COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 391
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 410
Скрит текст:
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 89 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.
https://m.24plovdiv.bg/region/article/8444196

Еха, супер! Ще видим скоро истинското лице на този толкова ужасен, смъртоносен и покъртителен Ковид 19.
Откога го чакам....
Дано да не хвърчат пагони....ама така е то, като не се чете редовно в Бг мама....
ако хвърчат душевна мастурбация ли ще си направите?
Нищо няма да хвърчи - от деветдесет трима са преболедували.
Някои много стратегически гледат и мечтаят за саботажи.
Не разбрах какво е на резултата, че да хвърчи някой.

А от тези тримата, колко са умрели? Щото нали уж трябваше всички да измрем, ако не слушкаме...

# 7 411
Моля някой да публикува подписаната заповед от министър Ананиев за задължителното носене на маски.

# 7 412
Значи според Калинка в прехвалената Нидерландия хората уважавали правителството и спазвали мерките. Което е добре. У нас хората като се призовават да спазват мерките, било робство. Ама тяхното правителство ги хвалело, нашето хокало. Дори и да е така, предпочитам да съм нахокана, но здрава, пред това да съм хвалена, но болна или застрашена да умра. Той и Тръмп беше на вълна "грейт и амейзинг", но виждаме там какво става. Не искам да съм част от това. А лицемерието на Запада го знам и съм го изпитвала отдавна. Предпочитам "право куме в очи" на генерала пред това.

# 7 413
  • София
Това го разбрахме, но кои са злодеите, които дърпат конците на цялата тази конспирация? Поименно, моля.
САЩ, Китай и световните олигархични кланове.

Ето ползата от изолацията. Четенето на шпионски романи. Може да не е най-точното четиво, но все пак народът чете. И го претворява в истина. Относно представата за роднина-милиционер, роднина-милиционер в парка, това пък идва от гледането на филми. Това също е от полза за нацията.
Изолацията друг път, аз си работя. От така наречените конспирации се интересувам от преди повече от 10 години и нещата лека полека си се случват. Така че всеки си решава в какво да вярва, аз винаги имам едно наум за масовите медии.
Утре ако ви покажат клипчета по новините, как извънземните идват и нападат земята, масата ще повярва и ще се скрие...реакцията на коронавируса го доказва, толкова е лесно вече манипулирането.
И да допълня, не казвам че няма вирус, а че медиите го направиха много, много по - голям отколкото е.

# 7 414
Хайде по-оптимистично. Господ дезинфекцира лъжицата след всеки вярващ. Вие сериозно ли гледате брифинги. Не съм гледала нито един. Да му се не види.
направо си представих нагледно - Господ в едната ръка спирт и в другата парцал.

# 7 415
ЗАПОВЕД за задължително носене на маски.

# 7 416
Скрит текст:
И какво ме топли дали вярва в тях правителството, Калинка?
Аз вярвам, че в Нидерландия имате 2600 починали, а тук са 29.
Кое е по-приемливо?
Средна продължителност на живота:
Нидерландия - 79.8 години
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.
То по тази логика италианците са с 83-84 години. Добрите условия на живот какво отношение имат към вируса?
Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?
Ние сме добре в момента, но това е илюзия, защото нямаме добри условия на живот, съответно възрастни хора, които да умират. Всички мерки са безсмилени. Дали ще ги има или няма, при нас няма кой да умира /това звучи обещаващо/. Справят се Италия, Нидерландия, Германия .... с много възрастно население и с минимални мерки /нормално, те са велики сили/.
Сега трябва да си посипем главата с пепел защото управляващите в нашата държава не са на ниво, пък ние ги слушаме.

# 7 417
Значи според Калинка в прехвалената Нидерландия хората уважавали правителството и спазвали мерките. Което е добре. У нас хората като се призовават да спазват мерките, било робство. Ама тяхното правителство ги хвалело, нашето хокало. Дори и да е така, предпочитам да съм нахокана, но здрава, пред това да съм хвалена, но болна или застрашена да умра. Той и Тръмп беше на вълна "грейт и амейзинг", но виждаме там какво става. Не искам да съм част от това. А лицемерието на Запада го знам и съм го изпитвала отдавна. Предпочитам "право куме в очи" на генерала пред това.

