва да  се разреши на хората да спортуват и да се разхождат поединично в парковете, защото всеки вижда какво става по площадки, около блокове и по улиците. Нарушават се правилата и никой не ги контролира, та поне да ги разредят. Аз също извеждам синът ми, но ме е страх да споделя къде и защо, като виждам как се нападат хората в темата. Трябва да има поне малко толерантност тук, а не да се обиждаме и караме.

# 6 889

red_balloon, то ако знаехме колко болни се разхождат навън, щеше да е лесно.
За да бъдем още по-точни има пандемия, обявена от СЗО.

# 6 890
  • Варна
Въобще не ми сравнявай нашия манталитет е немския.

Тука сме точно на ниво говеда. Никаква дистанция не се спазва, маските били опресия. Айде не.
О, немския е по-ужасен. сещам се за студентката от Ухан отишла в Германия, как като я видели с маска и се изкашляли демостративно в лицето и викали : "Коронавирус!"

# 6 891
Ако снимката от Графа е под въпрос, то снимките от Женския пазар се оказаха реални и затвориха пазарите, нали?
Аз не снимах нашата улица, но почти не видях хора с маски днес.
Двама възрастни мъже бяха, даже се впечатлих, обикновено мъжете неглижират повече ситуацията.

Тесла е дървен философ, който постоянно си сменя концепцията.
Освен това, не може някой да "допринесе" за епидемията. Принос е нещо със знак +, в случая има недобросъвестност и вреда.
Абе как съм жива, аз се питам, като не стъпвам в паркове?!
И детето си не водех по площадки, пък се социализира успешно и е здраво?
Големи теории, голямо чудо!

# 6 892
  • София
Проблемът с парковете е, че става г** до г**  и не е възможно до всяка групичка малоумни да се назначи пъдарин.
Пък който си представя, че може да заведе деца с маски в парка, да ги накара да спазват дистанция и да седят като препарирани, явно няма деца.

# 6 893
Добри новини
Жалба
Крайно време е да покажем на всички и най-вече на себе си, че щенията и разпорежданията на БОЙко борисов НЕ са източник на правото.
Новата заповед издадена от министъра на здравеопазването е поредната правна и медицинска пунта-мара, типична за управлението на герб и отново е незаконосъобразна, поради което следва да подадем, колкото се може повече жалби срещу нея до Върховния административен съд и да ги принудим да я отменят.
https://svobodnoslovo.eu/%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b1%d0%b0-ii-%d1%8 … %b0-%d0%bc%d0%b0/
Успех.
Пичове, шубета и вие каскети.
Ти от кои си?

# 6 894
Хаджигенов написа поредната си жалба до съда срещу маските.. Предполагам, че всички "бунтари", "свободолюбиви" и "независими" люде в тоя форум сега тихомълком ще я подпишат и изпратят, попадайки в едно друго стадо подкарано от Хаджигенов. Смешна работа.

# 6 895
Проблемът с парковете е, че става г** до г**  и не е възможно до всяка групичка малоумни да се назначи пъдарин.
Пък който си представя, че може да заведе деца с маски в парка, да ги накара да спазват дистанция и да седят като препарирани, явно няма деца.

Другият вариант е да позволят на хората да ходят на Витоша. Аз също се притеснявам от вируса и полагам много големи усилия да измисля как да изведа детето да изразходи малко енергия без да има хора около нас. За сметка на това, мъжът ми не се е спрял всеки ден си намира работа да ходи някъде и да си свърши нещо.

# 6 896
Скрит текст:
Добри новини
Жалба
Крайно време е да покажем на всички и най-вече на себе си, че щенията и разпорежданията на БОЙко борисов НЕ са източник на правото.
Новата заповед издадена от министъра на здравеопазването е поредната правна и медицинска пунта-мара, типична за управлението на герб и отново е незаконосъобразна, поради което следва да подадем, колкото се може повече жалби срещу нея до Върховния административен съд и да ги принудим да я отменят.
https://svobodnoslovo.eu/%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b1%d0%b0-ii-%d1%8 … %b0-%d0%bc%d0%b0/
Успех.
Пичове, шубета и вие каскети.
Ти от кои си?
[/quote]

За съжаление на niljaniljo, докато се задейства ВАС, заповедта ще си е свършила работата по празниците.
Даже ако съм аз ще им пускам по една на тези "пазители" на правата, да обжалват всяка седмица.
Така се постъпва с безотговорни хора.

# 6 897
  • София
Щом сте видяли с маски, нямам претенции. Аз гледах, гледах, и не видях нито един. А щом на цялата навалица сте успяли да видите само трима, значи положението е по-зле, отколкото си мислех. Не слушат бе, не слушат! Само не мога да разбера дали са тъпи или го правят нарочно.

# 6 898
  • Мадрид / София
Има епидемия, ако не си забелязал.

По принцип, ако трябва да сме на страната на истината  - няма епидемия.

Първо - НЕ Е ГРИП!
Второ - правете разлика от епидемия и пандемия!
Епидемия - локално заболяване с Х бр заболели.
Пандемия - заболяване върлуващо в цял свят с много заболели.
Надявам се, че стана ясно... или да повторя?

Ню Йорк - 5 април - реалността:

# 6 899
  • Варна
На снимката от Графа не се вижда нито един човек с маска, което е невъзможно, ако снимката е скорошна. Няма начин поне един маскиран да не попадне в кадър.

Има с маски, но са само трима. Един младеж със синьо яке в гръб, една девойка, в дясно. и една девойка със зелено яке, в центъра на снимката. Трудно ще ги забележиш.

Хората с маски явно вече са малцина. На мен ми прави впечатление, че когато въведоха ИП хората бяха стриктни, докато тези дни в моя квартал почти не виждам екипирани индивиди. Днес като ходих до магазина гледам, че младежите се бяха събрали да ритат футбол в кварталното училище, пак там майки с колички и деца, пред блоковете маси изкарани за бира и кафе, щото нали заведенията не работят. Имаме една групичка пенсионери и те се бяха събрали на лаф, питам единия дядо " нали ИП, карантина", той ми казва " не стига, че ме карат да ставам сутрин рано да ходя до магазин, ами ще им стоя и още един месец вкъщи".Grinning

Общи условия

Активация на акаунт