COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 017
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 035
Скрит текст:

Вие у вас можете да загинете както си прецените. Само че вие може да причините смъртта на десетки хора. Или си измислям?

...Но да твърдите, че....  носители без симптоми, ходят и сеят "заразата", това е точно 0% доказано и честно казано граничи с психозата..

Напротив, доказано е.. самият аз пусках тук линкове към научни статии с доказателства още преди 2-3 седмици..

P.S. Например, тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1174414.msg40233280#msg40233280

# 7 036
Скрит текст:
Абе...аз имам 1 такъв информативен въпрос. Извинете, ама вие какво си мислите, че може да стане, ако да кажем утре вдигнат ИП при нас? При положение, че цял свят практически не функционира? Това е много сериозен въпрос. Как си го представяте, че ще стане?

Поне 5 пъти съм питала същото.
Никой не ми е отговорил досега.
Наистина ми има заблудени хора, които мислят, че ИП е причина за срива на всичко, свързано с икономиката и че утре да го отменим, тръгва всичко на 6?!

Коя държава си е отменила мерките? Освен Китай, но и те имат все още някакви.
Ние, с гайдите, ли да сме първи?
Хората се надяват, че като отменят ИП и всичко си тръгва постарому. Е, ще бъдат доста разочаровани. Тези, които останаха без работа, трудно ще си намерят, на други ще им намалят заплатите, трети пък ще кротуват там, където са се задържали на работа. Цели сфери на икономиката ще боксуват с години. Пазарът на труда ще е пренаситен с предлагане на раб. ръка, което ще доведе до намаляване на заплатите в съответните сектори. Тези, които се върнаха от чужбина, трудно ще бъдат наети обратно.
Всичко зависи от времето. Колкото повече минава, толкова по-тежки щети. Ако беше за 2-3 месеца, нямаше да е толкова непоправимо.

# 7 037
Да и аз февруари си взех дезинфектанти и маски. Колегите ми се смееха, когато използвах маска в самолета, а сега са задьлжителни.

Януари месец писах в първата тема, че партньорите ни от Китай ни бяха помолили да им изпратим маски. Бяха много притеснени и обясняваха, че там няма никакви вече. Купихме и изпратихме, разбира се. Купих си тогава и на мен 1 кутия..и на мен ми се смяха колегите с "ма то това си е в Китай, за кво са ти маски??"

# 7 038
Ох, как ще се сгъне цяла България с такива "оптимисти", а дано да греша. И в Испания ни призоваваха да запазим спокойствие и да не разсяваме паника, докато паниката сама не ни накара да замълчим и да си седим в къщи.
Пп. Явно не всички, щом задминахме Италия.
_silence_,  никой не вярва на другия. Съжалявам, че го преживяваш това. Много точно си го написала. Тя паниката в един момент може да ни накара да замълчим и да си седим в къщи.  Преди месец вярвала ли си, че ще има момент в който да го напишеш? Предполагам, че не.
Не. Бях оптимист. Но когато ти дойде до главата, преосмисляш.
Знам и помня как се извини в тази тема. Тогава и аз писах за първи път толкова емоционално.
Точно това не искам да ви се случва на вашето поколение, защото не го заслужавате.
Всичко ще бъде наред. Запази оптимизма колкото и да е трудно.
Със сигурност съм написала хиляди глупости и моля за хиляди извинения. Дано скоро не само аз,  а всички си дадем сметка, че не е шега.

# 7 039
Скрит текст:
Абе...аз имам 1 такъв информативен въпрос. Извинете, ама вие какво си мислите, че може да стане, ако да кажем утре вдигнат ИП при нас? При положение, че цял свят практически не функционира? Това е много сериозен въпрос. Как си го представяте, че ще стане?

Поне 5 пъти съм питала същото.
Никой не ми е отговорил досега.
Наистина ми има заблудени хора, които мислят, че ИП е причина за срива на всичко, свързано с икономиката и че утре да го отменим, тръгва всичко на 6?!