И какво толкова става в САЩ?
Нали не сравнявате САЩ с Италия? Щото ако ще го правите, по-добре сравнете Европа със САЩ, та да не е ябълки с круши все пак...

# 7 418
Дори руснаците се вразумиха.
Цитат
Храмовете в столицата на Русия Москва и региона на Подмосковието ще бъдат затворени за миряни в дните на Страстната седмица (от 13 до 19 април). Това става ясно от циркулярно писмо на руската православна църква, публикувано в събота вечер.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30548916.html?fbclid=IwAR13In3wS … 4MNIA9RZe_vu8saE0

Цитат
В „Света Неделя“ се причестяват с обща лъжичкa (СНИМКИ)
https://nova.bg/news/view/2020/04/12/284816/%D0%B2-%D1%81%D0%B2% … 0%BC%D0%BA%D0%B8/
Цитат
В бургаските църкви причестяваха с обща лъжица
https://www.youtube.com/watch?v=B8kD028O9aA&feature=youtu.be … akr5_vJVcJJ0KxoVQ

# 7 419
  • Ispania
Обновени данни от Испания :
Заразени: 166019
 Последни 24 часа:4167(продължават да намаляват )
Оздравяли:62319
Починали:16972

Новите заразени са по-малко, но починалите са се вдигнали. Цифрата на заразените и починалите може да се промени, защото събота и неделя , не е напълно точно(не от всякьде се изпращат резултати).
Реалния брой на заразени няма как да се знае, предполага се(професионалисти, лекари, правителство и медии), че е доста по-висок, но има хора които са го минали или минават с леки симптоми, или не са разбрали (най-вече децата-от неразбралите).

България по мое мнение , се справя повече от чудесно! Не зная какво толкова се оплакват  хората, нали идеята на мерките беше точно такава! Да се спре навреме заразата. До тук горе-долу е успешно.

Вчера се е наложило свекърва ми да звъни на лекар заради свекър ми(нищо свързано с вируса),при което за наше ОГРОМНО учудване , е дошла линейка за минимално време 😍. Явно медицинския историал на свекър ми е доста плашещ и веднага е имало линейка. (Отдавам го и на факта че живеят почти залепени за болница 😅).
Но както и да е, извикани са за друго нещо, не Ковид 19, но понеже е имал (само ) един от симптомите на вируса, доста време са стояли при тях за да го разпитват. Тест не са му правили(няма!), но са казали че ако в неговия случай се появи някой друг симптом(плюс неговите проблеми), ще искат от съседен град тест или от друга болница евентуално )но за в момента напълно изключват да е заразен(те горките от съвсем самото начало са под строга карантина , наложена от тях самите и от самосъзнание).
И с това искам да кажа , че наистина се усеща малко по-малко, как напрежението по-болниците започва да намалява и леко по-леко се опитват да се върнат към нормалното функциониране.

# 7 420
Обновени данни от Испания :
Заразени: 166019
 Последни 24 часа:4167(продължават да намаляват )
Оздравяли:62319
Починали:16972

Скрит текст:
Новите заразени са по-малко, но починалите са се вдигнали. Цифрата на заразените и починалите може да се промени, защото събота и неделя , не е напълно точно(не от всякьде се изпращат резултати).
Реалния брой на заразени няма как да се знае, предполага се(професионалисти, лекари, правителство и медии), че е доста по-висок, но има хора които са го минали или минават с леки симптоми, или не са разбрали (най-вече децата-от неразбралите).

България по мое мнение , се справя повече от чудесно! Не зная какво толкова се оплакват  хората, нали идеята на мерките беше точно такава! Да се спре навреме заразата. До тук горе-долу е успешно.

