COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 332
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 425
  • Там,където се събуждам щастлива.
Цитат на: Mama_Nana link=topic=1198767.msg40550763#msg40550763 date=1586692073

[/quote
В случая - пандемията, не се наблюдава избирателност от към условията, в които живеят хората,

Дразни, когато човек иска да каже нещо, но не го прави директно, а индиректно трябва другите да се сетят. Е, не всеки може да чете мислите на другите.

Какво искаш да ти кажа, което не си разбрала?
Избирателност по принцип няма, но условията, в които си и условията, в които си лекуван оказват влияние дали и как ще се заразиш, както и какъв евентуално може да е краят. Пример: безброй заразени сред изключително бедни или живеещи под минимума условия хора в Америка, както и официално се знае, че богатите в Америка получават по-различно (може би по-добро?) лечение от бедните (вчера имаше интервю с холандски лекар в Америка).

Домовете за възрастни хора и хората, които са в тях нямат нищо общо с идеите в главата на много хора.. По принцип в Холандия това е вече последната спирка за много болни хора (стимулира се и се прави възможно с помощ от персонал хората да останат максимално дълго вкъщи). Вуйна ми се грижи за вуйчо вече две години на 4 -тя етаж, доскоро без асансьор в Софив, който е с Паркинсон, който сковава тялото + всички халюцинации, които бяха показани в Откраднат Живот. Днес навършва тя 75 години. Как го обръща, как го мие..не знам. Неговата прогноза е, че може още 15 години да е така, ако сърцето е здраво. Та много ще се смиря с мнението си, ако не издържи това лято и се принуди на друга стъпка. Та така е и с родителите на безброй холандци. Ама за нас са чудовища, да.

# 7 426
  • София
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 89 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.
https://m.24plovdiv.bg/region/article/8444196

Еха, супер! Ще видим скоро истинското лице на този толкова ужасен, смъртоносен и покъртителен Ковид 19.
Откога го чакам....
Дано да не хвърчат пагони....ама така е то, като не се чете редовно в Бг мама....
И ти май не знаеш точно на какво се радваш.
Там така или иначе беше ясно, че не пламна огнище, за справка - брой регистрирани случаи и починали.
Извод - мерките са ефективни, достатъчно е да затворим заведенията, да повишим леко хигиената, де се дистанцираме и да носим маски.
Лоша новина - за пореден път е развенчан митът как 80% са го изкарали безсимптомно през февруари. И е съмнително колко изобщо го карат безсимптомно, май далеч по-малко от 80%.

# 7 427
И какво ме топли дали вярва в тях правителството, Калинка?
Аз вярвам, че в Нидерландия имате 2600 починали, а тук са 29.
Кое е по-приемливо?
Средна продължителност на живота:
Нидерландия - 79.8 години
България - 72.7
Хайде сметни го за колко хора повече ежегодно, ежедневно, ежечасно Нидерландия е създала по-добри условия за живот.
То по тази логика италианците са с 83-84 години. Добрите условия на живот какво отношение имат към вируса?
Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?
Сериозно ли причисляваш Италия към богатите държави?

# 7 428
Хайде от Холандия,  Германия, Австрия , Великобритания и т.н.  да не ни поучават, вижте си статистиката.

# 7 429
В Швеция вчера и днес се отчитат много малко нови случаи на починали и заразени, вероятно е заради Великден, но е добре въореки всичко.

Ние най вероятно сме със заразен в семейството, но засега няма нужда да посещаваме болница.
Дано и да не се наложи! Късмет!

# 7 430
  • Пловдив
Честно, омръзна ми да чета колко умни и ЕнтЕлегентни са в Европа, пък видиш българите са прости. Да си призная, четейки  тази тема, взех да преосмислям мнението си за нацията, но категорично европейците са много по-моделирани мозъци. По калъп. В това ли трябва да се превърнем. На това ли се възхищавате.

# 7 431
Цитат
Не искам да ме набутат в някой дом и да ме отглеждат, заради пенсията ми (както правят в белите държави, те с тия бежанци скоро нЕма да са бели, ама това е друга тема). Тенкю,
Не знам дали възрастните са набутани в тези домове,но съвсем не живеят скотски като тук.Силно съм впечатлена от два такива дома,които видях почти в центъра на Амстердам.Не е в квартала на Червените фенери,но първи ринг на центъра.Пешеходна зона.Тук съм го казвала на много хора.Старците си говореха, смееха,пиеха кафе.Една баба влезе с пакет закуски купен от близката пекарна.Видях хора в отлично насторение.В единия имаше програма за седмицата и включваше посещение на деца от дет.градина и на ''бежанци''.Според мен живеят и си отиват много по-достойно от нашите възрастни.Не разбирам нашият манталитет ако не сменяш лично памперса на родителите си и не ги дебнеш,значи не се грижиш за тях.Друг е въпроса,че тук докато някои уж се грижат за възрастни и  съжителстват заедно,направо си ги използват.Това включва гледане на деца,поемане на цялото домакинство,докато ''младите'' са на работа.После сервират,отсервират,защото ''младите ''имат нужда от почивка.И пенсийката им отива пак за някой друг,в случая ''младите''.

# 7 432
Днес трябваше да изляза, за да взема едни лекарства на майка ми. Реших, че ще е добре да е около 13-14 ч. защото тогава има по-малко хора по улиците.
Изаднах в мини шок, навън нямаше нормални хора. На една уличка близо до контейнери изкочи жена, очевидно клошарка, която така звучно се изхрачи на пътя, след което почна да рови в кофата. На един тротоар ме пресрещна човек от малцинствата, който носеше кофа с лалета, беше без маска и тръгна да ми предлага цветя. А в района, където живея на улицата се разхождаше човек, който видимо имаше психически отклонения и също беше без маска.

