Има го и другият вариант, който пък е още по-гаден за един лекар: възрастен човек на 80 без предишни заболявания отказва лечение, което би му спасило живота и не би му навредило. И ти като лекар няма какво да направиш, не можеш да го накараш на сила да се съгласи. Това също е много, много тъжно.
П. С. Много съм далеч от мисълта да лишаваме от лечение хора, които непременно го искат, най-малкото не е етично.
Kalinka, да, мисля, че и аз точно така бих постъпила в такава ситуация. Важно е и качеството на живот, не само количеството.
И още нещо : преди известно време ми направи впечатление, че една потребителка беше много горда от себе си, че някакви баби си говорели пред входа и тя извикала полиция. Останах безмълвна. Това са нашите родители, нашите баби и дядовци. Тези баби може да са имали заболявания и малка очаквана продължителност на живота, и да са напълно наясно с този факт. И това да е едно от малкото неща, които да им носи радост. Тези хора също са добре информирани за короната и какви последствия може да има тя за тях. Малко повече уважение към по-възрастните и техните избори не би било излишно според мен.