Коя държава си е отменила мерките? Освен Китай, но и те имат все още някакви.
Ние, с гайдите, ли да сме първи?
Хората се надяват, че като отменят ИП и всичко си тръгва постарому. Е, ще бъдат доста разочаровани. Тези, които останаха без работа, трудно ще си намерят, на други ще им намалят заплатите, трети пък ще кротуват там, където са се задържали на работа. Цели сфери на икономиката ще боксуват с години. Пазарът на труда ще е пренаситен с предлагане на раб. ръка, което ще доведе до намаляване на заплатите в съответните сектори. Тези, които се върнаха от чужбина, трудно ще бъдат наети обратно.
Всичко зависи от времето. Колкото повече минава, толкова по-тежки щети. Ако беше за 2-3 месеца, нямаше да е толкова непоправимо.

То и сега не е непоправимо. Въпросът е, че трябва да се задвижи цялата машина (демек всички държави), за да тръгне и при нас. Дотогава сме пас в повечето сфери.

# 7 040
  • София

Вие у вас можете да загинете както си прецените. Само че вие може да причините смъртта на десетки хора. Или си измислям?

Измисляте си, защото страхът ви е обзел изцяло. Да, ако потребителят е шофьор на автобус или тир и катастрофира по време на работа, може да убие десетки хора. Но да твърдите, че здрави хора, или носители без симптоми, ходят и сеят "заразата", това е точно 0% доказано и честно казано граничи с психозата. Както и че "малките вирусчета" се задържат с часове и летят по вятъра, това също никъде не е доказано. Къде ги четете тия неща, не мога да разбера...
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека.  От 27 февруари съм в карантина, тогава се върнах от Париж, сам си я наложих. После дойде 13 март. Психоза е малоумието, че не може да се заразиш и като безсимптомен да заразиш десетки в навалицата.  Вижте броя на заразените и мъртвите в Обединеното Кралство от 11 март досега, тогава са имали само 380 заразени, сега са почти 70 хиляди. Сметки от 4 клас можете ли да правите? Имат близо 9000 починали сега...
На тези 70 000 им сложете още две 0- ли и после ми смятайте смъртност.

# 7 041
  • София
За снимката от Графа - може ли някой да ми каже от кое място на Графа е заснета? Аз се опитах да се ориентирам по този магазин D&P parfumum, но на Гугъл Мапс мястото, където се намира той, изглежда така

Също ми беше странно как Графа е затворен за коли, но жълтата кола и бялата в ляво очевидно се движат по улицата.. За Фотошоп мазаляка, който става в самото кръстовище, няма да коментирам. Просто ми стана любопитно кое точно е това място на снимката, ако може някой да определи...
Първата пусната снимка е преди ремонта, около 2018 година - лятото и изобщо снимката не отговаря на положението в момента, Графа е почти пуст, днес минах, прекосих го с колата точно на мястото където е направена тази снимка, малкото кръстовище на Шишман и Графа - в дясно на снимката се вижда отворена врата - това е една малка закусвалня, която в момента не работи, затворена е от началото на кризата, малко сред нея се вижда отворената врата на месарницата - не работи в момента. затворена е, освен това хората са облечени доста по лятно му, което също е грешка, защото чак толкова не е топло - пак грешка, не е истина,  това е измислена снимка, иначе си е реална, като местоположение.  Ако снимаш точно от това място по посока "Др.Цанков" точно така изглежда малко нанагоре е, тук е точно. Освен това няма и маски и нека да се приеме, че тези евентуални маски които се виждат , някои хора си ги слагаха, защо се кажа, че въздуха е лош, само това е.
Това което ти си пуснал е вече по Графа, в ляво е хим. чистене и измислен магазин за обувки, а отсреща е книжарницата.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 00:19 от marchеva14

# 7 042
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

П.С Е, винаги има възможност да срещнем джигит по пътя, ама това е друга тема, не по-маловажна.