# 7 433
От доста време новите случаи вървят около 20 на ден и нито се покачват, нито спадат. Това означава ли, че вече сме стигнали платото на кривата и скоро ще започнем да слизаме надолу?

# 7 434

България по мое мнение , се справя повече от чудесно! Не зная какво толкова се оплакват  хората, нали идеята на мерките беше точно такава! Да се спре навреме заразата. До тук горе-долу е успешно.

Проблемът не е във взетите мерки до сега, проблема е, че сега се взимат някакви мерки, които за нас не са правилни. Не може да затвориш всичките пазари, заради един цигански пазар, който събира всичките баби. Редно беше да се затворят, някой пазари в София, не всичките. Нали осъзнавате, какво направи държавата, прецака себе си в момента. Вместо да купуваме от българският производител, ние ще купуваме вноса. Редно ли е това според Вас? В началото България правеше по 300-350 теста на ден и имаше около 20 позитивни, сега правим по 500-550 и имаме между 20 и 30 позитивни, процентът на позитивните е около 5%. Във Великобритания този процент е 30% и пак няма тия мерки да си затворят собствените пазари.
Иначе за момента, въпреки неспазването на мерките, вървим повече от добре. Докато кривата върви така, можем да сме щастливи, почне ли този процент на позитивни от тестовете да се вдига, е тогава вече да минаваме под карантина. Мисълта ми е,че трябва да има някаква причина за стягането на мерките.

# 7 435
О, стига, живея до пазар, и адски много се радвам, че го затварят. Нито има българска стока, нито спазват елементарна хигиена! Никой не пречи на български производители да си пласират стоката в големите вериги. Правителството да наложи това. Пазарите специално ме потрисат. Имаха възможност и време,да бяха направили нещо.

# 7 436
Скрит текст:
свръхреагиране на имунната система, когато почне да се бори с вируса, което може да доведе до усложнения. Не съм лекар и някой може да го обясни по-добре. Но..на прост език е това.
[
Не съм лекар, но свръхреагирането на имунната система не е проявление на здрава такава. Недостигът на витамин Д води примерно до свръхреакция.

Това така ли е? От къде го знаеш? За първи път го чувам. Лично ме засяга, но и много други хора, защото има дефицит на витамин д.

Да, четох го наскоро в The BMJ по повод връзката между дефицита на витамин Д и инфекциите на долните дихателните пътища (вирусни и бактериални). Говореше се точно за острият отговор на имунната система и че това има непосредствена връзка с недостига на този витамин. Доколкото помня ставаше въпрос за няколко различни изследвания, направени на около 10 хиляди души.
Ако намеря статията, ще я кача.

Допълвам, на който му се чете, малко е дълго и има много цифри...

https://www.bmj.com/content/356/bmj.i6583
https://www.bmj.com/content/356/bmj.j847

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 15:45 от Анонимен

# 7 437
  • Варна
Скрит текст:
Доброволни платени тестове за антитела на хора от община Банско - 89 човека, 3 с IgG антитела. Много е интересно били ли са болни.
https://m.24plovdiv.bg/region/article/8444196

Еха, супер! Ще видим скоро истинското лице на този толкова ужасен, смъртоносен и покъртителен Ковид 19.
Откога го чакам....
Дано да не хвърчат пагони....ама така е то, като не се чете редовно в Бг мама....
И ти май не знаеш точно на какво се радваш.
Там така или иначе беше ясно, че не пламна огнище, за справка - брой регистрирани случаи и починали.
Извод - мерките са ефективни, достатъчно е да затворим заведенията, да повишим леко хигиената, де се дистанцираме и да носим маски.
Лоша новина - за пореден път е развенчан митът как 80% са го изкарали безсимптомно през февруари. И е съмнително колко изобщо го карат безсимптомно, май далеч по-малко от 80%.

Тъй, де!
Скрит текст:
Ама според някои не е тъй. Те си мислят, че са ни сложили "на дивана" за един месец (до тук), за да гледаме филма "Ад". И понеже той не започва засега, са сърдити на програмата. Не проумяват, че излъчването или неизлъчването на този филм зависи от нас, от всички. И вярват, че те в този филм задължително ще са статисти или зрители, не герои.

И защо да хвърчат пагони? Аз ли не хващам логиката? Това е поредното потвърждение, че няма много, срещнали се с вируса и преболедували безсимптомно. А случаите, свързани с Банско, все пак не са малко. Само че отидоха в други градове... и държави.

# 7 438
Това е след декламирането на загриженост за българския земеделски производител. Германия им припари отзад и заповядаха да се транспортират сезонни работници. Тц, това не е рисково. КППтата са ни бутафорни,  тц не е опасно. Врагът е друг - църквите, пазарите и цветарските сергии. Време е да установят заплаха от короната и в магазини с площ под 200-300 квадрата.

# 7 439
Проблемът не е във взетите мерки до сега, проблема е, че сега се взимат някакви мерки, които за нас не са правилни. Не може да затвориш всичките пазари, заради един цигански пазар, който събира всичките баби. Редно беше да се затворят, някой пазари в София, не всичките. Нали осъзнавате, какво направи държавата, прецака себе си в момента. Вместо да купуваме от българският производител, ние ще купуваме вноса. Редно ли е това според Вас?
Мисля, че пазарите ще ги отпуснат след Великден. Според мен и с тях, и с маските в момента сме свидетели на някакви недомислени ходове, които целят да ограничат опасностите около празниците, а не на някакви дългосрочни мерки.

Общи условия

Активация на акаунт