Скрит текст:
Вчера се е наложило свекърва ми да звъни на лекар заради свекър ми(нищо свързано с вируса),при което за наше ОГРОМНО учудване , е дошла линейка за минимално време 😍. Явно медицинския историал на свекър ми е доста плашещ и веднага е имало линейка. (Отдавам го и на факта че живеят почти залепени за болница 😅).
Но както и да е, извикани са за друго нещо, не Ковид 19, но понеже е имал (само ) един от симптомите на вируса, доста време са стояли при тях за да го разпитват. Тест не са му правили(няма!), но са казали че ако в неговия случай се появи някой друг симптом(плюс неговите проблеми), ще искат от съседен град тест или от друга болница евентуално )но за в момента напълно изключват да е заразен(те горките от съвсем самото начало са под строга карантина , наложена от тях самите и от самосъзнание).
И с това искам да кажа , че наистина се усеща малко по-малко, как напрежението по-болниците намалява.

Хората не се оплакват, просто започват да си живеят живота. Защото се даде един месец, да видим дали ще измрем, е, не измряхме и така. Оплакват се тези, които не искат да си живеят живота (работа, разходка по улицата, щом не дават в парка), а си седят в апартаментите. Тяхно право е, дори правителството ги подкрепя, но защо мрънкат?

# 7 421
  • На остров
В Швеция вчера и днес се отчитат много малко нови случаи на починали и заразени, вероятно е заради Великден, но е добре въореки всичко.

Ние най вероятно сме със заразен в семейството, но засега няма нужда да посещаваме болница.

# 7 422
Да, витамин Д е имуномодулатор. Тоест хем засилва имунната система (по-точно един вид Т-клетки), хем предпазва от прекалено силна реакция. Затова за мен е пълна глупост да се държат децата два месеца само вътре(особено при цифрите в България) . Не задължавам никого с това мнение, моля, ако някой иска да се заяде, да подмине просто!

# 7 423
  • При семейството си
Kalinka, остави, безсмислено е.
Подходът при вас е идентичен с този в Англия, Германия, всъщност в повечето страни, но ние си заслужаваме, ние непослушните българи си заслужаваме… генерал да е начело на Щаба, пожарникар начело на държавата, заслужаваме си мерките, грижите, здравната система, солидарността, отношението на съседа, на работодателя, отговорите на съфорумката… всичко си заслужаваме. И вируса си го заслужаваме. Ще преминем, всички нации ще преминем през това изпитание по един или друг начин, но ние си „заслужихме“ да го преминем по този и мен лично това най-много ме плаши.

# 7 424
  • Варна
Как пък според вас никой не е похвалил нашите граждани за дисциплината? Направиха го. Особено ББ, няколко пъти го чух аз лично. Обаче някои приеха това като "Може и по-разхайтено, не го давайте толкова сериозно!" И сега плащаме цената.
Скрит текст:
Не знам с какви доктори говорят някои от темата, то на някои и "звездите им го говорят", но лекарите, които ние познаваме, далеч не са оптимисти. И нямат политически интереси да "пеят в хора", ако това е обвинението ви към хората, които се изправиха тази сутрин пред нас. Редови лекари, с много стаж и опит, наистина притеснени от вероятността да не удържим положението.

Тук всеки си разиграва филмите в главата върху основата на случващото се.
Скрит текст:
То не бе оранжеви, англо-саксонци, зомбита, световни заговори, пари, пари и пак пари... Не на последно място разни "спасили се" от омразната ни държава с робско население, което е на тяхна хранилка, систематично начукващи празното канче българско. И чаршафи, развиващи теории, изключващи други чаршафени виждания на същия автор, но за сметка на това също толкова категорични като първите... И медицински анализи. Безброй. От хора, отдалечени на светлинни години от медицината.
Не е лошо да се поспрат великите философи и да се замислим, наистина. Да погледнeм статистиките и да сравним нашата с тях. Да си затворим устите и да се засрамим, че се наложи уважавани хора с титли и опит да излязат и да изкажат гласно страховете си. Базирани на познанията и образованието им и на информация от колегите им. А не на свободното интернет творчество или на полета на нечия болна фантазия в конспиративните простори.

Общи условия

Активация на акаунт