# 7 043
Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
Cases which had an outcome:
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?

# 7 044
Тесла, лашкаш се в крайности!

Смъртността е някъде около.0,4 %, има вече достатъчно статии по въпроса.

# 7 045
Simple Smile Ето това наистина е ирония, аз пък мисля точно обратното че тогава изобщо не бях прав, защото тогава имах много малко информация за вируса и пишех какви ли не неща, които сега се оказват глупости, а тези които не са глупости са силно преувеличени, какво страшилище е, че смъртността му е много висока, много хора ще умрат, правех апокалиптични оценки, тия оценки сега се оказва че са тотално погрешни, понеже тия дни и особено след Австрия и Швеция които реално почват да разкриват истинската картина за вируса, се върнах да попрочета какви съм ги писъл в самото начало и се смях на доста неща. А колко отдавана беше, тия 2, 3 месеца оттогава насам ми се струват като 2 , 3 години толкова време мина, че като ги чета тия неща които ти смяташ за верни имам чувството че ги е писал друг човек а не аз. Тогава съм спорил с едни хора а сега споря с други хора, е има и изключения и като Бързият влак с които може би винаги съм спорил, щото тя тогава не е била на моето мнение и сега не е. Grinning А тогава наистина ме обвиняваха хората че всявам излишна паника, и са били прави. Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Да, докато не дойде поредния път, когато ще кажеш - упс, аз пак съм се объркал нещо.
Не сме спорили винаги, предния път ме убеди за маските, но втори път няма да се получи, нито ще ти мълчи някой да заблуждаваш хората. Щото то това твоето "пишех какви ли не неща, които сега се оказват глупости", може да коства животът на някой.

# 7 046
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека.  От 27 февруари съм в карантина, тогава се върнах от Париж, сам си я наложих. После дойде 13 март. Психоза е малоумието, че не може да се заразиш и като безсимптомен да заразиш десетки в навалицата.  Вижте броя на заразените и мъртвите в Обединеното Кралство от 11 март досега, тогава са имали само 380 заразени, сега са почти 70 хиляди. Сметки от 4 клас можете ли да правите? Имат близо 9000 починали сега...
[/quote]
Аз не мога да слагам така глупаво нули, вие се оправяйте. Наистина ли го мислите това?

# 7 047
  • София
И какво да мислим? Че някой взима 5000лв заплата и въпреки това намира за какво да мрънка ли? Дай ми фейса на тая смотла да й напиша мислите си на съобщение.

А защо да е смотла, че взима 5 хиляди. Може да си ги изкарва честно и това не значи, че утре трябва да остане без работа.
Или всеки, който не е барманка, продавачка и камериерка- на пангара?

Стига сте спорили. Никъде на Графа няма такава денивелация.

# 7 048
Скрит текст:
Този док. филм свързан с разпространението на Ковид в Италия гледали ли  сте го?
https://www.facebook.com/DokumentalniFilmi/videos/1145943682422746/
Ми не, резюмирайте, поне кажете идеята, иначе надали някой ще го гледа.
Благодаря.

Аз го гледах още преди седмица. Общо взето се оказва, че в началото е имало доста пациенти с ковид в болниците, но лекарите не са й предполагали, че въпросните пациенти са с ковид. После като разбрали пък не ги изолирали от другите. Общо взето още в началото (а то всъщност изобщо не е началото) са се омазали много. Демек пълна липса на организация, изобщо не са знаели за какво става въпрос. Другите 30 минути се мъдри защо не са затворили някви фабрики и дали икономиката е по-важна. А, да, и в домовете за стари хора има много случаи.

# 7 049
  • София
Аз не мога да слагам така глупаво нули, вие се оправяйте. Наистина ли го мислите това?
[/quote]
Сама сте написали че един може да зарази 59000 или вярвате, че всеки един от тези 70000 са хванати и изолирани преди да са кихнали?

Общи условия

Активация на акаунт