COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 278
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 455
Западна Европа може да е напреднала за много неща, но в тази пандемия се провалиха с гръм и трясък и повлякоха и нас и целия останал свят. В момента в целия свят има около 100,000 смъртни случая. Около 75,000 от тях са в Европа. Приносът на България към тази статистика е минимален.
Това е ужасен провал, откъдето и да го погледнеш и честно казано не мога да си представя ситуация, в която тук да умират по няколко стотин човека на ден и да излиза някой мазник по телевизията, който с благ тон да ни гали по главите и да ни хвали колко добре се справяме и аз да трябва да съм доволна и да ръкопляскам. Ами аз за по-абсурдно нещо не мога да се сетя.

# 7 456
  • Пловдив
Нямам изтривалки с белина. Имам котка. Подът се мие с обичайния препарат, за да не отрови котката. Не мия плодове и зенчуци със сапун. Ягоди ям само измити с вода. Марулята също. Ръцете мия само със сапун. Спирт не ползвам за това. Дрехите ми не висят по терасите. Перат се след всяко излизане. Но аз така правя и без ковид 19. Без връхните дрехи. Съвсем нормален ми е живота и изобщо не ми пречи, че спазвам правилата. Нищо ми няма на психичното здраве. Съжалявам, ако разочаровах някой. По паркове така или иначе не ходя. Мръсни са и пълни с хора. Не обичам навалицата по принцип. Имаме си места за игра на децата. Сега ходим сами. Децата свикнаха. Разбраха защо не може да играят заедно и, че това ще приключи един ден. Разбраха какво е отговорност, съпричастност, гражданско общество и други полезни неща.

Фпансоаз, от теб научавам за апокалипсиса, който сме очаквали. Цял месец съм живяла в заблуда, че се опитваме да го избегнем. Сега разбирам защо има разочаровани, че няма камиони с трупове. Между другото ще се попетя, ама селските вечеринки са от няколко дни....само. Преди това времето беше неприятно за разходки.

# 7 457
"Възлагам по най-бързия начин да се направят в търговските вериги щандове за наши зеленчуци свежа продукция", посочи Борисов. Министър-председателят възложи това на министър Десислава Танева.

Сериозно ли най-добрият вариант е да се вкарат всички хора в търговските вериги?  Нямам нищо против производителите да си уреждат нещата и който иска да си продава продукцията И във веригите, но искрено се надявам да не останат само те.

# 7 458
Като ще се плюе Мангъров, дайте да оплюем и германския здравен министър, който днес каза, че вирусът е тук и ще остане тук, затова трябва да се научим да живеем с него. Сигурно и на него някой Мангъров му го е подсказал това.

# 7 459
Интервю с Д-р Румен Хичев от САЩ, българският лекар в американския национален щаб за борба с коронавируса
По-добре слушайте него, отколкото Мангъров.

Д-р Румен Хичев от САЩ: За първи път България взе бързи мерки и не догонва света, риск е да се разхлабват
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/d-r-rumen-hichev-ot-sasht- … azhlabvat-2221449

# 7 460
Какво искаш да ти кажа, което не си разбрала?
Избирателност по принцип няма, но условията, в които си и условията, в които си лекуван оказват влияние дали и как ще се заразиш, както и какъв евентуално може да е краят. Пример: безброй заразени сред изключително бедни или живеещи под минимума условия хора в Америка, както и официално се знае, че богатите в Америка получават по-различно (може би по-добро?) лечение от бедните (вчера имаше интервю с холандски лекар в Америка).
За разлика от теб аз съм се атаптирала към тези условия, приела съм ги и не се оплаквам. Не съм си позволила да обиждам нито един държавник, независимо дали го харесвам или не, още по малко на друга държава. Ти си направила твоя избор, получила си това, което искаш и не ти прави чест да ни наричаш нас роби и не знам още какви. Живей си в Нидерландия, ползвай си здравната система и се радвай на достойния край на възрастните там.

# 7 461
Това не е коректно смятане, защото от заразените до излекувани има много да се случи. Ако, не дай си Боже, така вървим, гледайте числата на излезлите от болестта. А то КЪМ МОМЕНТА показва 21 % смъртност. А да напомня, че и от излекувалите се впоследствие ще има тежки проблеми. Една бронхопневмония никога не ти прощава. До живот!

За да ти е "коректно" смятането трябва да имаш бройка на всички заразени, а не само на уловените с оскъдно тестване. Така че твоето смятане не некоректно, не чуждото. Твоите 21% не важат и ще те помоля да престанеш да разпространяваш невярна информация и да паникьосваш и без това лабилната аудитория, че станахте вече много "компетентни" по сметките и прогнозите.  Един човек щял да зарази 59 000, пък от тях 20% да умрат, пък факсове от космоса на общо основание.
https://www.businessinsider.com/coronavirus-vs-flu-social-distan … iner-video-2020-3

# 7 462
Западна Европа може да е напреднала за много неща, но в тази пандемия се провалиха с гръм и трясък и повлякоха и нас и целия останал свят. В момента в целия свят има около 100,000 смъртни случая. Около 75,000 от тях са в Европа. Приносът на България към тази статистика е минимален.
Това е ужасен провал, откъдето и да го погледнеш и честно казано не мога да си представя ситуация, в която тук да умират по няколко стотин човека на ден.....
Всеки ден умират по няколко стотин човека, и без короната. Елементарен биологичен закон. Безсмъртието все още не е измислено.

# 7 463
"Възлагам по най-бързия начин да се направят в търговските вериги щандове за наши зеленчуци свежа продукция", посочи Борисов. Министър-председателят възложи това на министър Десислава Танева.

Сериозно ли най-добрият вариант е да се вкарат всички хора в търговските вериги?  Нямам нищо против да си уреждат нещата и който иска да си продава продукцията И във веригите, но искрено се надявам да не останат само те.
Не се притеснявай! Не за първи път някой идиот, облечен във власт, се опитва да нарежда на частно търговско дружество какво да продава и как да го прави! Досега няма известен случай това да е станало!

# 7 464
Страхът е една доста летлива емоция. Тя като цяло служи, за да се мобилизираш на момента да бягаш или да се биеш.

Човек свиква с опасността с времето и почва да я приема философски.

Ето например моите съседи, които са на около 70. Преди няколко седмици ходеха с маски навсякъде едни сериозни, мрачни. От вчера са събрали родата и внуците и копат в градината. Викат ми - ми той животът си върви, за какво ми е живот, дето не мога да си прегърна внуците. И може да са недисциплирани, ама има някаква житейска истина в това.

Иначе ок - ще се разболяваме по 20 човека на ден - а после? Докога?

В ЕК вече говорят официално за изолация на две скорости, между другото.

Защото е ясно, че няма как да се премине през тая болест с по 20 нови болни на ден.

Ясно е и че ние всички ще сме виновни, защото са ни казали да си спрем живота, метаболизма и всичко, пък ние не слушаме. Само ББ ще е целият в бяло, ама то това е неизменно като смяната на сезоните.

# 7 465

Това е най-добрият вариант, според мен. Хем всичко ще е на едно място, хем няма да ми продават турски и гръцки зеленчуци за български по пазарите.
Тъй като не може да се организира един пазар да влизат определен брой хора и на опашката да се чака на нормална дистанция, ще принудим търговските вериги да осигурят това.. логиката е потресаваща Neutral Face

# 7 466
Имаше анализ на Google,че у нас е спаднала посещаемостта на супермаркети с 36%. Естествено това  включва само хора със смартфони, но пак е доста.....
Но може би паьаруваният обем е по-голям...

# 7 467
Ясно е и че ние всички ще сме виновни, защото са ни казали да си спрем живота, метаболизма и всичко, пък ние не слушаме. Само ББ ще е целият в бяло, ама то това е неизменно като смяната на сезоните.

Никой не ни е казал да си спрем живота - така или иначе сме с едни от най-леките мерки откъм ограничения. По-скоро чакаме да ни спуснат план от ЕС - на колкото скорости преценят. ББ естествено е в бяло, това си е даденост.

# 7 468
Мисля, че пазарите ще ги отпуснат след Великден. Според мен и с тях, и с маските в момента сме свидетели на някакви недомислени ходове, които целят да ограничат опасностите около празниците, а не на някакви дългосрочни мерки.
Заповедта за носенето на маски е до 24.04.20г. Трудно е да се порови, прочете и помисли. Колко по лесно е да се плюе, недоволства и така.Blush

# 7 469

Това е най-добрият вариант, според мен. Хем всичко ще е на едно място, хем няма да ми продават турски и гръцки зеленчуци за български по пазарите.
Тъй като не може да се организира един пазар да влизат определен брой хора и на опашката да се чака на нормална дистанция, ще принудим търговските вериги да осигурят това.. логиката е потресаваща Neutral Face

Аз лично предпочитам да пазарувам всичко от едно място - не веднъж да ходя в супермаркета за едни неща, а пък после на пазара за други.

Общи условия

Активация на акаунт